6 Eyl 2013

Satılmış Rektör ile Kantinci Satılmış

Yalçın Küçük anlatmıştı, ODTÜ zamanlarında öğrenci lideriyken, Satılmış adlı bir kantinci varmış. Kantini karargah yaptıklarından, bütün tartışmaları dinler, eylemleri not eder, eylemcilere lojistik destek sağlarmış. Neredeyse onlar kadar bilgiliymiş Satılmış. O derece donanımlı bir yağız bir Anadolulu.
Rektöre karşı bir protesto yürüyüşü  örgütlemiş Yalçın Küçük. Bağırarak ilerliyorlarmış. ‘’ Satılmış rektör, satılmış rektör’’ diye. Tam kantinin önünden geçerlerken kantinci Satılmış, Yalçın Küçük’ün önüne dikilmiş. Ben yapamam, ne olur beni rektör yapmayın demiş.

Sen bir garip çingeneydin be Belediyeci, iktidar yalaması Apo. Nene gerekti gümüş zurna. Geçmişin nedir, bilgin ne düzeydedir. 80.000 kişilik stadyumda 15 kişiye maç ettin. Zaten o stadyum 90 dakikalık maçın 70 dakikasında 1-0 öndeydi.  20 dakika dayandın mı yeniyor, dayanamayıp 1 gol yesen berabere kalıyordun. Bilmem yabancı dilin var mı? Namaz kılarken kullandığın Arapça'yı saymazsak tabi.

En büyük zaferin 3 büyükleri yenebilmek, tanıdığın, hüküm ettiğin en kariyerli yabancı Webo, Holmen. En prestijli futbolcun Cihan Haspolatlı.

İnsan bir sorar, kimin yerine beni getiriyorsunuz der. Hiddink’in kovulduğu yere sen hangi alt yapıyla geldin. Alt yapı derken, sanırım Galatasaray alt yapısında çalışmışsın, Yüce Gök bizi korumuş, hoca enflasyonunda basiretsiz bir yönetişi seni başımıza hoca diye getirmemiş. Getirecek olsa ben Reykart’tan daha iyiyim der kabul ederdin. Bizi amma uğraştırırdın, kaç maça çıkardın acaba? 

Zaten senin gelişin geliş değildi. Maksat yalama, yandaş, cemaatçi güruhu hangi kurum olursa olsun onun başına kıçına geçirmek. Zavallı Apo, önce senin de pantolonuna cep diktiler, sonra para doldurdular. Şimdi istesen de o eski kavak yellerini estirmezler artık.

Koskoca Türk Ulusal Takımının başında sayıldın, yazıldın, attan inip eşeğe de binemezsin. Gerçi devir sizin lale devriniz, sana mekanizma mutlaka bir ekmek kapısı daha hazırlar, fazla beklemezsin. Şu kahrolası düzenin, futbol departmanında taşlar bağlı, köpekleri serbest bırakmışlar. İt izi at izine karışmış, Senin suçun yok, seçildin, Sistemin sevgili kuluymuşsun. biat etmenin ödülünü aldın.

Ulus futbolunun batışına ufuk oldun. Sayende biraz daha geriledik. Sen de senden öncekilerden ne öğrenmişsen onu icra etmeye çalıştın. Ersun, Hakan Şükür’le uğraşmıştı, sen ilk maçında ülkenin faal en iyi futbolcusu Selçuk’la dalaştın. Türk pasaportu taşıyan en iyi futbolcularla günlerini geçirdin. Zevkini çıkardın.
Ya Apo, biz seni hep ya Fener’in ya Galatasaray’ın maçını izlerken görürdük. Allah aşkına söyle kimi izliyordun ki? Televizyonlar göstersin diye takıldığını biliyorduk. Gitsene kardeşim PTT liginde bir maça, bakarsın orada çok büyük bir futbolcu keşfedersin. Ne işin var Arena’da.

Bir halt değilsin bunu hepimiz biliyorduk, akıllı da değilmişsin. İnsan kendisini bilir bari araziye uyar ortalıkta görünmez. Maçtan maça çıkar, yenilir kurtulursun. Muhalif, imalat hatası birkaç yazar dışında zaten tamamı muktedir yanlısı, seni hiç kimse eleştirmez, kabahat bulmaz, yetersizliğini gündeme bile getiremezler.

Kantinci Satılmış kadar olamadın, ben yapamam diyemedin. Son 4 maç kala bir başkasını yerine getirdiler, bu ayıpla daha ne kadar futbol camiasının içinde kalacaksın. Seni hoca diye alacak takımların taraftarlarına şimdiden acıyorum. Mutlaka sistemden beslenen baronların bir takımına hoca olursun, pişmiş kelle gibi sırıtarak imza atarsın sezona başlarsın. Şunu unutma, eğer Belediye takımlarından birinde değilsen, takımlar, taraftarlarınındır sakın unutma. Senin gelmene yapacakları bir şey olmaz, ama gidişin taraftarın nefesinden olur.

