23 Eki 2017

Bizim El KlaSikko; Galatasaray 0-0 Fenerbahçe



Kazanan yok diyorlar, yanlış. Kazanan da, kaybeden de var. Çete Reisleri çok kazandı en başta, bu sezon ciroları tavan yapıyor. Deplasmanlarda panel onlara önceden açılıyor, ellerindeki TC numaralarına biletleri alıyorlar. Sermayeleri  büyük, sonra satıyorlar, satamadıklarını da maça götürüyorlar.

Dün gece rekor çaldılar, savcılara delil olsun, bu maçlığına karaborsa bilet alan bildirsin veya takip etsin, o kart her büyük maç öncesi bir başkasına satılıyor. Çeteden bilet alan da bağırmasını bilmiyor veya bağırmıyor. Aynı şekilde sadece Fener maçı için kart alanlar var, 10.000 kişi civarı, beyler dün gece teşrif ettiler. Görünüşte ürkütücü bir seyirci görseli var, ama taraftar maçta değil. Bu sadece bize özgü değil, BJK stadında, Kadıköy'de aynısı oluyor, deplasman taraftarı her zaman daha çok sesini çıkarıyor. 

Taraftarla işim bitmedi, bağırmayan,tezahüratları bilmeyen suç örgütü şebeke, 30 yıldır aynı gürültüyü, takıma faydası olacak zannıyla çıkarıyor. Her şey değişti şu eşkiyalardan kurtulamadık. Verdikleri karara bak, sanki aşağıda olan Galatasaray da kaldırmaya uğraşıyorlar. Geçen FB maçı yapsaydınız ya. 

Fenerbahçe kazandı, biz kazansak, hele Kadıköy'de 1 maç kazansak oyun biter, koskoca takımın tek motivasyonu Galatasaray'a yenilmemek. Cillop gibi Cüneyt'e denk getirmişsin maçı, ilk yarım saat 3 sarı göstermiş. Son 20 kırmızı kart var, penaltısını çalamamış, 8 puanı Malatya'ya, Kasımpaşa'ya mı kapattıracaksın. Tek şut atamadan maçı tamamlıyor, meşalelerle karşılanıyor. Haklı kazandı, yenilmedi algıyı sürdürdü.

Kaybeden güzel futbol izlerim diye maça koşan, uçan Büyük Galatasaray taraftarıydı. Kendini kötü taraftar içinde buldu, takım sezonun en kötü futbolunu oynadı, biz karşı takıma bakmadık, belki de çok sıkı kontrol edildiler. Kötü futbol, kötü uyuz, pısırık futbol belki de Selçuk İnan'lık ortamdı, bir önceki maç ayağa kalkan oydu belki, Belhanda'yı atar, dahası mutlaka birini atar bu hakem diye biri uyarsa, Selçuk'la değişip adam yiyiciyi öne salsa sonuç değişirmiydi?

Puan farkı kapanacak gibi değil, maksat Şampiyon olmak ise FB- BJK maçlarını berabere bitir Şampiyonsun. Ama işte serde Galatasaraylılık olunca doymuyoruz. Fenerbahçe'yi evire çevire yenmeden Şampiyon olmak tatlıya limon sıkmak gibi bir şey. 

Kazandı Şebeke; Yayıncı kuruluş, TFF, lağım medyası sıçanları, hakem maymunları, Devlet Bahçeli bile kazandı, Galatasaray'ı durdurmak isteyenlerin çorbasına tuz atmıştı, yukarısı dikkate alır belki. 

Top yekun şer cephesini yenemedik, kenetlenmiştik oysa, yeneceksek 7.Golü göreceksek o maç bu maçtı. Göstermediler, göremedik. 

Ve bizim El Klasikko şanına yakışır bir futbol ve de bu sezonun hiç olmayan tabelasıyla bitti. 0-0, futbol mezar kazıcılarının en sevdiği skordur. Alın başınıza çalın. 

Her işte vardır bir hayır diyelim, Belhanda'sız bir maç izleyelim, yerine oynayan kalıcı olursa bu maçı da bu yönüyle kazandık sayalım.

Kazandınız, gözünüz aydın kör, aslında kartal gözlüler hepimizden iyi görüp görevini yapanlar, Arena'yı da 2 maç kapattırdınız mı? belki sizin seviyenize düşeriz. Başkasının mutsuzluğundan mutluluk duyanlar, asla mutlu olamayacak olanlardır. Çok beklersiniz çooook.