2 Eki 2016

Yine Düştük Yollara ; Galatasaray 3-1 Antalyaspor



Kombinesi olup da maça gelmeyen 10.000 Galatasaraylı, senden başlıyorum. Dünya'nın 4 bir yanında senin yerinde olmak isteyen milyonlarca Galatasaraylı var, Ve bu takıma kendini borçlu hisseden, bağırmak, gollerde coşmak, tanımadığı insanlara sarılmak, Alpaslan'ın dediği gibi Galatasaray için bir taşı yerinden kımıldatmak isteyen. Çok ayıp ettiniz, içinizde bu yazıyı okuyan varsa, geçerli bir sebebin de yoksa, yazıklar olsun diyorum. Hangi maça gitmek için kombine aldın? Real'le oynamayacağız, Fener maçı için aldıysan gelme, sana ihtiyaç yok, takım Şampiyon olduğunda, son maçta orada olayım diye aldıysan senin gibi Galatasaraylı olmaz olsun.

Yönetim devrimlere devam ediyor, umarım bu konuya da kafa yoran çıkacaktır. 2 maça gelmeyen, kombinesini devretmeyen adamın biletini, bildirim yapmaksızın satmak lazım. Maça gelen 40.000 Galatasaraylı gereğini yaptı, Hesapta olmayan geriye düşüşün altından takımı çok rahat ayağa kaldırdı.Biz tıklım tıklım tribünleri geriye düşmeyelim, 3 yerine 6 atalım diye istemiyoruz. Rakipleri ürkütüyoruz, bir sonraki maçın golünü atıyoruz. 3 yıl ara verdiğim tribünlere bu yaşta ben döndüysem, imkanı olup, hatta parasını verdiği halde maça gelmeyeni odunla dövmeye hakkım var.

JOR bu maçı çok kötü idare etti. Sabri'yi, Yasin'i oynattığı için değil bu sitemim. İnsanın yenilsek de rahatlasak diyesi geliyor. 6 maç aynı takımla 40 sene önce çıkılırdı. 30 kişilik kadro gurubunu bu şekilde götüremezsin. Belki de sakat oyuncuların oluşundan memnun oluyor. Sanki birini oynatmazsa küsecek sanıyor. Yanındakiler de bir alem, Tugay Kerimoğlu ceset gibi oturuyordu Mancini'nin yanında, gollere bile fazla tepki vermezdi, Ayhan'da gol olunca iyi seviniyor. Bir ortanız yok mu lan? Hoca gereğinden fazla insan. Hangi takımın başında, hangi ligte oynadığını söylesenize. Ülkemizde ligin 17 takımın de fakto senet imzalayarak nasıl Galatasaray'ı Şampiyon yapmayız diye kurgulanmış tiyatro olduğunu anlattınız mı? Maçı oynatmamak için, Galatasaray puan kaybeder mi acaba diye ortalıkta dolanan hakemlerden haberi var mı? Küçük takımların küçük hocaları, mucize eseriyle de olsa öne geçtiği zaman, futbolu linç ederler, JOR biliyor mu? Küçük takım futbolcuları öne geçtiğinde, maçtan zaman çalarlar, yalandan yatarlar, sinir bozarlar bir ön görünüz var mı? Bence yok, hatırlatayım. Galatasaray'a 1 farkla maç kazandırmazlar kolay kolay. Sen büyük takımsın hakemleri de yeneceksin,

Koskoca bir ilk yarı çöpe gitti. Gol her zaman ki gibi klasik, yandan gelen hava topuna stoperlerin kısmi felç geçirmesi sonucu, topu Muslera elleyemeyişiyle geldi. Ched- Hakan Balta ikilisinden biri fazla, Bir an evvel Serdar Aziz'i yetiştiremezsek ilk yenilgiyi almamız fazla uzak değil. Carole'de halı saha futbolcusu, hücuma katkısı eksi yönde. 6. maçları bitirdik, her iki kanat bekinin tek bir isabetli ortasını göremedik. Koray Gunter-Serdar Aziz tandemi ikinci yarıya yetişir, Hakan Balta'da büyük maçlarda sol bek oynar. Sabri'yi saymıyorum. Bugün maçın adamıydı. Bir kademe daha iyi oynasa, attığı şut her zamanki gibi taca değil de direğe falan patlasa oyundan çıkarmaya kıyamayacaklardı. Oynamayarak maçı tek başına aldı diyecektim ki, Yasin'in hakkını yediğimin farkına vardım. Kafası kesik tavuğun yönünü bulamadığına da şükretmemiz lazım. Yerlerine giren Podolski'yle maçı kazandık diyen varsa yanılıyor. Maçı girenler yüzünden değil, çıkanlar yüzünden kazandık.

Selçuk İnan, çöpleri ihmal edersek  maçın en kötü futbolcusuydu, Usta işi mükemmel bir serbest vuruş golüyle kötü futbolunu kamufle etmeyi başardı. Atsan atılmaz, satsan satılmaz, gözünü korkutsun diye transfer edilen İnsan Yiyici de cortladı. Sakat olduğuna inanmıyorum. Böyle hayvani futbolcular sakatlanmaz, ameliyat olur, ayağı kırılır, atılır öyle oynamaz, King Kong'ta bir pis koku seziyorum, hayırlısı.

Oynadığımız takımlar küme düşmeye aday takımlar. Hiç bir maçı da rahat kazanamadık. Takıma girecek en az 4 banko adam olduğunu bilmesem bu takıma en fazla lig 3. lüğü verirdim. Nitekim yeni transferimiz Podolski Başkan, korkmayın yetiştim dedi de rahatladık. Adam yeme maçları henüz başlamadı, King Kong biraz daha pirzolayla beslenebilir. Fakat Serdar Aziz'i fazla bekletmemek lazım, Semih Kaya'yı unuttuk. Yandan gelen topa kafa vuracak adam eksiğimiz var.

Yönetim, futbolcu taraftar bütünlüğünü çok erken yakaladık. Bu demektir ki Şampiyonluğa oynuyoruz. Biz kolpadan değil, harbiden Şampiyonluğa oynadığımızda ne olur diye bir soru sormayı gereksiz buluyorum. Podolski'ye hoş geldin diyorum, Kara Rüzgar'ı selamlıyor, Tolga Ciğerci'ye minnettarlığımı iletiyorum.

Büyük takım refleksi devreye girdi, Eski tüfek taraftarlar yine düştük yollara, Hasan Şaş çocuğuyla çocuk tribününde, Tümer'i döven sürgündeki Aslan Burak numaralıda gölü çekiyor, Galatasaray.org sakat bir Galatasaraylıyı aratıp bulduruyor, Sakatlıktan çıkan futbolcusu takımı ipten alıyor, kalecisi orta sahada çalım atıp Eto'o yu bu sefer gerçekten bitiriyor. kenetlendik, senden başka neyimiz var Cim Bom, Hiç şüpheniz olmasın çocuklar başkaları yıldızları başka baharda arayacak bu sene Şampiyon Arena'ya geri dönüyor.