24 Ara 2023

Beşinci Yıldızın Arifesi 17; Fenerbahçe 0-0 GALA

147 ye 125 galibiyet üstünlüğümüz var dedi Fenerbahçelinin biri, ikisi ve daha fazlası. Kardeşim 64 sezonda 126 kere de berabere kalmışsak, bu kadar maç oynandı mı ya dedim? el cevap, kuruluştan beri saymak lazım değil mi? karnabahar beyinli aklı sıra önceki şampiyonlukları saydıracak. Peki en farklı skoru kim aldı? 6-0 biz kazandık. Ama tarih 7-0 Gala kazandığını da yazıyor. Sayılmaz o zaman lig mi vardı? maçlar hayrına oynanıyordu.

Kaç şampiyonluğunuz var diye sordum, aslını kimse bilmiyor, yani 9 şampiyonluk daha mı talep ediyorsun? Evet. Yani 1907 de kurulmuşsun, 1959 dan gerideki 52 sezondan söz ediyoruz değil mi? Evet abi. 9 u çık 43 sezon ediyor senin Şampiyon olmadığın, peki kim oldu yarım asırdır? Gogol'a soralım, yazmaz, Gala hiç olmadı mı? bilmem. Ben anlamam, bizde Başkan ne derse ona inanırız, kuyuya taşı atar çekiliriz. Akıllı olup Dünyanın kahrını çekeceğime Fenerli olurum dünya benim kahrımı çeksin, en büyük FENER.

Biz bunlarla değil sahada, barda, ana okulunda, tekkede meyhanede bile rakip değiliz. Coğrafi kader gereği mecbur karşılaştırılıyoruz. Biz ciddiye aldıkça rakip dedikçe gururlanıp övünüyorlar. Bakın diğerinin umurunda mı? dünyanın farkını yemiş, 3 hoca kovmuş, takımın yarısı kadro dışı, üzülen kahrolan bir taraftar var mı? Çünkü yok, aradan da çekilip patrona yol açtı, Dolmabahçe'deki bizim maça kadar lağımda saklanırlar, kimse farkına bile varmaz. 

Şebeke bir şekilde hazırlığını yapmış, ister totem de ister uğur de, ister kadrolu devlet memuru de, hakem heyeti tam istedikleri gibi atanmış, buna rağmen paralı troller hakeme saldırmayı sürdürmüş, tehdit, şantaj, gelecek kaygısıyla esir alınmış, düdüğü öttürecek. Fener'in kazanması için Aslan'a pusu kurulmuş.

Ne yapsalar olmuyor  kötülük kaybediyor. Hep birlikte pusu kuruyorlar, plan yapıyorlar, o sırada Futbol Tanrısı kahkaha atıyor. 

Türk Futbol tarihi, Gala'ya kurulan pusulardan, Gala'nın yakalanmayış hikâyelerinin tarihidir. Haklılar, Öküze pusu gerekmez. Gala lehine bir karar çıkarsa hakemin hayatını karartacaklar, Fener'e gol atsak, tribünde olsak 10 sıra evde olsak masanın altına kadar taklalar atardık, bir zamanlar. Yüzde bir milyon gol bile 5 dakika varda tartışılıyor, zerre saymama düzeneği olsa saymayacaklar.

Ve başlıyoruz  bu teoremlerle, atsak saymayacak, atsak 10 dakika var kararı bekleyeceğiz. Kudurmuş bir takım kudurmuş bir taraftar, normal bir Gala taraftarı beraberliğe razı, anormaller, deliler, bizler değil.  

