21 Eki 2022

6 Numrolu Kutsal GALA Forması




TEOREM; 

Hiç hesapsız, sonuçtan, oyundan, kurgudan bağımsız önümüzdeki ilk maçtan itibaren banko BERKAN KUTLU

HİPOTEZ;

Önce en büyük maceraların unutulmaz 6 numaralı futbolcularımızı minnetle analım. Top rakipteyken seyrine doyum olmayan, Mami'yi, Okan'ı, Suat'ı, Melo'yu, Ndiaye'yi. Siluetleri bir film şeridi gibi gözümüzden akarken, görüyoruz ki ellerinde kupalar, dillerinde şarkılar, şampiyonluk turları, çocuklar ne güzel günlerdi. 

Gala Büyük Takım refleksi, DNAsı Çift sarmalı, yazılan büyük destanlardan sonra gelen 4. sezonu da kupa ellemeden kapatmayı kaldırmaz. Ve görüyoruz ki bu süreç 6 numaraları kötü izler bırakarak aramızdan ayrıldı. O zaman mottoyu hatırlatmanın tam zamanı. Orta sahan kadar büyüksün. 

Peki son 10 yılın en beter sonucunu aldığımız geçen sezonun 6 numarasını neden bu sezon ilk 11 yazdırmayı diretiyoruz. Biz maçtan maça takımı seyredip aradaki zamanı 5 taş oynayarak geçirmiyoruz. Galaizm'e şan katmaya çalışıyor, tezimizi ispatlamaya çalışıyoruz, başlıyoruz.

Önce şunu yazayım, transfer edilen 6 numaralı oyuncu Lucas'a özel sempatim var. Kendim de kısa boylu (1.71)olduğumdan bücür 6 numaraların hastasıyım. Verotti, Cante, Lucas'ın ayakkabı bağını Pogba'ya değişmem. peki ne olacak? nasıl olacak? Gereksiz fazladan yapılmış bir transferdi. Domanec'i kovdurup muhtemelen büyük iddialarla gelen Okan Buruk(kendisine sormuşlar var sayıyoruz) Gala maçlarını seyretmiş, futboldan futbolcudan anlayan bir hoca olsaydı Lucas'ı aldırmaz, 9 maçı 6 numarasız geçirmezdi.

Tezimizin arkasındayız, sayıyoruz

1- Gala maçlarını çim sahalar yerine lağımda oynuyor, her maçı Şebeke tarafından aşırı dozda motivasyon aşısı zerk edilmiş takımlara, ve samanını, yemini, yalını Koç oligarşisinin sağladığı azı dişlerinden salyalar köpüler akıtan Şebeke'ye karşı oynuyor. Lucas tanıdığım bir futbolcu değildi, gördük ki, çok kısa boy dezavantajını yatarak kayarak top kapma istatistiğiyle kapatıyor. Aşırı bir zıplama yüksekliği yok. Hava topuna vücudunu kullanmadan çıkamaz, nefes sesine faul çalan hakemlerin hedefi. Biraz daha ön plana çıkarsa Melo'yu yaşatmayanlar biraz daha büyüdü, biraz daha kin dolu Lucas'ı yaşatmazlar. Sarı kartsız maçı olmaz, olursa da bilin ki puan kaybetmişizdir.

Berkan 3 sezondur burada, pasaport Türk, kendisi Yusuf Demir'den daha yabancı. Karar standartı olmayan kötü hakemlerin  içinden geçenleri bilir, varla konuşmalarını duyar. Futbolda en fazla cebelleşmenin olduğu alanda hakemle Lucas'dan daha iyi savaşır.

2- Berkan Kutlu geçen sezon alayı çöp tabir ettiğimiz yabancı futbolcularla oynadı. Futbolun dili her dilde aynıdır, bu sezon transfer edilen büyük futbolcularla futbolca konuşur, oyun olarak sahaya yansıtır. Taraftar baskısı yüzünden çekmediği şutları çeker, atmadığı pasları atar. Boy avantajı var Lucas'a göre. Hava toplarını toplar, ilk topa basar, kadrajdan çıkmaz. Top rakipteyken en büyük futbolcudur. 

