13 Şub 2023

23 Yolu 23; ŞehitAntep 0-3 GALA

Maraş'tan bir haber geldi, dediler ki Pazarcık patladı, Doğu Yakanız göçtü, Elbistan'dan çıkan feryat figan çekmeyen hatlardan arşa ulaştı. Artık hiç bir şey eskisi gibi olmayacak. Hesap sorulamadığı için güneşin hala doğamadığı Nurhak'larda menekşeler saz çalamayacak, keklikler kayalarında sekemeyecek, göllerinde ceylanlar pınarlara gidemeyecek. Bundan sonra Fırat suyu kan akacak baksana. Şehirlere yeni adlar verilecek, Şehit Antep olacak, Kahraman Hatay, ya sana ne desem Nemrut'a, krallara mezar olmuş Kommagene,  Adıyaman olmaz artık , Adıaslan olsun, Gazi Maraş desek acın diner mı? felaketin, belanın baş şehri.

Ve sen Diyarbakır, Lice'nin kabuğu kurumadan , soğuk Garzan çayında ölünü yıkamak, nasıl bir kaderdir. Toroslar direndi Adana, sen de diren sakın düşme. Uzatıyoruz dost ellerimizi, ne olur tutun, sen ağlama halkım benim, yarın yine ayaktayız, halayların başına geçip mendil sallayacağız.

Sanmasınlar sakın bağrımıza taş basacağız, tek başımıza ağlayacağız. Her 6 Şubatta defterleri yeniden açacağız, gözümüzden kaçan kahpeleri, deliklere saklanan lağım farelerini bulup çıkaracağız. Yaşayan leşleri teker teker tespit edeceğiz, O enkaz o demirler var ya o inşaat demirleri, en çok içimizi kanatan binanın en kalın demiri, ortasından kızgın ateşle korlayacağız. Kızdırmadığımız taraftan bir yerlerine sokacağız ki, elleriyle tutup çıkaramasınlar. Hesap soramazsak kanlarımız kurusun. 

Meksikalı kahraman köpek Proteo, seni de unutmayacağız, ulus sana minnettardır, maksat bir yaratık bir ırk olmak değil, adam olmaktır. Deniz Baykal ölmüş haberimiz olmadı. Adamsın, Zapata'ya selam söyle bulutlarla havlayadur. Adios Amigo



Mendil yetmedi, havluyla göz yaşlarımızı silip maça geçelim. 3 puan alacağın olsun ŞehitAntep, öksüz çocuklarından borç aldık. Gala sözüdür, misliyle ödeyeceğiz.

Galatasaray sadece bir spor kulübü değildir. Tarih bize tufanlarla defalarca göstermiştir, cehennemler kudursa, kendini ateşe atacak bir Galatasaraylı bulunur. 99 depreminde enkazdan çıkan bebek, Gala'nın kaptanı oldu, 2023 de lojistiğin başına geçti, en güzel gollerini attı Kerem Aktürkoğlu. 

Erden Timur söz vermiş demek ki, bir Dünya Yıldızı daha indirdi, elini sıkamadan, hoş geldin diyemeden enkaza daldı. Bir büyük dayanışmayı organize etti. Mezardan çıkan Galatasaraylı çocuk İcardi'nin hayali golüne bağırdı, Nelsson'lar, Abdülkerim'ler Azrail'in barajındaydı, seken topu Muslera kurtardı, o çocuk oradaydı, kolunda serumuyla. 

Ölümüne bir kontra ataktı Galatasaray Ailesinin topla tüfekle 3. Bölgeye hücumu. Yetiştik, Hızırlardan  önce  Evliyalar şehrine. Rahat uyu Atam, Kahraman Hatay artık sadece senin kişisel meselen değildir. En güzel maçların, en güzel tribünleri bundan sonra Hatay'dır, Galatasaraylılar sonsuza kadar kükreyeduracak. Hani hep bağırdık ya, ölmeye geldik diye, canımız feda olsun diye, işte o günler bu günlerdir. Takım enkazda top oynar, biz mezarlıkları tribün yaparız. Esastan hakkımız yok ama  usulden helal olsun diyoruz, birlikte öldük, birlikte dirileceğiz. 

Bir huydur Galatasaraylılık, nesilden nesle geçer, her düşenin mahzun bakışı dert olur. İki üç ve daha fazla çocuk sevinsin, parolası budur.  Bir kültür bir Dünya görüşüdür Galatasaraylılık. Ne kadar övünsek azdır. 

10 yerden yara aldık, acımız büyük , 23 Yolu Ekspresi vurgun yedi, yıkıntılardan kurtulan bütün takımların taraftarı çocuklar için kazanacağız. 

Gölcük'ten Elbistan'a, Lice'den, Pazarcık'a, ba'de harab'il Basra( Basra harap olduktan sonra) içimiz kan ağlaya ağlaya,  Gazi Şampiyon Cim Bom Bom yazdıracağız.

Ulusun başı sağ olsun.