12 May 2024

PARLAYADUR ''GALAXI'nin Beşinci Yıldızı'' Kalan 38; Karagümrük 2-3 GALA

Geçen hafta ayları saydık, Mayıs'ta tutuklu kaldık. Artık günleri sayıyoruz. Galatasaraylı annelere anneler günü hediyesi veriyoruz. Mayıslar Bizimdir, 11 Mayıs 2005 Olimpiyat Stadı Süper Kupasını, Ribery'yi, 5-1 lik hezimeti hatırla sevgili.12 Mayıs 2012 karanlık gecede kaldırdığımız kupayla başlamıştı ay doğarken Gala'nın sultan-ı yegahı. Tarih bizi çağırıyor. Tarih yazıcı hazır, taraftar hazır, futbolcular hazır, Okan Buruk tetikte. İstanbul akşamları donatılmışsa dört bir yan sarı kırmızı bayraklarla bir başka oluyor, hele bir de aylardan Mayıs'sa, hele bir de Fenerbahçe'ye karşı yeni bir zafer gelmişse bambaşka. 

Günler haftalar geçti Şampiyonluk yaklaştı. Cim Bom Bom puanlarını söke söke kopardı. 

Halil Umut Meler'in Kayseri'de çaldığı düdükle başladı 24'ün kısa tarihi. Takımdan emindik, İcardi'nin 5. dalga çocuklarına sözümüz vardı, Mayıs'a bırakmayacaktık. Bahtiyarız ki bir kere daha sözümüzden dönmedik. Aslında matematik olarak çok önceden asmıştık bayrakları, bu kadar çok kollanacaklarını, bu kadar çok ağlayacaklarını hesap edemedik. Bedelini ağır ödeyecekler, hikayenin adını AĞLAMA koyduk. Mayıs bitmeden  Büyük Gala taraftarının huzurlarında olacak. Biz bu dünyadan göçsek bile yıllarca unutulmayacak.

GALA tarihi nice pusulardan yüz akıyla çıkışlarının tarihidir. Bize puan kaybettirmek için kupa finalinden vazgeçtiler. Elinizden geleni ardınıza koymadan önce elinizden ne gelir onun hesabını yapsaydınız keşke.

Galatasaraylılık teslim ol çağrılarına ateşle karşılık vermektir. İki, üç ve daha fazla çocuğu fanatik Galatasaraylı yapmak paroladır, mottomuz, sarı kırmızı beşiklere doğan çocukların ilk avazlarını Cim Bom Bom diye bağırtmaktır.  Çok şükür bugünleri gördük. Son bir adım kaldı, dayanın çocuklar. Ali Sami Yen cehenneminde görüşmek üzere.

Şifreli alüminyum para kasası Haliç'teydi. Kimseye dağıtılamadan hesapta kaldı. Son söyleyeceklerimizi baştan söyleyelim, ülkenin bizden sonraki en büyük takımına karşı oynadık. Taraftar üstünlüğü olsa, şu oyunu her takıma oynasa en kötü ligi 3. bitirir. Kupayı banko alır. Ama gel gelelim takım futbol takımı değil, şer cephesi ağır silah cephaneliği. Hangi mantık karar verdiyse Türkiye kupasından vaz geç, yeter ki Gala'ya en az 2 puan kaybettir sal sayaya takımı.

Motivasyon gibi motivasyon, otobüsü çek 18 üstüne, kur senaryonu Kadıköy'deki maça , gol gelmişse Gala paniğe girecek, bir delik bul golü at, yat. Süper bir küçük takım, küçük hocası taktiği, tutmak üzereydi, Mertens olmasa.

Çok öncelerden yazdım, şahitlerim var, itiraz edene de ispatlarım. 53 yılım geçti tribünlerde tüm jenerasyonların en büyük futbolcusu Barış Alper Yılmaz'dır. Kitaplara geçiriyoruz, laf uçar yazı kalır, 3 sezona kalmaz Şampiyonlar Ligi Kupasını eller. Umarız 53 numaralı GALA formasıyla. 

Fazlasını yazamıyoruz, canımızdan can gittiği bir maçı kazandık, kimsenin de okumaya mecali yok, Mertens'e minnetle kapatıyoruz. Zavallı Fener, yok böyle bir kader, Dünyanın gelmiş geçmiş en şanssız İKİNCİ'si.

Büyük GALA taraftarı bu yazı, sezonun son maç sonu yazısıdır. GALA'nın gala gecesi, ve destanının son satırları ''24'ün Kısa Tarihi'' -AĞLAMA - Kitabımızdadır,  hepsine büyük geçmiş olsun.

GALAXI;

Muslera 5; yediği gollerde hatası yoktu,  kurtarsaydı diye notunu kırdık. 

Kaan 6; savunmada direniş gösterse de hücumda beklenilenin altındaydı. taktik gereği olabilir. Yensek de berabere kalsak da pek bir şey değişmeyecekti.

Nelssoon 8; Bir Viking askeri yaralandı ölmediyse dünyanın en korkunç insanıdır. Akan kanı Şampiyonluğun ilk müjdesidir.

Abdülkerim 1 ; son iki yılda gördüğümüz en kötü topunu oynadı. Kötü başlarsa kurtaramıyor, bir data olmalı artık. Biz ilk yarı çıkarılsın diye X göndermiştik.

Khön  6; Oynayıp oynayabileceği en kötü maç bu, Uzun yıllardan sonra Gala sol saldırı bekini buldu. Kötü oynaması imkansız biri geldi.

Thor 7; Sarı kart sınırında olması  oyununu etkiledi. Ölümcül toplara girmedi akıllıydı, Fener maçında sahada olması lazım.

Dayı8;Özellikle ilk yarı takımın genelde kötü oynadığı kabul edilirse takımın en iyisiydi.

Mertens 9; Takım 1-0 gerideyken kükredik, al şu maçı al şu Şampiyonluğu, heykelini dikelim. Yapımına başlansın.

Ziyech 7; Aslında her zamanki oyununu oynadı, vurdukları girse 2 puan daha yazacaktık. Devam bahtsız Bedevi. 

İcardi 7; gol atamadı ama, bari İcardi'den gol yemeyelim diyen Karagümrük'e cezayı kesti.

Barış Alper 10;  Bir kutsal Gala forması ancak böyle alınır. Fener'le bu gece oynansa razıdır. Dişlerine kan oturmuş bir Aslanı uzun zamandır ilk defa görüyoruz. 

Son sözü GALA akciğerine ayırıyoruz. Gidişine en çok üzülen ben, gelişine şiirler yazdım. Dünyanın her takımında banko oynayabilecek büyük futbolcumuz Berkan Kutlu'ya maçı armağan ediyorum.