3- Hocadan ziyade, ülkenin en iyi savaş taarruz futbolcuları Kerem-Yunus'u rahatlatır. Sanki fasulyeden oynatılıyoruz imajı bir tarafa, bize mecburlar  görüşü de taca çıkar.  her bölgeye homojen dağıtılmış, hak etmiş en az 3 Türk oyuncuyla çıkma, dolayısıyla ilk 11 çıkarma problemi çözülür.

4- Kalecinin artı eksi bütün yönlerini Berkan daha iyi bilir. Geçen sezondan çok antrenmanlı, top almada hata oranı düşüktür, Lucas'a görece. Rakip futbolcuları da daha iyi tanıdığından, mücadele pratiği mutlaka gelişmiştir.

SONUÇ;

Berkan Kutlu, Lucas Toreria'dan daha büyük futbolcudur demiyorum, zamanla o da olabilir, konu o değil. Takımın tabela sorunu var, 700 gol atmış 4 golcü kadro grubunda, kanatlarda genç, istikbal öneren 2 yabancı 2 Türk oyuncu var, kimi oynatsa itiraz edemeyiz. Top rakipte demek, Gala Bağlarına izinsiz girmiş köpek demektir. Pekmez sıçırtana kadar kovalayacak, maçtan sonra da aynı tempoda bir maç daha oynayacak, saha içi kaptanlığını alacak BERKAN KUTLU takımın 6 numarası, ilk bankosudur.  

18 Eki 2022

EU(Euro United) HAKEMLERİ

Önce Hakim neymiş bakalım. Adalet dağıtan kişi yazıyor. Yani pek anlaşılamıyor ne adaleti, kimin adaleti. Hukuk terimi çağrıştırıyor sanki. Kafatasında zerre beyin olan bilir, hukuk egemenlerin fahişesidir. İhtiyaç duyarsa günde 5 posta kullanır,

ihtiyaç duymaz ise işi olmaz. Daha açık yazalım. Günümüzde adalet dağıtması için görevli kişiler belini doğrultamıyorlar. Fazla mesai yapıyorlar. Onları Adalet Saray'ında bırakalım, biz futbol hakemlerine sataşalım. bakalım onların durumu ne?

Karşılaşmaları, yarışmaları kurallara uygun ve yansız yöneten, karar veren kişiymiş. Yani Hukuk camiasındaki adamların günde 5 posta dayak yediği, tepedeki ne derse onu yaptığı bir ortamda, ülkede Hakem dediğimiz adam yansız olacak? Çok şey istiyoruz şerefsizim. Bana göre Hakemler bu ülkedeki en masum, en dürüst adamlar. Yani uzun lafın kısası, ülkede dürüst yetkili yok ki, maçlarımızı yönetmek zorunda kalan adamlar dürüst olsun. Dürüst olsa kurallara uygun maç yönetse gördüğünü yanlış bile olsa çalsa, bir hafta sonra, maç başı 100 liraya Kartal Bulvarspor- Kuşaadasıspor 3. lig maçını kurallara uygun yansız yönetecek.

Bu sezon Galatasaray maçları dışındaki hiç bir maçın özetini bile seyretmedim. Rica minnet dün oynanan maçlarda iki pozisyona bakıp görüşüm soruldu. Bu yazıyı yazmama sebep olan iki insanlık dışı hareket gördüm. Maçlarda yüzlerce Spor Büro Polisi görev yapıyor. Muhtemelen onların başında da bir Emniyet Müdürü vardır. Müdür görevini kurallara kanunlara göre yapsa tabanla golü atan Fenerbahçeli, adam öldürmeye teşebbüsten tutuklanırdı. Kaleci korktu diye yorum yapanımız var, beni destekliyor, korkmayıp ne yapsın, kafa göz parçalansın mı? 

Korkutmak, terör eylemidir, kaleci korktum golü bilerek yedim dese bile hareket kırmızı karttır.

Ofsayt çizgisi resmi geldi, yarım metreye kadar arı eksi ofsayt pozisyonun makinaya istediğin şekilde çizdirebilirsin. Topa vuruş anıyla ayağın topu terk ediş anındaki zaman aralığı  koşan adam için uzun zamandır. Perspektif yok, takıma talimata göre iptal edilmiş legal bir gol. 

