16 Eyl 2023

Beşinci Yıldızın Arifesi 4; GALA 4-2 Samsunspor


Ciğerim söndü, Berkan Kutlu gittiğinde, sanki ben nefes alamıyorum koşarken, gördük İsmail Yüksek adlı( daha yeni öğrendim Fener futbolcusuymuş) dalaksız 6 numarayı.70 metre topla gideni kovaladı, topsuz koşarak farkı daha da açtı, can havliyle penaltı yaptırdı. 10 metre daha olsa duracak oturacaktı. İşte böyle bir şey büyük takımlar ilk topa basıcıları. Hastasıyım. Ya THOR'a bir şey olursa, derken dalak ameliyatı yapıldı. Eyüp Aydın başarılı bir operasyonla bünyeye katıldı.  İçim rahat. Emre Belozoğlu tetiklemesi yapar, Bayern kafasını taşlara vurur. Hakim Ziya, tam randımanla oynarsa İcardi'ye rekor gol attırır, Zaha karantinadan çıktığında zamlı Marmara Tüneli gibi savunmaların içinden geçer. Kasım'ı görelim yeter, iş bu kez Mayıs'a bile kalmayacak. 

Son anda bir haber düştü, Uruguay Ulusal takımının son Dünya Kupasındaki çöpü Vecino'yu almaya jet kaldırıldı. Dünyanın dört bir yanından yaylım ateşine geçtik. Tarihte bir ilk oldu, bir futbolcuyu aldırmadık. Zaman dar, her canlıdan farklı bir ses duyulurken Erden Timur aslanı kükredi. Istranca Dağlarından bir Yaban Domuzu ülkeye giriş yaptı. Florya'ya ulaştı. Belki de ilk defa izlemeden atış yapacağım. Ne de olsa askerde 81 mm.lik havancıydım. Görmeden atışta alayına posta koyarım. Tanguy Ndombele (bundan böyle Yaban Domuzu olarak anılacaktır) kendisiyle birlikte 3 büyük futbolcumuzu daha Büyük Gala Taraftarının huzuruna çıkaracak. 

Rabona pasları atar Jardel'i çağırır, No look hicran yarası Lincoln'ü özleyenler için merhem olur, top rakibe geçince içinizden sevineceksiniz, tam taraftar gaza gelme anıdır, saldıracak, Badou Ndiaye gibi kuduracak. Eğer sağlamsa Rams Park'ta locadakiler bile oturarak maç seyretmez.

Emin Bayram'ı yolladık uzakların yollarına, giderken söz verdi, döneceğim doğduğum mekana, yolu, bahtı açık olsun. Ramos hayali kurdurdular bize, gelse memnun olurduk, gelmedi daha çok memnun olduk. Ülkedeki en iyi stoper ikilisi bizde, ne var ki hücumda yetersiz. Gol atamıyorlar, kafaya randımanlı çıkamıyorlar. Süperlig için yeterli belki ama geldi çattı kanlı maçlar. Koskoca Gala Taraftarı 18 içinden uzaklaştırılacak toplara şükür etmeyecek. Gidecekler karşı kalede serbest vuruş golleri kovalayacak, oyun kuracak, kaleciyle paslaşmayacaklar. Davinson Sanchez bindi son istasyondan 24 trenine. Kutsal Gala forması içinde görmeden atış hakkımı Yaban Domuzu için kullandım. Leylim maçları bekliyorum, hodri tribün hodri saha.

King's Casino 416 notlarına ekleyelim; Büyük oyuncular ''last hand'' de tabulo roso yaparlar. Ne mutlu bize ki çok büyük bir oyuncumuz var çok büyük masalarda. Erden Timur son elde masayı süpürdü. top artık futbolcularda. Biz tribünlerde yerimizi alalım, daha çok yırtılacak hançere var. 

Geçen sezon bu vakitler 23'ün Uzun Hikayesi'ni yazarken aynı verilere sahiptik. Rakip çıkabileceği en iyi 11 le çıkıyor, en fazla hoca marifetiyle de oyun kapasitesini %10 artırabilirdi. Biz Gomis'le lige tutunuyor, Fener'den 7 puan geriye düşmeyelim yeter diyorduk. Henüz İcardi taraftarla tanışmadı daha, Berkan, Emre Kılınç, Taylan, Akbaba, Van Anholt, Sefer, Miço, Yunus, Çikuldau, Ömer Abdullah'la maçlara çıkıyoruz. 24 çok kısa sürecek derken de benzer tezler ortaya atıyoruz.  Takımın yarısı daha sahaya çıkmadı, çıkanlar da örnek Angelinho, Abdülkerim, Nelsson, hatta Kerem en kötü maçlarını oynuyorlar. 

Takım tam kadro vites attığı zaman, ateşleyeceğiz 70 ring Cohiba'ları, İçeceğiz tek fırtlık Tennessee Jack Daniels'leri. İcardi'nin sponsoru Gala çocukları, size söz, kaldır başını, şarkılar söyle, Şampiyon Cim Bom yazdıracağız. 

Bir Gala klasiğidir, istersen Haaland ol, Neymar ol, komando eğitiminden antrenmanından gel, ilk maç yedek bekleyeceksin. Bizde adet böyledir. Hele bir önceki maç kazanmış takıma gelmişsen, işin iki üç misli daha zor. 

