26 Kas 2021

Kükreyedurun Fatih'in Aslanları


1- Gala başında, Mesajını aldım İ. Melih, bende evet diyorum, ya sen ? sorusuna ,Ben de Evet diyorum diyen bir hoca olsaydı, belki her sene Şampiyon yapılacaktı. ne farkı vardı canım,  Hikmet Karaman'dan, Şenol'dan Rıza'dan Erol'dan. Sistem Şebeği ol, sana kupa verelim.

2- Muhtemelen biz Fener maçını farklı kazanmış, Marsilya maçına ölüm kalım maçına çıkıyor olacaktık. Ve ebetteki ilk puanımızı alırmıyız acaba maçına. Ve kesin oyun dışı kalmış, Ali Sami Bey'lerin mezarına takla attırmıştık. Biz zor ve haklı olanı tercih ettik. 

3- Ajax'ın, Olimpiyakos'un hocaları yana doğru kafalarını çevirdiğinde bir bakıyorlar, Sergen, bir bakıyorlar Vitor. İsimlerini ilk defa duyuyorlar, nasıl olsa yenerim taktiğiyle oynuyorlar. Profili düşük takım hocalarımız da ölmeyi bayılmak sanıyor. Son düdükle atıyorlar kendilerini Türk Hakemlerinin şefkatli kucağına.

4- Lağım kanalları, FBJK maymunlarıyla dolu, taraftarlarını konsolide ederler. Sevinen Gala taraftarı varsa küfür eder kaçar yayından. Üzemezsin, sinirlenmezler, dünyada yaşayan en iyimser canlı popülasyonu. Kıyamet kopsa Gala Şampiyon olamayacak, Terim ölecek diye sevinirler.  

5- İnanmayan sokağa çıksın baksın, Gala formasından daha çok neşeli neşeli, nasıl Gala'yı yendik diye övünerek gezen Fenerlilere rastlayacaksın. Hisseli Harikalar Kumpanyasını izlemekten bıktık, farelere Aslan'ı boğduruyorlar. Gala-Fener maçı dün gece tescillendi, er meydanındaki zapta en büyük sensin diye geçti.

6-Marsilya Fransa'da Paris Sen Germen'den daha büyük daha çok Şampiyon olmuş takımdır. Zaferin gecesine Limon sıkmasalar tezlerimiz çöpe gidecekti. Terim konuşurken cezayı geçirdiklerini anons ettiler, keşke 10 maç verselermiş, ne hocanın ne taraftarının umurunda bile değil. Lağımda 5 maç oynatacaksınız en fazla.

7- Bu haftaki hakemi de görevlendirin, sistemden ne kadar erken çıkarsak o kadar iyi. Bizdeki amaç sizin tertiplediğiniz katılmak zorunda olduğumuz hileli turnuvalarda Edirne dışında oynama hakkı alabilmek. Bunun için Terim'in Villasının kulübesindeki köpeği bile hoca yapsak yine gideriz. Gidip yine belanız oluruz.

8- Küçüğü saymıyorum, Büyüğü düşerse, Gala Şampiyon olmasın diye düzenlenen kasko poliçesini. Şampiyon oldum zannıyla oynatılan mecbur 6 maçı sıfırın altında bile kapatsa benim gündemimin dışıdır. Yoktur öyle bir takım. Kime kaç kaç yenildiklerini inanın unuttum.

9- Ya büyüğü? Teşkilat sayesinde hezimetle bitecek maçı kazandığını zannedenleri. 15 gün daha can çekişeyim diye beraberliğe yatan forması büyük, beyni küçük olanı. Türk Parasının en son geçtiği yer İpsala, ötesinde kim takar Ali Koç'un ulusun üretimden gelen artı değerini 100 yıldır sömüren bir kromozomla patatesliği kaçıran veliahdını. 