Bir gün elbet ülkenin temizlenmesine paralel, futbol da tertemiz olacak. Elbet sahada kıran kırana maçlar neticeyi belirleyecek. Elbet oynayanlar, oynatanlar, yönetenler tıpkı taraftarları gibi tertemiz, hak edenler tarafından oluşturulacak. O günler o sezonlar geldiğinde ne senin gibi çapsız, kariyersiz, bilgisizler, ne şahlar, bezirgânlar, imparatorlar saltanat sürecek.


Satılmış Hocaların devri kapanıp, Hoca Satılmış’ların devri gelinceye kadar, sürün sefayı. 

2 Eyl 2013

Galatasarat Sözlük Dallamatörü

açık açık söylüyorum; daha önce yazdığı bazı şeylerden dolayı, yaşına duyduğumuz saygı ve galatasaraylılığına çok fazla güvenmemiz sebebiyle kendisine pozitif ayrımcılık uygulamıştık. fakat o ne yaptı ne etti galatasaray puan kaybettiği maçlardan sonra huyundan vazgeçmedi. bundan 7 ay önce galatasaray sporcusuna direkt hakaret ve küfür etmesine rağmen kendisine 6 aylık süreyle ceza vermiştik. fakat döndükten sonra gördük ki; huylu huyundan vazgeçmiyor.

kusura bakma nazmi abi. artık galatasaray sözlük; senin galatasaray değerlerine, kinini, nefretini ve küfürlerini savuracağın bir platform değil.

kısacası artık kendisi pilot yazardır.
(hagi - 31 ağustos 2013 02:42 ~ 02:47)
#1294937 P  B  !? 


Yukarıdaki girişten anlaşıldığı üzre, Galatasaray Sözlükten iş akdim fesih edilmiştir. Yani iki gündür işsizim. Şimdiye kadar yazdığım binlerce girişi okuyan, bana küfür eden, yazdıklarıma saygı duyan bütün Galatasaraylıları verdiğim geçici rahatsızlıktan ötürü en derin Galatasaraylı selamlarımla büyük bir maçın gol sevinci tadında kucaklarım.

Derdimi anlatamadığıma yanmıyorum, kimseden de anlamasını beklemiyorum. Hiç önemli değil, ben konuştuklarımı yazıyorum o kadar. Ne bir fazlası ne bir eksiği var. Önceleri abi buraya yaz diyenleri kırmadığımdan giriş yaptım, kendi platformumda yazdıklarımı da eğer önemli bulduysam buraya taşıdım. Binlerce giriş yaptım. Kimisi yılın en beğenilenleri arasına bile girdi. Gelen yorumlar, telefonlar, meillerden anladığım kadarıyla çoğu yazdıklarımı olumlu karşıladı. Çok azınlık da küfür etti. 

Geçen sezon Amrabat'a ettiğim küfür, dahası aldıranlara yüklediğim suçun şimdi de arkasındayım. Bu Galatasaray'a bu Amrabat'ı alan ya hırsızdır, ya futbolu bilmiyordur. Alındığı için oynatan da aynı suçu işliyor demektir. Ben pek anlamam, sadece yazarım, bir ara sözlükte yazamamaya başladım, giremiyordum. Meğerse bu görüşte olduğum için atılmışım. Hiç umursamadım, ne yani nereye girmişim de nereden atılıyorum. Bu sözlükte yazıyorum diye benle tanışmak isteyenler, tanışanlar, Gs Tv sine program yaptıranlar yine beni bu sözlükten atanlar olmalıydı.

Sonrasında ilgilenmedim bile, açıkçası sözlüğe birilerini okumak için değil de ne yalan söyleyeyim yazdıklarımı biri okur diye giriyordum. Zaten herkesi okumaya gerek yok, bir kişiyi oku tamamının tornadan çıkmış olduğunu anlıyorsun. Terim beni oynatsa, bana bile itiraz etmeyen anlı şanlı Galatasaraylılar yoğunluğu sözlükte yazar pozisyonundadır. Terim'in kulları olmayı içine sindirenlerden, aksi görüşe tolerasyon göstermesini bekleyen de yok.

