27 May 2013

Futbola Lanet Ettirenler; Alper Potuk


Fenerbahçe'ye transfer oldu diye pislik atıyorsam namert olayım. Bu yüzden bizim sözlükte kendisi hakkında daha önce yazdığım şeyleri buraya aldım. Ve yine namert olayım ki, bize gelme ihtimali karşısında, Melo'nun gelmeme ihtimali doğuyor diye içimde hep bir kuşku vardı. Olması gereken takımda olduğuna göre, gönlümüzün olanca rahatlığıyla yazabiliriz.

işyeri modu
başlık içinde ara 
gizle!
  1. bokunda boncuk bulunmuş bir futbolcu daha. üstüne para vererek oynaması gereken takıma gider yapmış. potuğuna atlayayım lan senin.
    (mahalle takimi - 31 aralık 2011 15:52 ~ 15:52)

  2. kendisini fener'in niye almadığını bu gün öğrendim. 22 ocak 2012 de resmen galatasaray maçından puan alabilmesi için eskişehirspor'da kalması sağlanmış. tek başına 1 puanı aldı kalitesiz, kasap, insanlık dışı futbolcu. tam fenerlik.
    (mahalle takimi - 22 ocak 2012 22:20)

  3. galatasaray alt yapısını alacaksın bir akşam florya kaşıbeyaz restaranta götüreceksin. bütün futbolcuları tıka basa mideleri patlayıncaya kadar yedireceksin. sabah en az 3 tane alper potuk sıçarlar.
    (mahalle takimi - 26 haziran 2012 10:34)

  4. yedek kulübesi bayağı tozlu bizim, 5 milyonluk bir temizlikçi daha alalım. orta saha futbolcu kaynıyor, bize sol bek lazım, sağ açık lazım, 433 oynatacak bir 10 numara lazım. daha önce yazdım galiba, bizim paf takımını götür kaşıbeyaz'a sıkı bir kebab yesinler, sabaha en az 5 tane alper potuk sıçarlar

  5. Bir kere daha not düşelim. Bu ülke futbol oligarşisi ancak iki takımın çekişmesinden nemalanıyor ve uzun yıllar da böyle olacak gibi görünüyor. Ve bu yüzden de ülkedeki bütün futbolcular bu iki takımda oynamak için planlamalarını yapıyorlar. Bu iki takımdan biri biziz, his takımıyız, bizde oynama kriterleri futbolcunun yeteneğinden çok, takıma, büyük taraftarına katacağı hise bağlıdır. Galatasaray'da oynamak için sebep, daha çok para vermesi değildir. Sarı kırmızı renklerin daha güzel görünüyor olmasıdır. Neticede Galatasaray futbolcusu, Fenerbahçe futbolcusundan daha az para alıyor değildir. Fenerbahçe'de oynama kriteri renklerin yanında daha  çok paradır. Nitekim transferin para eder malı olan Alper Potuk'da, renk seçiminden daha çok, para fazlalığına önem vererek Fenerli olmuş, bizi bir kere daha öngörülerimizde isabetsizliğe uğratmayarak da takdirimizi kazanmıştır. Umarım uzun yıllar, Galatasaray'a attığı maddi kazığın karşılığını Fenerbahçe yedek kulübesini pas pas yaparak alır.

Alper Potuk futbolcu olabilir ki- bana göre futbolcu falan değildir- ama net olarak adam olmadığını, 1 saat önce verdiği sözden dönerek kendisi futbol ile ilgilenenlere beyan etmiştir. Gel gelelim bu sözden dönmenin Fenerbahçe açısından kıymeti harbiyesi yoktur. Hatta böyle pislik, karaktesiz bir futbolcu daha kazandırdık diye övünme sebebidir onlar için. Yeter ki sporda, kupada geride kaldıkları için ağızlarından salya akıtan güruh, maçlar başlayana kadar oyalansın. Alper Potuk'un geçen yıl imzanın eşiğinden dönmesinin nedenini de yazalım da onu alanın, onu satan tüccarın ne mal olduğunu bilmeyen kalmasın. İmzalar atılmak üzredir, Alper '' bana bir 100.000 Yuro daha fazladan verin'' demiş, Fenerliler tarafından masadan kovulmuştur. O zaman Galatasaray talip olmadığından, kendisinin pazarlamacısı, insan satıcı (meneceri) 1 sene daha malı allayıp pullayıp ligimizin bu iki büyük alıcısına bilezik gibi geçirmeyi kafalarına koymuşlardır. Genelde bu iş Kayserili futbolcu satıcılarının büyük işidir de Eskişehirspor'da yarası olup gocunan tayfasından olduğundan Kayseriliden geri kalmamış, alış verişi Fenerbahçe tarafına doğru yönlendirmiştir.

Şimdi biraz da futbolculuğunu yatıralım mercek altına. Alper Potuk orta saha oyuncusu anladığım kadarıyla. Benim için orta sahada oynayan futbolcu, korneri, serbest vuruşu, penaltıyı atabilecek futbolcu olmalıdır. Hatta gerekirse kaleye bile geçirilebilmelidir. Kaleciliğini bilemem ama, biraz araştırdım orta saha futbolcusunun kayde değer hiç bir büyük futbolcu özelliği yok. İt gibi koşmaktan başka. Fenerbahçe'de Alper'in oynadığı futbolu, Mehmet Topal, Mehmet Topuz, Selçuk Şahin zaten oynuyor. Biz  boşalttığımız nefret edilen orta saha futbolcusu kontenjanı Mustafa Sarp'la beraber kaldırdık. Az kalsın bu kazma yeni bir Mustafa Sarp vakası olarak bizim midemizi bulandıracaktı bir kaç yıl. Benim değil ama mutlaka bazı Galatasaray taraftarının verilmiş sadakası varmış kurtulduk. 

Yani çocuklar, kısaca hem adam olmayan bir futbolcu alacaktık, hem de belki de bu kazma yüzünden Melo'dan olacaktık. Bize böyle benim için nerede olursa olsun farketmez, ben parama bakarım türünden endüstri futbolcusu yaramaz. Gelse bile oynayamaz. Ruhsuz, kansız profesyonel futbolcular bizim baş çelişkilerimizdir. Hala Alper'i kaçırdık diye dert eden vardır diye bir uyarıda bulunmak istedim. Emre Çolak'ı takımdan ayrı kampa göndersinler. Palandöken dağlarında 2 ay baltayla odun kessin, 2 tane Alper Potuk değerine ulaşır. Futbolcu yeteneği zaten şu anda bile kendisinden kat be kat üstündür. Biraz fizik kuvvetiyle dönsün, eğer gerekirse orta sahada konuşlandırılması gereken Türk futbolcusu aramaya, taransferde kazıklanmaya hiç gerek yoktur. Rahat olalım.