20 Mar 2023

Fil Ali; Bir GALA Tribün Efsanesi

19 Mart 2023

Her tribün hacısı gibi ilk defa bir Fener maçında görüldü Fil Ali. Fener maçı tribünü görmemiş, deplasman trenine, otobüsüne binmemiş taraftara, taraftar denmediği 80 li yılların başında bir hayalet gibi belirdi kapalı demirlerinin üstünde. Dalaşmaya cesaret eden  5-6 kişilik bir Fenerli timini tek başına maça giden Ali'nin vapurun üst katından alt kata püskürttüğü rivayet edilir. Gerekirse evdeki radyoyu satan, deplasman trenine binen Gala Evliyalarından, her maç en öndekiler içindeydi.

Haziran 86 ya sarkmış maçlar, yenilgisiz 2. olduğumuz sezonun son maçını kazanmış, radyolar açık 40.000 kişi nefesimizi tutmuş, Trabzon'dan gol haberi bekliyoruz, haber gelmedi, asırlık çınar gibi yığıldı sessizce tribünler, Fil Ali gür sesiyle  bağırdı; ''Şampiyon olsan da olmasan da, kupayı alsan da alsan da almasan da'' 

Tribün besteleri yapılırdı adına, kovalardı milleti, çekip çift emaneti. Ama işte racon böyleydi, tribün nam salma hikayeleriydi. Gariban babası, güçsüzlerin özel koruması, kim bilir kimler ne anılar anlatacak arkandan be ALİ. Galatasaraylılıktandı, ne yapsak eksik yapmış olurduk.

Hiç birimiz bir birimizin adını bile bilmezdik, ama hepimiz birbirimizi tanırdık, Sezgin, hangi Sezgin? Öz Cimbomlu, Hüseyin? Peygamber olanı, Haldun'lar Burak'lar, yönetici, Başkan olanlar,  Ali hangi Ali? Fil Ali. Her birimiz, holding sahibi, ilk okul mezunu, köylü, Müdür, işçi, işsiz, beyefendi, berduş,    tümümüz. Aslında hiç birimiz hiçbir şey değiliz, gururluyuz, övünüyoruz, Dünyanın her yerinde geçerli bir kimlik sahibiyiz, Bizden her şey oldu, hiçbir şey olmaz, biz alır bayrağımızı, dolarız boynumuza atkımızı maça gideriz. Biz GALATASARAYLIYIZ.

Ey büyük tribün kahramanı, Cim Bomun yiğit evladı Ali Baydar, tribünler var oldukça adın yaşatılacaktır. Rahat uyu kardeşim, Gala zaferlerinde hançere patlatanların sesi ninnin, Alpaslan Dikmen yoldaşın olsun. İki üç ve daha fazla Galatasaraylı yetiştirdin, parola buydu, Kartal'dan Mahallemizden minnetle. 

GÜLE GÜLE RENKDAŞ