9 Mar 2015

SERF Hamza; Fenerbahçe 1-0 Galatasaray


Demeçlerden başlayalım içini doldururuz nasılsa. Maç arifesinde futbolcuların görüşleri yayınlandı sosyal medyalarda. Bruma Bey için Fener maçının, Balıkesir maçından bir farkı olmadığını öğrendik. Doğru 11 er kişi oynanıyor, saha top kale ebatları aynı, o maçı kazanana da 3 puan veriyorlar. O zaman ha sen oynamışsın ha Aydın Yılmaz, bizim için bir farkı yok kim itelemişse seni, zehir zıkkım olsun, çoluğundan çocuğundan çıksın. Git ekmeğini başka takımda ara, Ronaldo ol, sakın bize görünme. Bize futbolcu lazım değil hıyar, bize Galatasaray yenildiği zaman ağlayacak, başka bir Galatasaraylı ağladığında başını omuzuna yaslayacağı adam lazım.

Maç öncesi Hamzaoğluna soyluluk unvanlarından hangisinin verileceğini divana getiriyorduk. Ben dolduruşa gelerek Arşidük'lüğü uygun görmüştüm Ramiz Köfte'ye. Rakibimize başarılar dilerim dedi. Dileği de gerçekleşti. İyi adam lan tartışmasız. Kan lazım desen verir,  yere düşsen kaldırır, futbolculuğu da böyleydi, sarı kart almaz, riskli toplara girmez, yenen takımı tebrik eder, bir Evliya bir Eren, bir Dalay Lima'ydı. Aynen devam, ha Galatasaray'ın başında ha Akhisar'ın. Deplasmanda 1 puan aldın mı, senden huzurlusu yok, sıçan gibi oynamışsın, senden öncekiler gibi yatmış, tırsmış, pusmuşsun unutulur gider. Hala lidersin, yarın Şampiyon olursan dün geceden beri ağlayan taraftar, seni İmparator ilen eder.

Bakın, 4. yıldız başında hiç hoca, Başkan bile olmasa yine gelir. Görürüz, Arşidük, Kral ilan etmemize ramak kalmış ne var ki SERF gelmiş SERF olarak kalacak Hamza ile devam edersek 5. yıldızı bir nesil göremez. Bala kısmete, son dakikalara sıkışan 3 puanlar, Fenerbahçe'nin beklenmedik puan kayıplarıyla açılan fark, küçük beyinli hocanın tırsmasıyla 1 maçta kapandı. Ne olur? ne bileyim, deveye sormuşlar senin Hocan neden Hamzaoğlu? Deve demiş ki senin Hocan da Arap İsmail. Normal de birinin başında Van Gaal, birinin başında Morinho olması gereken iki takımın bu iki hocayla oynayacağı her maç EL SİKKO'dur.

Maç başlarken Evliya Tarafındaki kalenin arkasından bir perde indirildiğini gördük. Pahalı bir kumaşa basılmış bir resimdi anladığım kadarıyla. Bir kanarya kuşu, bir Aslan'ı stadın içine doğru tekmeliyordu bu resimde. Kareografimiymiş neymiş! yazık bu işin de sahtesi çıkmış. Hiç bir taraftarın elinin değmediği tribün şovu olarak futbolumuzun utanç tarihinde yerini aldı.

Maçtan sonra Galatasaray Başkanı, gelenek bozulmadı niye üzüleyim demiş. Büyük Galatasaray Taraftarına çağrımdır, Galatasaray Başkanlık makamına saygınızı gösterin, hayatınızda etmediğiniz en ağır küfürleri edin. Alp Yalman'dan 5 cm uzağa işeyebildi diye Koskoca Galatasaray'ın başına iki satırlık adamları musallat ettik, bundandır böyle ilkelerdeki dibe vuruşumuz. Şampiyon olsan ne olacak?

Maçın hakemi  Şansal BüyükA olsa, Lig TV'nin ali menfaati için önce Hakan'ı sonra Olcan'ı son adamdan atardı. Olcan'ın bodoslama Gökhan Gönüle girişine sarı kart, faul verirdi. Diego'nun ceza sahasında kendini yere atışına, Emenike'nin Koray'ın ayağına ince takılıp düşüşüne acımaz penaltıyı çalardı. Bu maç için Cüneyt Çakır'a ters bir şey söylersek çarpılırız. Eğri gemi doğru sefer yaptı, Sergen'in yatışıyla, Hamza'nın maçı Fenerbahçeye hediye edişiyle ligi yeniden satma şansını yakaladı.Allah bereketini artırsın.

