28 Eki 2011

Bu Son Servet Çetin Yazısıdır.

Son defa hakkında yazı yazıp kendisini naftalinliyorum. Benim için artık yok hükmündedir. Bundan sonra istediği kadar bu takımda oynayabilir, istediği kadar gol yedirebilir, isterse Dünya'nın en büyük stoperi olabilir, atacağı gollerle Galatasaray'ı Avrupa Şampiyonu yapabilir. Benim tuttuğum takımın futbolcusu değildir artık. Onun oynadığı takımın taraftarı değilim ben. Kendisini saymıyorum, adını bile anmıyorum. Bundan sonra oynayacağı bütün maçların notu 10 dur artık benim dükkanda.
 
Atılarak, takımı eksik bıraktığı için değil kendisine nefretim. Hakkında onlarca yazı yazmışım, görüşümü bir kez daha yazıp kafa ütülemeyeceğim. Söylediklerimizin doğru çıkmasıyla duymamız gereken gurur, takımın yenilmesiyle üzüntüye dönüşüyor. Kendisi tam 7 tane hocanın mezar kazıcılığını yaptı. Açın üşenmeyin bakın, 7 hocanın da Galatasaray'ın başında çıktığı son maçların stoperi Servet'ti. Ligin son maçına Galatasaray Servet'le çıkarsa bakın göreceksiniz o maç en iyimser ihtimalle playofflara kalma maçı olur. Eğer şike soruşturmalarından bir halt çıkıp ta leşe konamazsak, İddia ediyorum son maça Gökhan'la Servet'le çıkarsak Avrupa Liginde oynayabilirsek öpüp başımıza koyalım.

1.3.89 tarihinde, Monaco'ya karşı Fransa'da Şampiyon Kulüpler Kupasında çeyrek final maçına çıktık. Mustafa Denizli 18 yaşındaki Bülent Korkmaz'ı oynattı. Çocuk tir tir titrerken Papaz Erhan Korkma ben varım diye cesaret verdi. Bu kadar mı korkak takım olduk biz şu geçen yıllarda. Stopersiz savunmasız oynasan ne olacak? Koskoca Galatasaray'ın savunma futbolcusu mu olur? Nereyi kimle niçin savunuyoruz? Ben anlamam kardeşim futboldan elimdeki 30 adamdan en iyi 11 kişiyi çıkartır oynatırım. Mahalle maçlarını hatırlayın eski fosilleri. Diyelim ki 7 şer kişilik maç var. Mahallenin en iyi 7 kişisi çıkar oynar. Top rakipteyken her kes bek, top sendeyken herkes forvet. Ee iş milyon dolarlarla hesaplanınca şekil başka mı olacak? Bek oyuncusu diye illaki bir kazma mı istihdam edilecek?  Geçin bunları kardeşim, takımda 10 Hagi varsa 10 uda aynı anda oynayacak. 10 Sergen varsa 10 u da banko sahada olacak. Yorulan beke geçer dinlenir. Şu soruyu sormanın vaktidir? Misal hiç oynamamış Yekta'mı daha iyi oyuncudur, Servet'mi? Yekta diyenler için yine soruyorum o zaman niye Servet tercih edilir? Koyarsın beke Yekta'yı gelene geçene vur dersin vurur. Barcelona  neden büyük takım? Savunma futbolcusu olmadığı için büyük. Büyük takımın savunma futbolcusu olmaz. Büyük takımın savunacağı hiç bir şeyi de yoktur. Servet'in Gökhan'ın oynadığı takım büyük takım değildir.

Servet'i ilk defa kırmızı görerek oyundan çıkarken gördünüz değil mi? Takımın yarısı itirazdan sarı kart görürken kendisi sanki olayın tamamen dışındaymış gibi hiç umursamadı bile. Son adam değilmiş, haksız atılmış. Ne haksızı çocuklar, adam ayıklamış gidiyordu işte. Atılarak olmayan gururunu kurtardı aklı sıra. Yoksa o kalas belini döndürene kadar maymun olmuştu zaten.

Lafımın çoğu da Grande'ye aslında. Şu Galatasaray'ı, Arena'da Servet'e muhtaç etti ya yazıklar olsun. yüzlerce maç oynamış, yüzlerce maça komuta etmiş bir hocanın çıkardığı takıma inanası gelmiyor taraftarın. nasıl  bir piyango ise Melo'yu bulmuşlar, onun dışında maça gitmeyi tercih sebebi yaptıracak tek futbolcu yok. Ama kimisini, en azından beni Gökhan'ı, Servet'i seyredeceğime biletim, yerim olsa bile maça gitmem daha iyi dedirten sürüyle futbolcu var takımda. Çok mu zor? Ufo Usta'nın yanına koy gencecik bir çocuğu, arkasına ver 30.000 Galatasaraylıyı, çek kalecinin kulağını topa degaj yapmasın, kaleyi de kimse savunmasın. Gerisi maçtır, iyi oynayacağın garantidir, sonuç 3 ihtimallidir. Diğer 25.000 kişi maça gelebilmek için yarışacaktır göreceksin. İstersen her maç yenil ben tribünlerde olacağım.

