15 Nis 2024

Beşinci Yıldızın Arifesi 32; Alanya 0-4 GALA

Yazmaktan gına geldi, okumaktan millete gına getirdim, tarihe zabıt olsun diye not düşüyorum. Bu hafta da HEDGE şikesiyle tanıştık.  Gelecekte oluşacak muhtemel zararı, önceden telafi etme şikesi. Sivas'ın bu maç, Konya'nın bir sonraki maç Fener'e kaybedeceği (haraç vereceği) 3 er puan peşin olarak tahsil ettirildi. Umutlanan varsa, midesini bulandırmasın.

Mandela Efekti kapladı dört bir yanı, en tepedeki en son ne demişse milyonlarca yığın tereddütsüz doğru sanıyor.  Mandela nasıl öldü diye sor, çoğu hapiste der. Sor Fener'liye 6-0 yendiğin sezon ne oldu? bir kişi bile Gala'dan 26 puan fark yedim 6. oldum demez, bilmiyor. Sor BJK'liye (bulabilirsen, sanırım tedavülden kalktı) Ankaragücü'nü 7-0 yenseydik kim olacaktı, biz diyecek.

Sor etki altındaki milyonlarca taraftardan birine Fener niye kaçtı? bize yapılan haksızlığı protesto için  diyecek. Yani sahibinin en son fikrini söyleyecek. Tarih teferruatla ilgilenmeyecek. Yıllar sonra Fenerbahçeli bir torun Cumhuriyetin 100. yıl Süper Kupasını kim aldı dede diye sorduğunda ayı hikayesi anlatacak, 1000 farklı dede 1000 farklı hikaye, hepsi de ahlat üzerine. Galatasaraylının dedesinin söyleyeceği tek gerçek var, tarihi biz yazdık, 1.dakikada dolmadan İcardi'nin golüyle sahadan kaçtılar, git bak kupa bizim müzemizde. 100 yılda bir alınacak, darısı senin torunlarının başına 2124 süper kupasına. Ha bak torun bizim 1000 yılda bir alınacak kupalarımız da var, 2000 UEFA kupası, 2000 Süper kupası, Süper lig Kupası, Türkiye Kupası, Cumhurbaşkanlığı kupası, yeter dede, aklımda tutamıyorum. 

İlk maçın yazısında var, Mayıs'a bırakmayacağız diye her maç yazdım. Her şeyi bekledim de bu kadarını tahmin edemedim. Bir takım ancak böyle yarışta tutulur. Aynı muameleyi İstanbulspor'a yapsalar puan kayıpsız liderdi. Görünen o ki kalan her maça ayrı bir planları var, hakkını yemeyelim penaltı kazanma ustaları. Puan kaybı yaşatmayacaklar. İcardi'nin beşiğini Mertens sallayacak, Thor'un ninnisini Dayı söyleyecek, Cim Bom'un göbeğini, büyük taraftarı kesecek. En ufak bir kuşkum yok burçlara 24 bayraklarını asacağız.

Ligin top oynayan takımına karşı oynadık. bende maç öncesi televizyonda ses kısık sadece hocalar ne der onu dinlerim. Hırbo Tekke puan veya puanlardan bahsetti, hoca olsa çıkın zevk yapın derdi, Evliya Çelebi gibi dolaşacaklar, bunlardan bir cacık olmaz.

Son cümleyi öne alayım, GALA tarihinin gelmiş geçmiş en büyük maç okuyucu hocası Okan Buruk'tur. Klasik liyakat hocası olarak aynı takımı çıkardı, Serge'nin winner futbolcu sıfatına güvendi, baktı ki umut yok hamleyi  yaptı. Recep Şaban Ramazan ayları geçince bizim hacıya gücendik, Kerem ayı geldi geldi dedik, bıraktığımız merada otlamaya devam etti.Yüksek düşüş devam ediyor, Kerem eriyor. 

Berabere kalsak üzülmeyeceğim bir maçtı maç öncesi, yazdık Tekke'nin  beyanlarını dinlemeseydik, Dinleyince devre arası berabere geçilince bile 2-0 a razı değiliz diye tweet attık. Kaleye sıfır gol tehlikesiyle averaj düzeltme maçı oynadık. Mertens'in büyük futboluna bir gol yakışacaktı. 3-0 dan sonra İcardi gol atsına oynadık, ve başardık. 3-5 maç oynadı bu bizim mutsuz Bezgin Bekir. O da yarım yamalak. Ya 30 maç oynasaydı? Kim bilir daha ne goller görecektik, öyle değil mi lan Ziyech. Dayan oğlum 5 maç kaldı,  . 

Yolumuz 24'ün savaş yoludur. Şebekeyi'de yeneceğiz İcardi'nin 5. dalga çocuklarına söz verdik dönemeyiz.  Zaferin kutlu olsun Galatasaray fanatiği.

GALAXI'nin karnesi;

Muslara 8; ben anlarım yer yemez, bu maç 3 gün sürse yemez maçlarından biriydi. Top gelmedi, gelenleri de kurtarıp mükemmel oyuna soktu.

Serge 1; yorum yok, kariyer büyük, en büyük kupaları ellemiş, en büyük maceralarda bulunmuş, sefil ötesi bir ilk maç ve ilk yarı izledik, Sanmıyorum bir daha forma yüzü görsün, hiç umutlanmamıştım zaten, sağ beki yabancıda kullanmak gereksiz.

Nelsson 8; Viking savunmada çok kritik hamleler yaptı kabul, ne var ki hücumda hiç yok, Sanchez'in ölüsü Nelsson'un dirisine kafa atar.

Abdülkerim 7; Attığı gol bana göre temizdi hakem verse yabancı Var itiraz etmezdi.

Khön 5; gittikçe düşüyor, kesin hüküm vermem için 2 maç daha izlemem lazım. Bu futbol seneye sol beki tapulamaz. 

Thor 6; Klasik bir maç oynadı, görevi gereği ilk topların tamamına bastı, fazla mesai olarak hücuma katkısı olmadı.

Dayı ;5  son haftaların en kötü topunu oynadı, muhtemelen maç Dayılık maç değildi, Okan hoca da müdahil oldu.

Mertens 9; Şu klas şu maçı golsüz bitirmemeliydi, hayranlıkla izledim, şükran ve minnetle.

Barış 10; ne yazsak az, bir şeyler de yazmak gerek. Joker, bir gün kaleye geçer aynı şeyleri yazarız.
Şu an Gala'nın vazgeçilmez ilk oyuncusu.

İcardi 7; gol atamadan kapasaydı şanına yakışmazdı, verilen puanın aritmetik değeri yok.

Kerem 1; Kilitlendim yorum yok, Önceki olmasa devre arası transfer edilen bir yabancı olsa transferi yapanlara her maç ilk 11 çıkarana saydırırdık. Ligin 2. yarısının  en kötü sol açığı, haftalardır 1 veriyoruz.

Bak işte yaklaşıyor fırtına, yükseliyor 5.dalga, Mayıs yaklaştı, yollarımız 24'e açılıyor, bayrakları hazırlayın,