8 Kas 2015

Futbol Topu Irz Düşmanları, Rizespor 4-3 Galatasaray


Iki Galatasaray uzmanı maç seyretmek için UltrAslan Bükreş'teyiz. Bizi bir bok sanıyorlar ya sordular; Maç ne olur abi? 40 yıllık tribün kardeşim, maçın başında koparırız, çok iyi futbol oynarız dedi, ben kadroya bakayım dedim. Burak-Umut'u ilk 11 görünce diğerlerine bakmaya gerek bile yok. topu 18 içine sokamayız iğrenç bir futbol izleriz yorumu patlattım ve maça başladık.

Türk futbolu için sıra dışı, Sneijder için normal bir golle öne geçince, üstelik Selçuk İnan seyrettiğim en büyük oyununu oynarken, GS maçı %75 le götürürken Sneijder İtanje'yi döverken, klasik sataşma geldi, ben demedim mi? Dedin de başındaki küçük takım Hocasını hesaba katmadın, 2 yi atmaz, attırmaz, golün erken gelmesi hayrımıza değil, Biz ne maçlar gördük, mutlaka bir şeyler yapacak. O yapamadan Selçuk İnan sakatlandı, İyi ki de sakatlanmış, muhtemelen ilerleyen dakikalarda kötü futbol vebasına yakalanacak önce kendisi sonra biz sıtma nöbetleri geçirecektik. Doyamadım futboluna anılar güzel kaldı bari. Selçuk'tan sonra Sneijderi ön liberoya çekip 2. golü atıp koparmasını frenlemeye çalıştıysa da Sino direndi bir iki şut daha gönderdi. 2. yi bulmaktan vazgeçince de Kanije Kalesi savunmasına geçti.

Umut- Burak ikilisi Bayern'de banko oynasın ligi 5. bitiremez, biz bu futbolcularla nasıl Şampiyon oluyoruz inanılır gibi değil. ligin uzak ara en kötü futbolunu oynuyoruz, Sneijder'i çıkar, kümeye oynarsın, Hadi ortalara yerleşirsin de maça kimse gitmez. Niye gitsin ki zaten. Biz tribünleri, gelecek kuşaklar Sneijder'le top tecavüzcüleri, Podolski'yle kaval kemikleri paslaşırken seyretsin diye kurmadık, her gerilemenin bir nedeni var, elbet bunlar da geçecek. Ama çocuklar kabahatin çoğu da sizin. Katlanmamak elinizde, tribünlerden gelen gücü kullanın, maç başlarken maça gidip, 10 dakika kala metraoya yetişmek için çıkmayın, Maç futbolcular ısınmaya çıktığı zaman başlar. İnanın 13 sezon Şampiyon olmamış takım seyrettik, çok daha beter futbolculara katlandık, bu kadar dengesiz takım görmedik. Olmaz dı, müdahil olurduk, şimdi tribünlerde biz olsak Sabri'yi, Umut'u oynatamazlardı, Burak'ı dışarıda yakalar döverdik.Top bir Sneijder'e geliyor, bir Umut Bulut'un kaval kemiğine, bir Sabri dokunuyor, bir Podolski, Prekazi topun canı var derdi, ben de diyorum, top canlı. Galatasaray'ı cezalandırıyor, çöpler tekmelediğinde ağlıyor. Ondandır Sneijder'in vurduklarının çoğu girmiyor da Muslera'ya biri vurdu mu güle oynaya ağları öpüyor.  

Maymun, ayı, sincap, yılan seyretmek isteyen hayvanat bahçesine gider, kimse sirke hayvan seyretmeye gitmez, Hayvanın hüner sahibini izlemeye gidersin Sirke. Kimse kusuruma bakmasın Burak Hayvan Oğlu Hayvanını seyretmek için maça gidenin aklı yok. Gidin Florya'ya, idmana almazlar, kapının dışında sotaya yatın. Tribünde değilseniz taraftara bunlar sümük atmaz da, hadi Galatasaraylılıktan katlanacaksınız, Çok özledin, canın görmek istiyorsa mübarek Galatasaray forması giyenleri. Kırmızı Ferrarisiyle Sabri'den sonra, Masaretti'den inen futbol topu ırz düşmanı Burak'tır, Bu kadar işte seyrettin, dön git daha fazlasına izin vermezler, Al iki bira sahile in, marş söyle iç. Maça gitmen gerekmiyor, Benim kim bilir kaçıncı yeminim de bu kez ağır küfür ettim, Burak'ın ilk 11 çıktığı maçı seyretmem. seyretsem de boka bakar gibi bakarım, ilgilenmem. Bu sezon için son yazım olabilir bu. 

