7 Mar 2015

4. Yıldızı Almaya Gidiyoruz.



Yarın gece futbolumuzun en büyük lig maçı oynanmış olacak. Ve tabi yine günün gecesinde bir renge tutkun olanlar sokaklarda, barlarda, kırlarda, ovalarda şarkılar söylerken, kaybeden eğer sarı kırmızı renklere tutkun olanlar olursa, kötü kaderine küsecek, canından bezecek, uzun süre yüzü gülmeyecek, kendi kabuğunun yalnızlığına çekilecek. Kaybetmeye hiç ihtimal vermiyoruz, ama yine de her ihtimale karşı elimizden gelen karınca kararınca sinerjimizi sevgili Galatasarayımıza ulaştırılmak üzere sonsuzluğa bırakıyoruz.

Eminim ki Hamzaoğlu son haftaların muzaffer Galatasaray dizilişinde fazla değişikliğe gitmeyecek. Bunun baş nedeni, asla beraberliğin bize yaraması dolayısıyla değil, bilakis beraberlik yettiği halde, saldırmak, tarihe bir kez daha nam salmak için olacaktır. Galatasaray, nice maçı beraberliğe razı olmayarak kaybettiği için adı Galatasaray'a çıkmıştır. Sıçan gibi oynayarak Galatasarayı yenen Arap İsmail'in taraftarı olmaktansa, aslan gibi oynayarak Fenerbahçeye yenilen Hamzaoğlu'nun taraftarı olmanın onur ve gururunu taşırız.Yeter ki Galatasaray gibi oynasınlar çekeriz biz her türlü cefayı.

Şimdi kendimizi bir anlığına Galatasaray kulübesine koyuyoruz. Ve takımı gerekçeli kararlarımızla Fener maçına çıkarıyoruz. 

Muslera; Son maçlarda yükselen formu dolayısıyla takımın en güvenilen adamı olacak kuşkusuz. Topu oyuna garanti paslarla sokmalı, gelişigüzel şişirmelerden uzak durmalıdır. Asla vakit geçirmeye oynamamalı. Hatta, topu acele elle oyuna sokarak Fenerbahçeli futbolculardan korkmadığını maçın başında hissettirmeli. Büyük kaleci olduğunu dost düşman kabul etti, bu finalde de biraz daha büyüyeceğine eminim.

Sabri; Ben sağ bekte azılı Galatasaraylı Sabri'ye her Fener maçında güvenmişimdir. Fener maçları başka maçlara benzemez, bugün var yarın yok futbolcularla Fener maçı kazanılmaz. Konsantre bir Sabri, aşırı motive şekilde maça çıkar, Galatasaray sağ tarafını aslan gibi savunur. 

Semih Kaya; Özel bir taktiğe gerek yok, ilk topa çıkacak. İlk müdahaleleri yapacak, penaltı veya serbest vuruşa sebep olmayacak. Emre Aşık performansı bekliyorum. Stoperde hangi Türk oynarsa kale arkası hakemle konuşacak. Sahtekar Emenike, Egemen gibi şerefsizlere dikkat etmesi sağlanacak.

Chedju; Son maçlarda formuna form katanlardan büyük maç futbolcusu. Risk alıp topu Muslera'dan istemeli, kazasız belasız Selçuk'un sihirli ayaklarına ulaştırmalıdır. Bence maçın kader adamlarının başında olacak. Bariz hata yapmazsa ise kolay kolay gol pozisyonu vermeyiz. Geriye düşersek kornerlerde serbest vuruşlarda ileri çıkar gol arar. 

Hakan Balta; İşi kolay, Fenerbahçenin sağ tarafı sol tarafından güçsüz. Gökhan Gönül her maç olduğu gibi bu maçta da yarım sakat olarak oynayacak. İçeri iyi orta yapılmasını engellesin, top kalemizden mümkün olduğunca uzakta kalacaktır. Normal oyununun üstüne çıkabilirse hücumda da kendini gösterir. Bu maçta da koyar mı koyar. Hakan Balta son haftalarda ilk 11 oynamadı, ama onun için fark etmez. Takımdaki en büyük Fener maçı oyuncusudur. Hamzaoğlu'nun oynatacağını düşünüyorum.

Olcan Adın; Oynadıkça üstüne koyan, oynamadıkça futboldan uzaklaşan bir grafiği var. Muhtemelen sol bek oynayacak. Futbolcunun büyüme maçıdır, hodri maç, hodri meydan. Çıksın oynasın sırtımızda taşıyalım. Hücum beki olarak mümkün olduğunca önde mevzilenmeli. İki sebepten, biri Fener'in en tehlikeli, en hızlı futbolcusu Sow'u ilk kapatacak olmasından, ikincisi daha önemlisi Gökhan Gönül'ün üstüne üstüne salınarak tam bir kara bela olması açısından. Ayrıca bitmez tükenmez enerjisi ile savunmada Sabri imdat dediğinde yetişir.

Selçuk; Kötü oynaması yasak olan futbolcularımızdandır. Muslera, Hamit, Burak ile birlikte mutlaka iyi oynama mecburiyeti olan futbolcularımızdan biridir. Diğerlerinden biri kötü oynarsa kompanse edilebilir, ama bu saydığım futbolculardan biri bile kötü oynarsa sonuç felaketimiz olur. Profesör Selçuk bu maçtan da yüz akıyla çıkacak, şu an oynayan en büyük Türk futbolcusu olmanın onuruyla tatile çıkacaktır. Açısını bulur da serbest vuruşun başına geçerse koyar. Penaltı olursa o atar.

