2 Ara 2023

Beşinci Yıldızın Arifesi 14; Pendikspor 0-2 GALA

-2

Bir turnusoldür Avrupa Kupası maçları, ülkedeki yarışmanın gerçek sonuçlarını alırsın. Coğrafi kader gereği aynı turnuvalarda maç ettiriliyoruz, çıkan sonuca göre Avrupa'ya gönderiliyoruz, kimimiz bir heyula bela olarak hortlayıp  o anlı şanlı takımlara dert oluyor, kimimiz Avrupa köylerinde tokatlanıyoruz. Kafa kafaya olduğumuz takımlara bakın, biri stadım çok güzel yerde diye övünür, ne olduğu belirsiz, yakında katılım olmadığından kaldırılacak bir turnuvada manzara seyrederek sonuncu olur, hezimet yer. Gündemde 1 saat bile kalamaz, Başkanım çok zengin diyen sahibi, 6 tane yer. 2-0 geriye düşmemizi bile taklit ettiler. Ölmeyi bayılmak sandılar. Oturdukları yer ahırın sekisi, söyledikleri Avrupa türküsü.

Kimlerden yediniz 5'i 6'yı. Bir gün önce totemlere yattılar, erkenden 2-0 olunca abdestsiz şükür namazları kıldılar, ölüyor dedikleri Cim Bom koskoca Manchester'ın tabutunu taşıdı. Siz ne yaptınız peki? Sonbaharda başladınız yemeye, Kışa girdik hala yiyorsunuz. Rakipler acımasa çift haneli rakamlar iş bile değil. WF şifreli adlı, Aslan Armalı, Sarı Kırmızılı bir takım, Odin'in evlatları cezanı kötü kesti. Gol kralı futbolcusunu bile oynatmadı, Göklerden bir hesap vardı belli, 6 da duracaklardı. Haydi şımarık sünepeler, delikanlıysanız çocuklarınıza maçlardan önce yine 6 işareti yaptırın.

Büyük Usta Ömer Kükner yazmış, Arena'da Gala'ya gol atanın yapması gerekenleri. Abdest alamayacağın deredeki kurbağalara taş atmayacaksın. Adam gibi sevinecek, tribünlere bakayım, desibelle alay edeyim demeyeceksin. Yavşak, bizim tribünlerin sesi kesilmesi demek ne demek biliyor musun? Sesimiz çıkmazsa ölürüz lan biz, ölürken de tek gitmeyiz, bağımızdan izinsiz üzüm yiyenleri pekmez sıçırtana kadar kovalarız. Arman Şeytan, rengin Kırmızı, Hocan Sir,  saygımız büyük, İngiltere'nin Cim Bom'u sensin. Cehenneme sokmuşuz, gol yedik diye bırakır mıyız sanıyorsun. Kulağının çınlaması geçtiyse iyi dinle, büyük futbolculuğun zor yolları, büyük takımlara duyduğun saygıyla at başı gider. 

Kerem Aktürkoğlu'na bir kez daha minnetle anıp maça geçelim. 1 metre yukarıdan gitseydi, insanlık dışı golü kaçırmış, homurdananların ekmeğine ballı kaymak sürmüştü. Vur kardeşim arkandayım, vuruş standartı çalım kararı olan futbolcuların hastasıyım. İstese her topu kaleye isabetli vurur, istese hiç çalım atmadan 5 metre yanındakine pas verir. Risk almayan hayatının riskini almış demektir. Kerem kendine özgü tekniğiyle vuruyor, ya kaleci kurtaramayacak, ya 10 metre yandan üstten gidecek. Ne farkı var girmedikten sonra kıl payı aut olan topun. Bas çalımı kaptırırım diye korkma, çalım, adam eksiltmenin en kestirme yoludur. Başını eğme sakın, başımızı eğdirme Aslanım.

Beklediğimiz 11 sahaya çıktı, yani çıkan 11 değil, en az 5 kişi değişecek ilk 11. Dinlenmesi gereken oyuncular Thor, Boey, İcardi'ydi. Sapanbağları sahasını stat yapmışlar, çocukluğumuz geçti buralarda, Boşnaklarla karşı mahalle takımım Bulvarspor'la ne maçlar oynadık. 45-50 sene geriye gittim maç öncesi. 