10- Şampiyon yapmayacak mısınız? Peki lan, ona da varız. Roberto Carlos Şampiyonlar Ligi Şampiyonu olduğunda Hagi'yle dalga geçiyordu, daha küçük takıma gittin diye, Şampiyonlar Şampiyonunu yenmenin tek yolu vardı. UEFA kupasını kazanmaktı, Süper Kupa'da içinden topla geçerek hesabını kapattı.

11- Ne kadar çok nefret ederseniz bizim için o kadar iyi, Şampiyonlar Ligine artık hiç bir takımınız beleş gidemeyecek. Biz mi?  Lunaparklarda vardır, delikli timsah makinası. Fırlar kafasına tokmak yer, diğer delikten tekrar fırlar yine tokmak yer, yine fırlar. Öldüremezsin. Bir delik bulur yine çıkar zebellahınız oluruz. Telafisi olmayan maç Terim maçıdır. Korkmayız biz böyle maçtan

12- Çıkış yolu yoksa tek yol buysa kenetlen Büyük Galatasaray Taraftarı, Şampiyonlar Ligi müziğini canlı dinlemenin tek yolu bu, Bir daha alacaksın o s.ktiğimin UEFA kupasını Nef Cehennemine bir daha  getireceksin. Kendi göbeğini kendin kesecek, kendi beşiğini kendin sallayacak, namerte boğun eğmeyeceksin. 

Ne mutlu bir utkudan sonraki sabaha Gala taraftarı olarak uyananlara.

22 Kas 2021

Testi Kırıldı; Gala 1-2 Fener Hepimize Geçmiş Olsun

1- Maçın kırılma anı açılan koreografi, bitmemiş maça, rakibi tahrik edici, ne olduğu anlaşılmayan UNİ'ye harcattırılmış boşuna emek. Neymiş yayıncı kuruluş vermemiş, sen tam reklam verileceği zaman açarsan ne yapsınlar. Tribünlerdeki çakalları temizleyemeyen, kendini temizler. Okuma yazması olmayan suç makinaları milyonlarca gala taraftarının zevkine karar veriyor yazık. 

Karaborsa yokmuş, diye boşa sevinmişiz, 10 dakika kala bile 1000 liraya yer satılıyordu. Ülkede haksız kazanç en helal kazanç muamelesi görürken sistem karaborsa satışına engel mi olacak? Çok mu zor, Bilet alıp devreden TC kimlik numaralı hep aynı. Git birini savcıya söyle hepsini içeri alsın. Korkuyorsan bana vekalet ver 3 maçta NEF Arena'yı suç şebekesinden arındırayım.

2- Karagümrük'ten, Konya'dan, Alanya'dan, Kasımpaşa'dan özür dilerim, ben takıma sezon başı 4. lük verdiğim için bu takımlarımızı hesaba katmamıştım. Oynadığımız futbola göre şu an aldığımız puan mucize,  Lig sonu derecemizi revize ediyorum, en iyi ihtimal 6.lık. O da biraz sonra değineceğim konu çözümlenebilirse.

3- Dün gece felçten döndüm, Büyük yemin ettim. Gerçi çok duydunuz bu lafları, Galatasaraylılıkta söz vermek bir dönmek iki. Ama bu kez çok kararlıyım. Kaledeki Sepet, götüne teneke bağlanıp kovulana kadar ilk adım olarak tweetten çıkıyorum. Siz de beni takipten çıkabilirsiniz, boşuna takipçi çöplüğünüzü işgal etmeyeyim. İkinci adım olarak kalede olacağı maçları izlemem yasaklandı. Vatansever bir Gala taraftarı hesaplasın, ben sezon başı hesaplamış bir golü 100.000 yuroya yediğini bulmuştum. 105 i geçmiştir.

Sezon başı yine 80 gol yer demişim. Kaç oldu bilmiyorum, artık saymanın da bir anlamı yok. etrafım avukat kaynıyor bir yolu varsa Türk Parasını Koruma Kanuna ve milyonlarca Gala taraftarının seyir zevkine muhalefetten mahkemeye vereceğim. Dünyada eşi benzeri olduğunu sanmıyorum. Bu kadar çok para kazanıp, bu kadar çok gol yiyen kaleci varsa söyleyin gidip özür dileyeceğim. 

