30 Eki 2021

Testi Kırılmadan; Gaziantep Maçı

 


1- Maç öncesi antrenmanla ölümcül bir hata yapıldı, küçük boy bir başaltı semt takımına büyük takım imajı verildi. BJK li olsam övünürdüm. Yarın ölüm kalım maçına çıkarsan taraftarı hangi motivasyonla antrenmana çağıracaksınız.

2- Kaleciden kaptan olmaz, hele ki bizim ülkemizdeki lig Gala Şampiyon olmasın mottosuyla sevk ve idare edilirken. Her pozisyonun Var'a gitmesi lazım, kaleci itiraza sarı kart korkusuyla gelemiyor. Çok acil banko biri Kaptan olsun. Adayım Nelsson.

3-Yazmaktan işaret parmaklarım kireç bağladı, duran top penaltı bile olsa atamıyoruz. Bu sezon 110 korner kullandık gol pozisyonu yok, kalemize kontratak var. Çare; Tacı en uzaktan tekrar taca atmak, korneri en yakından taca bırakmak, Penaltıyı en kazmaya attırmak. %25 le atıyoruz zaten.  

4- Her maç eksik oynuyoruz, gol atamayan bir sonraki maç yedek, bu durumda kim oynarsa oynasın golcü tedirgin, vuruş güveni yok. Çok kötü bile oynasa bir sonraki maçta da oynayacağı güveni verilmeli. Halil takımın 1. santraforu. Gol şansı elbet açılacak.

5- Savunmadaki işi 4 kişiye yaptıracağımıza 3 kişiye yaptırabilsek ne güzel olacak, ne var ki Hoca denemiyor, biz de vaz geçtik bari çapalardan birini kesecek formül bul, hücumda oynatamadığımız her oyuncu maça eksik başlamamızın sebebidir. Gerekirse kalecisiz oyna. zaten oynuyorsun.  

6- Bir an evvel 2 li ön liberodan vazgeçilmeli. Mami gibi, Suat gibi biri veya ikisi, 6 numarayı formayı, toplamda en az 14-15 km koşturmalı. Teknik arayan yok, gol at diyen yok, topa refakat etsin, ilk topa bassın yeter, yorulunca çıksın, Berkan'la başla, Taylan'la bitir. 

7- Paşa Bey'den kıllanmıştım, Ribery by passı seziyorum, bu kadar iyi futbolcuyu bu kadar ucuza getirecek akıl bizde yok, 20 yaşında kötürüm futbolcuyu alacak kadar da aptal  olmadığına göre, geldiği takımın rakibine gider. Ben Yedlin'e güveniyorum.

8- 15 km koşturulan bir forma oluşturulabilirse Morutan'a çalım atma serbestliği verilsin, istediği kadar kaptırsın, takım enerjisini en az kullanarak adam eksiltmenin en kestirme yolu çalımdır. 10 çalımdan ikisini geçsin razıyım. kaptırdığına da o  çalım atarken dinlenenler koşsun bir zahmet.

9- Trabzon'a bir maç daha görev veriyoruz, Fener, Rize'den sonra BJKyi de yenip olay yerini temizlesin sonra işine bakarız. Büyük Gala Taraftarı tribünlere geri dönüyor, Gaziantep maçını da yarım yamalak atlatalım, takımı teslim alırız.

10- Galatasaraylının yarası ilk Fener maçı başladığında kabuk bağlar demiştik, sistem takımları duble yapıp yaramızı iyileştirdi, sebep bahane yok, top sende Cim Bom, Şimdiye kadar tatbikattı savaş yeni başladı. ölümle kapansa sana gelen yollar, tabutla geliriz



26 Eki 2021

Kadı S.kildikten Sonra Kapıyı Kapatmak; BJK 2-1 Gala

1-Rakipler köy kasaba takımlarına yenilmiş, alacağı galibiyetin fiyatı 3 puandan çok fazla. ilk 11 çıkarma, oyun okuma, değişikliklerdeki isabet 1/10, denk gelmiş köre atmış beraberliğe razıyken topalı vurmuş, takım insanlık dışı pas trafiğiyle golü bulup zaferle ülkeye dönmüş.

Gaziantep maçına çok var, BJK maçı da garanti değil, apolete nişan töreni güme gitmesin. Küçük boy bir başaltı semt takımıyla yapacağın sıradan maçı büyük maç havasına sok, antrenmana taraftarı çağır İmparator diye bağırt egonu tatmin et. Maç, Nef Arena'da kaybedildi.

