8 Mar 2024

Beşinci Yıldızın Arifesi 29; GALA 6- 2 Rizespor



Şike türleri tükendi galiba çok şükür demiştik ya yanılmışız. Eldekilere tur bindiriyorlar. Fikstür şikesi ellerinde patladı, haftalık fikstür kumpasına geçtiler. Liderin Avrupa kupası, Türkiye kupası maçı yok İkinci pazar oynayacak, oynatsana Üçüncü'yü Cuma günü. 

Sonraki hafta daha beter, aynı gün lider gündüz oynayacak, Trabzon-Fener gece. Cumartesi bizi oynatsan daha çok ilgi çekmez mi maçlar? Sadece ülkede mi izleniyor? Ama olmaz, emir büyük yerden. Peki ne değişecek? Hiç bir şey, safımız belli olsun, sinekte belki yağ vardır, taraftar işten erken çıkamaz, maça zamanında giremez, bir de kapı polislerine talimat verdirirsek donuna kadar ararlar girenleri, 10 dakika 10 dakikadır geç dahil olsunlar tezahürata.

Başka ne pususu ikinci turda, pirim şikesi. Küme derdin var mı? yok. Kümeyle alakan? yok. Kim ödüyor puan alırsanız yemin arpanın samanın parasını? biz boşuna Karadeniz bayisi olmadık Koç Holding'in. Aklımızla alay ediliyor, adam sezonun en büyük topunu oynuyor, fark yer denilen takıma fark atıp çeyrek finali garantiliyor, neredeyse kan ağlayacaklar. İsmail 4-0 da 1 gol attığında bile taklalar atardı, suratından düşen bin parça. Başladılar bile ağlamaya, sakatım çok, Süper kupadan 3 gün önce çeyrek final maçım var. Süper Kupa maçını erteletirler görürsünüz.

Hakkınızı verelim, Karadeniz bayinizi tam kapasite maça çıkarmışsınız, 4 tane yemiş, arpayı kapmak için 5-4 öne geçebilir miyim topu oynadı. Teşekkürler, güzel futbola katkı yaptınız. Akıl verelim bundan sonraki maç beraberliğe verin primi. 

Bizim oraların bir lafı vardır, bakmaz götünün samsağına çıkar dağın yükseğine. Senin etin ne budun ne, süper pirimi kapacağım diye yenmeye kalkmak.  Kolay mı Sami Yen'de Cim Bom'u yenmek. Bu işler teşvik primiyle olsa sen 28 değil 38 şampiyonluğum var diye zırlardın. 

Son yılların en kötü hakemine karşı oynadık. Oyundan hiç kopmadı, standart havuz hakemi maçı aldıramayacağını bildiği andan itibaren objektif hakemliğe geçer, hatta Gala lehine çalardı ki gelecek maçlara yatırım olsun babında. Safını belirledi elinden gelenin fazlasını yaptı tabelayı korudu. Belki de primi gol başınaydı, ne kadar az attırırsan o kadar fazla kemik.

Prim şikesini bile beceremediler, yenin zengin olun diyeceğine yenilmeyin Karun olun desen 18 üstüne otobüs garajı çeksen en azından yenilsen bile averaj kapanmasa,  ama sen kötüsün, kaybedicisin, kaybedeceksin. psikolojik 5 puana kafanı takma, en geç 2 maç sonra zaten kaderin olacak. Kaostan besleniyoruz, daha Zahayı, Ziyech'i sahaya sürmedik. 

Rahat olun tir tir titriyorlar, tarihlerinin en büyük Avrupa maçı zaferini kazandılar sevinemiyorlar. Çok geç kaldılar, son düzlüğe biz, önde girdirmeyeceklerdi, virajı aldık Kasımpaşa maçı son düzlüğe giriş maçıdır. Kazanırsak asın bayrakları.

GALAXI'nin Karnesi; 

Muslera 8; Mahkemeden sahaya, dünyada bir ilk. İki muhteşem kurtarış yaptı, top oyuna sokuşları kusursuzdu, yediği gollere hiç  bir şey demezdim eğer atlasaydı. Kaleci hatası yok Muslera hatası var, emin olun atlasa ikisini de yemezdi.

Kaan Ayhan 10; bir şey diyemiyorum  kim bilir ne dertleri var ötelemiş GALA için. Nereye koyarsan orada aynı oyunu oynar.

Nelsson 8; Viking;; Korkmayın Gala'da stoper eksikliği diye bir şey ok. 

