31 Eki 2022

Manipülasyon; Jesus iyi Okan kötü, Fener uçuyor, Cim Bom çöküyor, Biz Demedik mi? Huloooogghhhh



Mitoz bölünmenin Profaz safhası Terim'in kovulmasıyla tamamlandı. Nur topu gibi 1/3 GALA taraftarı bölünen sitoplazmanın gelen hoca kim olursa olsun sövülecek tarafında kaldı. Bunlara Terimperest dendi, adını gündemden hiç düşürmediler. İstersen Taylan'a motor taktır, istersen Berkan'a ciğer ameliyatı yap 3 ciğerli olsun. Yenerse taraftar kazandırdı, rakip kötüydü, hakemler artık Terim'den kurtulduğu için puan kazandırdı, rakip kaleci çok kötüydü.

Hoca nalbanttı, kürdün eşeğini nallayarak ustalaşacaktı.  Çaycıydı, tipsizdi, kötü giyiniyordu. İsmi okunurken ıslıklayın, puan kaybedilince basın küfrü. Gala kaybettiğinde sevindim diyemeyenler, ben demedimmiciler, beter olsuncular, Kömürlüğe(Bodrum) elçi gönderenler, sinirden tweetere kusanlar.

Başkan Burak'a kurulan sehpa Metafaz  safhasıydı, Terim kovuldu diye sevinenlerin bir bölümü Burak Elmas'ın infazıyla yeniden bölündü. Beter olsuncularla, Gala Devrimini savunucular arasında kıyasıya bir başkanlık savaşı yapıldı. Devrim sürmeliydi, Domenecle devam edilmeliydi. Aklın hür vicdanın hür safını belirle. 

Dursun Başkan hesapta yoktu, iki düşük profilli, muhtemelen sistem yanlısı Gala kodamanı arasında oy vericilerin  kırmızı veya sarı çizgiler oluştu. Terim gelecek diye ödü kopanlarımı ararsın, Domenec'i kovma şerefini kaptırmam diyenini mi?  ne olduğunu anlamadık biz oy veremeyici taraftarlar. Boş durmayalım, 5 taş oynamayalım bölünmeye devam edelim.

Sancılı bir Anafaz safhası atlatarak kalan 2/3 olarak biraz daha bölündük, biraz daha Galatasaraylı olduk. Neyse ki seçim katakullisi eğri gemiye doğru sefer yaptırdı. Burak Başkan'ı koruyamayanlar için eski başarısız Başkan'ı testislerinden asıp Florya'dan denize bırakmak kolay işti. Dom'un kovulma töreni yapılır yapılmaz , Terim'in gelmeyeceği anons edilir edilmez, bölünmenin kazanan tarafı Hoca kumarına başladı. Diğer taraf bari yabancı hoca getirin diye işsiz ama isimli hocaların peşine düştü. 

Okan Buruk'a edilen telefonla Telofaz evremiz tamamlandı. Kına yakalımdı, sonuç ne olursa olsun mutlaka birileri memnun olmayacaktı. Bölündük ey Taraftar, unutma bu günleri.

Pusu büyük, tuzak çok donanımlı, Şebeke kararlı, tarihi seçim yılı siyasette, sistem kurulu. Yal, yem, saman yığılı ambarlarda ahırlarda. 18 takım kenetlenmiş, düdükler ayarlanmış, cetveller ofsayt kararlarının rengine göre yamultulmuş, kameralar sayı olarak artırılmış, işlev olarak duruma göre eksiltilmiş. Tuzağı öküze kuracak değillerdi ya, Aslan'a kurup kediyi boğması için göreve çağırdılar.

Yapay zekaya fikstür yazdırdılar. Fener'e supradyn içirdiler, kinle enerjiyi birleştirip Dünya kupasına kadar kolay rakiplerle oynatıp kayıpsız 10-12.haftalara gireceklerdi. Okan'ı sürgüne gönderdiler. yarım takımla, ne olduğunu anlamadan gerekirse hakem marifetiyle puan farkını açacaklardı. İklim hazırdı, düşürülmüş Gala'nın bölünen taraftarının hedefi, artık hocaydı, emekli futbolculardı, yönetimdi. Mutlu olabilirlerdi, önceden söylemişlerdi ya. Dedikleri çıkmıştı, üzüleceklerine sevinebilirlerdi.

Epey ağladık sayılır, bize yakışanı yapalım. Manipülasyonu deşifre edelim. Bakalım Gala Taraftarının çoğunun kaz gördüğü komşunun tavuğunun götü ne kadar büyük yumurta yumurtlayabiliyormuş.

Fener çok atmış, 5 er 6 şar salladıkları maçlara bakalım, Lüküs Hayat şarkısı vardı bir zamanlar, oh ne rahat. Hakem heyetinin Fener aleyhine karar verme ihtimali sıfırın altı. Altı diyoruz yani yasak. Ofsayt çizgisi için kullanılan cetvel yamuk korkmayın, 30.cme kadar olay bizde, temiz. Savunmayı bir kişi eksik oynatabilir, hatta bir kademe de öne çıkarabilirsin. Potansiyel hakem desteği Fener'i en az 1 kişi fazla oynatıyor, düdükçü eşek değil ya bir kırmızı kartla, 12 ye 10 devam. Her takımda eski bir Fenerli var, aldığı hars gereği, kötü oynayacak, Fener hezimetine katkıda bulunacak, 1 golden sonra iş kolay. Sok 10 numaralı dünya yıldızını oyuna o da çalım atıp taraftarı zevklendirsin.

