17 Mar 2017

Ankaragücü;Türkiye'nin En Büyük Takımı

Nedir en Büyük? Kimdir? Hangi takımdır?

Kupa büyüklüğü ise şayet, Galatasaray'dır, En çok Şampiyon olan takımdan bahsetmiyorum, konjonktüreldir, yarın bir takım çıkar 6 sezonda 5 defa Şampiyon olur seni geçer, geçmedi mi? Bir zamanların Trabzonspor'uydu o zamanın en büyüğü. Ondan önce Eskişehirspor'du, 3 şampiyonluğu direkten dönmüştü, Bolu, Malatya, Göztepe, Kocaeli, Adana'da diklenmişti bir zamanlar, o değil yani. Hangi takım Dış Hatlar Terminalinden elinde 3 Avrupa kupasıyla iner, o takım en büyük kupa büyüğüdür, ama yetmez, Galatasaray'ın bir de Mekteb-i Sultaniye'den fışkıran, önlenemez, geçilemez kültür büyüklüğü vardır. Kategori dışına çıkarıyoruz.

Futbol bir endüstridir artık, bir para havuzudur, tankıdır, ve bu tanka en büyük parayı Fenerbahçe aktarmaktadır. Yenilir, yener, Şampiyon da olur rezil de, en çok o konuşulur, en çok o okunur. Fenerbahçe olmasa Medya maymunlarının hemen hemen tamamı, sokaklarda fıstık dilenir, para büyüğüdür, yarın bir gün bir kasaba takımını Katar Emir'i alsa bile yerine geçemez. Milyonlarca Fenerbahçeli çöp almaz, tv seyretmez, gazete okumaz, batarsınız. Nitekim şike yaptığı kesin olduğu halde sadece bu sebepten infaz yapılamamıştır. Fenerbahçe'yi de kalburla eliyoruz.

Ve açılıyoruz, futbol büyüklüğüne.

Tartışma sıfırdır, ülkenin gelmiş geçmiş en büyük takımı Ankaragücü'dür.

Beşiktaş'lı biz eşşek başımıyız diye itirazda bulunabilir, Cevabım kısa ve nettir. söz konusu futbol büyüklüğüdür ve sıra size gelene kadar Alibeyköy Adalet, Vefa, Beyoğluspor, Altınordu, Karagümrük, Feriköy, İstanbulspor gibi tedavülden kalkan takımlar vardır sizden büyük olan. Senin büyüklüğün Şenol Güneş şikeyle şampiyonluğum gitti demesin artık diye verilen sus payı 12, hakem ve devlet desteğiyle verilmek üzere olan 13. Şampiyonlukla sınırlıdır. Trabzon yeniden şahlanıp 6 Şampiyonluk alsa Beykoz'a dönüşmen uzak ihtimal değildir.

Ankaragücü büyüktür,

Zeytinburnu'nda silah tamiratı ve imalatı yapan işçiler tarafından kurulmuştır. İşgal yıllarında mahalli ligte oynayan yabancı takımlarla oynamayı reddettiği ve daha önemlisi, Kurtuluş savaşı başladığı, silahın Kuva-i Milliye'ye gerekli olduğu için, makineler, ham meddeler, ustalar, işçilerle beraber Ankara'ya taşınmış, Sanatkarangücü'nün Ankara'ya uyarlanması, Altınörs'le birleşmesi sonucu Ankaragücü'ne dönüşmüştür.

Kurtuluş Savaşı takımıdır, İsyanın öz kardeşidir, cehennemin diğer adıdır İşçi emekçi, gariban ocağıdır. Kendine özgü bir taraftarı, bir sloganı vardır, ''Bastır Ankaragücü'' mottosudur. Taraftarı Gecekondulardan gelir, nerede maçı varsa oradadır. Takımına küsmez, tabeladaki yerine bakmaz, oynadığı ligle ilgilenmez. Amigo Sefa'nın çocukları için Ankaragücü forması neredeyse oradadır. Dünyada hiç bir takımın taraftarı, 3 lig alta düşürüldüğünde bir birine bu kadar sarılıp dayanışamamıştır.

Başkent takımıdır, yerini İstanbul takımları tutamaz, İstanbullu taraftarlar 3 büyük parçaya bölünmüştür, Dünya'ya meteor çarpsa sadece bir İstanbul takımının peşinden gitmez, İzmir'de öyledir, Göztepe'nin mi, Karşıyaka'nın mı, Altay'ın mı bayrakları altında bağıracaklar? Ankara için belki de Dünya'da tektir. Gençlerbirliği'nin statükocu, nostaljik 1, 2 bin taraftarını ihmal edersen koskoca ülkenin Başkenti, Ankaragücü bayrakları altında 100.000 kişilik stadı, efeler gibi bir takımı olursa her maçını tıklım tıklım tribünlerde oynar.

Hodri meydan, ülkenin her hangi bir şehrinde Ankaragücü'nün maçı olduğundaki heyecana, kardeşliğe, dayanışmaya bakın, bir de 3.büyük diye maniple edilmiş Beşiktaş'ın maçına. Gerçeği zift medyasının lağım fareleri değil, sokaklar, tribünler söyler. Gurur sizin, güç sizin, alayımıza gider yaptığınız Büyük Takım Taraftarlığı, alayınıza ananızın ak sütü gibi helal olsun.

Büyüklük, isimdir, tarihtir, taraftardır, imajdır, huydur. Parayla, kupayla Şampiyonluklarla satın alınamaz, satın alınamaz şeylerin ne kadar çoksa o kadar büyüksün.

Büyüksün Ankaragücü, Kurtuluş Savaşı'nın Gazi takımı İmalat-ı Harbiye, pis akvaryumun temiz balığı ne olur gitme, Şu lanet salgın bitse de  Ankara Garında, Gençlik Park'ında Şirin mi şirin Gecekondularının Çocuklarından yine dayak yesek. Yenilgin yastır, haydi bastır.

Diren.