26 Mar 2014

Sonucunu Bilmediğim Maç; Galatasaray ?-? Bursaspor

İlk defa bir şey deniyorum, Galatasaray maçını seyretmedim, ve bu yazıyı ertesi gün yazıyorum saat 07.25 ve henüz maçın sonucunu bile öğrenmedim.

Rezalet ötesi futboldan sonra, Şampiyonluğa pes denildi. Takımın, taraftarın feri kayboldu ateşi söndü. Muhtemelen maça 3000 kişi bile gitmemiştir. Değil yarı final, 5 e katlanmış final olsa ne yazar. Sen daha 1 hafta evvel, Şampiyonlar Liginde yarı final hayal maçına çık, sonra gel dün gece dandik ötesi kurgulanmış, aklı olanın daha ilk maçlardan kaçtığı turnuvada maça çık. Üstüne üstlük iyi oyna, hatta öyle futbolcular çıksın ki, kale arkasına kümelenmiş bir kaç yüz taraftar,''daha önceleri neredeydiniz'' şarkısını söylesin. Ula bu futbolcuyu niye oynatmadınız diye söylensin, kalan haftalarda takıma yazsın, Polyanna'cılık yaparak bir sonraki sezon için umutlansın. Yok yaaa!

Muhtemelen takımın başında yine Mancini vardı değil mi? Yani bu dandik maçlığına bile  takımı yardımcılara bırakmadı. Muhtemelen çöp torbasına elini daldırmıştır, Bir kaç çöp daha o mübarek Galatasaray Formasının içinde 90 dakikalığına da olsa koşmuş, yürümüş, belki gol bile atmış, zevk yapmış, ileride çocuklarına ben bu takımın futbolcusuydum diye adını kayıtlara geçirmiştir.

Bu çöküntü içerisinde hangi futbolcuyu oynatırsan oynat, belki yenersin ama kesin kötü oynayacaksın. Senin düştüğün yere, Bursaspor tırmanarak geldi. Aynı yerde buluştunuz, muhtemelen onlar bu kupayı senden çok daha fazla istemişlerdir. Hani oylama yapsan, gizli oy açık tasnif, hiç bir futbolcu bu maçta oynamak dahi istemez. Angaryanın dik alası bir maç, yiyeceğin küfür cabası. Bu maç olmasa, belki seni hala futbolcu sanacaklar, tribünde unutulacaksın, antrenmana çıkarak, maçları televizyondan seyrederek zengin olacaksın. Bu taraftar ne örnekler gördü, Çağlar Birinci denen biri geldi geçti, tam 3 sezon, Arena'nın en güzel yerinden maç seyretti, taraftar bile olamadan çekti gitti. Onun kombinesine devre arasında çok müşteri gelmişti, bence maç kadrosunda olma kavgasından çok daha kanlı geçiyordur, Çağlar'ın kombinesini kapma kavgası.

Geçen sezon bu maçı oynayan Fenerbahçe kadrosunu hatırlayan vardır. Çıkabilecek en kuvvetli kadrosuyla çıkmıştı, ligde de hemen hemen aynı durumda, bizden fark yemişler, kendi stadlarında bir kupa daha vermemek üzre bir motivasyonla lige tutunmaya çalışıyorlardı. Biz akıllıyız ya, Musleara yı bu maç kaleye geçirmedik, Muhtemelen Ufuk hayatının maçını oynamıştır. Gol yemiştir muhtemelen, ama yemese ne yazar? Diyelimki bir çataldan diğerine uçuyor olsa sonuç değişecek mi kendisi açısından? yedek kulübesinde çürüyecek, Başkan'ın, istisnasız tüm futbolcuların, taraftarın angarya gördüğü maçta, bitmek üzere olan sezonda ilk maçlarını oynayacak olan futbolcuyu hangi motivasyonla saha çıkaracaksın? Maçı ciddiye alan tek kişi muhtemelen Mancini'ydi. Çek git be adam 1 hafta tatil yap, çöp futbolcuları da bir maçlığına Hıncal Abi'nin deyimiyle''Sfenks''ler idare etsin. Belki bu angarya maçta oynayan çöpler gaza gelir, çok değil bir kaç sene önceki abilerinin izinden giderler, onlara Sabri akıl verir, Reykart'ın arkasına bağladıkları teneke henüz paslanmadı, alır senin atkıya da onlar bağlardı.

Salih dursun oynadı mı bilmiyorum, eğer oynadıysa da ilk ve son maçı olmuştur, garanti veriyorum. Çok merak ediyorum tecrübeli taraftarlar hakkında neler yazmış diye, ben seyretmeden aha yazdım, Kayseriliyim, Kayseri'liden değil futbolcu pastırma sucuk bile alınmaz. Bilezik gibi geçirirler, eğer yolun düşer de pastırma alırsan git Bursalı Beğendik'e oradan al, Kale içindeki halis, gerçek pastırmacılardan alırsan, senin Gayserili olmadığını anlarlarsa bilezik gibi geçirirler. Kuşgömü aldım sanırsın, dayarlar çemeni.  Hurma, Amrabat'ı dayamıştı, hurda fiyatına kiralandı, kazık çıkarılamamış, acısı geçmemişken eşşeğin birini daha boyayıp at diye kakaladı.