Hamit Altıntop; Hamit maçta, benim en güvendiğim futbolcu olacaktır. Sezonun en büyük futbolunu oynayacağına inancım tamdır. Cami tarafındaki kaleye doğru işeyeceğine inanıyorum. Hırlayacak, havlayacak, ısıracak, boğacak, kan kusturacaktır. Büyük maç futbolcusu Hamit'ten füze bekliyorum.

Bruma; Açıklardan biri odur. Fener seyircisi, maçın ilk dakikaları atlatıldıktan sonra susacaktır. Korkudan bağıramayacaklardır. İlerleyen dakikalarda golü bulamayan Fenerbahçeli futbolcuların savunmada mutlaka dikkati dağılacak, hata yapacaklardır. Fenerbahçe'de en güvendiğim futbolcu Egemen'dir. Egemen'e doğru atılacak her topu kovalasın mutlaka pozisyon bulacaktır. Ben ekmeği Egemen'den yiyeceğimizi düşünüyorum.

Yasin Öztekin;; Unutulmaya yüz tutmuşken ara transferde aldığımız en büyük oyuncu durumuna gelmiş, Galatasaray Taraftarı futbolcumuzdur. Açığın birinde onu Hamza'nın kendisini koşturacağını düşünüyorum. Kupa maçında Sneijder'in oynamasının en büyük nedeni de Yasin'in Sneijder'le oynama alışkanlığına katkıdır. Bruma için söylediklerim onun için de geçerlidir.Egemen'e kim yakınsa pusuya o yatsın. Burak'ın kesin olarak dengesini bozacağı Fener savunmasında kazma Egemen'den ekmek yer. Bir Galatasaraylı olarak tarihe geçme fırsatı kendi ellerindedir. Kale arkası hakemi uyarmalı, kornerlerde yaka paça indirilmeyi gözden kaşırmaması sağlanmalıdır.

Burak Yılmaz; Gol kendisini çağıracaktır. Unutulmaz bir maç oynayıp Galatasaray tarihinde tüm jenerasyonların en büyük ilk 11 ine geçme fırsatı yarın kafasında, ayaklarındadır. Aynı şans Selçuk için de geçerlidir. Ofsayta dikkat, hakemi kandırma yemez, ve en önemlisi hücum faul yapma. Fener'in elinden 2 Şampiyonluk aldı, yarın 3. sünü alacağından şüphem yok.

Sneijder; Büyük maçların büyük futbolcusu. Kendi ismini Hagi'nin yanına yazdırmak istiyorsa takımı Florya'ya getiren otobüste bayrak sallar.  Metin Oktay'lar, Hagi'ler, Sneijder'ler; 10 lar Galatasaray müzesine kupa taşıdıkları için değil, sarı kırmızı beşiklere yatırdıkları bebekler için büyüktür. Yarın geceden sonra kim bilir kaç bebek sarı kırmızılı zıbınlarda huzurla uyuyup, ilk Cim Bom sesi çıkaracağı günleri bekleyecek.

Cüneyt Çakır; Maçın hakeminin iyi maç umurunda değildir. Çok kolay sarı kırmızı kart verir. Fenerbahçe seyircisi özellikle bu yönünü kullanmaya çalışacak. Kafadan sarı kartlarla direncimizi kırabilir. Acımaz çok kolay penaltı çalar. Hatta kimsenin çalamayacağı penaltıları bile çalar. Serbest vuruşlarda yaka paça indirilen futbolcuyu kollar çalar. Aman dikkat, hakemle devamlı konuşmak hileye karşı uyanık olmasını sağlamak gerekir. 

Hamza Hamzaoğlu; Ramiz Köfte olarak başlamıştı maceraya, Beşiktaş maçında, Stefan Duşan'ın torunu Biliç'i yenip Ortaçağda Dük'lüğe terfi eti. Kadıköy'de Fener'i indirirse Arşidük, 4. yıldızı takarsa Kral olur. Olur da bir Avrupa macerasından daha muzaffer çıkılır İMPARATORluğunu ilan eder.

Ya da çok kısa bir yol daha var, Şebeke sandığımızdan çok daha güçlü, iyi oynuyoruz kazanırız diye olayları doğal seleksiyona bırakırsak, Büyük Galatasaray Taraftarının gözleri önünde bir maç boğazlanır, giyotine vurulur. Tarih, kahramanları yazacak.   

Sonuç; Galatasaray kimle nerede oynarsa oynasın yenmek için oynar. Yeter ki aslan gibi oynadıklarından, maç bittiğinde 1 metre koşacak dermanları kalmadığından emin olalım. Gerisi 3 ihtimallidir, katlanırız. Eğer kaybedersek,de takımın yeniden denemesi için katkıda bulunmaya devam ederiz. Biz Galatasarayız, Galatasaraylıyız, yensek de büyüğüz yenilsek de. Biz Galatasarayı Şampiyon olsun diye sevmedik diyoruz. Ve takımın Kadıköy'den zaferle döneceğine gönülden inanıyoruz.

Eğer maçta dara düştüğünüzü hissettiğiniz bir an gelirse Melo'yu düşünün.

Yolunuz açık gazanız mübarek olsun çocuklar, her zaman sizinleyiz. Haydi Aslantepe Çocukları, Cim Bom'un Aslanları kükreme sırası sizin..  .