18 Şub 2024

Beşinci Yıldızın Arifesi 26; Ankaragücü 0-3 GALA

Derin Galatasaray nedir? Bir his bir enerjidir, büyük takım refleksidir. En umutsuz vakalarda aynı anda yüklendiğimiz voltajdır. 

Kimdir bunlar? Ali Sami Yen'dir, Aslan Nihat'tır, Metinler, Turgaylar, Alpaslan Dikmen'lerdir. Arsenal maçında kaleye geçen, Juventus'a kaşı maçı durduran yeniden başlatan golü atandır, Denizli'de, Kadıköy'de görünmez ağlarla kaleleri kaplayandır.

Neredeler ? Aslan takım yıldızının kaptanı 10 numarası en parlağı REGULUS'talar, yarın hepimiz göçüp gittiğimizde orada olacağız. Cim Bom'un başı derde girdiği an kükreyeceğiz.

Misyon kurucu tarafından belirlenmiştir. Yabancı takımları yenmek, Taraftarı Metin gibi sevenlerin, Alpaslan gibi peşinden koşanların oluşturduğu bir ailedir. kendine özgü bir hars, bir hulus, bir hasleti olan tek başına aklı vicdanı hür ve gittikçe büyüyen bir ormandır.

Bu hafta kükreme sesleri duyuldu dört bir yanda. Kısa bir mesai yaptılar. Fener yalaması iki takım kupadan elendi, Fener puan kaybetti, Turnuvanın en kötü takımı Fildişi kaptanı SERGE kupayı ellerken, Samuel İKİNCİ oldu. Kupa kuralarını çektiler, ölümlerden ölüm beğensinler şimdi.

Uyuyor numarası yapanları uyandıramazsın, az kaldı yağlı kazığa oturtup uyandıracağız. Danalar gibi böğürteceğiz. Us ile de uslanmadınız. Galatasaray'ı Eryaman'da oynattınız. Ne olacak lan, kumda da oynarız, kaldırımda da, mayın döşenmiş sınır tarlalarında da. Peki sen ne yapacaksın, nasıl kurtulacaksın bakalım bu cendereden Fırıldak.

Küme havuzu vanaları her geçen maç biraz daha açılıyor, ilk yarıda oynadığın muşmula takımlar can derdine düşecek. Bizim için fark yok, ilk maçımıza çıkan takım da son maçı oynayacağımız takım da aynı hedefle çıkacak, ölüm kalım maçı oynayacak.   

Biz maçımıza bakalım, Rize'de dönen dolapları tarihin akışına bırakalım. 

Bakalım sistem karşımıza hangi Ankaragücü'nü çıkaracak?  Kurtuluş savaşı takımı Sanatkarangücü'nü mü? Fırıldak Olişgark'in yemlediği, ölüm kalım maçına sahneye süreceği Dilber'in Angarasını mı?

Eryaman! Wembley'den daha çok TT olmuş stat. Sanki sadece biz oynayacağız, akılları sıra sakatlanacağız, kötü oynayacağız o mübarek 2 puanı bırakacağız. Lan biz GALA'yız, lağımda oynadık, kaldırımda da oynarız. Yatın kalkın dua edin, Perşembe kader maçına çıkacağız, işimiz var oğlum, sizin kurulmuş pis turnuvanızda mecbur maçları oynuyoruz. İlk devre oynayıp, Prag maçına hazırlanacağız.

Bir Okanball maçıydı.  İstirahate bırakılan oyuncular, tercih edilen ilk 11, kötü zeminde çıkabilecek en iyi kadro, kudurtulmuş bir takım ve taraftarına karşı ilk dakikalarda konulan insanlık dışı pres. Maçın ASAP( mümkün olan en kısa sürede) çözümü, aktif dinlenmeye geçiş, Prag maçı taktiğine dönüş. 

Maçın en şanslı adamı hakemdi, tabela erken gelince kendisine iş düşmedi, muhtemelen bizim maçlardaki kusursuz bir hakem performansı gösterdi. Mertens'e yapılan penaltıyı, İcardi'nin golünü saymayışını ihmal ettik.