En çok ne koyuyor, en çok ne zaman küfür ediyorum biliyor musunuz çocuklar. Top kontrolüne geçtiğinde ileri geri gidip, bir şeyler söylüyor. defalarca 6 saniye kuralını ihlal ediyor. Her maç en az 10 dakika vakit geçiriyor( Top kontrolünde olduğundan bizimkilerin ayağına geçtiği an kayıp) Sonra karşı takımın tamamı yerini aldığında en yakınındaki adama topu teslim ediyor. Çenem felç oluyor, idamlık küfürler ediyorum. Neredeyse eve polis gelecek o derece.  

4- Hakem konusuna girmem, neden çünkü nasıl yöneteceklerini biliyorum. Galatasaray Başkanı hakem olsa sonuç değişmez. Hepsi Şebeke elemanı. Suyunu, arpasını, yemini, yalını Ali Koç ödüyor. Kornerde kafaya çıkıp Gala'ya gol atmaya çalışmayan hakemi ben olsam cezalandırırım. Gala Ceo'suysan maça çıkma, yabancı hakem iste, teknik olarak mümkün olmasa da maçtan önce kıyameti kopar. Ya da sus. ne yapacak adam, Acun servetinin yarısını Mesut'a aktarmış, Devletin başının adamı, Gala'ya gol atıyor iptal edip kağıt mı toplasın. Ben hakemin en çok canımızı yakanını severim. Delikanlı adammış. 55 bin kişinin önünde Öcü'nün attığı golü vermemek için 3 testisli olmak lazımdı, 5 testisliymiş. Helal olsun.

5- Maçın teknik taktiğine maçtan önce girdim, maçtan sonra bir sonraki maça ışık tutabilecek bir şey var öngörüsüyle girerdim. Testi kırıldı gerek kalmadı. Halil'i tek 9 numara oynatma, Mohammed'i sonradan sokma, Taylan'ı kesme, sağ sol saldırı bekleri Gala seviyesinde değil, rakibin sağ beki devşirme, oradan çullan, kalecisi çocuk, ilk defa taraftar önüne çıkıyor, her dakika şut çek, gerekirse taca vursun, bir sonraki şuttan tırsar gibi bir çok konuya değinen değindi. Benim yandığım 1-0 galipsin be adam, rakip Rize olsa yatarsın. Serbest vuruştan tek golün yok. Bu maça kadar 128 korner atmışsın topa bile dokunanın çıkmamış, kalende özürlü, boyun fıtıklı bir çuval var, momentumu almış, farka gideceksin, topa doğru koşacağına geri geri koşup vuruştan önce çömelip kısmı felç geçiriyor. Her maç öncesi yazıda yazdık, 9 kişiyi kafa vurmaya niçin gönderdin.  At en uzak yerden taca, bas presi. Bizim bildiğimizi senin bilmemen imkansız. Geriye tek olasılık kalıyor, 2. dönem at pazarı piyasasında bir takım çöp daha transfer etmek için alan açmak. En iyi bildiğin iş. 

6- Kalan maç sayısı x 3 puan, liderle arandaki farktan büyük olana kadar, kısık ateşte 30 milyon yoldaş kurbağa Büyük Gala taraftarını kaynat. Kredin büyük, ön yargıları yıkmak imkansız. 11 sezonda, 8, 12 sezonda 8, 13 sezonda 8, 14-15-16 sezonda da muhtemelen 8 şampiyonluğun var ya, kaşıkla içtik ya ecel şerbetini, kepçeyle kusacağız. 