Çıkabilecek en iyi 11 çıktık, lafımız yok. Sevk ve idareye söyleyecek de yok, sanki Okanball bizi dinliyor  takip ediyor, dediğimiz dakikalarda dediğimiz değişiklikler yapıldı. Kusursuz bir sevk ve idare yapıldı. Rakip atmaktan çok yememeye odaklı bir top oynayınca 50 bin taraftarı önünde  aşağılık bir beraberliğe razı olunca, öldürücü darbe gerek, o da yapıldı, denenecek her şeyi denedi olmadı. Peki kardeşim, sen tabelada lider görün, peşindeyiz demektir, bağlarımızdan üzüm çaldın pekmez sıçırtana kadara kovalayacağız. Verilmiş sadakan varsa Arena'ya leşin gelsin. Karargaha puanla dönmek en kötünün bir tık iyisidir. Ya kazayla yensen, görüntü, gürültü kirliliğini hele şu düzinelerce şahit haberi geldiği günlerde kim kaldırabilirdi?  

2 penaltı verilmedi, gösterilmedi, Abdülkerim Çöpo'ya yumruk atsa devam etse var müdahalesi olmasa yanmıştık,  böğürtüleri 12 şehidin analarının ağıtlarını bastırırdı.

Bu kadar kötü bir takımı yenemedik, bize yakışan 1 puana sevinmek değil, hocayı yaylım ateşine tutmaktır.  Lafımızın arkasındayız en büyük rakibi gördük, ilk de defa Fenerbahçe'yi izledim, Mayıs'a bırakmayız, Nisan'ın son haftası turu atarız.  


GALAXI'nin Karnesi

Muslera 10; Çerçeveye top gelmediği maçların en büyük kalecisi, kontrolüne gelen topları da hatasız kullandı. Oh be en korktuğum departmandı.

Boey  7; Puanın tamamı savunma performansı, her zaman ki gibi kusursuz bir sağ savunma yaptı, kırılan puan hücum katkısıydı. İhmal ediyoruz, 

Nelsson 9; Savunma oynayacaksan en isabetli stoper, top geçer adam geçmez, savunmada hata yok.

Abdülkerim 9; Bir Galat Askeri yaralanmaz, savaş beki, üstüne yok, tek başına savunma yapsa razıyım, bir maça Okan'ın 1- 4-5 dizilişiyle çıkmasını bekliyor, öneriyorum.

Barış Alper Yılmaz 10; çocuklar 53 yıldır tribünlerdeyim Gala tarihinin gelmiş geçmiş en büyük sol saldırı beki huzurlarınızdadır. Ne kadar övünsem azdır, Barış'ı hep beke yazdım, tam isabet değil, sağ tarafa önermiştim, Boey büyük performans gösterdi, şimdi cezalı eğer Okan sağ tarafa koyarsa Boey dönünce sole geçerse rüyalarım gerçek olacak.

Thor 8; Ne desek az ne demesek fazla, Gala tarih yazıcılığına soyundu, rakibi Melo

Dayı 9; En sevdiğim futbolculara torpil geçiyor olabilirim, olsun büyük maçların büyük futbolcusu, maçtan önce yazdım çok güvenmiştim vurduğu top gol olsa peygamber ilan edilmiştim.

Mertens 3; Unutmuşum orta sahada, ne zaman çıktığını bile hatırlamıyorum.

Ziyech 1;  Bizde eyyam yok, savunduk diye kötü oyununa mazeret uydurmak yok. Büyük futbolcu, büyük maçta kötü oynarsa hedefimdir. Kellesini kurtarması için en az iki açı tek başına alması gerekir. 1 puanı da Ferdi'nin kötü oyununa katkısından dolayı verdim.

İcardi 2; Pozisyon gelmedi ucuz yorum, çok kötü günler geçiriyor, penaltı olsa kaçırırdı o derece düşüş var. Bu böyle gitmez, 1, 2 gol yetmez, en az bir maçta 3 gol atması lazım.

Kerem 1; Uzak ara Gala tarihindeki en kötü futbolunu oynadı. Keşke bir şut çekseydi de yeter ki  Söğütlüçeçmedeki evliyaları rahatsız etseydi,

İki puan kaybettik, yolumuz 24 yolu Mayıs'ta dansöz oynatacağız.