25 Kas 2023

Beşinci Yıldızın Arifesi 13; GALA 4- 0 Alanyaspor


Tarihe geçen soru ''Sen bu kadar eder misin?'' Konya'dan İstanbul'a  yola çıkmış Aslan yeleli delikanlı bilememiş cevabını. Bazen de minnet sana rakip saydığın karar vericinin verdiği kararlar sayesinde duyulması gereken bir histir. Fırıldak'a minnetle. Selçuk İnan transferi etkisidir, kesinlikle. Yerli oyuncu transferi momentumu Abdülkerim Bardakçı'yla beraber bize geçti. Fırıldak'la Cabbar'la aynı görüşte veya onun emrindekiler oynatmayarak kovuldular. Biri geldi 3 maç oynattı, savunmadaki 10 numara pozisyonunda, Alman Milli takım hocası koridorda bekledi tebrik için, tarihe geçen bir laf da o etti. ''Abdülkerim'i geçemedik'' Bayern hocası da kellesini kurtardığı için muhtemelen hala maç hakemine haç çıkarıyordur.

Milli Takım 2008 Almanya maçından beri ilk defa tüm ulus tarafından sahiplenilmiş, enerjisi sahaya yansıtılmıştır. Ne kadar çok Galatasaraylı o kadar iyi oyun, iyi sonuç. Bizim cepheden bakıldığında, milli maçlardan futbolcular hem muzaffer hem sapasağlam döndüler. Ziyech'i Prekazi seyretmeyenler için önermiştim, muhteşem bir füze yollamış. Patron her iki maç banko üst düzey oynayarak Florya'ya üsse dönüş yapmış. 

Seçmeyen hocalara da bir minnet, Boey'in Thor'un hocalarına. İzleyen vardır ben izlemedim, Fransa sağ beki 20 km koştu, 2 metre sıçradı, %100 isabetle bütün ikili mücadeleleri kazandı diyorlar. İnandım, bir sağbekin Boey'den iyi olması için bu performans az bile. Ya Uruguay 6 Numarası. 3 böbrek, 4 dalak var var demiş kulüp doktoru, tek başına orta sahayı tutmuş, her iki maçta da rakip Uruguay 18'ine girememiş. Başka açıklaması var elbet, ya hocalar futboldan anlamayan aptallar, ya oynattıkları adamların transferinden komisyon alacak kadar akıllılar.

Futbolcuya aptal diyene girişirim, bir fondur gündeme düşen. Adam hiç oynamadığı sezon aldığı paraya benim helal param diyor, o parayı 5 e katlamak için elden, birine emanet ediyor dolandırılıyor. Böyle bir ekonomik karar verecek kadar akıllıymışlar, Aynstain yaşasa ağzı bir karış açık fotoğrafını güncellerdi. Sonuç ne olursa olsun, kim ne ceza alırsa alsın, veya hiç bir şey olmasın, konunun Galatasaray'la, Galatasaray taraftarıyla alakası yok. Teknik olarak mağdur olan yine de Galatasaray olmuş. Son 2.5 sezon Terim, son 2 sezon Selçuk, son birer sene Semih, Arda hiç hak etmedikleri paraları almışlar. Aldıkları parada payım varsa, başka kanala geçmişse ben kendi payıma helal ediyor, dosyayı kapatıyorum.

Sanki GALA 6 aydır maç oynamıyor, günler geçmek bilmedi, Taym Line bakıyoruz, Fenerbahçe'yi özleyen pek yok, hatta 2 ay daha ara verilse memnun olacaklar havası hakim. Diğer yoku, küçük ortağı  saymıyoruz, 6 sene maç yapmasalar kimsenin aklına bile gelmez. 

Okan maça medyayı yenerek başladı, sürpriz bir ilk 11 çıkaracaktı ama kimse tahmin edemezdi. Medyaya sızma olmadı, bilenler de sustu!  Abdülkerim'de sıkıntı yok merak etmeyin, Kerem Ağa'da bıraktığı yerden devam, gol kaçırma ustası bakalım ne zaman gusül abdesti alacak, yakınlarda bir kandil mevlit yok mu?

Kara Aygır'ı bekliyorduk, son antrenmanda Kaan'la vardiyalı denenmiş, Kaan artık bu takımın bankosu, Abdülkerim istirahat edebilir. Barış'ı oynattı, doğru karardı, milli takımlarda banko oynayan oyuncuyu yedek bekletmek ayıp olurdu. Kazımcan, Rus Askeri Angelinho'nun pasaport vizesidir. Ya formayı alacak bizi bilmem kaç milyon yurodan kurtaracak, Angel'i gönderecek, ya ilk 11 için bir kaç bahar daha sayacak.