10 resmi maçta oynayarak kendisini Galatasaray'da bulmuş Maskot ne yaptı acaba. 10 yaşındayken İtalya'da sanırsam Mancini'ye rastladı, muhtemelen çok sevimliydi, yine de öyle. Ver Drogba'nın elinden tutsun, sahaya çıksın, eskiden vardı böyle bir gelenek, yeni taraftar bilmez, takım kaptanının elinden tutar, takım sahaya öyle çıkardı. Çocuk küçükken iyi oynadı ya, muhtemelen Beşiktaş'lı Muhammed gibi, büyüyünce Messi olacak sandılar. Maskot'da büyüdü, pardon büyüyemedi, boyu kısa kaldı çocuğun, yaşı ilerledi diyelim, Mancini şapkadan tavşan çıkaracak, Avrupa futboluna yeni bir Messi icat etmiş olacak. Aklınız yatıyor mu? bizde, futbolcudan anlayan, ileride garanti oynar diye kimse keşfedemeden futbolcuyu keşfedip aldıran, ve isabet kaydedecek kadar aklı olan var mı? Bizde şebeke var, sırasıyla gelir giderler, şu son 10 senede alınan çöpleri üst üste koy, bugün Bayern'den çok daha kuvvetli bir takım kurulurdu. Bize hayal satıyorlar, Çelsi'ye elendiler diye futbolcuların gırtlağına çöktük. Hiç kimse demedi ki, onların kullanıp, çöpe attıklarıyla biz onlara karşı mücadele ediyoruz. Futbolun tanrısı sen olsan maçı kime kazandırırsın. Bu yerlere kadar gelmen bile mucize, değil mi? Juventus'u nasıl elediğin unutulacak mı? Sen oyna 6 mecbur maçı çek git, ekstra maçlar senin neyine.

Yapılması gereken geçen sene Fener'in yaptığını yapmak. Bu hafta Konya'ya çöplerle çıkıp yenilmek, Fenerbahçe'nin Şampiyonluğu garantileyerek Arena'ya gelmesini sağlamak. Aksi olur da, Fenerbahçe bizi Arena'da yenerse, seneye Arena'yı unutun. Muhtemelen seçim kaybedilecek, İstanbul'un üstü zifir bulutlarıyla kaplanacak, o sinirle, o umutsuzluk, çöküşle Fenerbahçeli futbolcuların iğrençliklerini kimse kaldıramaz.

Şimdilik bu kadar kafa ütüleme yeter, kapatıyorum, maçın sonucunu merak bile etmiyorum, sayenizde şimdi öğrenmiş olacağım. Aslolan Galatasaraydır demişsek, futbolcuları kast etmedik, biz formadan bahsediyoruz.

23 Mar 2014

Arena Ölüleri; Galatasaray 0-1 Kayserispor

Stamford Köprüsü Savaşını ruhsuz kansız bir mücadeleden sonra kaybettik, takımın çoğu zaten telef olmuştu, kalan sağları da bu gece kaybetmiş bulunmaktayız, cenaze namazı için er kişiler niyetine, Allahhhü Ekbeeeeer.

Eğer Başbakanlıktan bir talimat, Futbol Ceo'sundan bir rica gelmemişse, oynanan oyunun futbolla açıklanması olanaksızdır. Ben bir taraftar olarak futbolcuların tapelerinin yayınlanmasını istiyorum. Selçuk ile Burak ortaklığı, Mancini'ye direk(paralel bile değil) darbe yapmamışsa, Galatasaraylılığım haram olsun. Gerçi iyi mi kötü mü tartışılır da Reykart'ın eşofmanına teneke bağlayan çete, Mancini'nin ceketine zil bağlamıştır. Bu maç itibarıyla net söyleyebiliriz, Mancini, Burak, Selçuk'un aynı anda sahada olduğu maçı artık Galatasaray kazanamayacaktır.