2- Hakem Fırat, Var'da Mete, 30 milyon taraftar aynı şeyi söyledik, başımıza iş gelecek, gelmez, siz bilmezsiniz ben bilirim, bendeki taktik totem efendi taktiği, en son yendiğim maçta ne olmuştu, aynısını yaparım, sonradan soktuklarım maçı alır. Yenilirsem bahanem hazır, taraftar arkamda, suç hakemde.

3- Sebeke'nin sevk ve idare ettiği ligin üvey evlat takımısın. Her lehine pozisyonu Vara şikayet etmen lazım, kaleciden kaptan olur mu, itiraz etse sarı kart. Arda sürekli oynasa eminim bu kadar çok puan kaybı yaşanmazdı. Acil Marcao'nun kaptan yapılması lazım. Kaptan olursa kendisini bir nebze hakem illetinden korumuş oluruz.

4- Kaleci hakkında yazı yazmayı kendime yasakladım, merak eden www.mahalletakimi.blogspot.com dan Muslera etiketine girip okusun, benim kalecim değil, istediği kadar gol yiyebilir, ben sezonu 80 golle kapatırız fetvasını vermiştim,

5- Nelsson-Marcao tandemi son yılların en iyi tandemi. Bilerek, çalışılmış, planlı bir oluşum değil, random, tesadüf. 10larca çöp transferden sonra elbet biri rulette çiçek olacak. O da bakalım ömrü ne kadar sürecek.  Sağ sol saldırı bekleri patlak, biri banko oynayıp sürünüyor, Ömer Bayram'ın mezarını kazıyor, diğeri kayıp, bu kadar ucuz ve iyi beki aldıklarında kıllanmıştım zaten. Yetiş ya 2. dönem at pazarı transfer fuarı. O zamana kadar tutarız, motto hazır 8 de kapanır 28 de olasılık var mı var.  

6- Penaltıları angarya veya fantezi olarak görüyor, Emre Akbaba'yı kazanayım diye Şampiyonluğu verdi, muhteşem bir gol atmış, bırak duble yapsın Çika, olmaz Mohammed'i kazanacak, bizi uyutmayacak. Kazanılan 4 penaltının 3 ü adam kazanma ego sevdasına kaçmış.

7- Taç atmasını bilmiyoruz, kornerleri geçtik, 1000 defa daha korner atsak yine atamayacağız. Serbest vuruş topunun ırz düşmanıyız. Serbest vuruşun adı penaltı bile olsa atamayız. Son top kaleci bile gitmiş ki gülmekten çenem yırtılıyordu, acaba Muslera'nın gol atma olasılığı neydi, ben hesapladım, bir maymunun bilgisayar başında rastgele tuşlara basarak evrim tarihini yazma olasılığından bile düşük çıktı. Son top korner 10 kişi içeride atış, hakem acıyıp maçı bitirmese boş kaleye 3. goldü. Bu sezon tam 110 korner attık. Rakip kaleye sıfır tehlike, kendi kalemize 10larca kontra atak.

İroni değil kardeşlerim, tacı en uzak yere tekrar taca atmalı, korneri direk dibinden taca bırakmalıyız. gol atma, top kampa şansı daha çok, takım koşusu yapmamış oluruz. 

8- Futbol ölümü gelmiş, it yatağına doğru yola çıkmış Babel'den beklentin ne be Hoca. Bu adam senede 5 maç oynayacak 1 ini oynadı, bırak biraz dinlensin. Alacaksan diğer ölüyü al, Feghouli'nin de en fazla 5 maçlık mazotu var, bakarsın bir kere daha köre atar topalı vurur, omuzuna bir sırma daha takarlar.

9- Yayıncı kuruluş başta ülkenin spor ekonomisinin ayağa kalkması, isyan etmesi lazım. Neyin bedelidir bu BJK sevdası. Hadi Fener olsa hak veriyorum, pazarın en büyük müşterisi, bütün lağım medyasının yalını yemini suyunu Ali Koç veriyor. Bu ülke 3.defa bir küçük takım Şampiyonluğunu taşıyamaz. Futbol Takımı mağazaları sinek avlıyor. Benim kitap bile satılmıyor. Galatasaraylı yenildiği zaman tv bile seyretmez. Şebeke ısrarla Gala Şampiyon olmasın diyor, küçükler sıyrılıyor.

