28 Eki 2022

23 Yolu 11; Karagümrük 0-2 GALA

Rakip 10 kişi kalmış, oyunlarda bir değişiklik olmazdı, bu yüzden format dışına çıkıyorum, bodoslama maç yorumu yapıyorum.  Henüz tweet bile okumadım, kim ne yazmış, ne düşünmüş bakmadım,  Safkan yoruma geçiyorum.

Muslera'ya top gelmedi, top gelmediği zaman çok seviyorum, kaptan kaleci sıfatıyla aldığı 3 sarı karttan sonra adam öldürmeye teşebbüse bile olay yerine gitmedi. Şebeke hakemleri ödümüzü koparmıştı, Kerem neyse de Muslara'ya sarıyı gösterir diyordum. Neyse ki sakındı.

Mertens çıkıp Mata girerken bir Gala taraftarı olarak çok gururlandım. Takım büyük, oyunu beğenmeyen çıksa da, hatta gerçekten de küçükse de büyük oyunları büyük futbolcular oynar. Şampiyonluk ekspresine bindik, istasyonları birer birer giderken güvendiğimiz dağlar, büyük futbolcularımızdır. 

%70 topla oynayıp, 46 seda adamla topla ceza sahasına girip 35 şut çekmişiz. Kaç kaç bitti diye maçı izlemeyene sorsan, temkinli söyler 7-8 derdi. Kaleci çoğunu kurtardı diyemeyeceğim, vurulan şutlarda Raşitsa'nın dışındakiler kalenin tam ortasına gitti, kalede Metin Şentürk'de olsa ona da çarpacaktı. Mertens'in büyük oyunu golsüzlükle son buldu, yazık oldu.

3.71 gol beklentisi, komşu tavuğunu kaz sananlara  bir mesaj olsun. Fener şu oyunu oynasa taraftarı hocasını maçtan eve sırtında taşır. BJK maçı kazasız atlatıldıktan sonra  bakarsın biz de Okan'ı taşırız. 

Emin Bayram'ın ilk maçları, Ozan Kabak'ın ilk maçlarına göre daha iyi. Daha ileri gidiyorum Emin, Abdülkerim'den daha iyi. Çocuğun biraz kısmeti olsa iki golü vardı. Zaten birini attı da hala çözemedim gol niye sayılmadı. Tekrarını izlemeden yazıyorum. 

Şebeke'ye fazla iş düşmedi, kırmızı kartlık pozisyonda artık yeter, bunu da atmazsak can güvenliğimiz tehlikeye girer mi dediler, ne olduysa  Var kontrolüne gidildi. belki de bilerek kurgu yaptılar, hakem önce sarı kart verdi ki, bizim de lehimize bari 1 tane VAR kararı olsun, bunlardan her şey beklenir. 

Tribünlerin yarısı ceza almış, muhtemelen koreografi çok can acıttı. Sorun yok, yedek futbolcu gibi yedek taraftarımız da hazır, yerlerine gidecekler daha iyi bağıracak kuşkunuz olmasın. BJK maçı büyütülmesin, geçen sezonki Arena'da yapılan antrenman salaklığı yapılmasın. 

Yolumuz 23 yoludur, 5 puan fark moral bozmasın, biz Fener'den potansiyel olarak 1 puan öndeyiz,  üstelik bir maçları daha var onu kazandı sayıyoruz. 

Haftanın keyfini çıkarın, efendiler yarın Cumhuriyet ilan ediyoruz. 

Yıldız Tablosu; Muslera 7(top gelmediği zaman tadından yenmiyor)- Dobias 7(sağ saldırı bekleri emin ayaklarda), Nelsson 7(golü girse çok iyi olacaktı) Emin 9(Apodan formayı alır) Emre 7 (nerden çıktı, kadrodamı diye sorsanız bilmezdim, acemilik çekmedi)- Lucas 7( boyda hüner olsa çamda hıyar olurdu, tertemiz 6 numara topu oynadı), Olivera 7 (maç aklı) Mertens 8(15 golü geçer)- Raşitsa 8(çocuk oynar), İcardi 5, Kerem 3(form düşüklüğüne devam)

Okan Buruk; 5 Çok geç değişiklik yapıyor)    

  

26 Eki 2022

Bahattin Şimşek'e Açık Mektup

Kardeşim! 

