19 Nis 2015

Emre Çolak'a Yazık Oldu; Trabzonspor 2-1 Galatasaray



Benim için maç, Ramiz Köfte'nin maç öncesi konuşmasıyla başlar, son düdükle biter. Zift Medyasını mecburen bu kadar izliyorum. Sonrasında ne seyreder, ne gazetesini okurum ne Galatasaraylı olanları dahil, Medya maymunlarını dinlerim.

''Yenilirsek Dünya'nın sonu değil'' dedi. Bu kafadaki bir Hoca'nın sevk ve idare edeceği büyük maçın nasıl olacağını kurgulamak çok kolay.Konuşmaları kes kopyala, her maç aynı. Güzel bir maç olacak, rakip güçlü, onlara da başarılar dilerim, bla, bla,bla. Teknik, taktik, motivasyon hak getire. Sanki bir takım, yenildiği zaman Dünya'nın sonu olan bir maçı daha önce oynamış da bu onlardan biri değilmiş.

Gidin Sabri'nin garajına bakın, ligimizi satın alan Katarlı Arabın çocuğunun garajından daha çok ve daha pahalı arabalar yoksa ben bilgisayarı yiyeceğim. Futbolda en kolay oynanan mevki sağ bek, takımın en kötüsü yıllarca idare edebilir. Çek bir 3 lü, at bir trip al bir Ferrari daha eşine. Galatasaray formasıyla oynayıp oynayacağın son 7 lig maçın daha var. Bu hırbolukla futbolu bıraktıktan sonra seni ne hoca yaparlar, ne Medyaya Galatasaray maymunu. Gidersin köyüne, uzay marka arabalarınla köy kahvelerinde Galatasaray maçları izlersin. Ne kadar büyük Galatasaraylı olduğunu da o zaman öğreneceğiz. Bakalım tribünlerde de olabilecekmisin? Fener maçını kaybettirdin, bu gece de maçı verdin, yazıklar olsun.

Muslera 2 gol yemeden doymuyor. Muslera yüzünden bir Galatasaraylı beni bıçaklarsa şikayetçi değilim. Son defa kusayım, ne olursa olsun. Sadece bana böyle görünüyor, tıpkı Fatih Terim'in hoca olmadığı göründüğü gibi. Çok Galatasaraylıyla RÖGAR( Türk Futbol Lağımının kapağı) yüzünden papaz oldum. Muslera için de oluruz. Kaleci değil, en azından Galatasaray kalecisi değil. Yan toplarda felç geçiriyor. Topu oyuna sokamıyor. Galipsek vakit geçiriyor. Cepheden gelenlere maymuni kurtarışlar yaparak göz boyuyor. Nankörlükse nankörlük 4. senesi 4 tane aldığı maç yok. Fener maçında yediği gol, bu gece yediği 2. gol beni canımdan bezdirdi. Follaş diye bilinen Hakan Arıkan, gitmiş maçı aldı, Kedi dediğimiz, taraftarın tamamının panter sandığı Muslera maçı verdi. Aslında bir algoritma var onun bile kodlarını çözemiyor bizimkiler.Zift Medyasına göre ligimizin en iyi kalecisi Muslera. İyi olsa böyle söylerler mi diye merak bile etmiyorlar. Sneijder büyük futbolcu diyeni duydunuz mu? Melo'ya iyi diyen çıktı mı? Canları sağ olsun. Bence Galatasaray'ın 1 numaralı transfer önceliği kalecidir. Belki de bir illizyon var. Yedek kaleciler öcü olduğundan, Muslera gözlerine büyük kaleci görünüyor da olabilir. En iyisi o mecbur 2 golü erken yemek için Yüce Gök'e duacı olmak. Çıkarmaya zaman kalsa yeter bana.

Belki 10 defa yazdım, bu 11. olsun. Ligin son maçının son dakikalarında, Olcan, Umut var, Sinan Gümüş, Emre Çolak yoksa bilin ki en iyi ihtimalle ligi 3. bitirmişizdir. Kenarda o kadar çapsız bir Hoca var ki, oyuncu değişliklikleri şans işi. Melo iptal olmasa Hamit'i  Florya Kaşıbeyaz'da kebap yerken seyredecektik. Hamit sakatlanmasa, kadro gurubu içerisinde en büyük Türk futbolcu, Galatasarayın geleceği, Lucescu'nun elinde olsa Maradona olacak Emre Çolak çürüyüp gidecek. En dandik maçta oynatmayıp, ölüm kalım maçında bizi kurtar diye sahaya sürdüğü Çöp Pandev Koskoca Galatasarayı kurtaracak. Bir diğer büyük futbolcu Sinan Gümüş'ü en dandik kupa maçında bile oynatmayıp, çetelerin emrine girecek. Küsmesinler diye topu bomba sanan Umut Bulut'u zorluk derecesi en büyük iki maçta 2. santrfor olarak oynatıp 6 puan kaybedecek. Maç bitiminde de 7 maçımız daha var diye, rakiplerin puan kaybetmesine duacı olacak. 3. olursa da Dünyanın sonu değil. Milyonlarca Galatasaraylı için felaket olsa da.

