4 Şub 2012

Şapkadan Çıkan Tavşan; Antep 1- Galatasaray 2


MAÇKOSKOP
KADRO:
Muslera
6
Sabri
1
Ufo
4
Semih
4
Hakan Balta
-2
Melo
5
Selçuk
5
Emre
5
Engin
7
Elmander
6.5
Necati
5

ZURNANIN ZIRT DEDİĞİ AN:
Sahanın en kötü futbolcusu, saatle bombamız Hakan Balta’nın ıskasıyla Antep’li futbolcu kaleciyle karşı karşıya kaldı. Üstten  aşırdı, top bom boş içeri germek üzereyken yetişen Balta, hayatının hamlesini yaparak kurtardı.
VARİL:
Hakan Balta; Klasik kötü oyunlarından birini daha oynadı. Çıkardığı top çift vuruştu, dolayısıyla da kırmızı karttı. Tek bir olumlu hamle yapamadan maçı tamamladı. Hamlelere geç kaldı, isabetli pas trafiğinde yoktu. Diğer kanattaki saatli bombayla uyum içersinde çalıştı. Fakat bu hafta varilliğini Sabri’den aldı.
-
GLADYATÖR:
Necati Ateş; Ne yalan söyleyeyim bu kadar oynayacağını beklemiyordum. Hele gol attı ki, bir çok okur makineli tüfekle beni taramaya şimdiden başladı. Tabelacıları ikna etmem mümkün değil, saç şekli aynı, gol attıktan sonra bantladığı yüzüğünü öpmesi aynı, ben aynıyım.
-
BOROZANCI:
Bülent Yıldırım; Hakan Balta’nın pozisyonunda eğer hatalı değilse başkaca hakemlik bir pozisyon yoktu. Rahat bir maç çıkardı, yanlarla uyumu çok iyiydi, hatalı bayrak kalkmadı. Kartlar doğru, uzatmalar haklıydı.
-
BİR SORU – BİR CEVAP:
Takım yeni bir seriye girer mi?
Oynadığımız lig langırt ligi. Her maçı kazanabilir, her maçı kaybedebilir. Gaziantep deplasmanda ürkütücü bir rakip. İsmi bile maçın zor geçmesine yetiyor. Aman aman bir futbol oynamadan yendiğimize göre en azından önümüzdeki ilk maç banko kazanır, sonrasına bakarız.
-
İMPARATOR:
Şapkadan tavşanı çıkardı yine. En gözde oyuncumuz Semih’in hatasından gelen gole, benzer hatayla çok erken cevap vermeseydi sıkıntıya girerdi.-
ORDAKİLER:.
Her zaman söylediklerimiz bu maç için çok daha fazla geçerliydi, . Tıklım tıklım dolu stadyumda 90 dakika bizimkilerin tezahüratlarını dinledik. Helal olsun.
-
ANALİZ:
Terim’in masasında iki küçük torba var. Birinde Ufuk ve Aykut’un ismi yazılı, diğerinde Gökhan ve Servet’in. Hoca maç kadrosunu tahtaya yazarken son iki oyuncu için torbaya elini daldırıyor, kimler çıkmışsa yanında onları oturtuyor. Bu maç keseden, kale için Aykut, savunma için Servet ismi çıkmış demek.

Baros’un kendini iptal ettikten sonra, 5 sene önce kovduğumuz Necati’yi davul zurnayla geri getirerek oynattık. Kendisi hakkında söyleyeceklerimi söyledim, daha fazlası gereksiz, artık sıradan bir taraftar olarak bize olacakları seyretmek, haklı çıkarsak övgü almak, yanılırsak da biz demedik mi yorumlarını dinlemek.

Son maçlarda oynanan kötü oyunun sebebi henüz teşhis bile edilemedi. Zor maçta alınan tabela, elbette ki sorunları yok saydıracaktır. Melo ve Selçuk’un ileriye doğru fazla oynayamadığı zaman oynana oyun göze hoş gelmiyor. Ne var ki bu gün takım oyun olarak çok kötü oynamadı. Sahanın zemini çok kötüydü, bu kötü zemine rağmen Engin Baytar takımın en iyi futbolcusu olarak parladı. Futbol adına en büyük güzellik olan çalım, adam eksiltme gol pası, her pozisyonda mutlaka olması, Hasan Şaş’ın iyi maçlarını hatırlattı.

Her iki kanat bekimiz formsuzluklarına ısrarla devam ediyorlar.Hadi Sabri’nin mazereti var Eboue gelince oturacak, tedirgin, Hakan Balta’ya ne demeli. Yedeği yok, rahatsız edeni yok, yıllardır banko oynuyor, insan bir gol ortası yapar.

