23 Nis 2023

23 Yolu 29; GALA 3-3 Karagümrük



Fener maçı seyretmem, nargile kafedeyim son maç, ilk yarı yenik, yan masada telefondan maçı izleyen FBli gençler var, 70. dakika sordum, şut çekmedik ama sıkıntı yok maç bizim.  Maçkoliğe bakıyorum 88 hala yenik, çocuklarda en ufak bir panik üzüntü hali görünmüyor, tekrar sordum, abi adam atıldı onlardan maçı kesin kazanırız. Hesabı ödeyip kaçtım totem yapıyorum sokaklarda. Şaşırmadık, aynı filmi ısrarla seyrettiriyorlar.

6 puan Fener önde olsa, yetmedi hezimet averaj onlarda yana, ve son maç biz Kadıköy'e gidiyoruz. Son üç maçı da hakem kararıyla hükmen son dakikada sıfır top oyunuyla kazanıyoruz. Ve bizim atardamarlarımıza  zift medyası Cebelitarık Maymunları Şampiyon olacağız diye irin enjekte etmiş. Ulan 53 yıllık tribüncüyüm neler gördüm, taraftarın yarısı kalpten, sıtmadan, veremden, astımdan gitmiş, yarımız da içe içe siroz olmuştuk. Bunlar nasıl bir yaratık? Metabolizma nasıl çalışıyor?

Biz karıncayı incitmeyiz dedikçe, hamam böcekleri durumdan vazife çıkarıp cirit oynuyor. Bu lafım size Canımız Ciğerimiz Fenerbahçemiz diyen, Kuşdili beylerine, Fikirtepe kabadayılarına, Acıbadem bitirimlerine, Amigo Çetin'lere, Kemik'lere, Sefa'lara, Recep Özcan'a, Faruk Yalçın'a, Kemal Belgin'e ve daha nicelerine, gerçek Fenerbahçe taraftarına. Çıkın ortaya   bu soytarılığa bir son verin. 20 seneninizi çalan sizi damgalayan Aziz Yıldırım şu anda Devlet'in bir numaralı taşeronu, tek başına ÇETE oldu, beşli çeteyi şantiyeye inşaat çavuşu olarak işe almaz. Libya'nın havaalanlarını limanlarını yapıyor.. 

Nedir bu Ali Koç sevdanız, 100 yılı aşkın bu ulusun emekçisinin artı değerine çökmüş, bir ailenin 2 kromozom farkla patatesliği kaçırmış şımarık çocuğu sevdanız. Bakın bu son sezonunuzdu, aslında GALA Ekspresi son istasyona sağ selamet girdi, can çekişmeye değmez kurtuluş butonuna basın. Ya da dua etmeye devam edin, devran değişmesin, Son Kaleyiz diyorsunuz ya, bırakın kumdan kaleniz yıkılsın da Şebeke dağılmasın. Devran dönerse silindir gibi geçilecek bu kirli düzenin kurumlarının içinden, Sizin bizim ömrümüz bir Fener şampiyonluğu görmeye yetmez.

Şirin mi şirin gecekondu evlerinizi ellerinizden aldılar da semtlerinizi Çin Setti'yle çevirip içine yaptıkları malikânelerde oturan kodamanlara tikilere tribünlerinizi sattılar ya, silkinin eğer hala yaşıyorsanız, mezarlardan Emin Cankurtaran'ları, her maça çıkarken söyleniyor ya, kim bu diye soranınız bile kalmadı, Fikret Arıcan'ları uyandırın, atın şu 2011 kupasını temizlenmiş Boklu Dere'ye, hep beraber kuşanalım, takımı bayraklarla marşlarla alt liglere gönderelim. Yeni bir yüzyıla yeniden başlayalım lan, var mısınız? Kime söylüyoruz? söylemesek olmazdı, söyledik olmadı. Camızlar bentte yüzüyor( sadece bizim köye mahsus atasözü, sen bir şey anlatırsın, alakası olmayan bir cevap alırsan söylerler).Biz sizi 6-0 yendik(ne demekse) Düüüütttttt, penaltı.

İkinci dünya savaşında bile Kamboçya'ya böyle nizami mayın döşenmemiştir. Medrano Sirki cambazları gibi takla atıp, hokkabazlık yapıyorlar. Futbol tedavülden kalksa, futboldan kazanılmış paralara ek konsa, Neymar, Messi çöplerden kağıt toplar, İrfan, Arda, Krespo, Mert Hakan, Valenciya aç kalmaz. Gider bir İtalyan Kumpanyasında Arizona Kertenkelesi taklidi yapar parayı yine kaparlar, gülmekten kırılır çocuklar. Valenciya dedik, burada yazdık dilerim okumaz, beni de yazmış der övünür. Fener tarihinin görüp görebileceği en kötü 9 numara, umarım gol kıralı diye kovmazlar. Daha 17 yaşında adı Dünya Takımlarıyla anılıyor(öyle diyorlar) rakibin nefes sesiyle kurbağalama stil düşüyor. Baktılar hakem vermiyor, 18 içinde kendi adamını itiyor, Var olmasa, eskisi gibi tv göstermese tamam, şerefsizliğin prim yaptığı konjonktürde parayı kaparsın da, hakem Rambo Okan bile pes etti vermez. Ülkedeki en akıllı meslek gurubu sandığınız gibi Doktor odası mühendis odası Atom, robot bilmem ne zabazingosu, hiç biri değil, en akıllılarımız hakemler. 