Emre Çolak'ın oynadığı büyük futbol galibiyet almaya yetmedi. Berabere kalsaydık da aynı şeyi yazacaktım. Fark etmiyor. Fenerbahçe'nin yarım metre taçtan boş kaleye attığı bir işe yaramayan golüne nasıl sevindiklerini hatırlayan var mı? o gol 1 puandı aslında. Kadıköy'de 83. e kadar 0-0 ı getirmişsin 4 puan öndesin. yani 5 puan. o golü yedin kaybettiğin 4 puan oldu. Zaten ülkede futbol lağımda oynanıyor. 17 takım  Galatasaray maçlarında kırmızıyı görmüş boğa gibi çıkıyor. Şampiyon olamasın diye her takım sanki son maçlarını oynuyorlarmış gibi konsantre. Olsun, kimse bize yatsın demiyoruz. Hatta bugün bizi yendi diye Trabzonspor'a sövenler, Çalınan Şampiyonluklarının davasından dönenler var. Neymiş küfür etmişler. Etmişlerse açarsın bir dosya kendine. Fenerbahçeyle girdikleri kan davasında saf değiştirmek bize yakışır mı? Neymiş, Trabzonsporlular AKP ye oy veriyormuş, bize ne biz seçim sandığımıyız. Yendiler, Muslera 2. i yemese kaçırdıkları 3. golü merak etmeyin atarlardı.  Bize Trabzon yatmadı diye sitem eden, kızan varsa Galatasaraylıyım diye gezmesin.  Galatasaraylılık; Sonuçlardan, kupalardan, puanlardan bağımsız bir harstır, hulustur, mürşittir. Galatasaraylılık bir imajdır, Metinler'den, Hagi'lere, sonsuzluğa akıp giden bizi asla terketmeyecek olan sevdadır.

Takımın panoramik görüntüsü şampiyonluğa inanmış, alacak, koparacak görüntü vermiyor. Tanımayan biri seyretse Şampiyonluğa en yakın takım olduğuna inanmaz. Maç içerisinde kimi futbolcular insanlık dışı pas trafiğiyle şov yaparken, kimi futbolcular topla kaval kemikleriyle oynuyor. Ramiz Köfte regule edemiyor. Takımın en kötü iki oyuncusu Umut Bulut-Sabri aynı hatta. Bu hatta oynayan rakip takım forveti maçın adamı olamamışsa futbolculuğundan şüphe duyarım. Takımlar arasında, futbolcular arasında fark yok gibi. Her takım kötü futbolculardan oluştuğu için bu sezon Hangi Hoca iyiyse kötü Hocayı yeniyor. Ramiz Köfte Beşiktaş maçını bile kaybedebilir, tabi o maça kadar Şampiyonluğu taşıyabilmiş ise. Büyük Galatasaray Taraftarı devreye girer maçın sevk ve idaresini alır. Seneye her takım 11 yabancıyla sahaya çıkabilir, Galatasaray'ın başında Türkçe bile konuşmasını bilmeyen Hamza'yı düşündükçe seneye de maça gidememeyi şimdiden planlayabilirim.

Şimdi Şenol Güneş Hocamın eline ayağına düştük. Bir umut, hakemleri, kuduz aşısıyla zor zaptedilen Fener taraftarını aşabilirse yeniden umutlanabiliriz. Hiç bir maçımızın garantisi yok. Aksi olur da hele bir hezimetle Şenol Güneş derdest ederlerse hepimize geçmiş olsun. 4. yıldızı verdiğimizin resmidir.

Bu sezon başında, Şampiyonluğu zaten hiç birimiz öngörmedik. Hile, şike en azgın bir biçimde sürüyor, maçlar yasa dışı. Ama Galatasaray bunca engellemeye, içeriden dışarıdan bunca şer şebekesine rağmen, Başkansız, Hocasız işi buralara kadar getirmiş. Belki de 19 undan daha kıymetli olacaktı sonıncusu. Direnişin, haklının, doğruluğun simgesi olacaktı bu Şampiyonluk. Kaybedilirse çok yazık olacak. Biz çok kaybedilen Şampiyonluk gördük, dayanırız, TEMİZ FUTBOL ilk defa görecek.

İzin verme Galatasaray, Yensen de büyüksün yenilsen de, ama YEN, Yenmelisin yeneceksin.

Fatih İşgal etmiş, Yavuz gırtlaklarına çökmüş, Kanuni haraca bağlamış, Trabzonlu minnetle anıyor. Ülke ülke değil tımarhane olmuş, biz futbol yazısı yazıyoruz.