Sıçan gibi takım seyretmekten bıktık. Bir gol atarsa gerisi gelmiyor, bir gol yeseler panik halindeler, bir adam atılsa her hangi bir büyük takım refleksi yok. Geride kalanlar % 10 daha fazla koşsa eksik hissedilmez. Lucescu 7 kişiyle Kadıköy'de korkmadı, beraberliği kovaladı. Sen de korkma Terim. Mecbur kaldığın için değil, kötü futbolcu olukları için çıkart şu kazmaları takımdan. Eğer çıkartmazsan bu kazmaların nereyi kazacağını çok yakında sen de göreceksin. 8. Hoca sen olma İmparatore, sana yakışmaz.

27 Eki 2011

Servet'in İhaneti; Galatasaray 2- Gaziantep 4


MAÇKOSKOP
KADRO:
Muslera
-4
Sabri
7
Ufo
2
Servet-Gökhan-Ceyhun-Aboo-Melo
-5
Balta(kelime manasında)
-4
Selçuk
-2
Melo
6
Kazım-Abooooo
-7
Engin
5
Elmander
9
Riera
-9

ZURNANIN ZIRT DEDİĞİ AN:
-Gökhan’ın sakatlandığı an; Üst üste bu kadar maçı kaldıramayan kazma bünye yerini sümüklüye teslim etti. Esas zurna Servet’in atılmasıyla öttü. Servet’i oynatan mezarını kazar felsefesi bir kere daha haklı çıktı.

VARİL:
-Riera; Aslında Aboo ile başa baş gitmesi lazımdı. Dünya Şampiyonu ülkeden gelen forveti Galatasaray’a kim aldırmışsa 12 parmak bağırsağına kına yaksın. Aydın Yılmaz’ın saçının yelesi bile etmez. Tiksiniyorum kendisinden de oynadığı futboldan da.

GLADYATÖR:
Elmander; Sahada bugün oynamadı savaştı.
-
BOROZANCI:
Hakemin adını bilmiyorum. Hakem değil aslında ama tek hatası Selçuk’a ikinci sarı karttan 3. Kırmızıyı çıkarmamasıdır. Yan hakeminin kurbanı oldu. İki kırmızıya yan hakem sebep oldu. Ne yapsın adam yan hakem Sabri’ye faul verdi, Servet’e faul kaldırdı. Hakem de son adamdan ve aşırı itirazdan attı.  
-
BİR SORU – BİR CEVAP:
Balta stoperlerden kurtulduk mu?
Evet, eğrisi doğrusuna denk geldi, futbol tanrıları bir kere daha Fatih Terim’e kıyak yaptı. Uzak ara süper ligin en kötü iki stoperi birden iptal oldu. Fatih’e kalsa Gökhan sakatlanana kadar idare ediyordu, olmazsa sümüklü Servet’in kıçı ne güne duruyordu, sürerdi sahaya onlar da daha önceki 7 hocayı olduğu gibi kendisini de yolcu ederlerdi.   
-
İMPARATOR:
Grande en berbat performansını gösterdi. Sakatlıktan yeni çıkmış iki futbolcuyu tarla gibi sahaya yeniden sürdü. Bu kadar güzel stadın bu kadar kötü zemini olması ne kadar manidar. Stoperde oynamayan futbolcu kalmadı bu maçta. Golü yiyene kadar geçen haftaki maç dahil en iğrenç futbolunu oynattı. Bunca maça kumanda etmiş Terim’in iki maçta organize atakla tek gol pozisyonu bulamaması çok yazık.  
-
ORDAKİLER:
Son yılların en büyük taraftarı tribündeydi. 7 kişiyle bile(Aboo ve Reira zaten yoktu) maçı alacaklardı nerdeyse ama yan hakem bırakmadı.
-
ANALİZ:
-Maça giriş biletim vardı, gitmedim. Takımda Başkanımızın dediği gibi beni heyecanlandıracak tek futbolcu yok. Hadi ben taraftarım, elimden bir şey gelmiyor, koskoca Galatasaray başkanı  kendisini bile heyecanlandıracak bir futbolcu alamamışsa yazıklar olsun. Koskoca Galatasaray’da tek bir futbolcu var Melo, tek bir de Galatasaraylı var Sabri.

Dünyanın parası verilerek yapılan stadyumun zemini 30 sene önceki zeminlere benziyor. Bir futbolcu alınacağına 1000  bahçevan alsalar çok daha iyi olacak. Burada son oynanan maçta 2 gazi verilmişti, 15 günü revirde geçirdiler, sanki adam kalmadı bir baktık aynı cephede yeniden sahadalar. 5. Sınıf hocalar ne yapıyorsa Terim’de yanısını yapıyor. Bala şansa yenmişse aynı takımla oynuyor, çok iyi oynayıp da yenememişse takımı değiştiriyor. Hoş geçen hafta rezalet oynamışlardı, ne fark ederdi iyi oynasa da Kazım’ına ve şapkadan yeni çıkardığı Engin’ine formayı verecekti. Bu motivasyonla Aydın nasıl oynayacaktı? Zaten eti ne budu ne?