Berkan 9; Beyler biz daha ölmedik, kaleye de geçeceğiz, Ben Gala Dalağıyım. 

Khön 9; Hakan Ünsal'ı hatırlayan var mı? Ben sol saldırı bekiyim. Daha yeni başladım.

Thor 9; hani atamazdım, GALA orta saha savaş tanrısıyım.  

Kabadayı 10; Bir özel futbolcu, en güvendiğim en sevdiklerimden. Ezel'in sıkı takipçisi, köprüyü geçene kadar değil en dar gününe kadar. Beklediğim futbolu golleri geç de olsa geldi. Arayı kapatır, son 20 yılın en iyi orta sahası THOR-DAYI olarak tarihe geçer.

Mertens 8; Bir büyük his takımı futbolcusu, Maradona'nın yasını tutan Napoli taraftarının acısını hafifleten, futbola tarif yazdıran, Hagi'yi andıran gitme diye hançereler patlatan.

Barış Alper 9; Halı sahalarda olur, müdür ilerde beleş bekler sana beke geç der. Ne zaman sağbekte görsem(sebebi benim)  aklıma gelir gülerim. Bekte durmaz, zapt edemezsin. Kabullense dünyanın gelmiş geçmiş en büyük sağ beki. Ama istemiyor gol atamazsam attıramazsam kötü oynarım sanıyor. Florya'da yangın çıksa ilk kurtarılacak.

İcardi 7; 6. golü attı, bir birinden güzel 5 gole bedeldi 5. dalganın golü. Golü golcünün atması bir başka retorik atan, izleyen , yazan için.

Kerem 3; Gollerin havalarda uçtuğu bir maçta sen yoktun Kerem, olsun şu ana kadar bana kimse Kerem kötü oynuyor yazdıramadı, yazdıramayacak.

Çok güzel tuzaklar kurdular, Büyük takımlar tarihi pusulardan kurtulma tarihidir. Beyler, son virajın son maçındayız, düzlüğe lider girdiğimizde hepsine geçmiş geçmiş olsun. Bir sonraki sezon görüşmek üzere.

3 Mar 2024

Beşinci Yıldızın Arifesi 28; FBJK 0-1 GALA

Her türlüsünü gördük ihanetin, 2011 Trabzonsporluları nasıl dayanmış? Koskaca bir belalı şehir takımı, tamamı Trabzonsporlu, nasıl zapt edilmiş, nasıl sakinleştirilmiş. Napoli'nin başına gelse sadece Roma'yı değil İtalya'yı ateşle verirlerdi. Nasıl bu kadar sakin kalmış, olmayan hukuka olan Galatasaraylılara güvenmiş. 

Şike artık şerit değiştirdi, suçlu ceza almadığı için olay yerini terk etmiyor, daha büyük suç işliyor. Her maçı İnterpollük. Hatır şikesi, tehdit şikesi, iş garantisi şikesi, yağlı eldivenli kaleci şikesi gördük. Başka olmaz dedikçe gözümüzün içine sokuyorlar. Bana doğru atın dokunmayacağım diye bağıran stoper şikesi, taktik şikesi. Hakem şikesi, var dolandırıcılığı şikesi, eski futbolcu yeni Hoca biat şikesi, siyasi menfaat şikesi, reklam şikesi, sponsor şikesi. Saman arpa yem, lojistik şikesi yeteeeerrrrr, futboldan nefret ettirdiniz. 

Koskoca bir yaralı şehir, futbolcusu depremde kaybedilmiş, yazıklar olsun lan size. Esir düşmüş, lige veda maçları oynuyor, daha ne şikesi yapacaksınız? Çıkın delikanlı gibi oynayın 5 tane yiyin. Ama bitmiyor şike türleri, tribün şikesine rastladık ilk defa bu sezon, bizim taraftar canını takımın yenilmesi karşılığı kurtardı, Başkan'ı tamamen Fenerlilere tahsis etmiş, hadi bu son olsun derken ilk 11 şikesi başımıza geldi.