Takımın oynadığı resmi maçlardan en az yarısında oynamamış futbolcu muhatabım değildir. O yüzden Veysel, Ontorio, İmam Hayri için söyleyecek lafım yok. Bir cümle etmeye bile değmeyecek futbolculardı, o cümleyi de Galatasaray'ın o mübarek formasını ilk giydikleri maçlarda söylemiştim.  Onları alanlara var, oynatanlara, oynattığı sürece çok lafım olacaktır. Yüksek dolandırıcılıktan haklarında dava açılması lazım. Oynatanların Galatasaray'a ihanetten, taraftarın kimyasını bozmaktan tutuklanması lazımdır. Sezon bitmek üzere 45 yıldır takımı seyrederim ilk defa bu sezon takımda yolda görsem tanımayacağım 3 kişi oynuyor. Ve de kadroda tanımadığım, hartta ismini bile bilmediğim futbolcular mevcuttur. Yazıklar olsun diyorum, tarih buna sebep olanları affetmeyecektir. Fatih Terim'den bilirdim, çöp futbolcu alma uzmanına saydırırdım. Demektir ki şebeke devam ediyor, insan alma satma şebekesi, senede iki defa açılan ulusal ve uluslararası fuarlarda Galatasaray'ı tokatlamaya devam etmektedir. ''Aldırdığın adam oynanan maçların yarısını oynayamazsa parasını cebinden vereceksin'' diye bir maddeyi ana tüzüğe yazdırmadan ŞEBEKE yi temizlemek imkansızdır. Ülkedeki bütün kurum ve kuruluşlar pistir. Futbol en pislerin başındadır. Bu pislik de pansumanla, işi biraz iyi bilen ile,ensesi kalın, cebi dolu olanla temizlenecek gibi değil. Pisliği ancak  DEVRİM temizleyecek. Çöp torbasına elini daldıracak Mancini  önümüzdeki maç, 3 kişi daha çekecek. Borduso'yamı, Koray'a mı, Salih'e mi çıkar piyango bilmem. Tek bir futbolcumuz vardı, çöpün içinde oynaya oynaya o da kokmaya başladı. Melo'dan maçın sonunda bir kaç kişinin kafasını gözünü kırdığı haberi gelmez ise ona da sitemim olacak.

35 metre mesafeden serbest vuruş kazandık. Hazır Drogba yokken, Selçuk topu kankası Burak'a bıraktı ya, o dakikada ikisi birden bitti benim için. Yazdıklarımı okuyanlar bilir, bu Burak bizi geçtim, bundan sonra oynayacağı bütün takımlar dahil 20 gol atsın Arena'nın çatısından çivileme atlayacağım.  Ama hakkını yemeyelim bu maç için. Oyun karakterini tek yansıtan futbolcumuzdu. En çok faulü yapan, ofsayttan çıkmayan, ofsaytta olduğu için pas atılamadığından atağın öldüğü pozisyonlara mal olan, %100 lük golleri kaçıran, beleş golü de atamayan bir futbol oynadı. Selçuk belki klasına hürmeten ıslıklanarak oyundan çıkacak bundan sonra, takımda hoca olsa, hoca futboldan anlasa belki de hiç oynamayacak, ama görürsünüz Burak, odunla dövülerek aramızdan ayrılacak.

Maçın ortalarında biri girdi oyuna, sahaya çıkarken Ceyhun'un elinden tuttuğu bir çocuk vardı, şerefsizim kenarda ona benzettim. Mancini koltuğunun altına almış, konuşuyordu, seviyor sandım, bir baktım oyuna girdi. Büyük Galatasaray Taraftarının sabrını mı sınıyorsunuz siz? Takım korner atıyor, korneri atacak oyuncu çıkıyor, büyük usta ya, o an kurmuş kafasından , İmam Hayri çıkacak, Maskot( İsmini bilmiyorum, tanımıyorum) girecek ve takım öne geçecek. Acelesi var İtalyan'ın. Hele maçın çok acıklı bir sahnesi vardı. Ligin uzak ara en kötü futbolunu oynayan, hatta oynamayan duran takımına karşı 30 dakika kala doldur boşalta girilmiş, sonlara doğru Hakan Balta şişirmiş, kafaya Maskot çıktı. 1.50 boyundaki çocuk anca defans oyuncularının beline kadar sıçrayabildi. Çocuk işte şansı da yaver gitti, 2 defa gol atabilecek durumda kaldı. Vurduğu top auta bile gitmeden söndü,  Bir daha vurdu gol olacak diye ödüm koptu. Düşünsenize Maskot'un golüyle galip gelsek 5 sene daha kontrat yaparlardı.

Drogba, Ayı Eboue, Şecu cezalıydı. Çete reisi Selçuk'un da sorunları vardı, moralini düzeltmek lazımdı, oynatmamak olmaz. Galatasaray Şampiyonluğu kaybedeecek ne önemi vardı ki canım. Maksat Selçuk neşelensin spor yapsın. Yekta'ya kolay maç oynama hakkı verirler mi? Ceyo Ture'side ön liberoda maça başladı. Çok daha zor takımlara 352 oynatan Mancini, tek başına oynayacağı, hiç akın yapmam diye sözleşme imzalamış Kayseri'ye karşı 4 lü savunmayla başladı. Hoca olsaydı cezayı kendisine kesmesi gerekirdi. Formsuzum ben bu maçı Tugay'a bırakıyorum, hem test etmiş olursunuz diyerek tribünde oturabilirdi.