Iki küçük takım Hocası vardı kenarda, düello ile bitmesi tezlerimizin doğruluğunu ispatladı. Gol atan kaleye, savunmaya, gol yiyen hücuma. Son 5 dakika 25 milyon Galatasaraylı kesin gol yiyeceğimizi söylemiştir. Küçük Hoca kolayına olunmuyor, herkes küçük Hoca'da, Galatasaray'ın başına geçmek için ilahi yardımcıların olacak. GS için en iyi maç ritmi 80. dakikaya kadar berabere gidip bir gol atarak 3 puanı almak. Allah'ın Belamız diye gönderdiği Futbol Zır Cahili, bu taktikle 3 kupa aldı. İç organlarımı çürüttü, Hayatımdan bezdirdi, tek bir tutunacak dalımız, canımız, ciğerimiz Galatasarayımızdan soğuttu, 1 yıldır küfür etmekten çenem felç oldu. Şu anda mahkemelik, cinayetlik ağır küfür ediyorum. Galatasaraylılıktandır bunca savaş. 

Öyle kısmetli adam ki, Carole sakatlanmasa Olcan kulübede çürüyordu, hoş gol attı diye ben de bir değişiklik yok da Fener maçı hatırına kötü de oynasa bir kaç maç kredi açtım. Yasin'i zaten sildim, ben futbolcunun aptalına katlanamam, sıfır zekaya debelenip duruyor. Selçuk- Hakan sakatlanmasa 2. Devre Podolski'yi kesin çıkarırdı, o golü de atamazdı. Semih oyuna girmezdi, hala cengaver olacak diye bekler dururduk. 5 amatör lig futbolcusuna evrilmiş Semih Kaya. Yine de ksımetli zararı en az hasarla atlatıyor, bu hafta maç yok, acısı hafifleyen, Passolig sahibi Galatasaraylıları uyuşturması için zamanı var.

Pakistanlı top üreticilerine akıl vermek lazım. Bize gönderilen toplara sibop deliği koymasınlar. Burak-Umut çift forvet ( ne demekse) oynadığı zaman topa toplu tecavüz ediyorlar. Burak'a bu maç özel taktik vermiş, çok küfür ediyorlar, ofsayta düşme, hücum faul yapma diye. Burak ne yapsın? Peki o zaman ben oynamayayım.  9 kişi oynayalım razıyım, 2 top celladı ilerde olunca aklı sıra hücuma önem vermiş oldu. Eğer sen topu rakip yarı sahaya yıkmak istiyorsan her 5 dakikada bir gol pozisyonuna gireceksen tek yolu var. Umut-Burak ikilisini kadro dışı bırakmak, yetmez Florya'da zımpara gibi toprak bir sahada çalıştırmak, yetmez, yiyecek içeceğini kendi ceplerinden ödetmek. Bereket Umut Bulut atıldı da bundan sonraki maçı seyredecekler en azından görüntü kirliliğinin yarısını bertaraf etmiş olacaklar.

Yol yakın, henüz geri dönüş eşiği geçilmedi. Derenin ortasındayız, Atı değiştirebiliriz. Önce Hamza kovulacak, ardından Burak-Sabri-Olcan-Umut toprak saha gönderilecek. Burak yokken Milli Takım mucize yaratıp kalifiye oldu, Galatasaray liderlik gördü, iyi kötü de olsa zaman zaman takım oyunu vardı. Selçuk form tuttu. Neyse ki üzülmemeye alıştık. Devir bunların devri, kolayına da değişecek gibi görünmüyor. Biz yenildik, ne kadar dibe vurursak o kadar iyi, artık etkilenmiyoruz, Galatasaray yenildiğinde gol yediğinde artıuk göğsümüzü yumruklamıyoruz, gGol attığında takla da atamıyoruz, coşamıyoruz.

Maç yazısını öne geçtiğimiz dakikadan sonra yazmaya başladım, Yenseydik bile aynısını yazardım. 3-3 olunca seyir mahallinden çıktım, yenildiğimizi 2 saat sonra öğrendim. Değiştirmemi gerektirecek hiç bir şey yok, İyi futbol seyretmemiz imkansız. Bu salak risk almamakla hayatının riskini aldığının bile farkında değil, tükürükle kovulacağı günler yakındır.

Selçuk İnan'ın kısa sürelik büyük futboluna güzel futbol dilencisinden saygılarla,