14 Nis 2023

23 Yolu 27; GALA 6-0 Kayserispor

Teşkilatın son hücre toplantısı çok gizli yapıldı, ne var ki biz böceği yerleştirmiştik, konuşulanları duyduk, tapeye döktük.

''Beyler, daha ne yapalım, 1 penaltı verdik, bir adam attık, 1 penaltı daha verdik, çıktı sistemden haberi olmayan biri, 4 tane gole sebebiyet verdi, yetişemedik. Halbuki pusu en ince ayrıntısına kadar kusursuz işliyordu. Türk Messi ne güzel çalımlar attı, ayaklarını çektiler, şerefsizler biliyor dokunsalar çalacağımızı, son adamın haberi yoktu galiba, topa dokundu Arda balıklama atladı çaldık.(Araya biri girdi, ''Semih Kaya hayati bir maçta görmemiştik, top benden çıktı demişti''- Sus lan ne alakası var eceline mi susadın, atarız sistemden kağıt toplarsın?) Bir baktık 2.yi kaçırdılar 3 gol yediler o kadar da göz göze geldik Şenol Güneş'le, bir şeyler yap Hoca diye, 3 puanla kaybedersek hesabını soracağız. 

Gala'yı eledik, her ihtimali düşündük, yalımızı samanımızı arpamızı veren Ali Koç'u kupasız göndermeyeceğiz. Kayseri hocasını Filistin askısına aldık, akıllı ol dedik, kupayı alacaksın da ne olacak, Avrupa'ya gitsen ilk maç fark yersin Erciyes'in Hörgüç Kayasına testislerinden asarlar. Rıza  Abin gibi akıllı ol, bizim maça rotasyon yap, elen git, tazminatın hesabında, Gala maçını düşünmeye başla, evvelZeus arkandayız, takımı gazla, rüşvetle, tehditle motive et, puan alamazsan, Erciyes Dağı 2400 sene sonra yeniden püskürecek, şehir lav altında kalacak sebebi sen olacaksın. Yallah işinin başına dedik gönderdik.

Ağalar bu iş çok ciddi artık, pis akvaryumun temiz balığı Karagümrük maçımız çokomelli. Artık çok göze battık, sokağa çıkamıyoruz korkudan, bizi her gören Galatasaraylı boka bakar gibi bakıyor, maçlara penaltı bahsi para vermiyor, Valenciya sağa mı sola mı atacak diye bet yapıyorlar. Küfür önemli değil, erzak aldıktan sonra anamıza bacımıza ölmüşlerimize sövsünler, beddua etsinler de dayak yemekten korkuyoruz. Biz bu maç yokuz. Ama sıkıntı yok, her şeyi ayarladık. Karagümrüklü topu aldığında size verecek, sıçan gibi oynayacak. Vardaki Davar'a da tembih ettik, kazayla gol atarlarsa milimle ofsayt çizgisi çizip vereceğiz. Var istatistikleri içler acısı, Fener aleyhine de çalıyorlar imajı vereceğiz, bir taşla pardon düdükle 3 puan garanti. Maç güle oynaya 1 den 2, eşinize dostunuza söyleyin çeşme akarken küplerini doldursunlar. Tüpçüden bir kıl koparmak bir kıl koparmaktır.

3 puanı aldık hayırlısıyla, aziz mübarek günü sahur yemeğiniz Şebeke'den. Son maça biz de ortak olmak için canımızı ortaya koyacağız, Gala her maçına final diye çıkarken, Fener deniz anası taktiğiyle oynayan takımlara karşı oynayacak. Umudumuz bu hafta, gözümüz düdüğümüz Arena'da''   

Her şeyin bir nedeni var, bu gerilemenin de. Konu futbol olunca bizim kağnıların Sarı Öküzleri  Erol Aksoy'u Cem Uzan'ı vermeyecektik. İlk yayıncı kuruluşun, ilk özel televizyonun en yüksek tirajlı gazetelerin unutulmaz patronuydu, Galatasaraylıydı. Şimdiki zift medyasına eleman yetiştirme iş yerleri değildi. Hakemin, futbolcunun icra dönemleri sonraki yaşantıları için yaşam sigortası yapılmazdı. Yani kısaca çocuklar Rıdvan gibi adamlara ekmek yoktu. Galatasaraylının dergisi bile yok, Turkuaz, Tüpçü, Acun medya oligarşisini oluşturmuş, Gala'ya küfür edecek bir Galatasaraylı hariç, hiç bir vicdan sahibi, Galatasaraylıya ekmek çıkmaz. Üzeyir abi Tugay bile senelerce sustu, cebini doldurdu, dayanamayıp kaçtı. Kendi beşiğimizi kendimiz sallayacağız. Herkes gider biz kalırız, ferman onlarınsa özgür Gala medyası bizdedir, Savaş kararı aldık, kükreyeceğiz.