Sezonun en korktuğum maçıydı, keşke Fenerle oynasaydık. Semt sahası, balkonlarda bira içen pijamalı dayılar, sahanın dışına çıkan toplar, reklam tabelasından yankı yapan top sesi, her yer karanlık, Real Madrid olsa kazanamazdı. Koskoca takımlar kupalardan eleniyor, saha daha beterken yıllar önce Fenerbahçe elenmişti burada. Kazanamasaydık bile hazırlıklıydım. İcardi'yi burada oynatamazsın.

Ne yapmalıydı, Lenin'in yaptığını, çubuğu tersine bükmeliydi.  Ne demek futbol jargonunda? Daha dün Manchester maçını oynamışsın 52.000 kişi önünde, başın yukarıda sahayı terk etmişsin marşlarla naralarla, o takımı 250-300 kişiye top oynatamazsın. Puan kaybına hazırlıklıydım. Ustalar yerine açlarla, kazmalarla, en kötü futbolcularınla çıkacaksın. 

Helal olsun Okan Buruk'a ki feryadımızı duydu, Bacambu'yu oyuna aldı, tam onun maçıydı. İlk 11 çıksa kariyer zirvesi yapardı. Sal içeri ne halt yersen ye de, başı kesik tavuk gibi dağıtsın ortalığı, kükresin korkutsun, zehirli nefes salgılasın.

Maç yorumum bu kadar, kötü takımlara karşı oynamasını bilmiyoruz. Kaleci çok kötü, Ziyech'e Mertens'e Sergio'ya haber versene orta sahadan çeksin. 

Ziyech gol attığında spiker gol demese anlaşılmıyor. Sanki kaleciye acıyor, gol sevinci yok. Bir tuhaf futbolcu, o zayıf bacaklardan o füzeleri izlemeyeli 2 nesil geçti.  Biz 5. Dalga İcardi çocuklarından Prekazi'yi borç almıştık, şimdi ödüyoruz, doya doya izleyin.

Sezonun ve muhtemelen bütün maçların en kötü topunu oynadık. 1-0 a bile fittik. Şimdi 6 tane yiyen takım düşünsün, biz çok yorgunuz, rotasyona futbolcu girer de taraftar girmez mi, istirahate çekiliyorum. Hepimize geçmiş olsun.

Takım tam kadro rotasyonda sayın, 3 puanı yazın deftere maç saymaya devam edin. Mayıs'lara bırakmayacağız.

GALAXI'nin Karnesi;

Muslera 1; Çerçeveye top gelse garantiydi, nitekim ofsayt mofsayt geldi, bizi yanıltmadı. Top gelmese bile çok kötüydü.

Boey 2; Çok yorgun, haklı sen kalk adamı Arena'da Aslanların önüne at ölmesin, sonra çıkar semt meydanında yağlı güreşe. Yine de hata yapmadı.

Nelsson 2; Oynadı mı emin değilim, biriniz yok abi sonradan çıktı deseniz inanırım. Bu adam bizi silmiş, ben de onu siliyorum.

Kaan 6; Apo yoksa ben varım korkmayın topu oynadı. Rakip zorlamadı, zorlasa bile pozisyonunu almıştı. 

Kazımcan 1; Angelinho pis pis sırıtıyordur şimdi ballı sözleşmeyi eşek gibi yenileyecekler diye. Ben olsam her ikisini de oynatmam, gerekirse bu maç olduğu gibi solbeksiz oynarım.  

THOR 10; Aslanım benim sahaya çıktığında her takım Bayern, her takım Manu. Melo'ya selam olsun, rahat takılsın, yeri, forması emin ellerde.

Sergio 3; Hoca baş belası oyunculardan. Oynatmasan dert, oynatsan hemdert. Dünya çapında oyunculara horozlanıp, semt takımı oyuncularda toptan kaç. Küçük maçlarda oynatılmaması gereken oyuncukların başında.

Ziyech 7; 3 puanı attığı gole verdik. Temiz ameliyat yaptı. Hakim bey gol attığında sanki idama hükmetmiş gibi, surat asık. 

Tete 1; Biz Pele dedik ya, o ben değilim abi dedi. Bir kez daha yazayım, ben futbolcuyu küçük maçta değerlendirmem. Umudumu kesmedim beklemedeyim. 

İcardi 1; Aslında ben bu sahada oynamam dese gözümde daha da büyürdü, hiç bir şey beklemedim, sonlara doğru cillop gibi orta geldiğinde bile heyecanlanmadım. Oynatılması hataydı.

Kerem 1; Bana kimse Kerem kötü oynadı dedirtemez. Bu maçı saymıyorum.