26 Kas 2017

Subliminal Mesajlar; Galatasaray 2-0 Alanyaspor

E

Akılları almıyor, Belediye çalışanlarından 5 yemiş bir takımın maçına 40.000 kişi niçin gelirmiş? Hadi geldi, isimler anons edilirken Tudor denince neden ıslık çalınmış, takım galipken kendi oyuncusunu dışarı davet eden taraftar olurmuymuş? De gedin lan. Galatasaray'ın taraftarından başka hiç bir şeyi, kimsesi yok. Fenerbahçe taraftarı gibi birine kızıp tribünleri terk etsek 3 senede takımı Bal liginden toplarız.

Şer cephesini bilmeyen yok, gelen yabancı futbolcular bile kısa sürede çözüp özdeyiş olarak söylüyor Keweell gibi. Türkiye'de futbol Galatasaray Şampiyon olmasın diye 17 takımın de facto senet imzaladığı bir beyannamedir. Şebeke bu orta oyununu yazar yönetir. Biz her sezona bunu bilerek başlar, her maça bu ihtimali düşünerek takımı yönlendirmeye çalışırız. Nereden? tabi ki er meydanımız tribünlerden.

Biz Alanya maçına gitmedik. Maç öncesi sokaklar lider takımın taraftarının maça gidişi gibi değildi. Suratlar asık, nasıl bir mesaj verileceği şüpheliydi. Başakşehir Belediye'sine gidebilseydik, fark yemezdik. Nasıl ki Hamza'ya takımı emanet etmeyip leş gibi top oynayan takımın maçında durumdan vazife çıkarıp maç be maç anırdıysak, dün de öyle oldu. Bir önceki maçın fırçasını çektik önce. Ayhan Akman azıcık futboldan anlasa, zerre kadar Galatasaray DNA sının çift sarmalından bilgisi olsa o çöp sol beki sahaya çıkartmazdı. Hatta daha da ileri gider Tudor'a da kardeş sen bu maça bir bahane uydur çıkma derdi.

Belki çok büyük Hoca, değilse de olacak. Ne var ki kesin olarak Galatasaray Hocası değil, olmayacak. Gençler maçını, Belediye maçıyla sadeleştirmeye kalkan, maçlara ayrı puan veren, BJK maçını büyük maç sanan kafa, bizim kafaya uymaz.

Romanya'nın Ermenistan maçına gittim. Tarihinin en kötü Milli takımı var şu an. Bizi yendiler, biz 1923 deki Milli takım seviyesinden bile aşağıdayız çünkü. O milli takıma Lider Galatasaray'ın banko sol bekini limon taşımak için bile almıyorlar. Futboldan anlayan Rumenler sordum, adını bilen yok. Zannediyorum kel kontenjanından oynuyor. Ya da Linnes, kel veya zenci olmadığı için oynayamıyor.

Islıklamışız, ne yapsaydık? ben başlattım diyebilirim ilk homurdanmaları. Bu maça gelmedik dedim, gelmiş olsak sığır gibi seyretsek ligin en kolay maçını bile alamayacaktı bu salak. Çerçeveye top gelmedi, 2 defa yan top oldu, ikisinde de kafayı vurdular, tam arkasındaydım dikkatle izledim kaleci felç geçirdi, gelse gol olacaktı. Lato'yu çıkarmasak aklına bile gelmeyecekti, bir sakarlık yapması daha an meselesiydi.

Alanya maçına değil, Beşiktaş maçına gittik. Aklınızı başınıza alın lidersiniz, hem içeride tökezlemeni bekleyen daha beter paralel şer, hem görünen Şebeke'nin önündesiniz. Biz ayaktayız, takımın sahibiyiz, arkanızda, önünüzdeyiz, omuz omuzayız, gidin şu Beşiktaş'ı tepeleyin gelin dedik.

Gomis belki de hayatının en cenabet maçındaydı. İlk kaçırdığı gol bereket doğarken evliyaların yaladığı Yasin'in önüne düştü. Yasin demişken iyi oynayacağını şerefsizim yanımdakine söyledim. Maçın adamıydı. Takım ısınmaya Tolga ile çıktı, bir büyük salaklık bana göre de ayrı yazı konusu. Maçtan 1 saat evvel takımı sahaya çıkarıp yarım maç değerinde antrenman. Bir baktık Tolga ilk 11 yok, apar topar yardımcının biri Yasin'i hazırlamaya başladı. Yani salak gibi 1 saat koşup 5 2 oynayıp deli hunilerinin etrafında döneceğine adalesini ısıttı. Yorulmamış bir Yasin hızına hız kattı.

Bir türlü gelmeyen 2. gol, maç öncesi coşkusu olmayan, maça başka amaçlarla giden suskun taraftarı canlandırdı. Takımın en kötü oynadığı anlarda Aslan gibi kükredik. İstediğin kadar kaçır ama maçı  da kopar dercesine gol attırdık Gomis'e. Sonrası malum Şampiyonluk şarkılarıyla takımı Maçka'ya uğurladık.

Bir kez daha not düşüyoruz. Galatasaray Şovu Büyük Galatasaray Taraftarı içindir. İstemediğimiz futbolcuyu oynatan, mezarını kazar gider. Koskoca Mancini'yi Ceyhun, Küçücük Hamza'yı Umut kovmuştur. Bu Rumen çöpünü(adını yazamıyorum hala) nereden getirdiysen oraya gönder başına iş alma. Bir an önce de Hangi takımın başındasın öğrenmeye bak. Senin büyük maç dediğin tek bir maç var o da Fenerbahçe maçı. Diğer maçlar sıralı mecbur maçlardır. Hele ki BJK maçına büyük maç gözüyle bakan Hoca, futbolcu, taraftar bizim baş çelişkimizdir.

Mesajı aldınız gidin yenin gelin. Anlamadık derseniz sizin anlayacağınız şekilde de vermesini biliriz.