29 Ağu 2022

23 Yolu 4; Trabzonspor 0-0 GALA

Yüksek Gala karar vericileri ( Divan üyeleri, yönetimi belirleyecek sayıdaki normal üyeler) Büyük GALA taraftarının önüne bir seçenek koydular. Biz devrimi çok sevmiştik oysa, eğer başarılı olursak Promethaus'a, Burak Elmas'a pay çıkacak endişesiyle Vebayla Kolera arsında tercih yaptılar. 6. Terim dönemi mi, 2. Hamza dönemi mi? Ölümlerden ölüm beğenin Gala'yla yatıp, kalkan, yaşayanlar.

Karşında kupa alamadıkça hastalık derecesi artan, patolojinin ilaç, aşı yetiştiremediği futbol endüstrimizin suyunu, yalını yemini ödeyen bir Oligarşi var. Taraftarın da kendine göre bir endişesi var, haklıyız ki 4. maç bitmeden somut olarak göründü. VAR odasındakiler UEFA gözlemcileri, elit hakemler olsa bile sonuç değişmeyecek. Teşkilat sistemini geliştirmiş. Görüntü verilmiyor. Güzel olan ne varsa Gala adına tekrarı yok. Kerem'in içine Maradona kaçtı bir an, hepsini çalımladı, tekrarı yok. 

Maçı yazmayacaktım ama bu maç değil, bu kalleşlik, bu spor zevkine muhalefet, transfer için para arayan, vakit öldürenler boşuna zahmet etmeyin. Bizim gibi yanıyorsanız, direnin. İlk yolu saha içi kaptan, Muslera pozisyonlara hem en uzakta, hem itiraza gelse sarı kart yiyecek. Emin olduğunuz aksiyonlarda maça başlamayın. Enes'in aldığı penaltıyı hatırlamıyor musunuz?

Bir de şu insan alım satım pazarı bitse de takımın MRını bir kere daha çeksek. Transfer haberleri, mutlaka futbolcuları olumsuz etkiliyor, olumlu etkilenenler de var, Paşa Bey başlarında. Kampa bile götürülmedi, yedeği varken, tatmin olmadılar iki futbolcu daha alındı. Eğer Dobi bir Cafu, bir don Petrescu değilse formayı zor alır. 

Biz sağ saldırı beke adam ararken, sol saldırı bekinin daha önce feda edeceğiz sanki. Eğer golcüsü olsa, biraz da Ümit Özat balı olsa 4. maç sonunda 2 gol 2 asistle oynamış olacaktı. Yine de olacak. Biz 2. Hamza dönemine fit olan taraftarlar, Şampiyon olursak Okan Hoca'nın zerre katkısı olmayacak, takım taraftarıyla kenetlenip büyük takım refleksi gösterip olacak bu kadar. Ama eğer olamazsa 2. bile olsa suç Okan'ın olacak. Yutkunuyorum Nasreddin Hoca misali. Eşeği kaybolmuş, bütün köy seferber olmuş, hoca nargile içiyor umurunda bile değil. Biri, hocam 3 gündür aramadığınız delik kalmadı, bu ne vurdumduymazlık, eşek senin kaygısı bizim. Şu karşı tepeye de bakın, bütün umudum orada, eğer orada da çıkmazsa siz o zaman görün bendeki feryat figanı.

Kalan maçların tamamını kazanırsak Şampişyonmuyuz çocuklar? Ben rakımı içer, nargilemi çekerim. Matematik butona bastığı zaman seyredin beni.

Okan Buruk'un kalede Uğurcan olmadığından haberinin olduğunu sanmıyorum. Oynattığı oyun bize gösterdi, blokajı yok, slopaj (tokatlama) çok iyi, şut çekmeyin kurtarır. Usta ayaklar var, ceza sahasına çalımlarla verkaçlarla girin kaleciyi de geçin. Mümkünse de iteklemeyi Sefer Emmi'ye yaptırın. Ki çöp aldırdı demesinler, geleceeeeeeeeeemmmm.