Bir GALA klasiğidir, kaleci yetiştirme mekanizmasıdır. Bu sezonun en büyük kalecisini izledik, +10 olması işten bile değildi.  Sergio'nın dönüşüne ket vuran direk, seni de yazıyoruz bir tarafa. Direğin randomuna güvenirim, atacağı gollerin takibindeyim.

Şampiyonluk alameti bu maçta fazlasıyla görüldü, Kerem'in kaybettiği topta normal sağbek it gibi yerine doğru koşardı, Barış'ın yeri yoktu ki, zapt edilemiyor, Barış bekledi, hayvan oğlu hayvan topu kaptı, görerek pasını verdi, sağ bekin  stopere attırdığı golü futbol tarihi yazmış olamazdı.

Bu golde Patron'un iki defa rakip 18 de top kapması  inanılır gibi değildi.

Muslera'nın kademesinde yine patron vardı.

En kritik zamanda en belalı takıma karşı özellikle ilk yarı unutulmaz top oynayan takım, bu dakikadan, bu geceden sonra, üstüne koyarak gidecek, Mayıs'a bırakmayacak. Sponsor, hatır, pası bana at stoperi, küçülen kaleci şikesi isterse sonuna kadar sürsün. Arena'da dansöz oynatacağız. 

Görürsünüz çocuklar göreceğiz.

GALAXI'nin Karnesi;

Muslera 8; Gözümde artık yeni kaleci transferi, son düzlük GALA kalecisi butonuna basmış. Kalan maçlar itibarı en az gol yiyen kaleci olacağına bahis alırım.

BARIŞ 10;  Büyük GALA taraftarına hakkım helal olsun, 2 sezondur tek tabanca savaşıp kazandım. Oynayacağı en iyi yer 2 numara. Tüm jenerasyonların gelmiş geçmiş en büyük sağ saldırı bekidir. Boey'i aratmayacağını söylemiştim.

Patron 9; Popescu izlemeyenler fazla üzülmesin diye aramızda. Savunma neredeyse orta sahada, kaybedilen topları toplama ustası.

Nelsson 8; Bu akşam gol beklentim vardı, kornerlerdeki yakın çekimlerde Viking'in dişlerinden kan fışkırtıyordu. Birini vurdu muhteşem kaleci kurtardı. Emin olun maç 0-0 olsa Nelsson kesin atardı

Khön 8; Sol saldırı beki tamam. İlk maç önemlidir, Nasıl ki Angel'in ilk maçında bizde oynamaz dediysek, Dirrek'in ilk maçında direk oynar diyoruz.

Berkan 8; GALA akciğeri THOR'sa, dalağı Berkan'dır. Transferine saldırmıştım, dönüşüne ağıt yaktım, bilen bilir Gala kadro gurubunda en sevdiğim futbolcudur. Kralı kesemez, Okan bile. 

Kabadayı 9;  Yatırım yaptığım futbolcularımdan biriydi, kimse düşünmezken hatta transferine homurdanırken ilk 11 yazmıştım, oynadığı topu gözüm yaşı izledim. Köprüyü geçene kadar değil kupalar alana kadar 

Mertens 8; Napoli'yle burun buruna savaşa girdik, Kazanacağız, GALA efsanesi olarak sonsuza kadar anılacak.

Tete 7; Bir gün elbet sıra sana da gelecek Pele. Bu maç bekliyordum kaleci engelledi, 3 maça kalmaz tarih beni haklı çıkarır.

İcardi 8; 0-6 yaş çocuklarımız  var Pampaların Rasputin'i. Bizde hep sorulur nasıl Galatasaraylı oldun? 20-30 sene sonra onlara da sorulacak. 5. dalga İcardi çocuklarındandım diyecek. Mektuplarımız eline ulaştı şükran ve minnetle kardeşim.

Kerem 7; Kötü günler geride kadı Kerem, sen de fırladın hepsi gibi lüverden, eminiz ilk sen göğüsleyeceksin ipi.