14 Eki 2011

Haydi Körfez Haydi

Galatasaray'ı saymazsam, en çok canlı maçını izlediğim 2 takım vardır. Biri Steaua Bukarest, diğeri Kocaelispor'dur. Hereke doğumlu olduğumdan, hayal mayal hatırladığım ilk resmi takım Hereke Yıldızspor'du. Hey gidi yıllar hey be. Anlı şanlı takımım Kocaelispor kaybolmuş ta haberim yokmuş. Futbolu takip etmediğimden kaçırmışım, hangi ligte oynadığını bilmediğim Körfez, henüz gol atamayıp, berabere bile kalamadığı katagorideki son maçında İzmit'te 9 tane yemiş.

Köylü Yusuf'lu, Raşit'li, İbriç'li, Eşşek Saffet'li, Baturman'lı, Zeki'li, Soner'li, Güvenç Kurtar'lı, Turgay'lı....adını saymakla bitiremeyeceğim o büyük takım nerdesiniz. Kaç İzmit'li vardı bilmem ama ben vardım, Bükreş'te, kupa galipleri maçınızda tribünde amigo İbo'yla beraberdim. Ne maçlar seyrettim İzmit'te, ne kavgalar ettim. Ne sopalar yedik sevgili çingenelerinden, İsmetpaşa'dan E5 e kovalandık. Ama olsun du, bir sonraki maç yine ordaydık, yine dövselerdi bizi de ben bu haberleri duymamış olsaydım.

Ben çok bağırdım yemyeşil, simsiyah diye. Bizim maç hariç tabi ki, başka kimle oynarlarsa oynasınlar tribün desteğimi verdim. Helal olsun da, hadi ben misafirim ev sahipleri nerdeler. Nerde Japonkale, nerde Kandıralı, nerdeler Köseköylüler, Bahçecikliler, Tüpraş'lılar, Petkim'liler. Sizin de mi haberiniz yok.

Yıllar önce asıl maç başlamadan PAF takımlar maçı oynanırdı. Kocaelispor PAF takımında sarışın bir sağ açık vardı. Onu seyredip de esas maçı seyretmediğim çok maça gitmişliğim vardı. Metin Tekin'den bahsediyorum, sen nerdesin be kardeşim? Televizyonlarda hokkabazlık yapacağına koşsana İsmetpaşa'ya, atsana bir omuz. Ulan çık kendin oyna, hepinizin eşşek yükü parası var, nasıl seyredebiliyorsunuz bu kepazeliği?

Sefa Sirmen; Takım Süper Ligte her zamanki gibi kafaya oynasa bir yerlerden hortlarsın değil mi? Saklan, araziye uy, senin hiç suçun yoktur bu rezalette. Ben anlamıyorum, koskoca bir büyük Şehrin, Türkiye'nin en büyük sanayilerinin olduğu bölgenin, futbolu en iyi bilenlerin yaşadığı bir şehir takımı bu hale nasıl gelir? İstesen olmaz, Kocaelispor'un forması oynasa en kötü Bank Asya liginde şampiyonluğa oynaması lazım. İldeki fabrika takımlarından bir karma çıkarsalar, başta saydığım eski futbolcuların çocuklarını oynatsalar, o büyük Körfez taraftarıyla yine Şampiyon olurlar.

Haydi delikanlı İzmitliler, görev sizin. Kim bu belayı sardıysa başınıza bulun teşhir edin, İstasyondan son çınçına kadar kovalayın. Hoş demiryolunu da değiştirdiler ortada çınçın falanda kalmadı ya neyse. Lafım zaten İzmitlilere, onlar ne dediğimi anlarlar, yakalayın, çıkarın Keltepe'ye, hoş orayı da Kartepe yapmışlar ya neyse İzmitliler bilir, eşşek sudan gelinceye kadar dövün. Sonra yeniden kükreyin, debelenin, cebelleşin, Seka'da kağıt çalın, tribünden kağıt atmanın kralı sizsiniz bilirim, bir büyük maça çıkın, beni de çağırın.

Haydi Körfez, sizi böyle görmek içimi yakıyor, dirilin. Kocaelispor'u çoluk çocuğun maskarası olmaktan kurtarın. En kısa zamanda Galatasaray'la oynayın, ve bizi Derince'ye kadar dövün. Ben kendi payıma razıyım.