26 Tem 2008

Aurelio'yu Sevenler


Bu adamı kim ne derse desin hiç sevmedim. Devşirilip Milli Takımda oymatılmasının ardındaki bit yeniklerini araştırdım. Kendimce senaryolar ürettim ve maalesef yanlız kaldım. Aurelio konusunda benle yanı fikirde olana rastlamadım. Aynı fikirde Fenerli beklemiyordum zaten ama kendi taraftarlarım da bana karşı tavır aldılar. Özellikle Milli Takıma alınmasına karşı çıktım. Ne olurdu sanki yerine Mehmet Topuz oynasaydı. Şimdi paraları indiren Aurelio yerine kariyer yapacak istikbalini kurtaracak olan Anadolu futbolcusu olacaktı.

Yalama basın artık Aurelio'yu sildi. Fener'e yar olmayacaksa kimseye olmasın. Türkiye'de görseler bir kaşık suda boğarlar. Adamımız zaten buraları çoktan unutmuştur. Merak eden varmı acaba ilk Milli Takım kadrosunda olacakmı. Yoksa o da Fenerden gidince futbolu unutmuş futbolculardan olup ölüye çıkarmı.

Ben sadece futbolda değil yaşamın her noktasında dini imanı para olanlardan nefret etmişimdir. Aureli'nunda kim ne derse desin dini imanı paradır. Bizleri dolandırıp gitmiştir. Her ne kadar dolandırılan para Fenerbahçe'lilerin olsa da önemli değil. Profosyonel Marco helal olsun sana. Brezilya'da hiç bir takımda oynamadan gel sen Trabzon'a 3-5 sene sonra da milyonlarca dolara kendini İspanya'da bul. Gökün sevgili kuluymuş. İyi ki Galatasaray'ın başına gelmedi bu iş. Ne çok küfür ederdim kemdisine yine de ediyorum da.

Futbolu Sevdirenler;Metin Yıldız(B.Metin)


70 li yılların sonlarıyadı. O zamanlar maçlardan önce PAF maçları oynanırdı. Demek bizim PAF takımları o zamanlarda da efsaneydi. İki Metin vardı o takımda. Daha esas takımda oynamadan hepimizin tanıdığı. Taraftar onları seyredebilmek için saatler önceden doldururdu stadı. He ikisi de gün sayıyordu A takımda oynamak için. Büyük Metin ilk olarak Beckenbaur'li Cosmos ile yapılan hazırlık maçında çıktı huzura. Beko'yu maymuna cevirdiğini hatırlıyorum. Daha sonra pek çok şey hatırlıyorum Büyük'le ilgili. Girdi sol kulvara. Sıfır noktasına inip top tam çıkmak üzereyken keserdi. Pek çok unutulmaz maç oynadı. Bir keresinde Fener maçında kapalının önünde taraftar kendisine küfür etmiş, aldığı topla herkesi çalımlayarak İvançeviç'e koyup küfür eden taraftarın karşısına kadar gelmişti. 111 lig maçı oynadı. Yine bir seferinde Özkan Sümer bir Avrupa deplasmanında kendisini sağ bek oynatmaya kalkmış, kendisi oynamakk istemeyınce kamptan kovulmuştu.

Serseri topçuydu, geneleve gider, ayakkabısının topuğuna basardı. Emaneti Sergen Yalçın'a bırakarak kayboldu piyasadan. Kadro dışı kalır taraftar baskısıyla affedilirdi. Dönemin yöneticisi Selçuk Uygur Karaköy'deki ofisinde bize dosyasını göstermişti yine bir kadro dışı zamanında. Çok takım değiştirdi. Gittiği yerlerde de serserilik yapardı. Kayseri'de yine bir yenilgi sonrası taraftardan dayak yemiş, oradan da kovulmuştu.

En büyük hizmetini Malatyaspor'da oynarken yapmış 14 sene sonra gelen şampiyonluğun büyük golünü atmıştı Beşiktaş'a. O zamanlar en sevdiğim futbolcuydu. Hala da en sevdiklerimdendir. Gelmiş geçmiş en büyük 11 de sol kanatta bankodur. Yedek kulübesinde otururken bile kendisine tezahürat yapılırdı.

Xamax maçının yıldızlarındandı. Hagi'nin yardımcılığını yaptı. Çok iyi bir Galatasaray'lı olarak yaşamını sürdürmektedir. Paf takımını yönetmiş Sabri'yi çıkarmıştır. Cüneyt gibi, Ergün Penbe gibi efendi olsaydı bu gün ismi benden başkaları tarafından da minnetle anılacaktı. Ama olsundu Büyük Metin bana futbolu sevdirenlerin başında geliyordu.