Elmander de günün iyilerinden di. Attığı gol bilerek, hedefe gönderilen bir toptu, usta işi bir gol attı. Necati’nin attığı golde de mükemmel bir kafa hamlesi yaptı.Semih Kaya’nın maçtaki yaptığı, daha doğrusu yapamadığı hamlenin golle sonuçlanması şanssızlığıydı. Onun dışında yine kritik hamlelerin adamıydı. Artık savunmanın lideri pozisyonunda çok güvenli oynuyor. Uzun yıllar stoper formasını tapuladı, seneye başlarken de kaptan yapsınlar olsun bitsin.

İlk gol Muslera'nın asistiyle başlıyor. Bir kalecinin atılan gollere de katkısı varsa o kaleci büyük kalecidir. Yediği golde hatası yoktu, kurtarabilirdi de.

1 Şub 2012

Adaletin Bekçisi; Galatasaray 1- Antalya 1

MAÇKOSKOP
KADRO:
Muslera _top gelmedi oynamasa da olurdu
_
Ufo; defansın Mustafa sarpı
1
Semih Kaya; kahraman
8
Gökhan Zan ( zavallı futbol fakiri)
1
Hakan Balta(üşüdü acıdım)
-2
Melo( hırlamaya her zaman kemik yok)
5
Selçuk(teşekkürler oynadığın futboldan iğrendim. Dua et Mustafa Sarp kovuldu)
-5
Engin Baytar( Galatasaray’da oynadığına kendisi bile inanamıyor)
-2
Emre Çolak( aşının tesiri geçti galiba)
-2
Riera( sen futbolu biliyorsan, seni oynatan adam da biliyorsa ortada kesin bir kazık var)
-4
Elmander( Çabuk uyum sağladı, Türk olmuş, sahtekarlığa başlamış)
-2
 
ZURNANIN ZIRT DEDİĞİ AN:
Galatasaray’ın kazandığı penaltı; Net penaltı değil, adamın eline çarpıyor ama elle oynama yok. Daha sonra sabri’nin pozisyonunda elle topu kurtarma var ama penaltı yok. Dandik penaltı verilirken bir şey yoksa, verilmeyince de ağlamak yok. Elmander de çaktırmadan pislik yapmaya kalktı, gerek yoktu.   
-
VARİL:
Selçuk İnan; Mide bulandırıcı bir futbol oynadı. Ne yalan söyleyeyim, onca attığı gole, onca asistine rağmen futbolunu beğendiğimi söylemedim, tek bir isabetli pas yapamadan maçı tamamladı. İlk oynadığı maçlar böyle olsaydı, ikinci yarıyı göremezdi. Bir iki maç sonra farkına varılırsa kulübeye oturur.  
-
GLADYATÖR:
Semih Kaya; Maçın demiyorum, Galatasaray’ın kahramanıdır. Bağıra bağıra Servet’le değiştirmeseydik şu an 6. sıradaydık. Takımın en büyük futbolcusu olmasında Fatih Terim’in hiç payı yok. Söke söke formayı aldı, Ufo’nun bile kötü oyunu sayesinde görünmüyor.     
-
BOROZANCI:
İlker Meral; Verdiği ve vermediği penaltı tam tersti. Kötü bir hakem izledik. Maçın kötü olması için elinden geleni yaptı. Oyuncular da yardım etmeyince yönetimi bu.
-
BİR SORU – BİR CEVAP:
Önümüzdeki maçlara bakalım mı?
Bakalım; Futbolun içinde bunlar var, saha kötü, 3 günde bir maç oynuyoruz, hakem bizi sevmiyor, şansımız yok, ayakkabı sıktı, kılım döndü. Gerçek bu, langırt liginin langırt maçlarını oynuyoruz. Galatasaray şu ana kadar oynadığı bütün maçları kaybedebilirdi veya kazanabilirdi. Bundan sonra bütün maçlarını kazanabilir veya kaybedebilir. Ne var ki bu futbolcular ilk çıktığı Avrupa maçında hezimet yerler.
-
İMPARATOR:
Futbol tanrılarının sevgili Peygamberi, kendiliğinden oluşan şartlarla takımı tıkır tıkır işleyen duruma getirmişti. Ligin en çok gol atan takımıyız, istim üstündeyiz. Tamamı kötü takımlardan oluşan ligimizde eh işte diyebileceğimiz durumdayız. Sen kalk forvete Yiğit’i, Necati’yi al, Kazım’ı gönder. Takım kötü oynayıp kazanınca dokunma, iyi oynayıp kazanamadığı zaman al eline tırpanı. Acı, Gökhan’ı oynat hocam yazıktır. Kimse sana dokunamıyor nasılsa, bu takım senin.     
-
ORDAKİLER:
Büyük Galatasaray Taraftarı, her maç kendini aşıyor. Sayıları ne olursa olsun, ister az ister fazla bir takımın yanında nasıl olunur en iyi örneklerini veriyorlar.  
-
ANALİZ:
Şimdi berabere kaldı, vak vakları ürkütmek istemiyor. Kazayla yenilseydi de, Mehmet Özdilek deseydi ki- Galatasaray maçından önce en iyi futbolcumu transfer ettiler, dengemi bozdular, golcüsüz sahaya çıktım, motivasyonum kayboldu bu yüzden yenildim- % 100 haklıydı. Geçen yıl Emenike’nin Fener’e karşı oynamamasıyla Necati’nin oynamaması bana gör aynı şeydir. TFF delikanlı olsa, 58. Maddenin spor müsabakalarının sonucunu direk etkilemeye teşebbüs suçunu işledi kanaatine varıp küme düşürse ben sesimi çıkarmazdım.

