11 Eyl 2017

Ya O Serbest Vuruş Gol Olsaydı; Antalya 1-1 Galatasaray



Ben hakem olsam o serbest vuruşu kullandırmazdım. Temdit serbest vuruşu diye bir şey yok. Maç bitmiş, hatırlayan eskiler vardır. Şampiyonluğun alındığı Es Es maçında uzatmalarda kazanılan vuruşu hakem kullandırmadı, maçı bitirdi, Derwall'in kitabında yazıyor. Yani demem o ki son yıllarda ilk defa Galatasaray'ı puan kaybettirmek için sahaya çıkmamış bir hakeme denk geldik.

Şimdi o ana dönüyorum. Seri bozulmak üzere, FB uzatmalarda kaybetmiş, saha kötü, iklim müsait değil, taraftar 3 kat kafesin içinde hapis, oyun rezalet, maç bitmiş ve topun başında Selçuk İnan. Hangi Selçuk bu? daha önce defalarca serbest vuruş golü atan adam. Hayatının en mutsuz dönemini yaşayan, torpille, o da takım yatsın diye, kötü futbolu avantaja döner diye oyuna sokulan Selçuk. Çete'nin bütün elemanları ya hapiste, ya mezarda, ya kaçak, son eleman da çekişiyor. Git maçı idam sehpasına çıkar diye İnsan Yiyici'nin yerine sahaya salınıyor. Azıcık gurur, zerre delikanlılık olsa girmez. Hocayla cebelleşir, koskoca Galatasaray'ın koskoca  Kaptanı yatacak takıma kumanda edemez der.

Serbest vuruşu sadece iyi vuranlar yapamaz, hatta en iyi vuran Selçuk, en kötü ruh haliyle topun başına gidemez, eminim penaltı olsa yine atamayacaktı. ilk 3 transfer ilk resmi maça çıktıktan sonra çok iddiaya girdim, oynayamazlar, atamazlar dedim. Lafımın arkasındayım, Selçuk'un banko oynadığı takımda Muslera dahil, diğer 10 kişi çöptür, Hoca kendi mezarını kazıyor demektir. Savunmada kimse kafaya çıkmaz, kaleci felç geçirir, santrforun kaybolur gider, en ölü leş takım 9 canlı olur. Rıza gibi, ülkenin en anti futbol oynayan hocası gelir puan alır.

Bunlar test maçları, kötü oynadığımız, geriye düştüğümüz, eksik kaldığımız zaman ne yapacağımızı bilmediğimiz gördük. Maçtan önce yazmıştım,3. golü görmeden 3 puan hesabını kimse yapmasın. Hele ki bu yan toplarda kısmi felç geçiren, vakit geçiren, devamlı şişiren kaleciyle 1-0 a 10 dakika yatamazsın. 25 milyon Galatasaraylıdan gol geliyor demeyen 5 milyon çıkmaz.

Diğer maçların özetini bile izlemediğimden bilmiyorum. Bildiğim güvendiğim tek merci var o da Büyük Galatasaray Taraftarı. Çöpleri gönderen, gönderemediklerini kulübe paspasçısı yapan, transferleri yapan, tam taşaklarından asılmak üzereyken Başkanını kulübünün kurucu ayarlarına çekmeyi başaran taraftar, ayağa kalkmış durumdadır.  Takım Tudor'a bile emanet edilemeyecek ivme kazanmıştır, gerekeni yapacağından asla şüphem yoktur.

O son dakika golünü atsaydı, alınan 2 puanın matematiksel olarak çok daha fazlasını vereceğimizden emin olunuz. Hadi o bir şekilde kapatılır, 3-5 maç daha koluna serum bağlanır Kaptan'ın, yeniden görülür hesabı, son 3 senedir defalarca görüldüğü gibi. Ne var ki taraftara verdiği zarar, yaşattığı travmayı atlatabilmek kolay değil, hele ki piyasa yapıcı karar verici, yönlendirici taraftar için.

Bahane yok takım 2.golü aramadı, Rıza'da 0-1 lik skora razı oyun oynadı. Emaneti Eto'o ya vererek asil görevi olan futbol mezar kazıcılığı görevini icra etti. Aklı sıra bu tabelayla 80 lere kadar maça tutunup, son bir hamleyle beraberliği kurtarıp, Beşiktaş'ıma hizmetimi yapmış olurum diye düşünürken, Galatasaray kendi kendine o lanet olası yan topa kafaya çıkmama, kalecinin esas duruşa geçmesi sonucu beklemediği anda beraberliği yakaladı. Serdar Aziz olsa o kafayı kesin vurdurmazdı.

Tudor'un eğitimde olduğunu kabul ediyoruz, büyük bir takımda doktora yapıyor, mezun olduğunda Büyük bir hoca olacağına inanıyorum, ama yanındaki sırada oturan, gollerde sıçramaktan başka fonksiyonu olmayan ilk okul terk Ayhan nedir? Bunca iyi şeyden sonra bazı ayrıntılar S geçilmiş gibi. Kımıl zararlıları çok çabuk fark ediliyor.

Kötü oyun ve kaybedilen 2 puanın Kasımpaşa maçına en az -10.000 kişi yansıyacağını düşünüyorum, umarım ben dahil maç günü yaklaşırken kararımızdan cayar, tribünlerde oluruz. Galatasaray kimseye emanet edilemeyecek kadar değerli.

Başka da değerli eşyamız yok.