19 Tem 2013

Üzülme Be Sipsi; Kankalarına Bir Şey olmaz.

Vestvaalen'de Dortmund'u indirdiğimizin gecesi. Takımdan önce vardık otele, dışarıda en az 10.000 Galatasaraylı var, Stadyumda 60.000 kişiydik. Güvenlik amiri Savaş, Ali Sami Yen numaralı tribün amigosu Mehmet Kızılay'ın arkadaşı. Şahidimdir, bir kaç kişi girebildik lobiye. Takım geldi, Hagi'si, Popescu'su, Taffarel'i, Ümit'i,,, her gelenle kucaklaşıyoruz. Kucağımı açtım, çocuuk diye bağırdım, yanımdan geçti gitti şerefsiz. Mehmet'e '' bu adam sanki yenilmiş takımın futbolcusu lan'' dedim. Mehmet Kızılay tasdik etti, '' bu şerefsiz Fenerli'' dedi. Bildiğinden değil, o an öyle söyledi. Bu anlattığımı kimse bilmez, bu anlatacağımı herkes bilir.

Takım Yarı finalde, 2-0 yendiği maçın rövanşında, İngiltere'de. İlk yarı 2-2 giriyoruz içeriye, 2 tane daha yesek bile finaldeyiz de maç İngiliz takımıyla oynanıyor, son düdüğe kadar garantisi yok. Fenerli Emre devreye giriyor, durup dururken atılıyor, beyin sınırlı olduğundan içeriden yapabilecekleri tek şerefsizlik atılmak. Nitekim takım güle oynaya 5. Şampiyonluğa giderken, önceden yaptıkları planı devreye sokup Okan'ı durup dururken oyundan attırıp, yıllar sonra ödülünü, madalyasını fazlasıyla aldı. İnsan demeye dilim varmıyor, yılandı, akrepti bir kaç şerefsiz hayvanı ihmal edebilirsek, yeryüzünün görüp görebileceği en adi yaratık Emre Belözoğlu'dur.

Buraya kadar niye kafa ütüledik, kendisiyle ilgilenmiyoruz, ilgilenmeyeceğiz, beter olduğunu görmekten mutluluk duyacağız. Duyacaktık, ta ki bizim 10 numaralı kaptanımız, geleceğimiz, göz bebeğimiz Arda Turan'ın kan kardeşi olmasaydı eğer. Yetmedi, ulusun beyin ameliyatını tek başına gerçekleştirmiş, futbol aleminin pezevenkliğini yapan, hocalara, başkanlara, futbolculara karı kız ayarlayan Acun Ulucalı'nın manevi kardeşi bizim Sipsi olmasaydı.

Beni okuyan 300-350 kişi bilir, sevdimmi tam severim, sildiğim adamı Allah affeder ben affetmem. Arda Turan için hemen hemen benim 350 kişinin tamamıyla dövüştüm. Destanlar yazdım, tek başıma savaştım neredeyse. Fenerbahçeli futbolculara, taraftarlara üzülmüş, haksızlık yapılmış kendisine göre. Galatasaray kendisinin kaptanı olduğu son sene ligi 8. bitirirken 12 parmak bağırsaklarıyla gülen Emre'lerin, Acun'ların kardeşi, ortada aleni bir hırsızlık, şerefsizlik, hak yeme varken, hakkı yenenden değil de, kan kardeşlerinin tarafından görüşünü bildirmiş. Emre, Trabzonspor'da futbolcu, Acun'da Trabzonspor'un başkanı olsaymış ne yönde görüş bildireceğinden emin olduğumdan yazıyorum.

