11 Kas 2023

Beşinci Yıldızın Arifesi 12; Hatayspor 2- 1GALA

Ne kutsal bir Cumartesiydi geçen haftaki, tarihi iyi belleyin, geleneksel 4 Kasım Dünya İkinciler Günü'nü başlatıyorum. Dortmund kaybetti, Arsenal kaybetti, Fenerbahçe kaybetti, Kılıçdaroğlu kaybetti, looserlar gününüz daim olsun.

Ne demiştik, Gala'nın oynadığı her maç, oynayacağı maçın antrenman maçıdır. Kasımpaşa maçı Bayern maçından çok daha zordu, Bayern'in kestanesini çizecektik tabela olarak da, herkes gördü, şartlı hakem görmedi. Oyun olarak 180 dakikanın 160 dakikasını ismimize yakışır şekilde oynadık, Angelinho en iyi maçını oynarken sakatlandı, durum lehimizeydi, Okan belki de bir anlık gafletle, Nelsson'u soktu. İşleyen alet tamire gitmez, kusursuz oynayan tandem dengesi bozuldu. Şampiyonlar Ligi ve Bayern tarihine geçtik. Yakaladıklarını atıyorlar repliğini yakaladığımız atıyoruz repliğine çevirdiğimiz an korksunlar bizden,  yine de korktular ama yetmez.

UEFA'nın beyni de çalışmıyor, 300 taraftarla deplasmana gidebilen Kopenhag'ı çıkarın siz aptallar. Avrupa'nın en büyük taraftarına sahip GALA'yı elettirin güdümlü hakemlerinize. Biz kaşarlıyız batılı, elinizden geleni ardınıza koymayın, Avrupa statlarının başına heyula bela olacağız. Salın üstümüze ölmüş eşek Manu'nuzu.

Bir Gala 2. dalga taraftarı sözü var, cari, ''Galatasaraylının yarası önümüzdeki ilk Fener maçı son düdüğüyle kabuk bağlar'' maçlarını bir dakika bile izlemedim, oynadıkları takım kim Gogol'a bile sormaya tenezzül etmedim, 2-0 yenilmişler, küçük ortağı saymıyorum, kimle oynadığını bilmediğim takım olmayan takımla oynamış ve kazanmış.

Tek maçların en büyük takımıyız, ölüm kalım maçlarını henüz oynamadık, kimsenin kuşkusu olmasın Kopenhag'ı yenip yol alacağız. Şebeke şimdiden ikiye bölünmüş durumda. Bu maç fikstürünü boşa yapmadılar, sezonu geç açan, dolayısıyla da transfer pazarlık için zamanı olan GALA, zorlu fikstürde ve Şampiyonlar Liginde yara alacak, kolay fikstürle havuz takımlarıyla puansız yürüyecek. Patagonya'dan Kuzey Kore ligine kadar taradım, ilk 10 maçı 30 puanla kapatıp, 11. maç İkinci olan takım görmedim. Pusu amacına ulaşamayınca dilek ve temenniler farklı farklı. Bir gurup, acaba GALA guruplardan çıksa, ilerleyen maçlarda sakatlar, yorgunluklar baş gösterse, rezil de olmadı beklediğimiz gibi, bakarsın biri 7-8 atar, momentum bize geçer totemine yattı. Diğer gurup, çıkamasın 3. olsun duasına çıktı çıkmasına da, ya yine Avrupa Şampiyonu olursa,

Bırakalım ağır bir zincir gibi peşimizden gelenleri, biz nasıl Mayıslar bizimdir diyorsak onlar da Kasımlar bizimdir diyor. Ah ulan şu takvimlerde Kasım- Mayıs ayları olmasa her sezon Fenerbahçe'miz Şampiyon olsa. Mehmet Demirkol'lar da azıcık gülebilse. Ne zor iş, için de azılı bir Gala kini var, imbiklerle söz seçiyorsun bari zift medyasındaki kellesel üstünlüğümüzü koruyalım diye çabalama.

Maçı erken bitirdin diye hakeme söven hoca, 4 puan alabilirsek Köyferans turnuvası guruplarından çıkarız diyen hocaya karşı. Biz bunlarla rakip değiliz, benzer başarılarımız yok, bu satırlarda sürekli rakip diye yazıyoruz, okuyanın kafasını şişiriyoruz. Ne yapalım? işimiz Everest Tepesiyle Mariano Çukuru arasındaki fark olan İkinci ne yazık ki bu.      