Ama konu bu değil, bunlar usul, biz esasın peşindeyiz. Halep çölünde eşek izi arıyoruz. Yüce Gök'e şükür bugüne kadar yanılmadık, tezlerimizin doğru çıktığına şaşırıyoruz. şaşırmayan insan ölüdür.   

Futbolumuzu Global Kraliyet Kardinalizmi yönetmektedir. Kimlerden oluştuğunu bilemeyiz ama en fakirinin yalılarda oturduğunu söyleyebiliriz.  Ve bir şey söyleriz ki eminiz. Bu ailenin takımı yoktur. Galatasaraylılar boşuna ağlamasın, ortada Fener'e, Beşiktaş'a geçilmiş bir kıyak yoktur. Bu Ailenin takımının adı EURO UNITED'dir. Hakem diye konuya bahis insanlar bu takımın oyuncularıdır. EU her sezon şampiyon olur. Sen bazen göz yanılmasıyla kendi takımının Şampiyon olduğunu sanır sevinirsin. Bazen de bu sezon Galatasaraylıları olarak 9. haftada düşürüldüğün duruma kendin bile inanamazsın. Merak etme bu sezon ŞEBEKE artık işini perde arkasından yürütmüyor, gaspla gözünün içine baka baka, tehdit ederek korkutarak defterini dürüyor. Planları tutar da sen devre dışı kalırsan aynı hakemler bu kez sana doğru çalmaya başlayacak. Lağım Medyasındaki EU taraftarı maymunlar, Gala Maymunları dahil bak 10 hafta önce ağlıyordun haksız puan, penaltı aldılar diye, aynı hakem sana hem de daha haksız penaltıyı nasıl verdi diyecekler.

Eğer böylesi bir zaman konjonktüründe gördüğünü çalan hakem olsa tezlerimizden şüpheye düşerdim, hakem heyeti hata yapmıyor, görevini yapıyor. Bir insanın hayatında kaç kere böyle bir fırsat geçer. Alt tarafı bir oyunda samanını, yemini, arpanı kim sağlıyorsa, o ne derse onu yapacaksın. 10larca var, sen bir maçı atlat ömür boyu Allianz'dan tam hasarlı kaskonu yap çek git. Temiz futbol taraftarı anana küfür mü ediyor? de git lan, gazeteye ilan versen EU, 10 bin dolar verecek, ama 30 milyon kişi anana küfür edecek desen, kuyruk Nakkaş Tepe'den Adapazarı'na kadar uzar.

EU hakemi ben olsam ne mi yaparım?

Bunlar kadar akıllı değilim ya, kim kazanacak bilmiyorum, EU başkanını( KOÇ) ararım, kim galip gelecek diye sorarım, gerekeni yaparım. Baktım yenmesi gereken takım atamıyor, pis akvaryumdaki temiz balık direniyor, alır topu kendim voleyle kaleden içeri bırakırım, ggggollll, Var'la ortağız zaten var mı bir şey ortak? yok temiz. Dedik ya esas peşindeyiz, esastan aynı şeyi yapmış oluyoruz. Varla hakem konuşması yayınlansa anlattığım hafif kalır.

Ey EU hakemleri;

Serbestsiniz Büyük Gala Taraftarı erkeğe küfür eder.  Bir taraftar olarak en çok sevdiğim hakem, bize en ağır puştluğu yapan hakemdir. Henüz hiç biriniz bu seviyede değilsiniz. Daha çok çalışın, sakın lehimize Var incelemesi yapıp yazdıklarımızı çöpe attırmayın. Galatasaray sayenizde hakemleri yene yene tek büyük oldu.    

Elinizden geleni ardınıza koymayın, devran dönene kadar küpünüzü ambarınızı doldurun. Elbet bir gün fareler basacağını da unutmayın.

Gala'nın maç kazanması için en az 3 gol atması lazım, bu sezon kazanılan maçlarda EU hakemlerine zaman bırakmadık. Büyük Gala Taraftarı, hakem yüzünden yenildik diye ağlamak sana yakışmaz, zırlamayı bırakın ve beni bir kere daha dinleyin.