Hoş o sezon Trabzonspor'u Şampiyon yapan takımdan, Selçuk, Burak, Umut, Ceyhun, Engin'in Galatasaray'da olmasının da önemi yok. Hiç biri kendi kazandıkları zaferin peşinde değilken, Bokludere'deki kurbağaları ürkütmek yerine kendi cukkalarını nasıl daha fazla doldurulacağı hesabında iken, bizim gibi salakların bu işlerin peşine düşmesinin de bir anlamı yok belki. Belki de var, belkisi fazla, elbette var. Bizim aradığımız hak, parasıyla çakıl taşı arasında fark olmayan Selçuk'un, küçük bir muz cumhuriyeti merkez bankası kadar servet sahibi olmuş Burak'ın hakkı değil. Onlar mağdur değil, onlar Dünya'daki milyonlarca haksızlıktan birinde bile ortaya çıkmayan, ilgilenmeyen, neresine saklayacaksa, hangi mezara dolduracaksa dolar istifleyen çok önemli futbolcular, karışmazlar, hatta son dakikada egemenden, güçlüden yana oy kullanacak olan anlı şanlı idollerimiz onlar
. Biz isyancıyız, hakkı, utkusu gasp edilmiş Karadeniz'in deli dalgalarının çocuklarının tarafındayız. Ve ne mutlu ki bu vasıflarımızın yanındaki en büyük etiketimiz Galatasaraylılığımız.

Ya sen Galatasaray Kaptanı, bu yazıyı yazmadan evveline kadar ki büyük futbolcu. Ben tarafsızdan nefret ederim, sen tarafını belirlemişsin, bu anlamda sana saygı duyarım. Ben Galatasaray futbolcusunun oynadığı futbola bakmam. İstersen dönüp, Galatasaray'ı Şampiyonlar Şampiyonu yap, artık sen benim için Galatasaray futbolcusu değilsin. Sakın gelme, hatta Emre abinin, pezevenk Acun'un peşine takıl Türk futbolunun kara lekesine git. Memnun olmazsam şerefsizim. Sakın Arena'ya, ev sahibi takım soyunma odasına girme Arda Turan, ben sağ olduğum sürece Mustafa Sarp'tan, Servet Çetin'den beter yapmazsam Galatasaraylılığım haram olsun.

17 Tem 2013

Pitbull'dan Çıkan Post

Kafadan dalalım, Juventus'un ve Brezilya Ulusal takımın ön liberoları, sanırım şu an oynayan Dünya'nın en büyük ön liberoları olmalı. Melo'dan daha iyi ön liberoları yoksa bu takımların başındakilerin zır deli olması lazım. Tanımam etmem kimdir o futbolcular, Galatasaray'ı bile artık neredeyse askıya aldım, ve sanırım bu sene maçları seyretmem gibi geliyor. Ülkemiz yangın yerindeyken, İsyan gençliğinin cebinde 10 lirası yokken, Aydın Yılmaz adındaki bir futbol tepikçisi, Galatasaray maçlarını tribünden seyretmek için senede verilen 700.000 yuroyu beğenmezken, futboldan konuşmayı içime sindiremiyorum. Ama gel gelelim çocukluk hastalığından da bu yaştan sonra kurtulamıyoruz işte.

Galatasaray gençliğimizin ebesini bellerken, miting meydanlarından kaçıp maçlara giderken yakalandığımız o hastalık, bakalım bu sene bizi nerelere sürükleyecek derken, sıfır gazete okurken, Halk tv ve Ulusal Kanal dışında bir kanal seyretmeye utanırken yine de çocukluk hastalığımızın sara nöbetleri bırakmadı bu yorgun bünyemizi. Pitbull'dan söz ediyorum İnanın çocuklar, eğer Melo gelmeseydi, kesin olarak Galatasaray'ı seyretmeyeceğim diyecektim, şimdi belki diyorum. Çok daha büyük futbolcu gelirdi mutlaka şüphem yok, ama Melo gelmezdi. Bilen bilir defalarca söylemişliğim yazmışlığım vardır, Melo için takımı, Terim', Başkan'ı dahil tamamını satarım ben. Melo demek, 34 maçlık turnuvayı önde bitireceğinin garantisi demektir. Melo demek pisliğin içine batmış, milletin soğuduğu futbola bir kaç yeni çocuğun daha tutunması, Galatasaraylı olması demektir.