Bu arada bana ulaşanlar cezamın kalktığını söyleyerek, ne olur yaz diye ısrarcı oldular. Ve devam ettim yazmaya, ta ki 31. Ağustos gecesine kadar. Ben orada yazmıyorum diye sevinenlerin ne kadar sığ olduğunu, yazdığımı okumamak gibi çok basit bir işlemi bile düşünemeyecek kadar salak Galatasaraylılar olduğunu sanmıyorum. Bakarsın Mahalle Takımı yazmış okuma kardeşim, benim kinimden, zehirimden kurtul değil mi? Yok maksat bu değil, ben devrimci, solcu, ateist, vatansever bir Galatasaraylıyım. Şeriatçı faşist Galatasaraylı'dan, bu aykırı Galatasaraylıya ekmek su çıkar mı? Ne yazarsam yazayım, bir cümle bile yazamayan birilerinden hakaret yiyorum.

Benim sözlükle ilişkimi kesen şaısın takma adı Hagi imiş. Şimdi benim bu şahısa söyleyeceklerim var. Ulan, Galatasaray Sözlük dallamatörü, sen kimsin de beni bir yerden atıyorsun. Bana ayrıcalık tanımış, Della Sport'tamı yazıyoruz hıyar, şimdi derhal yazdığım binlerce girişi kaldır oradan. Senin aklın  kıtsa, Fatih Terim'in kemik yalaycısıysan, faşistsen, şeriatçıysan baştan söylesene. madem benim cevap hakkımı kaldırdın, o halde bana iyi ya da kötü yorum yapanları ne diye yayınlıyorsun. ne cevap verebiliyorum ne teşekkür edebiliyorum. 

Fatih Terim'e kinim varmış, senin okuman yazman yoksa ben ne yapabilirim. Farzet ki kinim var sana ne lan. Burası Fatih terim'in avukatlık bürosu mu? Sen bilirmisin ki benim tam 40 senem Fatih Terim'le geçti, Başkan'ın bile giremediği soyunma odasına girdim lan ben. Hem de Vestvealen'de, sen o maçın gollerinde havaya zıplarken, biz maçtan sonra takımın odasında aldık soluğu. Ben Fatih Terim için öz abimle 14 senedir görüşmüyorum davar.

Bu vesileyle sevene sevmeyene bir kere daha anlatmak istiyorum. Ben Galatasaray'ın aldığı kupalara, attığı gollere tapınmam. Ben bir Galatasaraylı'nın ne kadar çok gol attığını saymam. Kim kaç tane çocuğu Galatasaraylı yaptı ona bakarım. Kupalar araçtır, kupalar çocukların Galatasaraylı olması için birer zafer nişanlarıdır. Ben sokakta gördüğüm her çocuğa ismini değil, hangi takımı tuttuğunu sorarım. Galatasaraylıyım diyene de mutlaka o an verebileceğim bir alamet vardır.


İsimini de Hagi olarak belirlemiş. Çok büyük Galatasaraylı olduğunu anlıyoruz böylece. 1997 Şampiyonluğunda o tapındığımız Hagi, Filipescu ve İlie ile birlikte benim Romanya'da verdiğim kokteylde misafirimdi. Hagi ismini taşımakla Galatasaraylı olunmuyor. Galatasaray'da oynayan her futbolcuyu seveceğiz diye bir kural mı var. Galatasaray taraftarı özeldir, çok önemsiyorum. Her türlü siyasi görüşten taraftar olur. Taraftarlık ilk çağlardan beri vardır. Her sit alanında, her ören yerinde bir tribün kalıntısı vardır. Tribünler haksızlığa, egemen sınıflara isyan yuvalarıdır.Ali İsmail'e, Ethem Sarısülüğe üzülmeyen Galatasaraylının, Galatasaray golüne, şampiyonluğuna sevinmeye hakkı yoktur. Ben de tam 43 yıldır böylesi duyguların tarafıyım, 43 yıldır Büyük Galatasaray taraftarının içindeyim.  Şu an koskoca Arena'da toplasan benim gibi 50 kişi çıkmaz. Karınca kararınca Galatasaraylı olarak tepinenlerin sayısına katkıda bulundum. 

Hagi takma adlı Galatasaray Sözlük moderatörümüsün, dallamatörümüsün, yazdıklarım mutlaka sana ulaşır, son sözlerim sanadır. Beni bulman kolay, büyük maçlar öncesi Sami Yen sokaktayım, her maç tribünlerdeyim, sizlerde telefon numaram bile var. Kalleşçe taktiklere girmem senin gibi. Benim yazımı engelle, bana küfür eden yazmaya devam etsin. Benle ilgili artı eksi yazanları nasıl engelliyorsan engelle. Beni seven, yazdıklarımı ilginç bulan zaten beni arar bulur. Galatasaray Sözlük adlı platformda maskara ettirmeye devam edersen, maskara olursun. Ben Galatasaraylılığı hiç kimseden miras almadım. Sizden de öğreneceğim hiç bir şey yok. Dahası Galatasaraylıların sizden kapacağı ekstra bir durum yok. 

Ne mutlu, fikri bağımsız, vicdanı bağımsız bir Galatasaray Taraftarıyım  diyebilene.