Cehennem Hazır


Transfer haberlerini Yalan Borsasından öğreniyoruz. Kontratı biten bütün isimler banko yazılmış. Bitmek üzere olanlarda plase. O yüzden başka kaynaklarla ilgilenemedik. Kewell ve Meira transferlerini çok şükür bilen gazete çıkmadı. Sadece Fotomaç, son saniyede sanki Meria ismine değinmiş gibi. Şimdi istermisin biz bildik desinler.

Neyse biz işin Galatasaray tarafına bakalım. Uzayan kol bizden olsun. 2000 senesinin Galatasaray'ı izlenecek bu yıl. Takımda bir Hagi olması gerekiyordu. Bu yıl Hagi'liği Lincoln yapacak. Kendisinin unutulmaz bir sezon geçireceğinden eminim. Lige, hakemlere, kazmalara alışan Lincoln ilk maçtan itibaren sazı alır. Meira Popescu'luk yapar. Tekniği, uzun boyu geride güvence ilerde kabus olur. En az 5 gol atar görürsünüz. Sağda hatırı sayılır Okan, Davala mevcut. Uğur Uçar sakatlanmasaydı, Milli takımdan daha bir büyümüş, güçlenmiş, tecrübelenmiş dönecekti. Barış, Sabri hazır. Aydın'a en kısa zamanda ilk 11 yazıyorum. Solda Balta'yı kimse kesemez. Yazık olacak Volkan'a. Hasan Şaş, Arda.

Kewell, Karan, Nonda takım hazır. Bir kişi eksik. Taffarel kaldı gelmeyen. Topu elle oyuna sokacak, güven verecek, Kendisine gelen topu taca atmayacak. Aykut Taffarel'lik yapacaksa sorun yok. Geçen yılda kaldıysa Gamlu Baykuş tribünlerde rahat değil haberiniz ola.
Takımı ve rakibimizi bekliyoruz. Cehennemden haber var.

25 Tem 2008

Birincilerin Tercihi


OKS 1. yerleştirme sonuçları açıklandı. 237 bin 376 aday okullara yerleşmeye hak kazandı. 330 bin 901 aday herhangi bir okula yerleşemedi. 97 birinci öğrenciden 32’si Galatasaray Lisesi’ni seçti.


Ah be ne iyi olurdu şu birinciler Fenerbahçe Lisesi'ni seçselerdi. Haber konusu böylemi olurdu o zaman. Bu kadar güdük mü verirlerdi haberi. 40 gün 4o gece Fenerbahçe Lisesi'nin önünde kamp yaparlardı.

Galatasaray'ın Lisesi vardı ya, hem de ne lise 500 yıllık. Fenerbahçenin de olurdu kardeşim ne var bunda. Acaba 500 sene önce boklu dere de ne vardı da böyle bir okul kurmamışlar. Fener'liler izimizden gelip lise kurdular son senelerde. Okulu bitirenlerden bi bok olan varmı acaba çok merak ediyorum.

Şimdi ne büyük paradoks ne büyük çelişki kimileri için. Adam Fenerbahçe'li oğlunu hasta fenerli yapmış. Oğlu da okul birincisi ne yapsın. Fenerbahçe Lisesi' nemi göndersin koskoca Galatasaray Lisesi varken. Lisemizde okusaydım en büyük zevkim Galkatasaray'lı olmayanların durumuna bakmak olurdu herhalde. Okulun kaldırım taşı bile sarı kırmızı.

Neyse okulumuza kaydını yaptıracak Galatasaray'lı olmayan kardeşlerimiz. Sizleri sarı kırmızı bir hayat bekliyor. Başarılar dileriz, 4 yılda ve sonrasında takımınızı değiştirdiniz, değiştirdiniz. Değiştirmezseniz de canınız sağolsun, memlekete hayırlı bir adam oldunuz en azından. Şimdi kendi babanıza okulumuzun tekerlemesini söylemenin tam zamanı.