24''ün Kısa Tarihi için yeni bir atağa başlıyoruz. Yarışı forselememiz gerek, her zaman ki gibi beklediğimiz bir  küçük takım sahadaydı, küçük şehir belediye otobüsü garajını 18 içine kurdular, kim diye baktım hocası, ben Icardi'den daha iyi oyuncuydum diyen zeytin renkli saç boyalı Tekke'ymiş. O da biliyor, ekmeğinin peşinde Gala'ya karşı hayatının topunu oynayacak, en azından fark yemeyecek, pisliğe başvuracak, iz bırakacaktı, bıraktı. 3-0 olmuş kalecisi hala vakit geçiriyor, ne yapayım elimden gelen bu, genel averaja katkım olsun bari.

Dikkatle izledim kötü oynayan var mı? vasat oynayan bile yok, denebilir ki, çok kolay bir takıma oynadın abi, değil, zayıf takımlara karşı çok kötü oynarız, bilmeyiz, belki acırız ondan ama öyle, en kolay galibiyetleri, oranla daha iyi takımlara karşı alırız.

Maç bitti ne halt yiyeceğiz şimdi Salı'ya kadar, Gala yok biz yokuz, içkici olmayan taraftar için çok zor be usta, Kara Fare'den sonra Tete'den bekliyorduk resitali, gol olmasa da bazı şutlar, yakındır Pele'nin devri iktidarı.

Değişiklikler hem yerinde hem beklediğim gibi oldu, teker teker değişikliğe karşıyım. Bilen biler daha önce mutlaka yazmışımdır, paket halinde 4 değişiklik birden istiyordum, öyle de oldu. Takım Manu maçı aktif dinlenmesine girdiği için değişiklikler  tabelaya yansımadı. 

İyi gidiyoruz, Mayıs'a bırakmayız.

GALAXI'nın Karnesi;

Muslera 8; Kaleye top gelmediği zaman tadından yenmez. Topu oyuna sokuşlar tam isabet, fark olmasına rağmen maç disiplini tavan, top gelse de gol yemeyeceği garanti maçlardan birini oynadı.

Boey 9; Yaşayan(oynayan değil) dünyanın en büyük sağ saldırı beki. Biraz kısmeti olsa sezonda 10 gol atar. Bir iddiamı yenileyeyim, sol beke geçirmek lazım, girdiği pozisyonu soldan girse sağ ayağıyla füze gibi vururdu.

Patron 7; Yorgundu, savunmaya pek iş düşmediğinden rölanti top oynadı, muhteşem bir antrenman yapmış oldu.

Kaan Ayhan 8;; bu takımın artık Türklerden Apo'yla beraber bankosudur. Nerede oynatırsan oynat, banko oynadıkça güven, güvendikçe banko oynayacak.

Kazımcan 8; Rus Askeri'ne büyük görev düşüyor, Angel'i kovması lazım. Yakındır taçtan gol attıracak. Zaha'ya güven verdi bana değil.

Thor 8; GALA Akciğeri, fazla şey yazıp nazar değdirmeyelim.

Kara Aygır 9; Aç bırakmışlar, kötü oynarsan peynir ekmek bile yok demişler, 20 kilo vermiş adam. Yazık lan acıdım, ama o da adamsa adam yesin. 2 maç daha banko oynayabilirse 3. maç kralı kesemez.

Mertens 9; Futbolu beyniyle oynayan adam, pozisyona girdi kafayı çevirdi, golcüyü gördü. devamı Barış Alper Yılmaz'da

Barış Alper 7; Düşünmeye zamanı olmayacak, bitkisel futbol oynuyor, iki seçenek varsa bilin ki kötüsünü seçiyor. Kaç defa Mertens gibi, hatta daha iyi pozisyona girdi, bilin ne yaptı? adam çarptırdı, kendine çarptırdı, iş güç verim açısından minimum sonuçla oynuyor. 

İcardi 9; Çocuklara oynuyor, hem tribündekilere hem tv başındakilere hem sahadakilere. Alın biraz da siz atın. Sakatlık kaza bela geçti, gollerini sayıyoruz Pampaların Rasputin'i

Zaha, Kara Fare 10; Doyamadım, 8 numarası adam yiyici, sekerse de son topa basacak 3 numarasına güvenerek top kaptırma sorununu ortadan kaldırırsa, her maç ya penaltı, ya asist ya gol. Hayranlıkla izledim.