1 Eki 2022

23 Yolu 8; AdanaDemirYolSpor 0-0 GALA

 

Özlemişiz, göz bebeğimiz görücüye çıktı, 1 maç oynayıp yine nadasa çekileceğiz. Gala'yı özleyen sadece biz değiliz, başta rakip takım taraftarları, bizle oynayan seyirci rekoru kırıyor. Sistem çok özlemiş, güzel bir heyet atamışlar, kıyın kıyın devredeydiler, pek iş düşmedi kendilerine rakip takım lehine. Biz de dersimizi çalışmışız Şebeke'ye karşı oynamasını öğrendik. 

Adana takımın yarısı Gala'da isim yapmış futbolcular, zift medyası fırsatı kaçırmadı, elinden geldiğince doldurmaya çalıştı. Hepsi bu kadara yetti işte,  Demirspor'un bir manga Gala futbolcusunun yeteneği yetseydi, top yekûn bizde olurdu zaten.  Gereğini de yaparak oynadılar. 

Belhanda'ya bir paragraf ayırıyorum. Dünyada futbol yasaklansa Messi'ler, Meymar'lar kağıt toplar Belhanda gider bir sirkte top cambazlığı yapar yine aç kalmaz. Takımını mı bulamadı, hocasını mı, yarısı kadar oynayamayanın daha iyi CVsi var.

Maç öncesi ilk 11 görüşümüz 56.  dakikada isabet kaydetti. Rakip analizcisi eğer varsa boşuna maaş alıyor, ya farkına varmamış, ya da söylemiş hoca dikkate almamış. Kalecileri geriden oyun kurabilecek teknikte değil. Hücum prese daha dinamik biriyle başlasa en az 2 balık gol atardık. Gomis artık ne yazık ki ilk11 golcüsü değil. Hadi Okan bizim dediğimizi yapmasın, Mata'yla başlayıp, Mertens'i öne atmasın, bari Barış Alper'le başla. Sefer demeyin sakın, sezon sonuna kadar 5 gol atamaz, 5 maç oynaması bile imkansız. ÇÖP tabir edebileceğimiz takımdaki tek yabancı.

Ben son kez, hem de bu sezon ki performansından memnunken Muslera hakkında yazacağım. Savunma akan oyundan kolay kolay gol yemez, yese bile takım misliyle cevap verir. Orta saha çapaları Lucas, Miço topun mayınlı bölgeye gelmesini engelliyor, 15 yabancı oyuncu var, 4 ü maçları evden seyrediyor, bu durumda Gala forvetinde mevcut 2 Türk'ün banko oynaması takımı eksik, verimsiz oynatıyor. 

23 yolu diye yola çıktık, görüşümde en ufak bir sapma yok, Hamza'yı nasıl yaptıysak Okan'ı da yapacağız. Ne var ki Muslera hesabımda yoktu, 8 maç beklemiyordum. Elbet kaleye Okan geçecek, sol veya sağ saldırı beklerinden biri Türk olacak, Kerem-Yunus'a mecbur kalmayacağız sanıyordum. Muslera artık bir GALA efsanesidir, onurlu çıkış yapma zamanı gelmiştir. Mutlaka bu işe de el atılacak, sezonun son maçına oynayan ilk 11 de Muslera, Kerem, Yunus 3 ü birden olmayacak. Okan Buruk'a bırakmazlar. Evde maç seyreden yabancılar, kulübeyi paspas yapanlar huzursuz olur, sorun çıkarır, futbolları geriye gider. Nitekim Olivera'dan hiç bir verim alamadık. 2 maç daha sonradan sok o da çöpe çıkar.

Hocayla devam edelim, kendi bilgisinden daha çok totemden, uğurdan, oğlundan medet bekliyor. Rakip 10 kişi kalmış, hocası ameliyata başlamış, biz aynı takımla devam ediyoruz, zaman su gibi akıyor, rakip kapanmış, farkında değil gibi maçı sevk ve idare ediyor. Oyuna ilk 10 dakikada kement atmalıydı. Gomis topa 20. dakikada dokundu. 

Rakip 18 e topla adamı bizim kadar sokan takım olduğunu sanmıyorum, vuruşlarda ki çoğunu Kerem-Yunus kullandı, sanki bir birleriyle kavgalı gibi ya geç ya erken vurdular. Birbirinin rakibi değiller oysa, iyi arkadaş olduklarını da zannetmiyorum. Kerem'de çalım repertuarı yok, artık ondan çalım yemezler. Yunus da öyle, her takım aptal bir biz akıllıyız, forvette banko iki Türk oynatıyoruz.

Ben oyundan memnunum, geçen yıl ki takım şu Adana'ya çıksa 5 yerdi, zaten 3 yemişti. Kale direklerinden dönen toplar içeri girmeye de başlayacak. Büyük futbolcuların ilk golü çok önemlidir. Drogba golle başlamasa o da teklerdi. Bir an önce atalım diye kaçırıyorlar.

Son olarak kornerlere dokunalım, 8 maçta 50 küsur korner attık, hiç biri çalışılmış değil, köy takımları da aynı kullanıyor ortaya 20 kişinin arasına havadan topu şişirmece. Sanki senet imzaladık, kornerden serbest vuruştan atmayı ayıp sayıyoruz, penaltıyı bile atamıyoruz. Messi gelebilir seneye, aklınıza gelsin o bile atamaz, lanetlenmişiz. 

Kuruluş haftamıza liderlik yakışırdı, Galatasaraylılık bir hars, bir hulus, bir haslet bir yaşam biçimidir, yaşasın Galatasaraylılığımızın yüksek öğretisi diyelim, 23 yolumuza devam edelim. 

23 Yolu 8. İstasyon puan tablosu; Muslera 5( oynamasa, yerime Yusuf'u oynatın dese 10)- Boey 8( şu an takımın tek bankosu, doldurulmuş onyakuru pert) Nelsson+ Apo 14( tandem değişmez, ligin en iyi yerli stoperi bizde, transferine burun kıvıranlar vardı, Marcao gitmese ne yapacaktınız), Dobi 5( çocukta da ne şans varmış, sakatlanmasa sağbek te oynayacak muhtemelen Boey Gebze'de antrenman yapacaktı, hadi buyur Okan bey buldun belayı, savunma iyi hücum kötüydü)- Luc 6, Miço 6, Mertens 8( cenabetlik var o bölgede) Kerem 1, Gomis 0( ilk 11 çıkarmak aptallık) Yunus 1( keremle yakında kavga ederler)

Okan Buruk 1 (oyuna çok geç müdahil oluyor çekirge sıçrayamadı)