''Okusaydın Mekteb-i Sultaniye'de, iki kişiyi götürürdün 3.5 saniyede''

Örnek Alın



Portekiz'li yıldız G.Saray'ı istiyor
Stuttgart'ta forma giyen Portekizli yıldız stoperin G.Saray'a gelmek istediği iddia edildiAlmanya'nın en çok satan gazetesi Bild, bugünkü sayısında VFB Stuttgart'ta forma giyen Portekizli Fernando Meira'nın (30) Galatasaray'a transfer olmak istediğine yer verdi.Bild'in haberinde, Fernando Meira'nın 2010 yılına kadar mukavelesi bulunan VFB Stuttgart Kulubü'ne Galatasaray'a gitmek istedigini bizzat açıkladıgını iddia etti. Gazete ayrıca Meira'nın, Rusya'nın Saturn Ramenskosje takımı ile bugün Intertoto Kupası maçında karşılaşacak olan VFB Stuttgart'la Rusya'ya gitmediğini de okurlarına duyurdu.




19.7.2008 de Bild Gazetesi yazmış, 20 sinde Meire Galatasaray'a transfer olmuş. Ben gazeteci diye bunu yazana derim. Birde benim Yalan Borsası Açıldı'yı okuyun zamanınız varsa. Tutabildiklerimi yazdım. Sadece Fotomaç ve Fanatik'tekiler 100 den fazla yalan transferle doludur. Yazma demiyorum yaz, bizim gibi yaz en azından, tahminimiz bu de. Geldi, imzaladı,anlaştı, ertesi gün tek sorun para. Tek sorun para olmasa ben bizim Mahalle Takım'ını Dünya Şampiyonu yaparım. Yoksam ben çağıracağımda gelmeyecek futbolcumu var.

24 Tem 2008

Masa Bayrak İmza


Taraftarlar haklı olarak kızdılar, bizde her şeye muhalefet ediyoruz. Masayı beğenmedik ne var bunda. ben zaten bu transfer tanıtımında yanda duran yönetici tiplemesine uyuz olurum. Ne gerek var değilmi arkadaşlar. Bu yönetim belkide en iyi yönetim. Popescu, Meire gelmiş biz neden bahsediyoruz. Ama yinede masaya kıl oldum arkadaşlar ya. Birde ne kontrat var ne kalem. Muhalefet partisi olduğumdan değil, her şeyin en iyisini bizde görmek istediğimden.
''10 milyon dolar verip oyuncu alıyorlar, 100 liralık masada imza attırıyorlar'' Hasan Şaş

23 Tem 2008

Futbolu Sevdirenler;Cevat Prekazi


Fatih Terim'in jübilesiydi. Nedense Fenerbahçe Stadı'nda oynanmıştı. Tıklım tıklım tribünler, helikopterle sahaya inen Terim ve 5 dakika sonra yerine girecek olan yeni transferimiz Prekazi. Giriş o giriş, unutulmazlar sayfasında, futbolu sevmemizi sağlayanlar arasında yaşayacaktı.

Çelimsiz ayaklardan ne şutlar çıkardı. Bunlardan en büyüğü Ettori'ye 40 metreden taktığı büyük frikik golüydü. Öz Cim Bom'lu Sezgin'in kankasıydı. Her attığı golden sonra Sezgin'in arabaya koşardı. Tanju'ya ne goller attırdı. Monaco'daki maçta kestiği topa uçarak kafayı yapıştıran Tanju daha ikinci maç oynanmadan tura çıkarmıştı Galatasaray'lıları.
Topun dili var, canı var derdi. bir maçta koşmuyorsun diyen gazeticiye koşsam burda ne işim var diye cevap verdi. Büyük insan, büyük Galatasaray'lıydı. Sanki sirk futbolu oynar gibiydi. O gerilimli Eskişehirspor maçının gecesinde Simoviç'le aynı odada kalırken, Simoviç'in heyecandan korkudan,''ya yenemezsek'' lafına,''yat be Simo, nasıl yenemeyiz, çıkacaz sen yemicen ben atıcam şampiyon olacaz'' demiştir. 36 numara ayakkabıları olduğu söylendi yıllarca. Şehir efsanesi yayıldı ayağı küçük olan topa daha iyi vurur diye.

Hagi geldi de Prekazi'yi biraz unuttuk. Kaleciler de Prekazi gittiğinde kurtulduk sanmışlardı, Hagi belası sardı 5 sene.

Gevur lakabı vardı bizim tribünlerde. Gavur 7 yılda174 lig maçı oynamış çoğu frikikten 40 gol bırakmış kalelere. 14 yıldan sonra silkinen, titreyen aslanın motor gücü takımındaydı. Onun nesliyle dolaşmaya başlamıştı heyula bela Avrupa Stadlarında. Ali Sami Yen'in cehennem, Galatasaray'ın Avrupa Aslanı olacağı yıllardı. Nitekim oldu da. Teşekkürler Prekazi, selam olsun Gavur.

