7 Eki 2023

Beşinci Yıldızın Arifesi 8; Antalya 0-2 GALA,

Bıraksaydınız 24 saat sonra zaten gündemden düşürecektik. Bizim için Manu maçı ancak guruptan çıkarsak bir destan olarak zapta geçirilecek, çıkamazsak sırdan bir istatistik olarak tarihte yerini alacaktı. Komadılar, Acemi kumarbaz kaybettiği zaman kazananın en büyük düşmanı olur, sıkıntı yok biz kazanalım siz saldırın, devam.

Hacivat çıkmış, Karagöz'ün kanalına son 3 sene en çok puanı ben topladım, verin kupamı diye ağlamış. sonuç, Hacivat zamparalığa devam, dayağı, küfrü  devlet memuru Karagöz Uğur  yemiş, ben de öyle öğrendim. Sen İkincisin orta oyunu elementi. Elbette en çok puanı sen toplayacaksın, zaferine limon sıktığın BİRİNCİ, baktı Şampiyon olamıyor, voleybolda seti kaybedeceği garanti hoca gibi bırakıp, ikinci sete hazırlanır. Can çekişmez, taraftarının genlerinde yok, son düzlüğe yeter ki her maçı kazanırsak şampiyon olacağımız durumu varsa girelim, hele bir de peşimizdeysen, can çekişe çekişe kaybedeceksin.

Ya parasını ödediği mayınlı bölgeye gönderdiği canlı organizma, iki gün amigoları besledi, nasıl olsa dandik bir maça çıkacak, sonucu erken alacak, alın size eğlence, Galatasaray'a küfürlü iftira. Sadece küfür olsa gıkımı çıkarmam, küfür tribünlerin halk edebiyatıdır. Nasıl bir beyin varsa kafatası içerisinde biz kazanırsak mutlaka biri kazandırmış. Mayına denk gelmiş çakma filozof. Yallah Okan Buruk Hoca Kabristanına. Küçüğün çok anısı var, birini anlatayım. 50 sene önce Romanya'nın Steau Rosu(Kızıl Yıldız) takımıyla ilk maç İstanbul 2-0 galip, Braşov'da dakika 88 durum 0-0, dakika 90,  3-2 yenilip elendi çocuktuk ne gülmüştük. İcardi'yi taklit edip mermiye  stoperi de kafa atmış, ne vurmuş ama helal olsun. Yıllar önce Recep Çetin Malmö maçında röveşatayla unutulmaz bir gol atıp elenmişlerdi. Kaybeden Biraderler AŞ.

Biz Antalya maçına konsantre olmuşken, en az bir Şampiyonlar ligi çeyrek final maçı diye hazırlanıyorken, şebeğin birini daha sürdüler sisteme. Oynadıkları turnuva Galatasaray'ın kupa aldığı turnuvaymış. Kupayı kazandılar sandım, kontrol ettim Fener yenmiş, kaç kaç hala bilmiyorum. Cevap verecek yazacak değilim, bir Fenerliyle futbol konusunda tartışmaya girmem. Önüne belge koy inanmaz. Hiç kimse o tartışmadan galip ayrılamaz. Vasiyet kabul edin, uzak durun.

14 de 14 yapmışlar, bizim maça kadar 25 de 25 yaparlar, biz önümüze bakalım. Peki nasıl emin oluyoruz da ''24'ün Kısa Tarihi''ni yazıyoruz? 1000 den fazla maçı canlı izlemişiz, yazdıklarımızı çöpe atacak değiliz, nitekim bir önceki sezon en iyi 5.oluruz demiş, uyarılarda bulunmuş, yazıları kesmişiz. Hamaset yapmıyoruz, kahve taraftarı gibi boşuna konuşmuyoruz. Kendileri de görüyor, Kasımpaşa maçı, Avrupa maçından daha önemli onlar için. En iyi kadrosuyla en iyi maçlarını oynuyorlar, Avrupa maçlarını önemsemeyip, takımı dinlendiriyorlar, seyretmedim, seyredenler için yazayım, maksimum seviyeleri budur.

Biz daha yarım kapasite bile değiliz, topa ayağını sürmeyen dünya çapında oyuncular var sırada, Eyüp var, Sirachan var, Efe Akman var, Kara Aygır, çökecek kısrak arıyor, Kara Fare labirentte fink atacak, Ziyech hala yas tutuyor, İcardi koşu bandında henüz fit değil, Karagabi( Kolombiya Gök Tanrısı) Manchester göklerinden henüz yere ayak basmadı, Abdülkerim'i bir de kalede görsek diyorduk, gördük, 3 topu çıkardı, Okanball Project 24 de neler var kim bilir?

Aklımda deli sorular kaldı, penaltıyı kaleci kurtarsaydı o momentumla Kerem'in şutunu alabilir miydi, İcardi o vuruşu bilerek mi yaptı, ya şansa attı ya başka bir gezegenin futbolcusuydu, Elbette ki yeni bir GALAXI var, o onun en özel oyuncusuydu. 

