5 Kas 2014

Galatasaray Tarihinin Sülün Osman'ı; Ünal Aysal

Yüce Gök ağlarını örmeye karar vermişti, Fenerbahçe rahat Şampiyon olsun diye, Adnan'ı uyuşturmuş, ameliyat yapıyordu. Ne var ki Futbol Tanrısı narkozu fazla kaçırmıştı, az daha koskoca Galatasaray ex olup, küme düşecekti. Mezardan dönüp, yoğun bakıma girdiğimiz sezonun bitiminde, Adnan sırat köprüsüne günahı, sevabından fazlayken çıktı. O gün bugün tribünlerde, kahve köşelerinde, bu sütunlarda Adnan'ın ateşine odun taşıyoruz. Adnan Arena Cehennem'inde yana dururken, tanımadığımız biri Galatasaray'a Başkan olarak memur edildi.

Devir Sülün Osman devriydi artık.  Cehennemlik Galatasaray Başkanından sonra, Al Capone'ye bile razıydık. Eni dar uzun mu uzun bir kılıf hazırlanıyordu, bizim bilmediğimiz, farkına varmadığımız atölyelerde.Koca bir kazanı ocağa koydular, altına kısık ateş yaktılar ve biz kurbağaları içine bıraktılar. Ne güzel yüzdük ilk iki sene boyunca. Su yavaş yavaş ısınıyordu oysa.

Ben futboldan anlamam,anlayanı getiririm;

Sen ki şeytana pabucu ters giydirmiş, enternasyonal bir iş verensin. Sen anlamayacaksın da biz mi anlayacağız. Bir de bunlara Tüpçü'ye, Aziz'e aptal, bilmiyor diyoruz. Bunlar aptalsa Alberto Aynştayn, Stefan Hawkins zır deli. Bunlara aptal diyen biz, Ünal Aysal'ın köpeğinin masrafı kadar bile para kazanamıyoruz. Ünal Aysal'ın bir yemekte verdiği bahşiş benim emekli maaşından bile çok. Ben akıllıyım  o aptal öyle mi? Futboldan anlamam diyerek kazanı ısıtıyor. Bizde ıkına sıkına gelen Şampiyonluklarla avunuyor kurbağalama yüzüyoruz. Ne güzel, futboldan anlamayan Başkanımız, Futbol'un İmparatoru'nu getirmiş, soyunma odasına bile girmiyor.  Soyunma odasına, antrenman sahasına girmeyen Başkan, salak değilse ki- yazdık, Dünya'nın en akıllı adamlarında ilk 50 ye girer- kılıf dikiyordur.

Ben çok zenginim, çalmam, tenezzül etmem;

Çalmasan zengin olabilir misin. Zenginsen bir garibana bedava kombine ver. Söylendiğine göre milyon dolarlar senin için çekirdek parası, ne diye kötü yahni yapmak için ucuz et pazarındasın. Bunların canını al parasını isteme, Üzeyir Garih 50 lira tiner parası vermediği için canından oldu. Bana ne senin zenginliğinden, çoluğun çocuğun sevinsin. Zenginliğinin Galatasaray'a ne faydası var? Zenginlik geri dönüşü olmayan harcadığın paradır. Cem Uzan'ın alıp Galatasaray'a hediye ettiği Jardel'in maaşını bile verememişlerdi. Sen kimi aldın? Hangi deliği kapattın? Paraya ihtiyacım yok deyip, belki de en çok para harcayan Başkan oldun. Biz de öyle sandığımızdan her seferinde vardır bir bildiği dedik. 5 senede Avrupa Şampiyonluğu getireceğiz masallarıyla uyuttun.

Devletle, Belediyelerle işim yok, bizi sitemin içine çekemezler;

Tam da sistemin içine çekmek için arayıp da buldukları bir Başkanmışsın. Tam gaz giden ekspresi raydan çıkardın. 2.5 sene susup, Şampiyonluk gidince Şike var demeye başladın. Kılıfa verilen desenlermiş meğer. Çift dikiş yapılıyor, sağlam olsun götüreceğimiz malı taşırken. Kazan ısınıyor ama, henüz şikayetimiz yok, termal suyundaki gibi rahatız. Galatasaray Başkanı şikeyi gündeme getirdi diye sarı kart verdiler sanıyoruz. O yüzden değiştirildi sanıyoruz. Nitekim az daha şikecinin ortağı biri Başkan olacaktı.