Nerdesin Be Galatasaray


Kaç gündür yazıyorum ve yazdığımı beğenmeyip siliyorum. Muhtemel bu yazımıda beğenmeyeceğim. Meira'nın sırtında Galatasaray forması görmeseydim bugün yine bay geçecektim sayfayı. Ben yabancı futbolcuları pek tanımam, yabancı maçları seyretmediğimden gelenler hakkında seyretmeden yorum yapmam. Olmayana ergi metodu uygularım. Kötü olsalar o takımlarda oynayamazlar. Bizim transfer ekibi de iyi olduğundan kim bilir ne araştırmalara girmişlerdir.

Bizde sorduk tabi bizim eksperlere, çocuklara. Nası lan Meira?, Kimi kesecek. Servet'imi, Emre Güngör'ümü. Cevap geldi, tam senin yıllardır aradığın stoper. Popescu'yu arıyorum yıllardır. Kaleciden topu alacak, şişirmeden Hagi' ye aktaracak. Kaleci arıyorum aslında. Degaj yapmayacak, kendisine ayakla gelen topu dan dun 7 dönümlük arazide dışarı atmayacak. Evet teknik bir futbolcuymuş, kaleciden gelen topu o da Lincoln'e, Arda'ya aktarır. Çapalardan seken topa kademe yapar. Anlaşılan Galatasaray yıllardır özlenen geriden top kurma futbolu oynayacak. Popescu ile Taffarel paslaşarak ileriden bir adam eksiltirlerdi. Çin ordusu orta sahası cehennem presi yapar topu Hag'ye verirdi. Ne maçlar seyrettik, yine seyredeceğiz. Linderoth, Topal, Arda, Aydın, Ayhan, Şaş. Kim oynarsa oynasın.

Futbol olmayınca ortalık sadece yalan transfer habercilerine kalıyordu. Onlarda yüzlerce isim yazıyor yine de tutturamıyorlardı. Hazırlık maçlarını ise oldum olası sevmem izlemem. Sıkıldım, özledim be Galatasaray, nerdesin.

20 Tem 2008

Futbola Lanet Ettirenler; Hasan Vezir


Şu Ergun Gürsoy'un iyiliğinden çok zararı olmuştur Galatasaray'a. Laz olmasından, Trabzonlu olmasından dolayı aldı(rd)ığı, ne moloz futbolcular başımıza bela olmuştur. Bunlardan biri Rize'li Hasan Vezir'dir. Bu futbolcuyu Galatasaray'a almak üzereyken karaktersiz, şerefsiz Fener'e kaçmış oh ne iyi yapmıştır. Ali Sami Yen'de 3-0 galip bitirdiğimiz ilk yarıdan sonra 4-3 yenildiğimiz meşhur Dürüllü'lü maçı vardır. Bu maçta bize 3 gol atan Hasan'ı sezon sonu yeniden tekneyle kaçırmış, bokunda boncuk bulmuş Galatasaray formasını sonunda giydirmiş, oynadığı iki sezon boyunca futbolsever olduğumuza lanet ettirmiştir.

Hiç unutmam, İnönü stadında numaralı tribün, alt bölümünde tam kulubenin arkasındaydım bir Fener maçında. İlk yarıyı 1-0 yenik kapadık, kulubenin yanında Mustafa Denizli dikiliyordu. Çıkar şu Hasan'ı al Prekazi'yi dedim. İkinci yarı dediğimi yaptı, 4-1 galip geldik.

Eskiden böyle bir adet vardı. Sana kim gol atarsa transfer ediyordun. Kimi transfer etsek diye bir dert yoktu yani. Aç önceki sezon neticelerini, kime yenildin, kim gol attı. Bas parayı al. Bu Hasan Vezir, en nefret ettiğim futbolculardan biriydi. Geldiği sezon Galatasaray tarihinin en lanet, en iğrendiğim, en kötü hocası Sigi Held vardı. Ve o sezon maça gitmemiştim. Bu iki lanet adam yüzünden, Galatasaray'ı seyretmedim. Şu an yazarken bile midem bulandı. Ne şanslı Galatasaray'lılarsınız, tek bir kötü futbolcu seyretmiyorsunuz. Biz neler çektik bayrağı bu günlere getirene kadar.