Biz biliriz birini devreye sokalım. Maçları 20 kişiyle oynuyoruz. Nasıl ya? kafa ütülemeden örnek son maç. Çıkanlar; Angel, sol bek, Abdülkerim, stoper, Kaan Ayhan, orta saha. Girenler; Kaan Ayhan stoper, Abdülkerim Sol bek, Sergio orta saha. 3 değişiklik yapıp 1 saydırdık. bazen hiç yazdırmadan bile adam değiştirme şansı var. Kısaca bizde yedek oyuncu yok, tam kadro tam kapasiteye ulaştığımız zaman, ne hakem, ne zift medyasının, ŞEBEKE'nin  gücü yetmeyecek, biz iyi oyunla kazandıkça korkudan kaybedecekler, İKİNCİ olup toplam puanda önde olmaya bakacaklar.

Eğer bir sezon GALA bu dandik turnuvada oynama mecburiyetine düşerse şimdiden söyleyeyim, ilgilenmem, alt yapı takımıyla çıkılsın, İnter Toto turnuvası daha kaliteliydi. Bahis siteleri, reklam şirketleri için maç seyrettiriyorlar, büyük angarya. Şampiyonlar Ligi maçlarını bile izlemedim, düşünün, geçen sezon bu kupayı kim aldı bilen çıkmaz. Bakalım hangi büyük takım kazayla bok  çukuruna düşüp ben bu turnuvayı oynamam diyecek? diye soralım maça dönelim.

Beklentimizde en ufak bir sapma yok, Dünyanın en büyük takımı, dünyanın en büyük kalecisine karşı oynayacağız. İlk 11 de yüz buruştulacak tek oyuncu Barış Alper, çünkü biz biliyoruz yorulan savunmaların en büyük belalısı. Diri, direnen Manchester gezginlerine karşı bıkılası bir savunmaya karşı oynayacak. Bilemeyiz belki de Okan Buruk projesi, bu kez işi sen değil başkası bitirecek diye saldı sahaya. Görevin sana bulaşanlara olabildiğince fazla mesafe kat ettirmek.

Her Gala futbolcusunun başında 3 kişi, kime ispat edeceğim, kendi kendime konuşuyorum, o tempo 60 da patlar, gereken yapılır diye not düştüm. O sırada devam ediyorum kendi kendime konuşmaya, bu maçın tweeti geldi @captano patlattı, ''normal golleri kaçırdı, anormal gol atacak''. Başka hoca olsa rezalet oynayan Icardi'yi çıkarırdı, anormal bir kafa vurdu, dünyanın en büyük kalecilerinden biri kaledeydi, unutulmaz bir slopajla tokatladı. Kadraj yakından gösterdi, umurunda değil adamın.

Sanki limon yemiş gibiydi, gol garantiye bağlandı. 10 kornerde bir gol parametresi işledi, keşke THOR atsaydı, Karagabi( Kolombiya Gök Tanrısı) belki ofsaytsın lan diye dokundu. Nitekim klasik Gala düşmanı hakem heyetine karşı oynadık. Kırmızı kartlık pozisyonda kaptana sarı kart gösterdiler, İcardi'nin yine sıra dışı golünde ne gördüyse ofsayt kaldırdı. Ben parkeye uçmuştum emindim, anırmaya devam ettim, o bayrak biliyor ne yapacağını.

Kabul edelim ki sezonun en kötü maçını oynadık, kolay değil, K2 zirvesi yapan dağcıyı 3 gün sonra Çamlıca tepesine çıkarıyorsun. Puan kaybı olsaydı bu yazı aynen yazılacaktı, Galatasaray 11 kişiyle oynamıyor, yedeği yok. Mertens giriyor, aynı zamanda Kerem'de girmiş oluyor, Abdülkerim her maç çıkıp yeniden giriyor. 

Maçı Mertens aklı çözdü, tam zamanında içeri girdi, 30 dakika oynayacak, ameliyat önce veya sonra fark etmez.  Okan Buruk'tan çok iyi bir sevk idare.   

Takım koşuyor, özleyeceğiz, nerden çıktı bu milli ara? herkese iyi tatiller, Gala maçı yoksa lanet olası günler. Mayıs'a bırakmayacağız..

GALAXI'nin Karnesi

Muslera 8; kurtardığı topa ofsayt kaldırdılar değildi. Nelsson'dan sonra değişti, kaleye oynayan yok, top kaybı yok, tam konsantreydi 3 gün maç oynansa yemezdi.

Boey 6; Zorlayan sol açık olmayınca maça kendisini vermedi, bana ihtiyaç yok dinleneyim baba.

Karagabi 8; Bir Popescu seyrediyoruz, belki de bir tık bile üstü, asistlerden sonra gol, stoperlerin gol atacak birader.

Abdülkerim 9; Son yılların en büyük savaş beki, sıfır hata.