At alım satım fuarı hala cari, kapanmadı, futbolcu alacağınıza tazminatı neyse şu Sefer Çöpünden bizi kurtarın. Geçen yıllar takımın tamamı çöplük olduğundan her yerden metan gazı fışkırdı, özele inemedik. Bu ölü yorgun it yatağına gelmiş( Anadolulu bilir, iti öleceğini anladığında alır başını dağlara doğru gider, bir yerde sonsuza kadar sızar) Sefer Ağa zaten ölmüş, paralı bir mezarlık arıyor. ofsayttan çıkamıyor, Puan golü atamaz, Gomis'in peş peşe 3 maç oynamış halinden daha yorgun bezgin, Bir de çıkarken yaptığı kapris yok mu? tezimin doğruluğunu kanıtladı.

Çok gol atan takım şampiyon olur tezi doğru değil, en azından bizim lig için. 1 gol yersen en az 2 puan gidebilir, ama 6 gol atarsan 3 puandan fazlasını alamazsın. Kendi kalemize attığımız golü ihmal edersek gol yemedik, bu ne demek kaleci aramıyoruz, savunma oyuncusu talebimiz yok, Apo'ya güveniyorduk, Nelsson'la beraber unutulmaz bir tandem maçı oynadılar. Muslera'yla ilgili 10 yılı aşkın görüşüme detant uyguluyorum, sorunları bir süreliğine sumen altı yaptım. Kaleciliğinden bağımsız Okan kaleye geçebilir, bir yerli futbolcu kontenjanını da kulübeye götürür.

Takım çok iyi, savunma tamam, orta sahan kadar konuşacaksın büyük takımsan, konuşuyoruz, gol için maç değil dakikalar sayıyoruz. Biz bir his takımıyız, Şampiyon olmak kupa almak için hocaya ihtiyacımız yok. Kenetlenin yolumuz 23 yolu, 

 23 yolu yıldız tablosu; Muslera 7( ölüm huzuru gelmiş sanki yüzüne, giderayak düzeldi)- Şasa Bey 9( Büyük takım saldırı beki) Nelsson 8 , Apo 8( ikili oturdu, kendi kalemize gol atmazsak, penaltıdan yemezsek akan oyundan attırmazlar, GALA DUVARI, hatasız oynadılar) Aanholt 6( vurduğu girse 10, Hoca oynatamıyor, gol lazım olduğunda sırasıyla sağ tarafa çekip içeriye atıp vurdursa her maç atar, aynı şey Paşa için de geçerli) - Bücür 7( beyaz adam yiyici, siyahi olsaymış, Dünya karmasına girermiş, korumam altında ), Sergio 5( Pinokyo, yerden kalkmıyor, ağır, çözemedim, muhtemelen Miço dönünce kulübeye paspasçı olarak hizmetine devam eder) Mertens 7( geliyor gelmekte olan, ritmi yakaladığında her maçı tek başına alır, golü atsa 9du) Yunus 7( gol asist lazım, transfer haberlerinden etkileniyor, yedek kalırım diye korkuyor) Sefer 1( ölü, böyle 9 numaralar 30 sene önceydi, pivot santraforlardan nefret ederdim, başıma bela aldım gol mol atamaz, at pazarı kapanmadan kurtulmak lazım) Kerem 7( Kerem gibi gol asist lazım Sefer emmi çocukların istikbaliyle oynuyor)

Maç Pansiyonu; Gomis 8 (kadrajda gördüğünde bil ki golle burun burunayız, kendisi gol pozisyonu, ilk başlar, geberene kadar oynar, girecekse Sefer Emmi sonradan girer)

Okan Buruk; 4( Gala Hocası olduğuna kendisi bile inanmıyor, maç öncesi konuşmaları küçük takım hoca konuşması, Sevk ve idare doğaçlama, analiste ihtiyaç duymuyor, bu maç Sümena Manastırı Papazına denk geldi o da pilav sevmiyor, Atsan atılmaz, satsan 5 para ödeyen çıkmaz, dert bizim kimseye söylemeyin)