12 Haz 2008

Maçın Üç Adamı


Volkan Demirel, Semih Şentürk, Hamit Altıntop.''Bi bok sandıklarımızda uzak ara önde giden Ercan Saatçi''


3 adam iyi oynadı gerçekten. Fakat Tuncay'ı atlamışsın. Arda'yı sayma zaten. Arda, demek bi bok sandığımıza göre önemli bir şey yapamamış. Fatih Terim'in koluna 3 günlük serumu bağladığını saymazsak. Yok sayın şerefsizler, alnı yarılan beyni patlayan Emre'yi, Hakan'ı yok sayın. İkinci yarı İsviçre kalesine çöken orta sahanın delikanlısı Topal'ı yok sayın. Arda'yı hele bitirin. Ah birde o golü Tuncay atsaydı, tadından yenmezdi galibiyet. Olmaz olsun, Galatasaray'lı futbolcular duruma el koyup bizi üst turlara taşıyacaksa taşımasın. Hatta oynamasınlar, işin içinde Fener'li yoksa ben sevinmem arkadaş galibiyete.

Biz milliyetçi falan değiliz. Bütün ulus asla aynı duygularda birleşmez. Bizde bir çocukluk hastalığı vardır, mandacılık. Emperyalizmi hoş görme, yabancı hayranlığı. Savaş çıksa üzüntüsü borsa düşüyor diye olur. Borsa çıksa savaşa bile karşı çıkmaz. Şu turnuvada bile bütünlük sağlayamadık. Benim bile coşkum yoktu, varın siz sıradan futbolseveri düşünün. Kulüp takımı önde gelir vatan takımından. O yüzden Fenerli gol atarsa Galatasaraylı sevinmez. Ercan Saatçi'mi sevinecek Arda'nın golüne. Yok sayar olur biter. Seni gidi bi bok sandığımız seni. Bari oralarda gezmeni sağladığı için teşekkür et Arda'ya. Sen git zurna çal kardeşim, ne işin var maçta. Takım zaten yarım Galatasaray oldu. Kazayla galip gelir, golüde bizimkiler atarsa kıskançlıktan çatlarsın, mütareke basınımızın sevgili damadı.

1 yorum:

Mario Jardel dedi ki...

abi yine döktürmüşsün ama emin ol içimizde hakikaten çok ercan saatçiler var.

Maçı arkadaşlarla birlikte bi kafeteryada izledim. Hakan balta'nın korku filmlerini aratmayan o görüntüsünü ekranlar gösterince ana avrat küfreden fenerbahçelilere şahit oldum. İşte o zaman benim için film kopmuştu. Demek hala bazı insanlar için milli takım kavramı diye bir şey yokmuş.