Kazımcan 7; yazın bunu bir tarafa taçtan gol attıracak, sakatlıktan yeni çıkmış, Old Trafford'dan dönmüş Angel baskısı, formayı kaptırma korkusu. 3 maç banko oynasın bir daha bırakmaz.

Thor 7; Aktif dinlenme seansı geçirenlerden biriydi, hakeme kurban gitmemek için normal oyununu oynamadı, doğru. 

Kara Aygır 6; Çözemedim, sanki küçük maçların oyuncusu değil gibi. 

Kerem 7; Sürekli 10 numara oynamaz, maç içinde taktiği unutur futbolcu, kafasına göre oynar, Zaha-Kerem ilk 11 i hocanın 5 bilinmeyenli denklemi. İkisinin birden iyi oynadığı maç 5 den aşağı kapanmaz.

Barış Alper 5; Bizi yenmeye, veya bize gol atmak zorunda olan takımlara karşı en büyük silahımız. Kapanan takıma karşı ilk 11 oynamazdı, muhtemelen atarsan at, atamazsan Tete'ye alan aç diye oynatıldı.

İcardi 9; İlk dakikada da atabilirdi, bence adam dalgasında Akdeniz'in. Penaltı dahil normal gol beklemeyin. Ülkeden ayrılmaz, futbolu bırakınca bir ada satın alır, Galatasaraylı yaptığı çocuklar büyür her biri bir yere gelir bir ülke kurar adı hazır GALAT, kralı olur. Ne olacak lan san ki herkes ölüyor, parayı ne yapsın, yüz yıllarca adı yaşatılacak.

Kara Fare 5; Labirentlerde delik bulamadı, yoktu, isim büyük, sıçan büyük çıkamadı, canı sağ olsun.

4 Eki 2023

Tarih Bizi Çağırıyor; Manu 2-3 GALA

Şampiyonlar Ligi marşını dinlemeyeli çok oldu, öyle yalandan, usul gereği, mecbur maçlarda dinlediklerimizden bahsetmiyorum. Ben Şampiyonlar Ligi kurucusu, kafa takımıyım, ben her takımla 3 ihtimalli maç oynarım, ben taraftarımı oturarak maç seyrettirmem, yenerim elenirim, elerim, iddiada adıma bet alırım, ama asla ezilmem, başı dik tribünlerimin önüne gider marş söyletirim. İşte biz bu maçların Şampiyonlar Ligi marşlarını özlemiştik.

Kurucu amacı zabıtlara geçirmiş, güncellenmeli artık. Amacımız turuncudan iz taşıyan güneş batımı SARI'sı, vişneye çalan yeni kabuk bağlamış yara KIRMIZI'sı renkli kutsal formayı, bütün Dünya koordinatlarına yeniden hatırlatmak, kalıcı olmasını sağlamak, Türk olmayan takımları yenip ülkedeki GALA şer cephesi ŞEBEKE'sinin pembe dünyalarını karartmaktır..

Ne mutlu, tekrar görmeye ömrümüz vefa etti. İşte bizim uğruna ölümlere gidip geldiğimiz şanlı Galatasaray'ımız. Bizimkisi, bela, bizimkisi aşk değil, bizimkisi töre, bizimkisi namus, bizimkisi beşik kertiği. Kaç leylim maç büyük maç zaferi göremedik, kupasız, tursuz kaç sezon geçirdik, ne mutlu bize, Terk etmedi Sevdan Bizi.

Yeneceğimizi söyledik, öyle hamasetten değil, tezlerimiz vardı, maça çıkan kadroyu, maça çıkan Manu kadrosunun tamamıyla değişmem, biz daha büyüğüz. Zaha, Kerem, Tete, İcardi onların forveti olsa zangır zangır titrerdim. Tek korkum dandik goller yemekti, onu da yedik, büyük takım refleksiyle anında cevap verdik. yendik diye Manu'nun oyununu küçümseyenler, zafer heyecanlıyla görmemiş olanlar var, çok büyük top oynadılar.

Tıpkı geçen sezon Kadıköy'de Fenerbahçe'nin oynadığı gibi. Okan Buruk'u sadece bu iki maçta  yenmeye cüret ettiler, en büyük toplarını oynadılar, sonları uçurum oldu. Gala hücum gücü, böyle maçlarla test edilip patent alır. Üstelik daha sahaya süremediğimiz kozlarımız, sahaya sürdüklerimizin de tam randımanla oynayacağı oyunlar var. 

Çok büyük bir Şampiyonlar Ligi maçıydı, çocuklar ne seyrettiğinizin farkına seneler sonra varacaksınız, keyfini çıkarın.

Avrupa'nın Göklerinde artık yeniden bir heyula bela var, çok uzun sürdü bu gaflet uykusu, Kopenhag maçının son 10 dakikasında dürttüler, Manchester'de uyandık, daha bu bir şey değil, Cehennemler kuduracak, tufanları göstereceğiz.

Tarih Bizi Çağırıyor

Ne Mutlu Galatasaraylıyım Diyene