Yüce TFF'nin, Ulu Hakem Kurulu'nun Şebeke'nin, Teşkilat'ın sevgili kuluymuşsun, bizim maça memur edilmişsin. Ben olsam bizim maçta alacağım paranın yarısını, Arda Kardeşler ile, lağımda ömürleri uzasın, bir nefes daha fazla yaşasınlar diye Ali Palabıyık'la bölüştürürdüm. Futbolumuzun pis koku vantilatörleriyle.

Gerçi onlar bundan sonraki yaşamlarını garanti altına aldılar. Senin primin çeyreğinde gözleri yok. 5 puanımızı gasp ederek, Koç Alliance'den tam hasarlı ömür boyu işsizlik sigortaları poliçeleri törenle dağıtıldı. Öncekiler, şimdikiler ve daha sonrakiler gibi. GALA'yı kritik bir maçta ezdiler hükmüyle, yal, yem, saman ihtiyaçlarını depoladılar. Sıra sende canım kardeşim.

Kimsin diye biraz araştırdım, adını ilk defa duyuyorum, ben tescilli, yaftalı olanlar dışında hakem kim ilgilenmem, benim için düdük zaten hakemde değildir. Düdük durup dururken Gala aleyhine ötüyorsa mutlak bir üfürücüsü vardır. Bunu bilerek maçları seyrediyoruz. Her yere aaaaahhh diyene basıyormuşsun faulü, çok güzel tam aradığım Gala maçı puan kaybettiricisi hakemmişsin. Dokundu, dokunmadı ilgilenme, Karagümrük'lü bir futbolcu Kaleşnikof mermisi yemiş gibi balıklama yere atlarsa bas faulü, çıkar kartını çekinme. Gala gol atarsa sayma, korkma kılına dokunamazlar, hayatını kurtar, 18 içinde biri yere atlarsa çal penaltını, bir elin sarı, kırmızı kartlarında olsun, bu fırsatı kaçırma.

Öğretmenmişsin be evlat, yazık, şu ülke konjonktüründe simit sat öğretmen olma. Cankurtaranlık yapmışsın, hiç hayat kurtarmamışsın al sana fırsat, Karagümrüğü kurtar bizi boğdur.  Bizim oralarda kızlar bir meslek sahibi olalım, koca dırdırı çekmeyelim diye dikiş kursuna giderler, ünlü Atasözümüzü mutlak duymuşlardır. ''Dikiş nakış boş iş, düzen belle kızım düzen belle'' Öğretmenlik maaşıyla geçinemezsin, ileride çoluk çocuğun küfür eder bak, miras bırakmadın diye. Yanlış  anlama ben Peder sağ iken şaka olsun diye zorla bizimle rakı içirir, memurken treni neden çalıp satmadın diye sorguya çekerdim. 

İyi dinle Hocam, iplerini birileri oynatacak, Gala lehine pozisyon olduğu zaman sakın Var'a sormadan hükmünü verme. İmbiklerden süzün pozisyonu, yayın 10 kameradan mı veriliyor, yetmez, tribünden çekeni de bul, mutlak bir şey vardır, sakın atlamayın.  Aleyhe olduğu zaman çal düdüğünü hemen oyunu başlat, yayıncı kuruluş tekrarına yetişemesin. Mutluluktan, zevkten dört köşeler, aman diyeyim limon sıkma. Hazır Okan Buruk sehpanın üstündeyken fırsatı kaçırma, maçı ona yıkan çıkar, sandalyeyi tekmelerler. 

Okan'a sebep olurum diye vicdan azabı yapmana gerek olmaz, Biz  Okan'ı lağım liginde bize 3 puan aldırsın diye başımızda, kulübemizde istihdam etmiyoruz. Sevgili Oğlunu bile oturtsak kulübeye aynı puanı o da toplar. Bizim işimiz başka, biz sayenizde adı anılanlara puan kaybediyoruz diye üzülmüyoruz. Adı anılanları gördük Er meydanlarında, biz onlarla rakip falan değiliz, enerjinizi mesainizi Cim Bom'a nasıl puan kaybettiririz diye boşuna harcamayın. Biz çekileceğimiz zamanı bilir izzet-i ikballe çekiliriz, bize can çekiştiremezsiniz.

