30 Nis 2023

23 Yolu 30; Beşiktaş 3-1 GALA


Acrididae Çekirgesi bu sefer zıplayamadı, aslında zıpladı da konamadı. Ortalama bir hakemle 2-0 öne geçtikleri maçta, bir sonraki maçı düşünerek aslarını oynatmayan ligin sonuncusuna karşı bu kez 90 artılarda taklaya gelmiş. Miş diyorum, maç canımızdan can aldı. 2 Puan kaybetmişiz, dokuz canlı bir yaratık peşimizi bir türlü bırakmıyor, o bıraksa birileri çıkıyor son nefesi vermek üzereyken oksijen çadırına alıyorlar.

Bizim bir motto totemimiz var. Cim Bom'un derdi, ilk Fener maçı son düdüğüyle beraber son bulur.  Maçı seyretmemek için sokaklarda it gibi gezdim, insan görmemeye çalışıyorum olur da biri gol diye sevinir. Maçkoliğe bile bakmıyorum, 2 saati geçmiş bildirim gelmiyor, insan umutlanıyor, maç bitmiyorsa Fener'in başı dertte, Nihayet müjdeli haber maçkolikten önce telefonla geliyor. 24 saatimiz zehir oldu.

Ulan Gala taraftarı bir alemsin, anket yaptım %70 hemen hemen aynıymışız. Yani bu iş bildiğimiz, dua beddua yöntemleriyle olmuyor, futbol tanrısının çalışma biçimi böyle değil. Güveneceksin, hatırla sezon başı kaç topumuz direkten döndü, sonrasında kaç topu direkle attık. Son saniyede zıplayarak konduğun dal parçası, bu sefer örümcek ağı çıktı.

Türkiye futbolunda BİRİNCİLİK, Büyüklük  mücadelesi diye bir şey bir bekleme odasına alındı. hangimiz büyük diye yarışmıyoruz, ne kadar büyüğüz tartılmak için kantar arıyoruz.  Ağlamalarının nedeni, İKİNCİLİĞİ kaptırmamak içindir. Coğrafya kaderdir, turnuvayı oynayacağımız takımları biz seçemiyoruz. Adı mecburen bizimle anılan takımlarla bizim alakamız yok, benzer başarılarımız da. İKİNCİLİK mücadelesinde ise ÜÇÜNCÜ'nin bir gayreti, bir cebelleşmesi, bir can çekişmesi falan görülmüyor, duyulmuyor. Sinsice mide bulandırıp varlıkların ispat ediyorlar sadece.  Su arpa, yal, yem, saman verildiği sürece durumundan memnun. 

Dünyanın en büyük virtüözü Rambo Fazıl 100.yıl marşı bestelemiş. Lafın gelişi, marş şikesi yapmış. Büyük Gala taraftarı adam yerine koyup dinlemediği için kimse farkına varmamış. Cim Bom Galatasaray, Şampiyonum Cim Bom'um. Nakaratımızı araklamış. Müzik de sözlere uyumlu değil, marş uygun adım söylenen melodidir, Muhafız Alayını bu marşla 100 adım yürüt, yarısı düşer. 

Sivas maçlarını 15-20 dakika izledim, Deniz Anası taktiğiyle alın size 3 puan dediler. Tezlerimizin doğruluğuna yanıyorum. BJK adında bir takım olsa, başkanı, taraftarı bu gece Rıza Çalımbay'ın fişini çekerlerdi. Siz nasıl bir yok takımsınız be bilader? ikinci olmadan nasıl birinci olacaksın. Zavallı ÜÇÜNCÜ 

Gözünüz aydın İKİNCİ'ler, ÜÇÜNCÜ'ler, Okan'ın gaflet, delaletinden 3 puan kaybettirdiniz. İlk maçlar olsa tolere ederdim, ligin son düzlüğündesin, hadi bu maç özelinde çok kötü bir kadro çıkardın, buna rağmen İcardi insanlık dışı bir gol attı öne geçtin maçı okuyamadın, kazandığın ne varsa sıfırladım. Benim için artık yeni hocasın. Son 5 maç bakacağız artık. 

Gedson, Salih iki çöp, Galatasaray almadı diye hayatının topunu oynayacaktı, oynadılar. THOR'u tek başına bıraktın. Sergio- Mertens muhtemelen hayatlarının en kötü topunu oynadılar, 10. dakika belli oldu, hiç top gelmemişti. Aklına bir türlü gelmedi orta sahayı  terk ettin. Kime güvendin? Muslera'ya canım, Allah başımızdan eksik etmesin. Sayesinde Uruguay'ın dış borcunu ödedik. lağım medyası 12 senedir ülkenin en iyi kalecisi diye yutturdu hepimize, bari buradan anlayın, iyi olsa yaşatırlar mı? Sneijder'e Melo'ya neler ettiler unuttunuz mu?

Sol bekteki çöp(adını bilmiyorum, yolda görsem tanımam) ne hakla ilk 11 çıkıyor? Kazımcan'dan neyi fazla, acırsan acınacak duruma düşersin. Acıdın aldın tamam, yolla tribüne otursun lafım yok, geçen maç Çeşme Otobanı olmuş adamı, BJK'nin tek tehlikeli adamının olduğu yerde oynatıyorsun. 

Yolda sapma var mı? zerre yok, hatta 2 maç daha yenilme hakkımız var. Ne Okan ne Muslera ikisi de olmasa, Arena'da Fener'i hezimete uğratacak winner takım refleksimize güveniyorum. Berabere kalmakla yenilmek arasında fark yok, 

Hakem son yılların en büyük hakemiydi, vara danışmadan mükemmel bir maç yönetti, her iki takıma da puştluk yapabileceği sayısız pozisyon vardı. Özellikle avantajları büyük bir hakem gibi oynattı, tebrikler.

Yaralı aslan yarasını nasıl iyileştireceğini değil, öcünü nasıl alacağımı düşünür, kuyruğu dik tutun, enseyi karatmayın evire çevire geçirip son istasyona muzaffer gireceğiz.  

M-26-7 den Kuvai Milliye'ye, bütün direniş ordusu neferleri gibi savaş ve zafer naralarıyla Şampiyonluk şarkıları söyleyeceğiz, yolumuz 23 yoludur.