Gücümüzü, nefesimizi, avazımızı vişneye çalan koyu KIRMIZI, turuncudan iz taşıyan tok bir SARI renkli formaların içindekileri tetiklemek yolunda kullanmaktan başka çıkış yolu yok. Başındaki yöneticilere, sahandaki Hoca'na bile güvenme, onlar da bu sistemin içinde olabilir. 

Haydi çocuklar, kaybedecek neyiniz var, alınacak kupalar, gidilecek daha çok deplasman var. 2000lerin takımı olun, Metin gibi, Hagi gibi, Melo gibi oynayın, Aslan gibi kükreyin, saldırın, cebelleşin, direnin. taraftarınızla savaşın. EU'nun soytarısı olmayın 

 EU HAKEMLERİ'ni dee yenin.








16 Eki 2022

23 Yolu 9. İstasyon, Tren Kazası; Kayserispor 2-1 GALA

Çok güzel maç yazıları yazıldı, aklı vicdanı hür Gala taraftarı tarafından. Lağım medyasının Gala maymunlarının yazılarını okumaya ihtiyacımız yok. Bize fazla iş düşmedi, öyleyse biz de tezlerimizi ortaya koyalım, vaktidir.

Okan Buruk'a bir mektup gönderelim.

Hocam diyemiyorum, Gala Hocası başka bir seviye karizmadır. Mevcut Gala İdari Amiri diyelim, unvan büyüktür, Gala çaycısı olmak için kuyruğa girecek 5 dil bilen taraftar vardır. Bir devrim sonucu getirilmiş, taraftarın çoğunun açılan manipülasyon kanalı sayesinde aşağılandığı, koruyamadığımız Domanec Torrent'in yerine getirildin. Mitolojik İmparator gelmesin de kim gelirse gelsin diyenlerimizin sayısı az değildi, Kimimiz de Gala devrimini yapanlara güveniyorduk.

Uzatmayalım Babam Hocam dediğin, Avrupa kupasını aldı diye muhtemelen senin de biat ettiğin şahıs siz olmasanız en fazla Tınaz Tırpan( Yılmaz Vural değil) olacak, başı sıkışan vasat Anadolu takımları şehirlerinde ömür tüketecekti. Mitolojiye candan bağlı kalacaksın ki, belki sen de bir mitoloji(yalanizm) kahramanı olarak film çevirebilesin. Geç bunları.

Gala golcüleri, Sefer-Gomis-Mertens-İcardi toplam 700 gol atmışlar. Tarihimizde bir ilktir.  Ben gidiyorum dese bayram edeceğin Gomis hariç hiç birinin çerçeveyi bulan şutu yok. Maç öncesi yanlış okumadıysam (okumasaydım yazmazdım) bu maçı alamazsam ben giderim dedin. Tarihin en büyük kadrosundan şikayetçi oldun, antrenmanda bile takım yapamıyoruz, oynamayan somurtuyor diye olası puan kaybına mazeret uydurdun.

Dinlemedik seyretmedik, sen de ustan gibi maçı Hakem heyetine yıkmışsın. Yalçın Küçük ODTÜ'de öğrenci direnişi örgütlüyor rektörlüğe karşı. Yürüyüş kolunun başında ''satılmış rektör, satılmış rektör'' diye slogan atıp yürüyorlar. Kantininin önünden geçerken kantinci(adı Satılmış) Hoca'nın önünü kesiyor. Hocam yeter bağırmayın ben rektörlük yapamam. Biriniz fazla maç yapıyoruz kadrom kısıtlı, biriniz kadrom fazla kimi oynatmayayım. Çok basit aslında kantinci Satılmış kadar yüreğiniz olsa, biz bilmiyoruz deseniz, çekilseniz bu güzel oyunun içinden, şikayet ettiğiniz, ne var ki içinde olduğunuz Şebeke dağılacak. Yazık ettiniz, salı çarşamba Avrupa'da maç oynayamıyoruz.

Ekspresi raydan çıkarmanıza izin vermeyeceğiz. 5 taş oynamıyoruz Galaizme  katkıda bulunuyoruz.  23 Yolu diye trene boşuna binmedik. Son uyarılarımız yapıyoruz.