Maça başlayalım; Burak Yılmaz'ın aşırttığı top, evliyaların dokunuşuyla üstten dışarı çıktı. Selçuk'un vuruşunu Galatasaray Maçlarının en büyük Fener futbolcusu Volkan Demirel yerde yatarken kalkıp kurtardı, Hamit'in cılız şutunu çeldi, attıkları golle morali tavan yapan kaleci, o yüksek motivasyonla golden hemen sonra Yasin'in mucizevi sıyrılışıyla vurduğu insanlık dışı şutunu, insanlık dışı bir suplajla çıkardı. Galatasaray maçları baz olarak alınsa nefret ediyorum ama söyleyeceğim, Dünya'nın gelmiş geçmiş en büyük kalecisi Volkan Demirel'dir. Ülkemizde de tüm jenerasyonların en büyük kalecisidir.  Bizim için kale önünde göründüğümüz toplam 2 dakika sürmeyen aksiyonlar bu kadardı. Geri kalan sürede sıçan gibi oynadık. Topu taca bile atamadığımız pozisyonları içim sızlayarak seyrettim. Koskoca Sneijder kalenin önünden topu Fener yarı saha sahasında hayaletlere şişiriyordu. 6-0 yenildiğimiz maçı izleyin, inanın çocuklar dün geceki maçtan çok daha iyi oynamıştık, 3-0 olmuşken bile geri dönmeye oynadık. Lucescu ile 7 kişi kaldığımız maçta bile saldırdık. Galip gelemediğimiz 19. Kadıköy maçının en berbatını oynadık. Yenildik diye söylüyorsam kahrolayım. Berabere kalabilseydik çok daha ağırını yazacaktım.

Galatasaray iyiyken Muslera'yı seyretmeye doyum olmuyor. Takım 2-3 atmış 1 gol yemiş, 2 gol çıkarmış, kaleci performansı seyrediyoruz. Simoviç varken böyleydik, kaleye top gelse de blokaj, suplaj seyretsek derdik. Bir çataldan bir çatala atlardı. Takım fark atmışken Muslera için de aynısını istiyorum, top gelse de kurtarsa. Maç riskliyse top yarı sahamıza geldiğinde Yusuf Yusuf oluyorum, hele kornerler, serbest vuruşlar. Korku filmi gibi. Emre'nin serbest vuruşunda felç geçirdi. Yedek kaleciler kaleci değil, tamam da bir büyük maçı da sen al be kardeşim. Keşke kurtardığını yeseymişin de zaman kalsaymış çıkarmak için. Öğretmediler mi, söylemedilir mi? Galatasaray son dakikalara 2 farklı girememişse o maçı ya kan kusarak tamamlayacaksın ya golü yiyeceksin. Gol bağıra bağıra geliyor, Galatasaray sanki 8 kişi kalmış, Burak'ın, Sneijder'in ayağına top gelmiyor. Umut Bulut unutulmuş yok hükmünde, Olcan Adın ben niye atılmıyorum diye Cüneyt'in gözünün içine bakıyor. Sabri serseri bir topa vurur takımı Kadıköy'den Şampiyon çıkartırım diye macera aramaya gitmiş. Sahanın en kötü Fenerbahçelisi Kuyt, bom boş buluştuğu topa, Hamit'in vurduğundan daha kötü vurdu, Chedju götünü döndü, Muslera gol yemezsem kontratım iptal olur korkusuyla uzanamadı, boynumuzu büktü, 20. Kadıköy maçına bıraktı hayalleri.

Sinan Bolat yüzünden Muslera'ya, Umut Bulut yüzünden Burak Yılmaz'a laf söylerken boğazım düğümleniyor. Elalemin kalecisi sakatlanıyor, yerine oynayan daha iyi, futbolcusu ceza alıyor, yerine oynayan daha iyi. Fener tek kaleye dönmüş, adam değiştiriyor, bizimkisi maçı Gök Tanrıya havale etmiş yiyeceği golü bekliyor hamle için. Çift forvet oynuyorum diye kendini kandırmış, ikisini toplasan Burak'ın tek olarak oynayacağından daha kötü. Topu onlara aktaracak kanat oyuncusu yok. Arap'la alay ettik, bütün takıma Sneijder savunması yaptıracak diye. 40 metre yaklaştırmadılar kaleye.

Takımda iyi futbolcuyu imbiklerle süzdüm, zar zor Selçuk İnan'ı ayırabildim aralarından. Gol olan şuta sırtını dönmese Chedju'yu, salakça verdiği geri pasla Hakan Balta'nın sakatlanmasına sebep olmasa Hamit'i de ayıracaktım. Sadece bu maç için değil elbet ama Umut Bulut'un futbolcu olmadığını, Olcan Adın'ın Galatasaray futbolcusu olamayacağını söyleyerek diğerlerine kötü oynadılar hükmünü yapıştırıyorum.

Galatasaray'ın başkanı, Hocası, futbolcusu benim kadar üzülmüşse Galatasaraylılığımın hayrını görmeyeyim diyorum. Hepinizi bu Galatasaraylılığının olanca ateşiyle kucaklarım. Ağlamak için bir omuz arayanınız varsa ben buradayım.

SERF; Ortaçağ Avrupası'nda, miras yoluyla kendisine tahsis edilen kiralık arazide toprak ağası adına çalışan köylü