SON-  Türkiye'de futbol bütün kurum ve kuruluşlar gibi sakatlandı, yıllardır lağımda oynanıyor. Çim sahalarda oynana kadar Fatih Terim'den başkasını takımın başında görmek istemem. Dünyada ülkedeki bu iklimde Gala'ya iyi futbol oynatma ihtimali olan hoca yok. Net söylüyorum ki futbolun F sinden bile anlamıyor, kadro mimarisi para harcatma üzerine kurulu. Gol atamayan golcüyü yedek bıraktığı sürece golcülere gol attıramaz. Oyun okuma sevk ve idare yok, biz 10 kişi kalsak Fener 3 tane daha atardı. Muhtemelen 20 dakika oyun okuma becerisi kaldı, belki de ilk 70 dakikaları bu yüzden çöpe atıyor, maçı kurtarma ihtimali varsa oyun oynuyoruz, yoksa zaten teslim olup uçağa yetişiyor. 

Ne var ki benim için tek bir taraftar, bir Şampiyonluktan daha değerlidir. Ve Terim Galatasaray taraftarı yetiştirme baş öğretmenidir.

Varsa kadro grubu içerisinde Gala taraftarı futbolcu, onun ağzından haykırıyorum bu kez.

Yenilsen de yensen de futbolcun seninle, üzüntünle sevincinle seninle birlikte. 

21 Kas 2021

Fener Maçı Nutku

 Ey Büyük Galatasaray Taraftarı!


Yıllardan beri çıktığın maçlarda başarı vadeden çok sözlerimi işittin. Bahtiyarım ki bu sözlerimin çoğunda Galatasaray'a inancımı sarsacak bir isabetsizliğe uğramadım. Bugün aynı inanç ve kesinlikle söylüyorum ki yönetim, futbolcu ve taraftar bütünlüğüyle yürümekte olan Galatasaray'ın bir futbol takımından çok daha öte bir şey olduğunu, bu geceden itibaren, dost düşman bir kez daha anlayacaktır. Asla şüphem yoktur ki Galatasaray'ın unutturulmaya çalışılan bu büyük yeteneği ve büyük karakteri bu maçtan sonraki gelişmesiyle  yarının şafağında Aslan Yuvamız NEF ARENA'nın ufuklarından yeni bir güneş gibi doğacaktır.

Galatasaraylılar!

Sonsuza akıp gidecek yıllarda, bu büyük ve şanlı takımınla daha büyük şeref ve mutlulukla övünmeni; daha da yükseklere taşımanı gönülden dilerim..

NE MUTLU GALATASARAYLI'YIM DİYENE!

21 kasım 2021 
Maçtan sonra; 

Çakal, Akbaba, Yılan ormanda gezintiye çıkmışlar, kaplumbağaya rastlamışlar. 
-Kardeş hadi sen de bize katıl, orman gezisi yapıyoruz.
-Ya taşak mı geçiyorsunuz benle, ben kaplumbağayım size nasıl ayak uyduracağım
-dert etme biz sana ayak uydururuz yavaş yavaş gezeriz ne olur bize katıl
Kaplumbağa ikna olmuş beraberce yürümeye başlamışlar. derken hava dönmüş kararmış gök gürlemiş.

Çakal; Beyler hava bozuyor vadinin tam dibindeyiz, ikinci gök gürlemesi demek sağanak yağmur demektir, sağanak yağmur sel demek, ben gök gürler gürlemez kayalardan sekerek yukarı kaçar bildiğim bir mağara var buralarda oraya sığınır yırtarım. kusura bakmayın.

Yılan; bana göre hava hoş, ben yılanın Allahtan, tek bir damla düşsün ben uzuyorum, kıvrıla kıvrıla, sürüne sürüne dağın tepesine bile ulaşırım.

Akbaba; bana her canlı leş, sel işime gelir, uçar tepedeki ağaca tünerim, boğulan hayvanları yerim.

Ya sen ne yapacaksın kaplumbağa kardeş, daha önce sel gördün mü hiç, gerçi sen bu ihtimali düşünüp hiç bir zaman vadinin dibine gelmemişindir de, şimdi ne bok yiyeceksin. Niye geldin?

-Sizi adam sandım. Amk çöpleri, 5 metreye pas atamayan futbolcunuz, futboldan anlamayan hocanız, bok çuvalı kaleciniz varmış, sizi adam sandım.