Bir fırsatta senin eline geçti, Okan'ı da sen defnet, bak beni iyi dinle hocam. Palabıyık'ın yan hakemi tam içeri orta yapacaktı, baktı ki diğer top daha avantajlı durumda, vazgeçti. Kafaya çık, kendin gol atmaya bak, şimdiye kadar denenmemişi dene, Golü saymayanlar, kart vermeyenler, artık klasik oldu kimse yemiyor, sahip bunun için para ödemez. Muslera'ya şut çek pozisyon denk gelirse. Durup dururken adam at, rapora küfür etti yazarsın. İcardi atmaya başladı, kopar kafasını Mertens  başına iş açar demedi deme atmadım diye pişman olursun. 

Bahattin Bey Öğretmenim, mektubuma son verirken bir tarih diyalektiği dersi de ben sana vereyim. Gala'yı ne kadar ezerlerse o kadar güzel kokar, kekik gibi, nane gibi, fesleğen gibi. Ezmek için elinden geleni ardına koyma, inan küfür değil, övgü sesleri duyacaksın. Delikanlı gibi maç yönetip işsiz kalma, üzülürüz, parasızlık mertliği bozar. Büyük Gala Taraftarı hakemin en puştunu sever. Nemrut Dağındaki tek bir ağaç gibi, aklı hür, vicdanı hür, ve Amazonların Yağmur Ormanları gibi kardeşçesine yaşar.

Ölümüne bir Gala Açık Poker( Pokerin kraldır, tek kağıt kapalı, sırayla gelen açık kağıtlara göre büyük olan konuşur) seansı başladı. Senle işimiz olmaz, masada değilsin, kaybedecek bir şeyin yok.  Antreye razı olup masadan kalkmayız, Zamlı Marmaray Tüneli gibi Şebekenin içinden geçeceğiz, donlarını alacağız.

Kumhan Irmağından Karaburuna Tek Büyük Cim Bom yazdıracağız.

Gözlerinden öperim, göreyim benim hakemimi.


24 Eki 2022

23 Yolu 10; GALA 2-2 Alanyaspor

 

Lale devrine girmiştik, İstanbul haftalarına, hafta arası Erden Timur Ağrı dağına bıçak çekmiş, GALA RULET'ini başlatmıştı. 5 benzemez var diye üstümüze döndüler. Şebeke olanca kuvvetiyle masadaydı, o halde hodri meydan. Şov başlasın, kumar günleri.

5 benzemez, usta kumarbaz için pokerdeki en büyük kağıttır. Kimse inanmaz, en kötü kent çıkarırsın. Zehirli sarmaşıktır, yavaş yavaş ölmek bize yakışmaz, ölsen bile kan kusturacaksın. Masadan canlı kalkarsan da büyük insanlığın saygı doruğuna ulaşmışsın demektir.

Ey Büyük Galatasaray, bir tarihi fırsat geçti eline. ŞEBEKE kendini ihbar etti, yakışanı yapacak, ya herro ya merro diyecek, tribünlerden gelen gücünle reste rest çekeceksin. Sakın korkma, Lale devri yerine çöküş devrine bizi sokmaya güçleri yetmeyecektir.

Büyük Gala Taraftarının görsel şovu, aslında büyük bir meydan okumaydı. Cumhuriyet, Atatürk düşmanlarına karşı Kuva-i Milliye'nin tarafı olduğumuzu dosta düşmana ilan ettik. Bedeli neyse ödeyeceğiz, geri dönüş yok. Yaralı GALAT ASKERİ olmaz.

Hakem aslında maçtan puan alma derdinde değildi. Kafalardaki buğular dağılmış, ustalar iş başı yapmış, bir hezimet olasıydı, maç önü günlerindeki it dalaşı, koreografi, kenetlenen Gala taraftarı rüzgarı arkasına almıştı. Hiç bir korkuya benzemez Gala acaba yine şampiyon olacak mı? korkusu. Fırsatı kolladı, faul olmayan bir pozisyonda bastı kırmızıyı, amacı itirazdan en az 1 kişiyi daha atmak, hezimeti önlemek, Aslan kükremesini susturmaktı. 

Tuzağı Aslan 'a kurdu, öküze tuzak gerekmezdi. 

O an yapılması gereken vardı elbet bize göre. Boey hakeme kafayı geçirecek maçı tatil ettirip hükmen yenilecektik. Belki başka maça sakladılar bilinmez, belki çok daha büyük eylem koyacaklar, biz burada aklımızdan geçenleri değil, kan ağlayan yüreğimizde hissettiklerimizi yazıyoruz. 

