21 Oca 2023

23 Yolu 19 GALA 2-1 Antalyaspor

İzninizle çocuklar, bu sefer maçı değil Büyük Gala Taraftarını anlatacağım. Tribünleri biz kurmuştuk, onu yücelten, iki üç ve daha fazla fanatik taraftar yetiştirenlere minneti yazacağım. 40.000 kişiyi cezalandırdılar, niye? küfür edilmiş. Kime? davacı oldu mu muhatabı? yok. Derdimiz o değil zaten, küfür tribünlerin halk edebiyatıdır. Küfür etmeyen taraftar değildir. Biz de biliyoruz. Eee, sebep? Şu taraftan toplu küfür edildi diye edeni etmeyeni parasını peşin ödediği etkinliğe sokmamak soykırım değil mi? Anlatamadık galiba, maksadımız o değil, hakemi salıyoruz olmuyor, rakibi kudurtuyoruz olmuyor, belki Gala'yı taraftarından mahrum maça çıkarırsak, çelme takabiliriz . Bir de bunu deneyelim dedik.

Anlatamadık, anlayamayacaksınız, Gala Taraftarı 50.000 le sınırlı değildir, hele yedek taraftar yoktur bizde, istersen her girene 5 maç ceza ver, daha korkunç oluruz, zebellalar basar tribünleri. 40 yerine 45 binle geri döneriz. Üstelik tezahürata, Galatasaray'a aç başka bir 50 binle muhatap olursunuz. Ulan Şebeke, siz ne salak bir kuruluşsunuz. 

En ufak bir şüphem yoktu, bu taraftar ölüye gol attırır yine kazanır. Bakalım bundan sonraki tuzak ne? Aslan'a kuruyorlar pusuları, öküze kuracak değiller ya! 

Ha bir de yayıncı kuruluş şebeklerine bir kaç kelam edelim. 7-0 dan daha çok koyar 2-1. Diller lal olur, yüzler kızarır, kin, nefret geometrik olarak büyür. İkinci yanlıları irin kusar, aslında çocuklar yeminli olmasam ben de izlerdim de onlar da beni görecek aaa bizi seyrediyor diyecekler diye ödüm kopuyor, izlemem, haber verirsiniz beter görüntüleri geldiğinde. 

İnsanlık tarihinin en büyük nefretidir, ikincinin birinciye duyduğu nefret. Olmadı be, doldurarak Ajax'a dönüştürdünüz Antalya'yı. Puan alamazsan Toroslar çökecek diye tsunami kopacak diye kandırdınız, korkmayın bir şey olmayacak, olacak olanı yazalım. Bizle ölüm kalım maçına çıkan hoca Hoca değildir, bütün bir sezonu çöpe atar. Rize'den Sivas'tan ders de mi almazsınız? Emre sizden aptal mıydı? 3-0 dan dönmeye oynasa takımın cılkını çıkaramaz mıydı? Belki de 3-2 ye getirir maçla beraber ligi kaybederdi, maçı bırakıp kafaya tutundu.

Hakem heyeti mükemmeldi, sahiplerinden tam puan alarak maçı yönettiler. Severim puşt hakemi. Şebekeyi son düdüğe kadar oyunda tuttular. İyi polis kötü polis hesabı, vardaki verse davar  devreye giriyor. 3.yü attırmıyor. Biz tek büyüksek, çok şampiyon olduğumuz için değil, az şampiyonken de tek büyüktük. Biz Şebekeyi yenerek büyüyoruz, bu gece o maçlardan biri oynandı, övünün büyükler, sevinin küçükler, biraz daha büyüyen takımın şanlı taraftarısınız.

Beklenen 11 sahadaydı, tek risk Emre Taşdemir'di, somut hata yapmadan görevi devretti. Top gelmeyen maçlar Muslera adına en çok korktuğum maçlardır. Nitekim çerçeveye gelen ilk ve son topu yedi, yandan gelen ortayı da az daha içeri alacaktı. Eskiden, Simoviç zamanı takım kötü oynarken, kaleye top gelse, kurtarsa da takımı ateşlese derdik. Acaba ilk yarım saat gol gelmezse OkanBall bu taktiği mi uygulasa?

Ne yalan söyleyeyim golü başkalarından, sürprizlerden bekledim. Klasik küçük hocalar( Rıza, Şenol, Avcı) formda büyük futbolcudan gol yemeyin de kimden yerseniz yiyin taktiğiyle oynar. Nuri'de öyle oynar öngörmüştüm. Öyle de oldu. ''İcardi'ye nefes aldırmayın''. Futbol tarihinin görüp görebileceği en kasap stoperlerden Ömer Toprak'ı üstüne saldı. Ne var ki ırz düşmanının golü gelmişti. Penaltıyı kim bilir nasıl atacaktı?

Direklerle kapatıyorum. Futbol sahalarının en adil, en adaletli ekipmanıdır. Random bütün takımlara eşit çalışır. defalarca Gala golü engellemiş olsa da son maçlarda 3 defa direk sayesinde gol attık, bu maçta da kurtardı. Ödeştik mi bilmiyorum, ama ben direklere hakkımı helal ediyorum. Sergio sen de et.

Angel Şelalesi(1000m) gibi çağlayacak, cehennemleri olacağız. Durmak, oturmak, uyumak yok maç sayıyoruz, kaldı 17,  Yolumuz 23 Yoludur, dağlara taşlara Şampiyon Cim Bom yazdıracağız.