Gol atılsa ayrı, yense ayrı bir panik hali var kenar yönetiminin. Beleş bir gol attılar, maçın bitimine 85 dakika varken yatmaya kalktılar. Tınaz Tırpan’dan, Bülent Korkmaz’dan ne farkın var o zaman Hocam? Biz 10 sene önına atmace başka Hocamı seyrettik? Koskoca Arsenal’e 10 kişi saldıran sen değimliydin? Kendi sahanda Elmander’i ateşin içine tek başına atmak neyin nesi? Gökhan’ın bu maça kadar sakatlanması zaten mucize, kenarda sümkürerek Gökhan’ın sakatlanmasını bekleyen haini sen nasıl fark edemezsin? Senelerdir izlemedin mi bu kazma kaç hoca yedi saymadın mı? Servet atıldıktan sonra sırasıyla, Melo , Abooo, Ceyhun’u oynattın çok önemli sanki o bölge? Adam bulamadın, Hasan’ı, Ümit Davala’yı oynatsan inan daha iyi oynarlardı.
Dünya Şampiyonu İspanya’nın futbolcusu Arda’nın yerine transfer edilmiş, günah be hocam Culio’ya. Sadece Hagi getirdi diye kılıç çektiğin adamın yerine oynattığın futbolcuya bak. Ya Aboooo’ya ne diyelim? Bir futbolcu bu kadar  mı çuvala benzer. Ne oynar bu adam, bir kaleye geçir bakalım belki orada iyidir. Ben anlayamadım Aboo’nun hangi mevki adamı olduğunu. İş müracaatlarında sorarlar, ne iş yaparsın diye? Ne iş olsa yaparım der iş arayan. Aynı hesap Aboo jokermiş, nerde koysan orda oynarmış. Oynuyor nereye gönderseler orada dikiliyor. Mustafa Sarp gitmeseydi bari de küfür etseydik. Buna ha şimdi oynar diye, ha çok para verildi diye, ha Arsenal’den gelmiş diye, ha ırkçılık diye küfür de edemiyoruz. Bu kadar kuvvetsiz zenci futbolcu mu olur be? Gelen gideni aratırmış hesabı Nonda’yı bile arar oldum.

Kaleciden verim alınmak isteniyorsa Aykut’un takımdan kovulması gerekiyor. Ne kadar çok parası varmış bu takımın ya. Her maç sırayla Ufuk ve Aykut’u görüyoruz kulübede. Biz onları gördükçe bu iki şanslı kalecinin cinleri perileri ne ya ar eder kaleye geçirir bunları. Muslera 4 gol yediği için değil geldiğinden beri ilk defa benden küfür yedi. Bir kere bile topu oyuna elle sokmadı. Taffarel’in kenarda oturduğuna da inanmıyorum ben. Hayatında tek bir pozisyonda bile topu şişirmeyen Taffarel’in gözü önünde topu gelişi güzel oyuna sokan kaleciyi içime sindiremiyorum.

Ya biz bir bok bilmiyoruz, ya başımızdakileri gözümüzde fazla büyütüyoruz. 10 futbolcu alınıyor, içinden 2 si iyi çıkıyor. 8 i fosil olmuş. Çok büyük futbol oynamış Selçuk’u izliyoruz uçuruma gidiyor. Net bir aşağı ivmeyle her maç daha kötü oynuyor. Yakında Hasan Şaş’la kenarda sohbete oturur.

Bu maçın tek hayrı her iki  kazma stoperin 5 dakika arayla en azından 1-2 maçlığına iptal oluşu. Ben artık son 5 senede Galatasaray amentüsünü yazdım. Servet’i oynatan hoca kendi mezarını kazar. Servet’i oynatan hocaya hoca demem. Bakın göreceksiniz önümüzdeki maç oraya mecburiyetten koyacağı yeni biri olursa o kim olursa olsun takımın stoperi olarak kalacak.

Çok kötü geçen yıllardan sonra insan kendini kandırıyor, umutlanıyor. Bir kere daha gördük ki  değişen hiçbir şey yok. Kaleci topu şişirerek oyuna soktuğu, kazma stoperlerin savunmayı oluşturduğu, tek forvetle oynandığı, gol atınca yatıldığı, yenildiğinde eyvah çekildiği sürece iyi oyun seyretmek hayal.

Hakem konusunda taraftarla belki ayrı düşünüyorum o yüzden yazayım. Maçın hakemi bir kere hakem falan değil. Verdiği can alıcı kararlar yan hakemin ısrarı üzerine verildi. Gerek Servet’in, gerekse Sabri’nin atıldığı pozisyonlarda kararı yan hakem verdi. Hakem yiyicileri zavallıyı yiyecekler şimdi. Ben bir tek şey bilirim, hakem ne kadar kötü olursa olsun, sen büyük takımsan hakemi de yenmelisin, 9 kişi kalsan bile.

Maç eski futbolcularımız Eken kardeşlere adanmış, ben de Elmander’e adıyorum. Sabri’yle beraber dövüştükleri için. Sabri, Melo, Ufo, Elmander'in dışı palavra, kulübe dahil.