Uzun yıllar oldu, Sami Yen'de parçalı formayla çıkmayalı, nasıl ki ilk 11 hasletimiz var, gelen bekleyecek, forma da hasletimizdi. Forma maça 1-0 önde başlar, bu son olsun. 

Kulübeyi gösterdi bir ara televizyon ekranı, sahada olsalar ödün kopar. Çıkanın yerine giren zebella bir şey. İyi ki tribünleri göstermediler, turpun büyüğü locadan maç seyrediyor. Ufak bir sakatlık riski var(sakatlığı yok) Zaha'nın. Geliyor gelmekte olan bela.

Kerem Demirbay oturacaksa, bilin ki gruplardan çok rahat çıkarız. Thor'a ortak geldi ki ne geldi. Futbolu ayağıyla değil de beyniyle oynayan futbolculara sonsuz kredim var. Ne yapması gerekiyorsa onu yaptı, özellikle ilk yarının en büyük futbolcusuydu.

Mertens'den iyi futbol, kornerden gol bekliyordum. Hamaset değil bizimkisi, tez, orta sahaya çok büyük futbolcular geldi, koskoca Napoli efsanesi kolay teslim olmaz. Forma için kurtuluş mücadelesi verecek. Formayı kaptırması için en az 5 maç çok kötü, verimsiz(golsüz, asistsiz) oynaması gerekecek. Çok tehlikeli kornerler kullanmaya başladık, gol olmaması mucize atışlar. Randomun işlemesi için 10 kornerden birinin gol olması gerekti, çok geç korner golü atıldı, ilerleyen maçlarda bu fark kapanacak.

Okanball 24'ün değiştirilemez mottolarından biri; Metroya yetişmek için erken çıkmak yok. Ya zangır zangır titreyeceksin, ya da unutulmaz bir golü kaçırmamış olacaksın. Düşünsene maç 3-0 devam etse, Hakim olanca kuvvetiyle vurmuş, o büyük şut girmeyecek aslında, Icardi maç boyu ensesine yapışmış 22 numaralı haşereden ilk defa sıyrılıp, insanlık dışı bir kafe darbesiyle attığı golü atmış, sen metroda cep telefonundan izleyeceksin. Bekle kardeşim son düdüğü, Gala bu. 

Al sana şampiyonlar ligi deneme maçı, Samsunspor deyip geçme, en az kalifiye maçına çıkmış gibi hissettim. Daha zor olmayacak. Farzetki Kopenhagen deplasmanındasın, 3-0 dan 3-2 ye getirmişler, bir gol daha atsalar eleneceksin. İşte o an, o heyecan bir şut, bir belli belirsiz kafa darbesi ve bir anons bir melodi, ''aşkın olayım''  

Ne Mutlu Galatasaraylıyım Diyene

GALAXI

Muslera 5 ; Etliye sütlüye karışmam, kendi kalemize yedik golleri, çerçeveye top gelmese iyiydi ama gelenlere de refleks atamadım. Yaş 40 beyler. 

Boey 8; Kim lan bu Fofana, belamıdır nedir, Kopengah maçını düşünüyordum, yatarak istirahat ederek bir maç geçiririm sandım, bela oldu,  fazla mesai yaptım, sorun yok, rahat olun.

Nelsson 6; Sanchez geldi, Kaan taciz ediyor, Abdülkerim Türk olduğu için rahat, ben de rahatım, Viking'im, kolay teslim olmam, hatta hiç teslim olmam. Oynarsa beni yok bilin.

Abdülkerim 6; Barajda duruş hatası 2 puanı sildirdi. Aynı korner gollerinden en kötü 4 maçta bir tane beklentimiz geçen sezondan beri var, devam.

Angel 1; Kazımcan yetiş, beni aldılar çok para ediyorum, defom ortaya çıkmasın diye oynatıyorlar. Ben en iyisi yedek kulübesi pas pasçısı olayım. 

Thor 10; İt gibi koşturuyorsunuz tamam da patlarım, her ilk topa ben mi basacağım. Neyse rahatladım, Demirbay, Emrecan'dan iyi, güvenirim benden sekenleri toplasın, Yaban Domuzu' da süpürsün ortalığı. 

Mertens 7; ben koskoca Napoli efsanesiyim, ilk 11 çıkarım, gerisi kervan yolda futbolcu maçta düzülür. 

Tete 3; Bir türlü dişime göre sol bek denk gelmedi amk. Tam geçeceğim son anda bir aksilik. Kumaş iyi meraklanmayın, kefen bezi olmam.

İcardi 7; Her maç böyle olacaksa yandık. Adam markajı 40 sene önceki dede santraforlara yapılıyor biliyordum, kene gibi yapıştı namussuz. Sanki atamam, önce bir kanka atsın, ne de olsa milli takımdan moralsiz döndü, biz kaşar golcüyüz ekmeği taştan çıkarırız. Yalnız ne vurmuş Hakim, mermiye kafa attım. saçım hala yanıyor, çocuklara armağan olsun.

Kerem 9; Herkes işine baksın,  kim gelişrse gelsin, ben fasulyeden kontenjandan oynamam, bu takımın 7 numarası benim. Selam durun Cim Bom geliyor.