Siz hepiniz biz tek, eğer Trabzon'da boyun eğerse, onlar da teslim alınmışsa, buradan söz veriyorum Şampiyon bile olsak ki en ufak bir şüphem yok, ben yazmayı, çizmeyi, okumayı maç seyretmeyi bırakıyorum. Sistemden çıkacağım, bütün hesaplarımı kapatacağım. Fener maçı olduğu saatler canımdan can gidiyor. Ulan bir maçınıza da oynadılar kazandılar diyelim. Derdiniz ne sizin? Futbol lağımını gün be gün maç be maç defekasyonla dolduranlar, rögarın dibinde lağım faresi gibi boğulacaksınız, susanlarınızla birlikte. Umarım o günleri görmeye ömrüm vefa eder. Kalleşler, elinizden geleni ardınıza koymayın. Mayıs ayında Şampiyon yine Cim Bom Bom diye it gibi bağıracaksınız., 

Çok iyi hazırlanmışınız lan, küçük boy başaltı takımı, tarihinde ilk defa koreografi yapmış. Gerçi yalan tarihli yalan efsaneli, Baba hakkı dedikleri Karagümrük efsanesidir, kulübün kuruluş tarih 1924'dür. ama bize ne?

Çocuklar maç için hiç bir şey yazmıyorum. Nedeni, BJK namlı bir takım yoktur. Her ihtimale karşı Fener'in başına bir şey gelirse, veya yarıştaysa Gala'ya karşı ortaya sürülen sahte okeydir. Ulan biz kaçın kurasıyız, ulan hala öğretemedik, acıdan, kahpelikten besleniriz.  Ulan hayatınızda hiç pusuya düşen aslan görmediniz mi? 

Ulan çok geç kaldınız. Attığımız golleri saymayacaktınız, hakemleriniz bize kendileri gol atacaktı. Ulan Ağlak Oligark Tüpraş'ı satıp bize oynayan takımlara dağıtacaktın.  Holdingi satıp çöpten kağıt toplasan nafile, son düzlüğe girmek üzereyiz. Dişimizden kan fışkırıyor. Çok görmüştüm ama bu sezon ilk defa görüyorum. 

Yok bir takıma karşı 3 puan aldık, 3 puan versek bile aynı yazıyı yazacaktım. Koyduk kupa daha erken gelecek, yenilsek biraz tehir edecekti. Koç'un tek güvendiği maç buydu, dağlarına Mart karı yağdı. Üçüncü'ye büyük ceza keserler, beter ola dursunlar. 

Ey Büyük GALA taraftarı, zafer öngören pek çok sözümü işittin.  Dünden daha büyük puntolarla haykırıyorum rahat ol, Mayıs'a Şampiyon gireceksin. İcardi'nin 5. dalgasında sörf yapan çocuklara söz verdim. Dönen namerttir.

GALAXI'nin Karnesi;

Muslera 8; BJK maçlarında en korktuğum futbolcuydu, golsüz geçemezdik, kaleye gelen topa gol dedim gözümü yumdum. Tekrarını izlemedim hala inanamıyorum gol değil demi çocuklar. Sepette ejder meyveleri vardı. Hepimize afiyet olsun, votkayla güzel gider.

Kaan 7;  Yetiş lan sağ bek, nerde görülmüş 10 maç kaçıran devre arası transferi. Herkes tamam olunca Kaan'ı güvenlik müdürü yapacağız. 

Patron 8; Bir efsane  son gün transferi. Büyük kumarbazlar son kağıt dağıtıldığında belli olur. Erden Timur son eli güzel oynamış. 

Nelsson 10; Viking'i dellendirmeyeceksin. Başına iş alırsın, cesedimi çiğnemeden 18'e sokmam maçı oynadı.

Khön 8; Sol saldırı beki tamamdır. 

Thor 8; ben pampaların orta saha savaş tanrısıyım. Bende dalak yok, ciğer yok, Gala nefesi soluyorum yorulmam. 

Kabadayı 8;  1 puan torpil. %90 pas isabetiyle en öndeydi, takımda en sevdiğim topçuların başına. 

Mertens 7; bu yaşta bu koşu ve pres temposu. Bilen biler uyurken bile şapka takarım. Şapkamı çıkarıyorum.

Barış 8; Sen bir futbolcu değil hayvanatsın. Dünyanın dara düşen her takımına lazımsın. Boşuna çekmedik bu çileleri, seni ilk 11 yazdırmak için.

Icardi 5; benim değil bizim hanımın notu; reklama çıktığından beri atamıyor. 

Kerem 8; maç başında yazdın 2. topla buluşmasında tabelayı söylerim diye. Kırmızı kart kendi kalesine gol dedim. Adamlar şaştı. 

Trabzon maçı istisna 5 puan öndeyiz, tekrar ediyorum Mayıs'a kalmayacak. Hakemler bile kurtaramayacak. Korkudan kaçacak delik arayacaklar, turnuvayı forseledik momentum bizde, Şampiyon Cim Bom yazdıracağız.