10- Ülkemizde BJK namlı bir takım yoktur. Galatasaraylının yarası ilk Fener maçında kabuk bağlar, Hatay'ın kuyruk acısı var hesabını soracaktır. Konya ligin en iyi futbol oynayan takımı, bir kere de onlar koyar dağılır giderler. Hepinize geçmiş olsun, yense de büyük, yenilse de. 

 


25 Eki 2021

Testi Kırılmadan; Beşiktaş Maçı

 


1- Andone vitese takmıştı, 18 içinde spin atıyordu, tekme yedi, devam etti, bir çalım daha atıp düştü, oyna devam. Karpatların Messi'si daldı çalımlarla, son çalımı atıp vuracaktı, komadılar, düşmedi, devam etti, hakemin canına minnetti, oyna. Olsun Gala topçusu duruşu budur, her futbolcu çevik, zekidir, ama tarih ahlaklı Atatürk sporcusunu yazacak.  

2- Rize'den çektiğimizi Real Madrid'den çekmedik, puan alamazlarsa kıyamet kopacak maçı oynuyorlar, Şebeke marifetiyle tam kıyameti önleyeceklerdi, tam Karadeniz taşmayacaktı ki Sevimli Öcü ben Andone'ye, ben Morutan'a benzemem, ben yıkılmam, onlar acıdı, ben acımam diye savaşarak golü attırdı. Bu taraftar kendisini minnetle anacak. Burada da gözlerden kaçan benden kaçamadı yakaladım. Herkes gole sevinirken bir kişi sevinmiyordu, Nellson hakemi adam markajına aldı, Şebeke'nin beyninde dolaşan muhtemel bir katakulliyi önledi. 

3- Bizden önce oynamışlar berabere kalmışlardı, biz de berabere kalsak el sıkışırdık. Önce BJK, sonra Fener kasaba, köy takımlarına kepaze oldular, birinin başında Abbasağa kaçkını tinerci Sefil Sergen, birinin başında 2. defa kovulmasına ramak kalmış ithal Haşortman. Rakip Konya, Rize, hakem heyeti Ali, Mete değil ki fark etmesin, Fatih Terim'le aralarındaki farkı. Çarpıldılar, Ülke puanı denen tuz çuvalını sırtımıza yüklediler.

Rakip turnuvanın gediklisi, Tavariş Demirspor. Onlar da gurupta kaybedilen 2 şer puan  durumundan vazife çıkarmış direnecek bes belli. Kenara bir bakıyor hocası, topçusu, olanca heybetiyle Fatih Terim hayaleti. Dünyanın neresinde maç yapsa tanınacak tek Türk Hocası, içeride lağım medyası marifetiyle fark ettirilmemeye çalışılsa da dışarda başka bir alem var, kimse Galatasaray'ın oynadığı kötü futbolla umutlanamıyor, başında Terim var diye ürküyor.   

Maçı hepimiz seyrettik, yorumları okuduk, ben golü yazayım. Son 6 pas tek pas oldu, ondan önce de 3 pas yapılmıştı. Normalde Marcao kaleciye dönerdi, ne var ki cellatlar oyuna girdikten sonra 2 topumuzu kaleci kurtarmış, uzun maçlardan sonra ilk defa üst üste korner tehlike yaratmıştı, gol an meselesiydi. beraberliğe fit olunacak eşik geçilmişti ki, tika taka başladı. Goldeki en büyük pay topa dokunmayan Sevimli Öcü'nündü, tekrar izleyin. Morutan el bombasını attığı anda Öcü stoperin birini ayıklayıp, Kerem'e yol verdi. Morutan'ın insanlık dışı pası güme gitseydi çok üzülürdük. Birlik dostluk dayanışmayla atılan kolektif bir goldü, daha güzeli atılana kadar en güzel Gala golüydü. Tuz çuvalını ülkeye tek bir zerresini bile düşürmeden getirdik. Bu iş bizim işimiz, bu dert bizim derdimiz. 

