6 Eyl 2013

Satılmış Rektör ile Kantinci Satılmış

Yalçın Küçük anlatmıştı, ODTÜ zamanlarında öğrenci lideriyken, Satılmış adlı bir kantinci varmış. Kantini karargah yaptıklarından, bütün tartışmaları dinler, eylemleri not eder, eylemcilere lojistik destek sağlarmış. Neredeyse onlar kadar bilgiliymiş Satılmış. O derece donanımlı bir yağız bir Anadolulu.
Rektöre karşı bir protesto yürüyüşü  örgütlemiş Yalçın Küçük. Bağırarak ilerliyorlarmış. ‘’ Satılmış rektör, satılmış rektör’’ diye. Tam kantinin önünden geçerlerken kantinci Satılmış, Yalçın Küçük’ün önüne dikilmiş. Ben yapamam, ne olur beni rektör yapmayın demiş.

Sen bir garip çingeneydin be Belediyeci, iktidar yalaması Apo. Nene gerekti gümüş zurna. Geçmişin nedir, bilgin ne düzeydedir. 80.000 kişilik stadyumda 15 kişiye maç ettin. Zaten o stadyum 90 dakikalık maçın 70 dakikasında 1-0 öndeydi.  20 dakika dayandın mı yeniyor, dayanamayıp 1 gol yesen berabere kalıyordun. Bilmem yabancı dilin var mı? Namaz kılarken kullandığın Arapça'yı saymazsak tabi.

En büyük zaferin 3 büyükleri yenebilmek, tanıdığın, hüküm ettiğin en kariyerli yabancı Webo, Holmen. En prestijli futbolcun Cihan Haspolatlı.

İnsan bir sorar, kimin yerine beni getiriyorsunuz der. Hiddink’in kovulduğu yere sen hangi alt yapıyla geldin. Alt yapı derken, sanırım Galatasaray alt yapısında çalışmışsın, Yüce Gök bizi korumuş, hoca enflasyonunda basiretsiz bir yönetişi seni başımıza hoca diye getirmemiş. Getirecek olsa ben Reykart’tan daha iyiyim der kabul ederdin. Bizi amma uğraştırırdın, kaç maça çıkardın acaba? 

Zaten senin gelişin geliş değildi. Maksat yalama, yandaş, cemaatçi güruhu hangi kurum olursa olsun onun başına kıçına geçirmek. Zavallı Apo, önce senin de pantolonuna cep diktiler, sonra para doldurdular. Şimdi istesen de o eski kavak yellerini estirmezler artık.

Koskoca Türk Ulusal Takımının başında sayıldın, yazıldın, attan inip eşeğe de binemezsin. Gerçi devir sizin lale devriniz, sana mekanizma mutlaka bir ekmek kapısı daha hazırlar, fazla beklemezsin. Şu kahrolası düzenin, futbol departmanında taşlar bağlı, köpekleri serbest bırakmışlar. İt izi at izine karışmış, Senin suçun yok, seçildin, Sistemin sevgili kuluymuşsun. biat etmenin ödülünü aldın.

Ulus futbolunun batışına ufuk oldun. Sayende biraz daha geriledik. Sen de senden öncekilerden ne öğrenmişsen onu icra etmeye çalıştın. Ersun, Hakan Şükür’le uğraşmıştı, sen ilk maçında ülkenin faal en iyi futbolcusu Selçuk’la dalaştın. Türk pasaportu taşıyan en iyi futbolcularla günlerini geçirdin. Zevkini çıkardın.
Ya Apo, biz seni hep ya Fener’in ya Galatasaray’ın maçını izlerken görürdük. Allah aşkına söyle kimi izliyordun ki? Televizyonlar göstersin diye takıldığını biliyorduk. Gitsene kardeşim PTT liginde bir maça, bakarsın orada çok büyük bir futbolcu keşfedersin. Ne işin var Arena’da.

Bir halt değilsin bunu hepimiz biliyorduk, akıllı da değilmişsin. İnsan kendisini bilir bari araziye uyar ortalıkta görünmez. Maçtan maça çıkar, yenilir kurtulursun. Muhalif, imalat hatası birkaç yazar dışında zaten tamamı muktedir yanlısı, seni hiç kimse eleştirmez, kabahat bulmaz, yetersizliğini gündeme bile getiremezler.

Kantinci Satılmış kadar olamadın, ben yapamam diyemedin. Son 4 maç kala bir başkasını yerine getirdiler, bu ayıpla daha ne kadar futbol camiasının içinde kalacaksın. Seni hoca diye alacak takımların taraftarlarına şimdiden acıyorum. Mutlaka sistemden beslenen baronların bir takımına hoca olursun, pişmiş kelle gibi sırıtarak imza atarsın sezona başlarsın. Şunu unutma, eğer Belediye takımlarından birinde değilsen, takımlar, taraftarlarınındır sakın unutma. Senin gelmene yapacakları bir şey olmaz, ama gidişin taraftarın nefesinden olur.

Bir gün elbet ülkenin temizlenmesine paralel, futbol da tertemiz olacak. Elbet sahada kıran kırana maçlar neticeyi belirleyecek. Elbet oynayanlar, oynatanlar, yönetenler tıpkı taraftarları gibi tertemiz, hak edenler tarafından oluşturulacak. O günler o sezonlar geldiğinde ne senin gibi çapsız, kariyersiz, bilgisizler, ne şahlar, bezirgânlar, imparatorlar saltanat sürecek.


Satılmış Hocaların devri kapanıp, Hoca Satılmış’ların devri gelinceye kadar, sürün sefayı. 

1 yorum:

Adsız dedi ki...

hocam yazdıklarına zaten katıldığım için birşey demicem, konudan bağımsız olarak şu erman kılıç-aydın yılmaz olayı ile ilgili düşüncelerini yazarsan iştahla okuyacam yani kampa antremana katılmış erman yollanıyo, oynamadığı takımda parayı beğenmeyen aydın şampiyonlar liginde olacak ben muallaktayım yani, teşekkürler..