11 Eyl 2016

Zift Medya'sına Bayram Puanı; Kayserispor 1-1 Galatasaray

Maç yazılarına son vermiştim, Artık yazmayacaktım, bugün Tweeter'da Altan Tanrıkulu'nun Cüneyt'in yazısına referans göstermesi, Gökmen Özdemir'in Selçuk İnan'ı yalaması ve bir de bir taraftarın isteği sebebiyle yazmaya karar verdim. Cüneyt'in yazısının 3 cümlesini okuyabildim, midem kaldırmadı, küfür edip kapattım. Gökmen'de Selçuk İnan'a taraftarın çok büyük yanlış yaptığını düşünüyor. Zift Fener Şike Medyası'nın oyununa gelmeyecekmişiz buyuruyor. Dayanamıyoruz, yazıyoruz..

Bu yazarlarımız, maçı seyretmiyor, sosyal medya Galatasaraylılarını taklip ediyor. Ortalama bir görüş yürüyorsa bizden farklı olarak ne yazar, ne söyleriz diye düşünmeye başlıyorlar. Bir birlerinden yardım da alıyorlar. Misal, Yasin çok güzel bir gol attı ya, ilk yarının en iğrenç futbolcusu dedik ya, vay efendim JOR niye çıkarmış. 1-1 lik takımdan Selçuk değişirmiymiş. Niye? transferler boşuna mı yapıldı? Ne yapsın, kendi mezarını mı kazsın. Selçuk'un artık futbol ölümü gerçekleşti, gollere bile sevinemiyor, kornerlere gidemiyor, farkında değilmisiniz, kenardaki ÖCÜ, İnsan Yiyici bile ürkütmüyor. Kapı gibi sözleşmeleri var, futbol topu linç edicisi Umut Bulut'u gördünüz. İzlanda'da doğmuş olsalar, terzi, kasap, boyacı olamayacak adamlar futboldan ufak bir muz cumhuriyeti merkez bankası yükü para yaptılar.

Başlayalım, Kayseri benim memleket, umarım ilk yarı bitmeden küme düşmeyi garanti ederler. İsteyenle iddiaya giderim dün oynanan maçta en az 30 dakika uzatma vardı. Yerden kalkmayanlar, çıkarken yavaş yürüyenler, korner atmaya bile zor gidenler, kasaplar, futbol topu ırz düşmanları o lanet olası 1 puanı alabilmek için görev başındaydı. Bir önceki maçta Kadıköy'de Fenerbahçeye 3 gol atan Kayseri, ülkenin gelmiş geçmiş en çöp santraforunu sadece Galatasaray'a düşmancasına oynar umuduyla 90 dakika oynattı. Taraftarı yok, halk maça gelemesin diye anormal pahalı. Kına yakın 1 milyonluk şehirde 3.000 kişiye maç seyrettirip, 1 puan aldınız.

JOR; Biz bu adamı çok sevdik, iki kupa aldı, çok iyi top oynatıyor diye değil. Dokunulamaz çöpleri ayıkladığı için, maçı sanki bizim gibi bir Galatasaraylı olarak izlediği ve müdahil olduğu için. İkinci dalga çöpleri de temizleyebilirse adını tarihimize çok büyük harflerle kazıyacak. Uyarıyorum, Sabri-Selçuk-Yasin'le Fener maçına çıkarsa maçtan sonra kovulur. Sabri'ye yaptırdığı her antrenman, kendi mezarına vurduğu kazmadır. Son çöpler, oynamasa bile zarar verecek nitelikte. Medya arkasında. Bir de demezler mi, Medya onlara saldırıyor diye. Fener Medyası salak mı, Lincoln'e, Arda'ya, Melo'ya, Sneijder'e saldırır, Selçuk, Sabri, Tarık, Olcan, Burak, Selçuk onların kan kardeşleridir. Melo'yu kovdurmaslar, Hamzayı, Dürülü'lüyü hoca yaptırmasalar Şampiyon olabilir mi başka takım.

Çalınan 30 dakikayı tamamen Kayserili futbol dışı futbolculara yazmıyorum. En az 5 dakikası Sabri'nin taç atışlarında kayboldu. Hadi kazmasın, ne tür bir sıvı salgılıyorsun da hiç kimse seni kesemiyor, ayak topunu oynamayı bilmiyorsun. Tacı elle atıyorsun be şerefsiz, 1 dakika düşünüp sonra topu niye rakibe veriyorsun. Zaman sana lazım, madem ki atamıyorsun, rakibe çabucak ver ki zaman geçmesin bari.

Tolga Ciğerci'de aptal futbolcuymuş! Kedira'ya benziyor, bence daha iyi de futbolcu. En azından seyrettiğim Emrecan Coşkun'a, İlkay Gündoğan'a 5 basar orta sahada. Alman Milli Takımının bankosu olacakken,futbol lağımına bok taşıyanların eline düşmüş. Almanya'da tutunamamış, sebebi futbol olamaz, yakında kokusu çıkar. Yolunu bir şekilde kesmezlerse, 8 milyon boşanma parası varmış, biri ödeyip almaz ise lige ağırlığını koyacak. Bir gole bakıyor şutlarındaki isabet oranının ekmeğini yemesi. Bir topu çatala mıhladığında arkası gelir. Kolay kolay bir futbolcuya iyi demem, kötüyü hemen derim de iyiye iyi zor derim. Tolga için iddialı konuşuyorum. Çok büyük futbolcu, dikkat edin, yediğimiz her golde, pozisyonda mutlaka kadraja giriyor. Sanki maçta topun Siyam İkizi gibi.

Sakatlardan en çok yolunu gözlediğim adam Podolski. Orta saha artık çok daha dirençli, top bizde daha çok kalıyor. Aynı oranda pozisyon sıkıntısı var. Sadece Bruma'yla gol posta hem top, hem adam sokabiliyoruz. Eren'e de bir iki kazma yapıştığı zaman adamlar arası mesafe uzuyor. Sabri'yi saymıyorum, Carol'de bana göre Galatasaray sol beki değil. Ortaları çok verimsiz, Ortayla gol attıramaz kolay kolay. Keşke Serdar Aziz çabuk dönse ve iyi çıksa da Hakan Balta sol bek oynasa. İnsan Yiyici- Tolga orta sahaya Kanije kalesi hattı kurar, topları Sneijder'e aktarır, az koşacak Sino'da ameliyatı narkozsuz yapar. Bakarsın bir maç 3 golcüyle birlikte oynarız. Podolski, Eren- Balina 3 lüsüyle gol manyaklığına oynarız. Olmaz deme, ben, Ümit Karan- Hasan Kabze-Necati Ateş-Hakan Şükür'ün ilk 11 çıktığı maçı seyretmiş taraftarım.

Görevin büyüğü, büyük Galatasaray Taraftarında artık. Bu haftadan itibaren Arena'da lige ağırlığını koyma vakti gelmiştir. 1 sezon istirahat yeter. Galatasaray Taraftarı Şampiyon olmadan, Galatasaray Futbol Takımının Şampiyon olduğunu görmedim. Haydi çocuklar, bu yaşta ben tribünlere döndüysem, siz daha ne bekliyorsunuz ki. hasret bitiyor, Arena'da görüşelim 50.000 kişiyle Balina'ya son romantik Ulusal Takım İzlanda'nın tezahüratını yaptıralım. HUGH HUGH HUGH.
.