4 Nis 2017

Denemeler; Ulu Tudor- Galatasaray 4-0 Adanaspor


Galatasaray hasta, komada oksijen çadırında derdine derman bulunamıyor, bir eğitim ve araştırma hastanesine yatırılmış. Baş cerrah Ulu Tudor'a emanet. kariyer yapıyor, hasta ex olursa yakınlarından dayak yeme riski yok. Ya mezardan alırsa, ver mehteri.

Şu maçın son dakikalarını üzülerek izlerken mazideki büyük maceralar geçti gözümün önünden birer birer. Yazık, koskoca Galatasaray ligin küme düşmüş, en kötü takımını yenmek için Muslera dahil it gibi koşuyor. İçim acıdı, Galatasaray bu futbolu Arsenal'i Real Madrid'i kendisinden çok daha güçlü takımları yenmek için oynardı. Josue, Suat Kaya olmuş, Selçuk İnan Okan Buruk olabilmek için ciğerini patlatmış, Rodrigez Arif, Linnes Ümit Davala olabilmek için kıçlarına nişadır sürmüş. Koşuyorlar, topu kaptırdıklarında vites değiştirip daha fazla koşuyorlar.

Değişiklikler koşanların yerine daha hızlı koşan adamları sahaya sürmek için. Koskoca Sneijder yedekte, niye? antrenmanda başka biri daha fazla koşuyor. Vah güzelim takım vah, takometrecilere ekmek çıkartıyor. Kaza ile Barça'nın başında olsa, Neymar'ları, Messi'leri oynatmaz, ilk maçın devre arasında Noi Camp'ta taşaklarından asarlar. Tribünler çapulcu eşkıyalara teslim edilmiş, onların da futbol bilgisi ''En Büyük Sen Değilmisin'' tezahüratı yaptırabilecek kadar.

Maça gitmiyorum, istesem giderdim, Sneijder'in yedekte olduğunu öğrendiğimde de içeri girmezdim. Sağ bek mevkiini iptal etti diye devrimci ilan etmiştim, Cavanda'yı kimse bana sağ bek olarak canlı seyterttiremeyecek. Şu dandik takımla oynarken bile Muslera'nın iki maymuni suplajı var, 2000 GS ı olsa Taffarel ekranda bir kere bile görünmezdi.

Çok iyi oynayan futbolcular vardı, Onlar notlarını merak ediyorlarsa Fener maçı bitimini bekleyecek. Adana maçı ancak gol atamayan, sakatlıktan yeni çıkmış Eren Derdiyok'a gol attırarark moral kazandırma maçı olurdu en fazla. O da tam Eren'lik gelen ortaya kafayı berbat vurarak, seneye golcü alın bana güvenmeyin kısa mesajı attı.

Alınan 3 puanla lige, şampiyonlar ligine tutunmanın dışında, benim için en önemli artısı, nefret ettiğim Carole'nin iyileşmiş olsa bile bu hafta oynamayacak olması. Eksisi ise Sabri kabusunun devamı. Savunmayı 4 kişiyle kuracaksa Cavanda oynayacaksa, Sabri bu takımda 5 yıl daha bize zehir kusturur.

Ulu Cerrah, bir maçı 5 maç gibi oynayarak ameliyat üstüne ameliyat yapıyor. Kobay'ın sahibi yok, Linnes'i sağ bek oynatsa, bu sezon ilk defa 18 içinde gördüğümüz hücum beki, son vuruş, son paslarda daha etkili olacak. Olsun dene, bir daha ki maç kaleye geçir. Tolga oyuna girerken sandım ki 1-1-8 sistemine geçiyoruz, bakalım nasıl görünüyor? Stopere geçti, stoper Cavanda sağ it olarak koşmaya başladı. Maçın boyunca zevk yapan, laubali nefret edilesi yedek sağ it Yasın, sağ beke geçti. Penaltılardan birini Muslera kullansaydı, 11 hatta 14 kişinin yeri aynı maçta değişmiş olacaktı.

Umut yok mu? var fazlasıyla var, bizim pis ligimizde Şampiyon olmak için çok büyük kadrolar gurup, unutulmaz maçlar oynamak gerekmiyor. Şu anda bile 8 puan fark varken, sebebini bilemediğim Devlet desteği, hakem emri Beşiktaş'tan elini ayağını çeksin bu takım yine de Şampiyon olur. Beşiktaş bir maç yenilsin, korkudan 4 maç daha kaybedecek. Fakat bu olmayacak, Kurulan pusudan bu sezon için kurtulabilme ihtimali yok. Bizim umut dediğimiz, gelecek sezonların takımı, geleceğin Ulu Tudor'u. Varsın pratik yapsın elindeki çöplerle. Deneyerek, yanıldığı hamleyi bir daha yapmayarak, çok kısa zamanda prof.luğa terfi eder.

Selçuk İnan'daki değişim, Hoca için umutlanmamızın somut göstergesi. Mide bulandırıcı yan paslar, geri paslar yerini çoğu milimetrelik uzun derin paslara bıraktı. Lanet olasa bir hücum girişimi için yapılan 30-40 gereksiz pastan vaz geçildi. Çalımla, ver kaçla adam eksiltme, kaleyi bulduğunda şut, beklerin rakip korner bayraklarıyla aynı kadraja girmeleri, seyredenlere zevk veren, oynayanlara hakem biraz daha maçı uzat diye yalvarmaları. Savunmanın boyunun uzaması, çalımcı Rodrigez'in golle tanışması, Selçuk'un oyundan çıkarken trip yapmaması, Muslera'nın zayıf maça rağmen 1 dakika bile maçtan kopmaması, Ahmet Çalık'ın da deneme hamleleri, antrenmanları yapması, taraftarın farklı skora rağmen Dursun'u istifaya çağırması, Galatasaray'a handikaplı oynayacak olanların çoğalması, Ulu Tudor, taraftar, tüm futbolcular, hepimiz için tam bir Deneme Tahtası'ydı, Adanaspor.

Gider ayak en ufak bir çirkeflik yapmadılar, maçı öldürmeye, tabelanın artmaması için pisliğe bulaşmadılar. Çok kötü futbolcularıyla, 4-0 dan sonra 2, 3 defa gol aradılar, pozisyon buldular. Gerçekten, kelime manasıyla güle güle gittiler. Biz ne ağlaya ağlaya gidenler gördük.

Ah ulan JOR, bir kaç maç daha erken kovulsaydın olmaz dı sanki.