Bu işin bir de futpolitiği var, belki de görünmez bir el, ayak, düdük, postal seçim atmosferine İstanbul tribünlerinin  olabildiğince yüksek voltajla girmesini sağlıyor. Normal bir sezon olsa FBJK taraftarı çoktan yaz tatiline çıkmış, muşmula olmuştu. Bizim taraftarda Şampiyonluk naraları atacak Fener maçına ceza alırım şovu kaçırırım korkusuyla siyasete bulaşmayacaktı. Her ne sebep olursa olsun, yönetim, futbolcu taraftar kenetlenmesiyle son düzlüğe giren Galatasaray, dünyanın en korkunç oluşumudur. Kan kokusu aldık pusuyu öküze kuracak değillerdi ya, Aslan'a kurdular. Gala tarihi pusulardan kuşatmalardan çıkış tarihidir. 

Ne görelim, karşımızda beklentilerin üstünde motive bir rakip takım hocası, adını koyalım Çağdaş Rıza Atan Çalımbay. Yaşlı Anadolu köylüsü bilir, duyan da vardır, aynı tekerin kestiği. Kağnı zamanı, öküzün biri iki kışlık tezeği sıçar, fiziktir, geometridir kağnı tekeri garanti bokun tam ortasından geçer. Nicelik olarak iki ayrı boktur, ama nitelik, kimyasal bileşim bakımından aynı bok. Ne kadar Gala düşmanı olursan o kadar iyi. Maç 6 olmuş kenardan kuduruyor, sebep? safımız belli olsun ben de sizdenim.

Ulan kahpeler, size demedik mi? bizden kurtulacaksanız Nisanı göstermeyeceksiniz. Bakın kupa organizatörleri dersini  nasıl çalışmış, Final oynatırsanız, zebellanınız oluruz. Korkunç yaratık da mı görmediniz? Belgesel kanalı değil, Arena'ya geleceksiniz. Bu arada maçın anlatıcısına bin teşekkür ediyorum. Her seferinde stadın adını doğru telaffuz etti, Ali Sami Yen dedi.

Kayseri futbolcuları maçı 2-0 da bıraktı, ama hakem bırakmadı, adam yaralamaya teşebbüsten Thor mahkemeye verse kırmızı karttan daha fazla ceza alırdı, hakem kendi kendine çarpıştılar diye bize faul verdi. Davar kimdi acaba? acaba maç 0-0 olsa penaltıyı verir miydi? aklımda deli deli sorular.  Her iki penaltı da net gol vuruşu değildi, ama kurtarsa gol olmasa tekrar gelirdi, kaleci her iki penaltı da da kaleyi terk etti.

Gelelim bizim maça saklanan oyunculara. Biri galiba Boey'e denk gelendi. Soldan kalemize bela olmak isteyen futbolcu belalısı. Son pişmanlık para etmiyor, keşke Fener maçında oynasaymış, belki turu geçerlermiş. Kaleciyi de saklamış Rıza taklitçisi. Rıza'da ne çok seviniyor, biri beni taklit ediyor diye. Benim az tanıdığım Kapalı Kale bu salağı Kayseri'ye sokmaz. 

Şebeke'nin en güvendiği futbolcular, Gala maçlarında, oynayan eski Gala futbolcuları. Adı bile aklıma gelmedi, üşendim araştırmaya, en tilt olduğum sol bekti, az küfür etmemiştim. Biri de Emrah Başsan'dı, biraz direndi ama nafile. 

Kerem- İcardi artık bir çift yumurta ikizi, menajerlerin dikkatine, transfer yapacaksanız ikisini aynı takımda oynatın. Gullit- Reykaard  ikilisini andırıyor. Irz düşmanı yine yaptı yapacağını, Kerem, örümcekleri aldı, ustalara saygı. Bir gümbürtü koptu, neredeyse aklımızda bile yoktu Okan hatırlattı. İnanılır gibi değildi ama İtalyan futbolunun göz bebeği bizim takımdaydı. Mancini'ye selam gönderdi.

Ey büyük Gala taraftarı, bilirim tribünleri, en güzel şey, maçı koparıp, şarkılar söylemek, hele Şampiyonluk son düzlüğüne girerken, bir başka olur Nisan Tezleri. Mayısı çağırır, hep böyle kal, sakın oturma, çiğ yumurta iç sesin kısılmasın, hançerelerin zafer naraların olsun, çocuklara söz verdik, yolumuz Cim Bom'un 23 yoludur. 

Büyük takım winner refleksimiz kabusları olsun, momentum bizden yana, son maça bırakmayacağız 23 bayraklarını köprülere asacağız. 

Samsunspor yıllardan sonra Süper lige çıktı, ''çıkış'' sadece bir kelime değil, Samsun'un asıl adıdır 100. yılda Atama yakışırdı, şahlanadursun formalarında. 

Tarih bizi çağırıyor, Granma yatından Bandırma vapuruna, tarih yazanların, alayına isyan diyenlerin destanlarını yazacağız, Şampiyon Cim Bom yazdıracağız.