Ne fikstür yapılmış, Uğur Dündar yapsa bu kadar gaddar kuramazdı bizim maçları. Perşembe maç bitti, Takım 3 bin km uzağa  deplasmana yollandı, antrenman yapıldı mı bilmiyoruz, 1 gün dinlenerek maça çıktı. Kime karşı? 1 sezonda oynayacağı 2 hayati topundan birini (diğerini ikinci yarı Rams Park'da oynayacak) oynayacak olan Hatay Spora ve onun azılı GALA düşmanı Hocası Volkan'a karşı. 

Can dayanmaz, her maç bir Şampiyonlar ligi takımı, grup Kasımpaşa-Rize- Hatay'dan oluşsa çoktan lige dönmüştük, iddia oynayanlara güzel tüyolar veriyorum, bizle oynayan takımın bir sonraki maçına basın yenilgiyi. Sokaktan bir sırık getir bizim maçta kaleci olsun, Ligin en kötü kalecisi çataldan 2 top aldı. Dünyanın en iyi kalecisi bizde, lafım yok, yüz yazı yazdıysam doksanında aynı şey, 12 senede ömrümden en az 12 sene aldı. Devam Muslera, umarım sözleşmeni 5 sene daha uzatırlar. Ben bir bok bilmiyorum, görmüyorum, bırak bari bir maç da yedek kalecin geçsin kaleye. Sen de biliyorsun kaleye bir maç biri geçse asla bir daha kaleye geçemeyeceksin, kolun alçıda bile olsa oyna, bu taraftar seni fedakarlık yapıyorsun diye alkışlar. 

Biz fizik ne durumda elbet bilemeyiz, çıkardığı takıma bakınca tamam dedik rahat alırız. 10 dakika geçmeden anladık en az 7 kişi rotasyona gitmeliydi. Bütün bir maçı sanki farklı galibiz de son dakikalar geçsin diye oynuyoruz. Cebelleşme direnme, can çekişme olmadı. Bahane çok uzun yoldan geldik, yorgunuz, saha kötü, depremzede takıma  Volkan'a acıdık oyuna giremedik. Tek gerçek var ki yenildik. Sebep sorumlu aramak  beyhude çaba.

Şu maça kadar direndim, galip gelsek de yazacaktım, Zaha tarihin en yanlış büyük futbolcu transferi, Figo'nun olduğu takıma Beckham transferi gibi. Kerem it gibi koşan bir 10 numara olur sandık, teknik yeterli değil, atamadıkça kaçıracak, kaçırdıkça atamayacak. Ama asla bir 10 numara olmayacak. 

Hedeften sapma yok, yol kazası olacak, ne olursa olsun 24 sefer sayılı gemi limana Şampiyon yanaşacak, hem de Mayıs'tan önce. 

Hepimize geçmiş, bu da bize ders olsun.

GALAXI'nin Karnesi

Muslera 10; Yedikçe çok iyi kaleci diyorlar, maçın adamısın top çerçeveden içeri girerken geçirdiğin bu kaçıncı felç, umarım sözleşmeni ölene kadar uzatırlar.

Boey 5; Karşısında iyi futbolcu yoksa ritmi bozuluyor

Patron 4; Senede 2, 3 kötü maç oynarmış dediler, birini atlattık.

Abdülkerim 5; Ne olur bir maç kaleye geçirin, 10 numara arıyorsunuz oynatın, İcardi atamıyor 9 numara oynatın, ama artık yeter gezdirmeyin şu çocuğu.

Kazımcan 1; Tam da Angel forma girmişken oynadığın topa bak çocuk, Ne yapalım şimdi söyle

THOR 6; Yine takımın ayakta kalan tek oyuncusuydu, bir maç daha olsa oynardı, yorullduğunu belli etmeyen tek oyuncu

Sergio 3; Tam hoca belalısı oyuncu, oynatmasan olmaz, oynatsan olmuyor.

Kerem 6; Bana Kerem kötü oynadı dedirtemezsiniz. Pozisyona giren futbolcu iyidir.

Ziyech 6; şu adam niye çıkar vardır bir açıklaması, sebebi yoksa çıkınca umudu tamamen kestim. Bu takıma bu oyuna duran top harici gol atılamazdı.

İcardi 4; Ne oldu be sana 5. dalga kasırgası. Ayağın sakatsa oynama, biz çekeriz cefanı.

Zaha 1; ben bu adamın yanlış zamanda yanlış takıma geldiğinde ısrarcıyım. Kerem'le takasa razıysanız bilmem, ben değilim, Bir sonraki maç ya başka yer bulsunlar, ya ben kılıç çekiyorum. Gol atmış, istese 5 tane atsın, Kerem gidiyor beyler açın gözlerinizi.