Bu işin idari boyutu, Necati’nin transferi, Yiğit’le beraber Galatasaray’ın dengesini bozmuştur. Devre arasında gelip de kalıcı olmuş, iyi oynamış, tarihe olumlu yönde geçmiş tek bir futbolcu yoktur. Üstelik takımın en etkili bölgesi forvet iken, forvette değişiklik yapmak tokken lokantaya gitmek gibi bir şeydir.

Bugün ilginç bir futbol oynama stili seyrettik Hakan Balta sayesinde. Soğuk bir futbolcu olduğunu biliyorduk ama bu bir deyim sanıyorduk. Meğerse keşime manasında soğukmuş. Donarak oynama nasıl olur bize gösterdi. Pozisyonlarda bildiğin donuyordu işte. En son yaptığı isabetli ortayı hatırlamıyorum. Ben bu konuda nankör bir taraftar olduğumdan, bu sene hiç olmadı diyorum.

Hoca kötü oynadığını bizlere söylemiyor. Maçtan sonra da 1-1 başarı dedi. Bize söyleyecek söz bırakmadı. Koskoca Galatasaray, ligin en kötü futbolunu oynayan bir takıma karşı 7 kişi bile oynasak ne yazar. Sanki 11 kişiyle tek bir şut atmış, tek bir pozisyona girmiş gibi. Futbolcuların hocası gibi değil de babası gibi sanki. Oynatmadığı futbolcuya içi parçalanıyor. Göreceksiniz birkaç maç sonra Servet’i tekrar oynatacak. Gökhan’a acımış, sahaya sürmüş. Madem Gökhan’a acıdın oynatacaksın, kaleye geçir, stopere Muslera’yı koy. Daha verimli olmazlarsa şerefsizim. Hatta maçın sonlarında Sercan’ı sokarken Muslera’yı çıkarsa çok daha fazla pozisyona girerdi.

Sercan hayatının en büyük futbolunu 3 gün önce Bursa’ya oynamıştı. Daha iyi oynaması için 5 sene bekleyecektik hocam 3 gün değil. Aleyhimize döşenmiş mayın gibi. Patlasa bile bizim elimizi ayağımızı parçalayacak.

Bana rahat yok, 2000 senesinde doyamadığım takımı bir daha ne zaman seyrederim bilmiyorum. Futbol tanrısı beni cezalandırıyor, mutlaka nefret ettiğim biri formamızı giyiyor. Orhan Ak’lar, Cihan’lar, Bülent Akın’lar la uğraşarak geçti koskoca 2000 li yıllarım. Sonrasında Mustafa Sarp beni verem etmişti, Servet kısmi felç geçirtti beynime. Tam kurtuldum derken Necati takıma dahil edildi. Gömdüğüm baltamı yeniden çıkarttım, artık onu kovana kadar uğraşacağım. İstesem maça giderdim, gitmedim. Son yıllarda tiksindiğim futbola Melo azıcık da olsa döndürmüştü. Semih Kaya ile coşmaya da başlamıştım ki, Necati’nin transferiyle geçen yıl ki muduma geri döndüm.

İçimde en ufak bir kuşku yok ki bu sene takım Şampiyon olacak. Avrupa’nın en kötü takımlarının oluşturduğu ligimizde Şampiyonluk sırası bizde. İstediği kadar yenilseler bile yine Şampiyon olacaklar. Beni ötesi düşündürüyor, keşke Türk futboluna sıkı bir ceza verseler de 5 sene Edirne’yi göstermeseler. Bütün yabancı futbolcuları kovsak, eldekilere de asgari ücretten ödeme yapsak. Sakatlandıklarında sigorta hastanesine göndersek. Mevcut bütün idarecilere de ömür boyu stadyumlara sokmasak. Yeni bir gaz, yeni bir kanla yeniden başlasak her şeye. Eminim her takımın bir Messi’si olur. Aksi, yani bu Galatasaray’ın, Şampiyonlar liginde kafa takımlardan biriyle deplasmanda oynayacağı bir maçı düşünün. Düşünün de bu gece uykularınız kaçsın, korkulu rüya görün.