Sen 17. Ölüsün(Terim 3 defa) Muslera mezarlığındaki, yakındır. Kronometre tuttum, haberin yoktur 12.22 dakika vakit geçirdi. Normal futbolseverin seyir zevkinden bu kadar zamanı çaldı. Top kontrolüne geçtiğinden, bizim adamların kontrolüne geçtiği zaman aralığı. Büyük takıma zaman lazımdı oysa. Deli deli ritüeller, bir an önce rakip yerleşmeden oyuna sokmak yerine en yakınındakilere bir şeyler söylemek, genelde taca şişirmek, özelde stoperlerle gereksiz pas trafiği. Çerçeveyi bulan toplarda felç geçirme. 

Kaleci Mottosudur; Top çerçeveye girerken ayaktaki oyuncuların hiç biri kaleci değildir. Muhtemelen senin kaleci hocan bile bilmez, öğretelim, atlasa çıkaracağı 2 golü yedi. Atlayarak kurtardığı top çok daha tehlikeli şuttu.

Buraya yazıyoruz, eve göndermek zorunda olduğun büyük futbolcu yerine mitolojiye devam edip oynatırsan, 2023 ü görmeyeceksin.

Kadro gurubunda sıfır çöp var, ilk 11 çıkaramıyorsun. Senin seviyendeki hiç bir hoca çıkaramaz mazur görüyoruz, çaresi var. Hem de Yeşil Sepet'e kıymadan. Kerem-Yunus, Barış en formda 2sini, Miço-Lucas'ı, Mertens-Mata'yı, Kazım-Berkan'ı birer devre oynat, skordan bağımsız ikinci yarı paket değişikliği yap. Futbolcular bilsin, enerjisini 90 değil 45 dakikada harcasın. İcardi'yle devam et, büyük golcülerin ne zaman patlayacağı belli olmaz ama mutlaka patlarlar.

15 korner attık. ilk 2 kornerde sevindik, bir şeyler deniyorlar en azından dedik, 15. kornerde güldük. Kimin aklıysa Muslera'da kafa vurmaya gelmiş. Kayseri'ye gol lazım olsa hakem 15 saniye daha oynatsa boş kalemize 3. golü yerdik. Anlaşıldı, kornerde lanetlendik, Duran hocayı değil zayıflatıcı Koşan Şarlatanını getirsen nafile. Rakipler muhtemelen topu bilerek kornere atıyorlar. Rakip hoca ben olsam taktiği veririm çünkü, boşuna top kapmak için pili bitirmeyin, bırakın yaklaşsınlar, topu kornere atmaya bakın. Gala korneri demek rakip kontratağı demektir. Bayrak direğinin dibinden taca bırak. Taçtan dönen topu kapman daha kolay.

Toteme, uğura, Yüce Gök'e işini havale etme, yok öyle bir şey. Sen maçları çim sahada değil lağımda oynuyorsun, karşında full motivasyon rakipten daha güçlü bir ŞEBEKE var, kurgunu golü çabuk atma yönünde geliştir. 3 gol öne geçtiğin maçın bile garantisi yok, ne yapıp yapıp bir serbest vuruşçu icat et. Havadaki topa VAR müdahil olamıyor. 

Giyim kuşamın kötü, Hoca'ndan öğrenmen gereken tek şey buydu oysa, Soma'daki Bartın'daki delikten patlamamayı başarıp çıkan işçi kardeşlerim senden iyi giyiniyor. İçkin, sigaran, gece hayatın, kumarın yok, evden antrenmana, antrenmandan tekkeye, tekkeden maça gidiyorsun, parayı ne yapıyorsun. Bari eşofmanla çık da storlara bir faydan olsun. Ayakkabın 3 numara büyük palyaço ayakkabısı gibi, diksiyonun beter, cümlelerin devrik ne konuşacağını birine belirlet, motto olabilecek laflar ezberle. Kulübede çaresiz bitik bir görüntün var, ceketi fırlatma, hakemi etki altına almak istiyorsan kaptanlığı kalecinden al, banko birine ver, itiraz mekanizmasını devreye sok. 

Sen olsan da olmasan da bu takım Cumhuriyetin 100.yılına 23. Şampiyon unvanıyla girecek. Senle olursa kakın yok, olamazsa zaten sen olamadığını görmeyeceksin.

Gözlerinden öperim GALA  Akciğeri.