Taraftarın gazını almakta da ustaymış bizim Sülün Osman Başkanımız. Aldığın çöpler maçlarda patladığında Aziz'e saldırır gibi yap, milyonlarca yoldaş kurbağa bizi de kazana al diye sıraya girer. Bir takım dolusu futbolcu al, babanın parasını veriyorsun durma. Acaba işletmelerinin birinde çalışmadığı halde para verdiğin bir meydancı, çaycı var mı?   Hiç oynatmadan gönderdiğiniz futbolcular var, futboldan anlamam deyip, hiç bir hocaya sormadan transfer ettiğin İmam Hayri var. Arjantinden uçağa bindirdiğin adamın adını unuttum, araştırma gereği bile duymuyorum kim diye, Galatasaray'a 1.50 boyunda maskot aldınız, yok denilen, kazanamadığınız paraları komisyonculara ödediniz. Gırtlağına mı yapıştı, Selçuk'la Burak'da kulübü 50 milyon dolar borçlandırdın bunlara. Selçuk'un Burak'ın Galatasaray'da oynaması için üstüne para vermesi lazım. Ama işte Sülün Osmanlık var, sen kılıf dikmeye devam et, biz suyu ısınan kazanda sırt üstü yüzmeye.

Biz de sanıyorduk ki, Galatasaray Şebekasyon'a direniyor, futbolu pisletenleri bünyeden atıyor. Meğerse tam teçhizat girmişiz kumpasa. Gözümüzle görmedik, bunca insan alım satımından ortada eşşek yükü para oluşan havuzu kim boşalttı. Sülün Osman ben almadım der, ihtiyacım mı var der. Hepiniz sırtlansınız, Florya'daki bahçıvanın maaşında bile gözünüz vardır sizin. Ama ahırdaki büyük öküz, alıp sattığınız çöplerden elde edilen kar değil. Büyük öküz bu büyük dolandırıcılığın Şebeke tarafından biçilen bedelidir. Bir gün temiz futbol savaşçıları işgalden kurtulur da hakim olursa verdiğiniz zayiatın, kaldırdığınız paraların hesabını elbet soracaktır.

Kılıf dikimi tamamlanmıştır, şimdi minareyi içine sokma faslına gelmiştir. Bu arada yavaş yavaş ısınan kazanda mayıştık, su kaynamaya başladı, zıplayıp kurtulacak dermanımız yok, haşlandık, geçmiş olsun. Sülün Osman için uzama vakti. Neymiş, eşinin evi terk ettiği yazılmış yalancı gazetenin birinde. Vay be! sebebe bak, Galatasaray Başkanlığını bırakmak için. Şuna desene ben tefeciyim, Galatasaray'a verdiğim borcu takip etmek, tahsil etmek için en uygun zamanı kollayıp Başkan oldum. Kazasız belasız alacaklarımı garantiye aldım, Devletimizin futbolu bitirme(neden olduğunu henüz bilmiyoruz) kararında çıban başı olan, Galatasaray'ı ikna ettim, taraftarımızı futboldan soğuttum, takıma futbolculara küfür eder şekilde bırakıp kaçtım.

Biri Galatasaray'ı sırtında taşıyarak Hacca götürse, 40 yıl hizmet etse, 41. yıl Galatasaray'a zarar veren, ihanet eden adam benim düşmanımdır.Galatasaray tarihi ihanetleri de gördü, dolandırıcıları da. Geldiğimiz noktada Türkiye'de futbol bitmiştir, her ne kadar suçu en az olan Galatasaray olsa da, mezara toprak atma işini de Galatasaraylı Ünal Aysal'a yaptırmışlardır. Galatasaray tarihinin gelmiş geçmiş en büyük dolandırıcısıdır benim gözümde.

 2 sene alınan Şampiyonluk illizyondur, havayı puslandırmaktır, minarenin çalınması için uygun ortam yaratılması ve ne yazık ki de bulunmasıdır. Hırsızlar güzel oyunumuzu çalmışlardır. Çok daha beter günler bekliyor, Galatasaray'ı ve ülkemizdeki futbolu. Yakında biz de Yeni Cami önünde mendil açarız.