Peki Pitbull'dan post çıkar mı? Kaç post çıkar? biz bu gece işin bu tarafına bakalım. İt sağlam, it kahraman, it Melo'ysa çıkar kardeşim hemde bir kaç post çıkar. Serelim o zaman postları, bakalım kaç tane çıkarabilmişler güncel deyimle futbol lobileri, baronları, eski, benim deyimimle futbolun global kraliyet ailesi. Galatasaray 3 yıllığına kiralamış.  Kiralamayıp bonservisini alsa en fazla 3 yıllık kontrat yapılacağından bir fark yok gibi görünüyor. Var, Melo kiralık Galatasaray borsası için, muhasebesi blançosu için 3 yıllık paranın tamamı çıkmış görünmüyor. Fiktif olarak çıkmış, çıkacak para Ali Cengiz oyunuyla 3 yılda ödeneceği için kaynatılıp eritilecek, işe parasal boyutuyla bakanlar için ana sermayeden tek kalem para çıkışı olmayacağı için dikkate değer bir data olmayacaktır.  Ünal aysal Melo'dan bu hamleyle bir post çıkarmıştır.

Aynı gerekçelerin tam tersi, Juventus cephesinde mevcuttur. 3 senelik kiralama bedeline hemen hemen aynı paraya  bonservisini vermek yerine, kiralama yöntemiyle dahiyane bir planla bir postta Juventus çıkarmıştır. Meloyu aldığı paranın yarısı bile etmeyen bedelle Melo hikayesi bitmek üzeredir. Borsası, ortakları, mafyası olan İtalyan kulübü yumuşak geçişle alıştıra alıştıra zararı realize etme yoluna geçmiştir. Orada da gerçekte aynı para alınacekken, fiktif olarak hala bizim oyuncumuz, elimizden tamamen çıkmadı yasal yalanıyla durum bertaraf edilmiş, Melo'dan kurtulunmuştur.

İki taraflı oyun kurgulanırken her türlü yasal zemin hazırlanmıştır. Biri çıkar sorar, ne fark ediyor kardeşim 3 sene kiralamakla, 3 sene kontrat yapmak aynı şey değil mi? Baştan adını koyduk, futbol baronları herhalde bizden akıllı, Melo'nun 3 sene sonra bitecek kontratı 5 seneye çıkarılıyor. Yani Melo 3 sene sonra serbest kalamıyor, ama Galatasaray'la anlaşıldı 250.000 yuroluk ödemeyle son 2 sene için Galatasaray'a da oynaması garanti altına alınıyor. Muhtemelen Melo, değilse bile yamyam meneceri bu operasyondan indiragandi yapmışlardır.Öyle ya kendisiyle ilgili he iki kulübün menfaatine olan bir katakulliden Melo niye hakkını, komisyonunu almasın? Neticede sağlıklı almak için spor yapan biri değil Melo. Kendisine, kendisinden bir post çıkarması anasının ak sütü gibi helal.

Peki Melo için oluşmuş şehir efsaneleri var, para için oynuyor, önce yatıyor, sezon sonuna doğru coşuyor, kontrat yapılınca yatar, 3 yıl bizi dolandırır gibi. Küllüm yalan, küllüm vesvese, bu sene sonunda Dünya Kupası var Melo kesin hayatının sezonunu geçirecek. Sonrası ne olur hep beraber göreceğiz, olurda Gamlı Baykuş'lar haklı çıkarsa Melo'dan bir post daha garanti. İtalyan mafyası ile bizim tüccar Ünal Aysal mutlaka anlaşmışlar, kaskoyu şimdiden yapmışlardır. Bakın buraya yazıyorum, 2017 de tekrar okuyalım. Eğer Mole Baros, gibi, Elmander gibi kıçına teneke bağlanır duruma gelmişse mutlaka bir Arap, Amerikan, Çin, Rus takımına kakalanır. Ha
tta iddia ediyorum bu olasılık karşısında bir kaç takımla ön anlaşma yapılıp kapora bile alınmıştır.

Yani Pitbull maskara olmaz arkadaşlar, postunu da posasını da çıkarırlar. Geçek olan bir şey varsa, Melo Galatasaray orta sahasında uzun bir süre daha hırlamaya, dosta güven düşmana korku salmaya devam edecektir. Bir takım orta sahası kadar konuşur, Fatih Terim Melo'yla beraber konuşacaktır. Ben mi ne yapacağım? Biz bir garip Galatasaray dervişiyiz, yüzbin kere tövbe eder gene şarap içeriz.