4- BJK maçına geçiyoruz. Halil, Öcü, Mohammed'den kim oynamıyorsa o kadar eksiğiz demektir. 2006 Şampiyonluğunda forvet ilk 11 çoğu maçta, Arda- Ümit Karan- Hakan Şükür-Necati- Hakan Şükür le çıkmıştı, İliç, Hasan Şaş'da bir arkalarında. Bir tek Saidou'yu orta sahada bırakıp her maç Gerets saldırmıştı, tarihin en iyi kadrosuyla, en kolay şampiyonlukta maç puan ortalaması 2.32 iken, 83 rekor puanla gelen şampiyonlukta 2.44 dü.  Büyük takım gol yemeye korkmaz, Bir maç bekliyorum, Morutan-Öcü-Mohammed- Halil- Kerem 5lisini ilk 11 de.

5- Paşa Bey'den kıllanmıştım, bu kadar ucuza bu kadar genç bu kadar iyi futbolcuyu alabilecek akıl bizde yok. Bir tuhaf sakatlığı var, umarım büyük bir problem yoktur, ne var ki korkmayın Yedlin form tuttu, son iki maçta geldiğinden beri en iyi maçlarını oynadı. Devam edecektir. 

Tarih yazdığımız sezonların tandemleri, biri teknik biri gözünü budaktan kafasını tekmeden sakınmayan savaş bekleriydi. Papaz-Yusuf, Popescu-Bülent gibi niceleri. Az daha kıyıyorduk Galatasaray etik kuralları belimizi büküyordu, Marcao tahliye oldu, Nellson'la birlikte hem teknik, hem savaş beki tandem oluştu, Muslera'nın da erken form tutmasıyla artık akan oyundan kolay kolay gol yemeyiz.

6- Hiç bir mecburiyet yok ilk 11 yabancıdan oluşabilir, nitekim diğerleri fasulyeden oynattıkları Türkleri kulübeye gönderirken, bizde Barış çıkıyor, Kerem oyun giriyor. BJK maçını da kazanırsak, Türk oynatma kotası koyarlarsa şaşırmayın. Kerem-Barış ikilisinden kim daha sonra girerse fişi çekme görevi onun, önce oynayan yatıracak, sonradan giren uçkuru çözecek.

7- Geçen sezon millet Salih rüyası görürken benim gözüm açık Berkan'ı kolluyordum. İlk 11 deki yerini tam perçinlediğinde çok daha iyi olacak. Uzaktan bir gol atsa Melo'ya dönüşecek. Hatırlayın Melo bize bidon olarak gelmiş, ilk golü 18 dışından atıp havlamaya başlamıştı.

8- Futbolda güzel oyunun, güzel golün olması için tek yol, mayınlı bölgeye çok adamla girebilmektir. Adam eksiltmenin en kestirme yolu da çalımdır. Takımın en iyi çalım atanı Morutan'a çalım yapma, kaptırdığı topu it gibi kovalamama özgürlüğü tanınmalıdır. 10 çalımdan 8 ini kaptırsın razıyım, insan yiyiciler birer km fazla koşsun, 2 defa geçerse felç eder tekerlekli sandalyeye düşürür. 

9- Galiba korner golü gelmek üzere, attığımız son iki kornerin gol olmaması büyük şanssızlıktı, kısmet Beşiktaş'a diyorum. Fazla, gereksiz pas futbolun katilidir, en somut örneğini Moskova'da gördük, 328 pastan sıralı 6 pası gol oldu. 450 yi geçmememiz lazım. Marcao'nun dönmesiyle stoperler arası pası minimuma indirdik. Saldırı bekleri gole katkı yaparsa, ilk yarıyı sarı kartsız geçersek yeni bir zaferle yuvaya döneriz. 

10-Fener son saniyede pert oldu, en büyük goller santrası yapılamayan gollerdir, evlat acısı gibi koyar, 5 tane yemekten beterdir, Galatasaraylı kardeşlerimiz; Şebeke, teşkilat dinlemeyip Fener'i gayya kuyusuna attınız, mesajınız alındı Ülke futbolu marka değeri çuvalını omuzladık, bir sezon daha küçük takım Şampiyonluğunu kaldıramayız, yükün ağır Cim Bom Bom, bu akşamdan itibaren misyon budur, saldır. 

11- Ülkemizde BJK namlı bir takım yoktur, 10 yaşıma geldiğimde adını ilk defa duymuştum, benim için hala yok hükmündedir. Antrenman şov yaptık bence gereksizdi, alt tarafı küçük boy bir başaltı takımıyla maçımız var.  Yolumuz 23 yolu, fazla avans verdik, emaneti Florya'ya getirecek, bayrağı köprüye asacağız.