Topu ileriye taşıma riski her zamanki gibi Pitbull'daydı. Selçuk bey keriz değil, istatistikçiler yazıyor, riskli pas atar mı, ya atamaz sa? Torpilin, varsa doğarken götünü Evliyalar yalamışsa futbolcu olmak, Selçuk olmak çok kolay. 90 dakikada 12 km koş, her futbolcuya 30 metre çapında bir alan düşüyor, top sana geldiğinde müdahale edecek rakip en az 15 metre mesafede, ver yana, ver kaleciye, sen yanlış pas atma. Transfer zamanı CV'lere bakıyorlar, kaç km koşmuş, pas yüzdesi ne? Uyanık bir satıcısı varsa Babanın oğlunun takımına kakalarsın. Çhelsea maçının istatistiklerine baktım, Melo'dan çok koşmuş, Melo'dan daha az top kaybı var. Biz o rezil takımda Melo'yu savaş kahramanı ilan ettik, Selçuk'u ihanetle suçladık. Yarın unutulur gider oynadıkları oyun, pazara çıktıklarında Melo bidon, Selçuk Maestro olarak daha fazla para eder. Kahrolsun kurduğunuz düzen, 100 sene sonra belki bir Avrupa Kupası daha kazanırsınız bu kafayla.

Futboldan anlamadıkları gibi, hesap yapmayı bile beceremiyorlar. Taraftar 50.000 kişi örgütlenip Fener maçına olanca desibeliyle çıkmak için  insanlık dışı kendisini frenliyor, Melo'nun oynamama riski var, en kolay maça cezasını sıfırlayamıyor. Siz dua edin Fener maçına. O maç oynanmış olsaydı o sahadan çıkabilirmiydiniz şerefsizler. Fener maçından sonra kaçacak delik arayın. Sezon sonunda da takım bulun. Bu taraftar ne kötü futbolcular gördü, taşıdı, ama Messi olsan ne yazar lan, ruhsuzu kansızı, sahtekarı taşımaz. Son 3 yılın gol kralını bu taraftar bayrak yapmamışsa işte bu büyük hasletleri yüzündendir.

Bir şey daha öğrendik, maçın başında attık attık. Hele maç ikinci yarıya taşınmışsa unutun gitsin, panikten tek uygulanabilir taktik doldur boşalt. Orta çağ futbolu. Mektuplarla içeri verilen talimatlar. Ne yazıyor acaba o notlarda. Her dili konuşan tercüman var, Tugay var, bu zamanda iletişim telgrafla yapılıyor. Rakip duymasın diye ÇOK GİZLİ kriptoları var hocanın. Futbolcular göz attıktan sonra yere atıyor. Rakip futbolcu da Selçuk notu yere atınca alıp okumuyor. Ulan şebekler koskoca Dünya'nın elit hocalarından biri bir kağıda bir not yazmış, insan hatıra olarak alır cebine koyar. Belki çok kritik bir şey yazmıştır, önlem alırsın. Bakın aklıma geldi, Umut Bulut'un annesi tribündeydi, dua ediyordu oğluna.  Ondan yardım istese muska yazdırsa, ya da tüm takıma 3 kulhuvalla bir elham okutsa biz bu maçı alırdık.

Bosnalı İmam Hayri'de fazla uyanık çıktı.Topu çek soluna vur kaleye, gol olursa parsayı topla. Bizim ülkede Bosnalı'ya bir acıma bir sempati vardır, Sırp savaşı dolayısıyla. Stadyumda sosis kola alamayan taraftar cebinde 10 milyon doları olan Boşnağa acır. Bu yüzden tolere eder, muhtemelen beğenenler de çıkmıştır. Bencil herif, takımda o kontenjan Burak'a ait. Şebeke sana mı kaptıracak golü. Kenara bir mektup ta Kaptan gönderdi her halede Hayri çıkarıldı. Sanırım iyi oynuyorum sanıyordu, konduramadı.  Meraklanma lan, sen Bosnalı'sın, dinine imanına bağlı bir Müslümansın, bizim gibi Fransız takımı hariç Anadolu'muzun mütevazi şehirlerinde en az bir 10 sene dolaşırsın.

1 haftada 2 kulvardan çıkış yaptık, sıra takımı olarak tutunacağımız bir Ziraat Kupası kaldı. Şimdi CAP'ın kapısında nöbet beklemeye başlayabilirsiniz çocuklar. Bu takım, pardon bu forma bizim. Biz forma sevdalısıyız, içindeki adamlar o formanın maçlardaki teri, şovu kadar değerlidir. Aslolan Galatasaray forması ve onun büyük taraftarıdır. Gerisi Abbas yolcudur.