4 Şub 2012

Şapkadan Çıkan Tavşan; Antep 1- Galatasaray 2


MAÇKOSKOP
KADRO:
Muslera
6
Sabri
1
Ufo
4
Semih
4
Hakan Balta
-2
Melo
5
Selçuk
5
Emre
5
Engin
7
Elmander
6.5
Necati
5

ZURNANIN ZIRT DEDİĞİ AN:
Sahanın en kötü futbolcusu, saatle bombamız Hakan Balta’nın ıskasıyla Antep’li futbolcu kaleciyle karşı karşıya kaldı. Üstten  aşırdı, top bom boş içeri germek üzereyken yetişen Balta, hayatının hamlesini yaparak kurtardı.
VARİL:
Hakan Balta; Klasik kötü oyunlarından birini daha oynadı. Çıkardığı top çift vuruştu, dolayısıyla da kırmızı karttı. Tek bir olumlu hamle yapamadan maçı tamamladı. Hamlelere geç kaldı, isabetli pas trafiğinde yoktu. Diğer kanattaki saatli bombayla uyum içersinde çalıştı. Fakat bu hafta varilliğini Sabri’den aldı.
-
GLADYATÖR:
Necati Ateş; Ne yalan söyleyeyim bu kadar oynayacağını beklemiyordum. Hele gol attı ki, bir çok okur makineli tüfekle beni taramaya şimdiden başladı. Tabelacıları ikna etmem mümkün değil, saç şekli aynı, gol attıktan sonra bantladığı yüzüğünü öpmesi aynı, ben aynıyım.
-
BOROZANCI:
Bülent Yıldırım; Hakan Balta’nın pozisyonunda eğer hatalı değilse başkaca hakemlik bir pozisyon yoktu. Rahat bir maç çıkardı, yanlarla uyumu çok iyiydi, hatalı bayrak kalkmadı. Kartlar doğru, uzatmalar haklıydı.
-
BİR SORU – BİR CEVAP:
Takım yeni bir seriye girer mi?
Oynadığımız lig langırt ligi. Her maçı kazanabilir, her maçı kaybedebilir. Gaziantep deplasmanda ürkütücü bir rakip. İsmi bile maçın zor geçmesine yetiyor. Aman aman bir futbol oynamadan yendiğimize göre en azından önümüzdeki ilk maç banko kazanır, sonrasına bakarız.
-
İMPARATOR:
Şapkadan tavşanı çıkardı yine. En gözde oyuncumuz Semih’in hatasından gelen gole, benzer hatayla çok erken cevap vermeseydi sıkıntıya girerdi.-
ORDAKİLER:.
Her zaman söylediklerimiz bu maç için çok daha fazla geçerliydi, . Tıklım tıklım dolu stadyumda 90 dakika bizimkilerin tezahüratlarını dinledik. Helal olsun.
-
ANALİZ:
Terim’in masasında iki küçük torba var. Birinde Ufuk ve Aykut’un ismi yazılı, diğerinde Gökhan ve Servet’in. Hoca maç kadrosunu tahtaya yazarken son iki oyuncu için torbaya elini daldırıyor, kimler çıkmışsa yanında onları oturtuyor. Bu maç keseden, kale için Aykut, savunma için Servet ismi çıkmış demek.

Baros’un kendini iptal ettikten sonra, 5 sene önce kovduğumuz Necati’yi davul zurnayla geri getirerek oynattık. Kendisi hakkında söyleyeceklerimi söyledim, daha fazlası gereksiz, artık sıradan bir taraftar olarak bize olacakları seyretmek, haklı çıkarsak övgü almak, yanılırsak da biz demedik mi yorumlarını dinlemek.

Son maçlarda oynanan kötü oyunun sebebi henüz teşhis bile edilemedi. Zor maçta alınan tabela, elbette ki sorunları yok saydıracaktır. Melo ve Selçuk’un ileriye doğru fazla oynayamadığı zaman oynana oyun göze hoş gelmiyor. Ne var ki bu gün takım oyun olarak çok kötü oynamadı. Sahanın zemini çok kötüydü, bu kötü zemine rağmen Engin Baytar takımın en iyi futbolcusu olarak parladı. Futbol adına en büyük güzellik olan çalım, adam eksiltme gol pası, her pozisyonda mutlaka olması, Hasan Şaş’ın iyi maçlarını hatırlattı.

Her iki kanat bekimiz formsuzluklarına ısrarla devam ediyorlar.Hadi Sabri’nin mazereti var Eboue gelince oturacak, tedirgin, Hakan Balta’ya ne demeli. Yedeği yok, rahatsız edeni yok, yıllardır banko oynuyor, insan bir gol ortası yapar.

Elmander de günün iyilerinden di. Attığı gol bilerek, hedefe gönderilen bir toptu, usta işi bir gol attı. Necati’nin attığı golde de mükemmel bir kafa hamlesi yaptı.Semih Kaya’nın maçtaki yaptığı, daha doğrusu yapamadığı hamlenin golle sonuçlanması şanssızlığıydı. Onun dışında yine kritik hamlelerin adamıydı. Artık savunmanın lideri pozisyonunda çok güvenli oynuyor. Uzun yıllar stoper formasını tapuladı, seneye başlarken de kaptan yapsınlar olsun bitsin.

İlk gol Muslera'nın asistiyle başlıyor. Bir kalecinin atılan gollere de katkısı varsa o kaleci büyük kalecidir. Yediği golde hatası yoktu, kurtarabilirdi de.


Şimdi yan gelip yatacağız, Fenerbahçe-Beşiktaş adi komandit şirketinin yarın kendi aralarında oynayacağı dostluk maçını seyredeceğiz. İki başkan, iki hoca ellerinde hesap kitap bize hangi sonucun yaramayacağını hesaplamaya çalışıyorlar. Kadere bakalım ki bir sonuca ulaşamayacaklar, Maçın her sonucu bizi keyiflendirecek.  

1 yorum:

Devil dedi ki...

Hocam Necati hakkında görüşlerinizi nerede beyan ettiniz acaba? Ben burada göremedim de? He onunla ilgili bi yazı yazacaksanız da sabırsızlıkla bekliyorum