Gala atamamış, kahrol Okan, bilmiyorsun Okan, biz demedikmiciler sahnede. Ulan attığın golün sayılmıyor artık, bırak hakemin kestiği biçtiğini, Okan'ın futboldan anlayıp anlamadığını. Son iki maçı hakem yönetse 8 er 0 bitecek maçlardı, 2 puan iki adam kaybettik.

Gollerde fark atmış Fener 11 maçta Rakip Ceza Sahasına maç başı 25.2 defa topla adamla girmiş. Senin kötü dediğin Gala ne kadar girmiş biliyor musun, maçı nerenle seyrediyorsun. Mitoz bölünmenin neresinde kaldın. Yorulma ben söyleyeyim, maç başı 32.54 defa. Karşında ya dünyanın en büyük kalecileri var, ya takımın tabelacıları çok şanssız. 

Fener 6 penaltı golü atmış senin golün yok, verilen 1 taneyi de kaçırmışsın. Nasıl bir yutturmacayla karşı karşıyaysak Fener daha iyi oynuyor  kabul edilmiş. Abraka Dabracılar, Davşid Kopperfield'ler TFF içinde olsa yapamazlar. Gala taraftarı yaptı. Kötü oynayan Gala maçları ortalama %57.7  topla oynamayla tamamlarken, gol makinası Fener %55.2 yle oynamış. 

Fenerin 125 şutuna 187 şutla cevap vermişiz. 125 şutun karşısında yağlı eldivenler, eski Fener kalecileri, kurtarırsam başıma iş alırım diyenler, 187 şutun karşısına da Estergon Kalesi, kalecileri geçmiş, top geçirmem.

Fener'in topu nasıl olmuşsa 4 defa direkten dönmüş, keşke girseymiş, ha 5  ha 7 fazla atana 4 puan vermiyorlar. Her ne kadar negatif Gala taraftarı bu kuralı bilmiyorsa da, rakipten 1 gol fazla atanın hakkı 3 puan.

Pısmış, korkmuş, ligi bırakmış top oynamasını bilmeyen çöp Gala futbolcularına Okan Buruk nasıl yapmışsa 11 maçta 89 korner attırmış. Gerçi burada manipülasyon yok, nasıl olsa atamıyoruz ya, rakip Gala atağını kolay yoldan kesmek için topu kornere atıp kontraya çıkıyor! Fener 49 korner kullanmış. Bizim golümüz yok, onların var mı bilmiyorum, ben Fener maçı seyretmem. 

Sıkı durun turpun büyüğü heybede, yutturmacanın en büyük olayı puan farkında. Fener Gala'ya 5 puan fark atmış. Yazıklar olsun lan size, bu masala inanıp 23 Ekspresini raydan çıkarmaya çalışanlara. Bir silkinin bir kendinize gelin, ülkenin tek büyük takımının büyük taraftarısın. Fenerden de 1 puan öndesin. Adamların rahat görünmesine aldanıp, teslim oluyorsun. Korkudan titriyorlar, 10 puan fark atsalar bile titreyecekler. 

Dünyanın her ülkesinde tanınan, Dünya kupası ellemiş futbolcuların var. Onlar da teslim oldular mı sandın, daha şov başlamadı, adamların oynadıkları en büyük futbol bu, ötesi yok. Yani %100 le oynuyorlar, sen %50 ye bile ulaşmadın henüz.  

En kötü oynadığın Kayseri maçında 1. dakikada penaltı, sarı kart vardı. Çok şükür buna da razıyım dediğin son maçta 2 golünü saymadılar. Maçlar delikanlı gibi sahada oynansa 11 de 11 yapmıştın. İster inan ister küfür etmeye devam et, takım şu futboluyla bile Şampiyon olduğumuz sezonlar dahil son 7-8 yılın en büyük topunu oynuyor. Şebeke'ye karşı Barca gelse Bayern gelse  inan daha fazlasını yapamaz, Tushel, Bielsa hocan olsa belki bu kadar bile puan toplatmazlar. 

En büyük nefret İkincinin Birinciye duyduğu  nefrettir. Onlar hepsi biz tek başımıza. Nefretleri Bölünmüş Gala Taraftarının zamkı, tutkalı olsun. Yazıyı okuduysan bu gece yastığının altına sarı kırmızılı bir obje, eşya atkı, şapka neyse bir alamet koy, renk ara koku ara,  Galatasaray'ı, destanları gittiğin en büyük maçları düşünerek uyu. Uyandığında seni Galatasaraylı yapanlara bir kez daha minnet kendinle, takımınla gurur duyacaksın. 

Her Şampiyonluğun ayrı bir hikayesi vardır, bu sezon başka 1923 de Cumhuriyetimizin 100. yılında 23. Şampiyon Cim Bom bayrağı sallayacağız. Kenetlenin Başka Galatasaray yok.

Yaşasın Galatasaraylılığımızın yüksek öğretisi.