Sarı mayınlarını tere yağdan hacı sakalı çeker gibi yerleştirdi. Hakemin yapacağı Varın karışamayacağı en somut puştluk ilk sarı kart. Alan bile itiraz etmez, 90 dakika çok uzun bir zaman dilimi görece. Fener'e 10 dakika çok bile, baktın Fener atamamış, evelZeus direndin 2.yi attırmadın, kenardan da işareti verdiler, mayın eşeklerini sırayla patlat. Hala mı  işe yaramadı, mahalle maçı kuralı uygula, Fener atana kadar uzat, elinden tutan mı var?

Rıdvan için de bir paragraf açıp maça geçeyim, bize ne İKİNCİ'lik mücadelesinden, varsın ÜÇÜNCÜ dert etsin. Edemez, etmez mi diyorsunuz o zaman rahat olun, Üçüncü bizim maçı atlattıktan sonra stresini de boşaltacak, Rıza'ya boğduracaklar. Sözüm söz çocuk,  Arena'ya seni, Fener maçına ŞAMPİYON çıkaracağım. Biz bu kitabı boşuna yazmadık. 

Gala'da oynamadı ama Gala forması giydi, bakmayın siz bize doğru havladığına, yal Koç'tan geldiği sürece böyle, Galatasaraylılık ölmez, çıkarın gereği saklarsın. Tek farklı son dakika gollerle aldığınız Şampiyonluk içinize sinecek mi dedikten sonra biz 3 maçta 12 gol attık, Fener hakem kararıyla, şikesiyle takdiriyle son dakikalarda 2-1 yenerek olmayan umuda tutundu.

Yapay Zekaya en acı verici, yıllarca unutulmayacak bir Şampiyonluk senaryomuzu yazdırdım,  3 puan öndeyiz, genel averajda 6 gol fazlayız, ilk yarı Fener bir gol atıyor, son dakikalarda penaltı kazanıyoruz, İcardi kaçırıyor, saniyeler kala Fener bir gol daha atıp 2-0 yeniyor. Kalbim dayanır diyen sadomazoşist var mı içinizde?

Gözünüz aydın, Dünyanın en büyük takımına karşı oynattınız. Öcü hayatının topunu oynadı, kaleci kova da öyle, sakın geri almayın bu çöpleri, kariyer maçları bu kadar, onu da beklediğimiz gibi bize karşı.

Oysa ne güzel başlamıştı her şey, Çocuk bayramında çocuklar gibi şendiler, muhteşem bir akan oyun golü attılar. 2. için çok daha iyisini hazırladılar, Zaniola ayakla, arkasından daha güzel pozisyonda Olivera kafayla dürtemedi. En korktuğum dakikalar başladı, Muslera ne desem boş, Şampiyonluk son düzlüğü modundan çok uzaktaydı. Kaleye gelen 2 pozisyondan 3ünü yedi. Takımdaki en formsuz oyuncu. 

Puanı kaybettiren sarı kart korkusu oldu. Sanki BJK maçı daha büyük maç. İcardi'yi bekletip, diğerlerini kartsız tamamlatma planı uygulandı, süper hata. Orta saha hakem korkusu nedeniyle rakibe bırakıldı. Okan hamlelere çok geç kaldı, kazanılan 1 puan mı, kaybedilen 2 puan mı hesap önümüzdeki maçlarda. 

Hakemlerden çok korktum, belki de 3-1 lik skor rahatlığıyla canımıza okumadılar, son penaltıyı verdiler, İcardi ligin en kötü kalecisine kaçırdı, yakışmadı. Olsun diyelim, enseyi karartmayalım, BJK maçı çok daha kolay geçecek inanın.

23 Nisan da üzdüğümüz çocuklar rahat olun, size sözümüz var Mayıs'a girmedik daha, KOÇ'a rakı içirdiler, Aslana kafa attırdılar, sonunu onlar düşünsün. Sadece çocuklara değil,

Chunuk Bair'deki Mustafa Kemaller 'den Cu Chi Tunnels'deki  Ho Shi Minh'lere de söz verdik, Şampiyon Cim Bom yazdıracağız.