Geçen sezon yazdık, Testi Kırılmadan etiketiyle her hangi bir maça bakabilirsiniz,  Bu sezon da 23 Şampiyonluğundan emin yazıyoruz. Güvendiğimiz faktör TFF başkanı, kurumları değişti, artık çim sahada oynatırlar beklentisi değildi. Değişmesine değişti ama daha beteri, daha da tecrübelenmiş, daha da kinlenerek işe başlayacaktı. Biz devrime güvenmiştik. Yetenek ve karakteri Gala futbolcusu olmayanları ağır bir zincir gibi geride bıraktık. Dünya çapında futbolcular transfer ettik. Büyük takım refleksimize güveniyorduk, kalan maçları kazandığımızda Şampiyon oluyorsak yolumuz doğru demektir. 

En az 8-0 yeneceğimiz maçı hezimetle kaybedebilirdik. İçimi acıtan ikinci yarı savaş alanından kaçan Gala'yı izlemek oldu. Fener maçında Lucescu 7 kişi kalmış, ikili averajı koruyup, Sami Yen'de şampiyonluk turu atmıştı. Hocanın 10 kişi kalmaya, karşı takımın 10 kişi kalmasına karşı bir oyun planı yok. Bu maç özelinde detant uyguluyor, sorunları geçici olarak sumen altına atıyorum. Seferoğlu Çöpü'nü oyuna aldığı an ettiğim küfür istisna.

Siz linçe ben Muslera'dan takımı kurtarma savaşıma devam edeceğim. Bir gün o da olacak, bana hak vereceksiniz, suya değil kağıda not bırakmak için yazıyorum. Sayamayacağım o kadar zararı var ki bugün biri daha somutlaştı. Çok yazdık, tekrarlamayalım, artık uçuş estetiği de yok. Deli deli ritüellerle uzayda kapladığı alana çarparsa kurtarmış oluyor. Dün gece en güzel slopajı, auta giden topa atlayarak yaptı. İnsan üstü bir atlayıştı, değmedi topa. Kaptan olmasının verdiği zararı da bu maç es geçiyorum..

Büyük kaleci diyenleri bir an için kabul ederek yazıyorum. Dediğiniz olsun. Futbolcular da öyle sanıyor, her topu kaleciye veriyorlar, o da topların çoğunu gelişigüzel şişiriyor. Geçen maç saniye tutmuştum. Bu maç ta tuttum ilk yarı tek kale oynadığımız maçta 6.20 dakika vakit geçirdi. İkinci yarı tutmadım, denge değişti, ya Gala bastıracak top gelmeyecek, ya tabelaya yatacak, hangi kaleci olursa olsun vakit geçirtecekti. Kupa maçını aklınıza getirin. Maçın geometrik değeri aynı. Kimse kaleciyle oynamadı. Muslera- Lensson paslaşmaları sonunda kanaat getirdim. Bir linç de bunun için yemeye hazırım. Ben Nelsson2u hiç sevmedim. Hücumda hiç yok, en fazla başaltı takım topçusu.

Her maç Şampiyonlar ligi maçı, her maç daha büyük bir Şebeke takımına karşı oynayacağız. Bir yol kavşağı daha var sapabileceğimiz. Son sözümüzü henüz söylemedik. Hem daha kestirme, hem daha onurlu. Şanımıza şan katacak, iki üç ve daha fazla çocuğu Galatasaraylı yapacak yol. Kupayı almak, Avrupa ligini kazanıp, Şampiyonlar ligine direk katılmak. 

-7 den  + 77 ye Bütün Galatasaraylıların diğergamı olarak, bir kez daha Galatasaraylılığımın olanca ateşiyle sesleniyorum. 

Galatasaraylılık iflah olmaz çare bulunmaz bir çocukluk hastalığıdır, Cim Bom taraftarın çocukluk aşkıdır. ben hakemin puştunu severim, daha bu mertebeye ulaşabilmiş hakem görmedim, topunuzla tüfeğinizle cesaretiniz varsa gelin. şimdiye kadar tatbikattaydık, savaş yeni başladı, dönen namerttir. 

Asla yalnız savaşmayacaksın.  

Yıldız Tablosu,

Muslera 10- Boey 10, Nelsson10, Apo 10, Kazo 11- Lucas 10, Olivera 10, Mertens 10- Raşit 10, İcardi 11, Kerem 10.

Büyük Gala Taraftarı 11

Okan Buruk ; Yük ağır kaldıramıyor. kendi notunu kendi versin, lafım yok, tarihe bırakıyorum.