7 Kas 2016

EUC Hakemleri



Önce Hakim neymiş bakalım. Adalet dağıtan kişi yazıyor. Yani pek anlaşılamıyor ne adaleti, kimin adaleti. Hukuk terimi çağrıştırıyor sanki. Kafa tasında zerre beyin olan bilir, hukuk egemenlerin fahişesidir. İhtiyaç duyarsa günde 5 posta kullanır, ihtiyaç duymaz ise işi olmaz. Daha açık yazalım. Günümüzde adalet dağıtması için görevli kişiler belini doğrultamıyorlar. Fazla mesai yapıyorlar. Onları Adalet Saray'ında bırakalım, biz futbol hakemlerine sataşalım. bakalım onların durumu ne?

Karşılaşmaları, yarışmaları kurallara uygun ve yansız yöneten, karar veren kişiymiş. Yani Hukuk camiasındaki adamların günde 5 posta dayak yediği, tepedeki ne derse onu yaptığı bir ortamda, ülkede Hakem dediğimiz adam yansız olacak? Çok şey istiyoruz şerefsizim. Bana göre Hakemler bu ülkedeki en masum, en dürüst adamlar. Yani uzun lafın kısası, ülkede dürüst yetkili yok ki, maçlarımızı yönetmek zorunda kalan adamlar dürüst olsun. Dürüst olsa kurallara uygun maç yönetse gördüğünü yanlış bile olsa çalsa, bir hafta sonra, maç başı 100 liraya Kartal Bulvarspor- Pendik Sapanbağlar amatör maçını kurallara uygun yansız yönetecek.

Bu sezon Galatasaray maçları dışındaki hiç bir maçın özetini bile seyretmedim. Rica minnet dün oynanan maçlarda iki pozisyona bakıp görüşüm soruldu. Bu yazıyı yazmama sebep olan iki insanlık dışı hareket gördüm. Maçlarda yüzlerce Spor Büro Polisi görev yapıyor. Muhtemelen onların başında da bir Emniyet Müdürü vardır. Müdür görevini kurallara kanunlara göre yapsa hem Quarizma, hem Mehmet Topal bugün adam öldürmeye tam teşebbüsten hapisteydi. Onları sahadan atmayan hakemler de görevi kötüye kullanmaktan meslekten atılmalı, takımların Hocaları da hakem tarafından kayırılan, oyundan atılmayan futbolcularını ceza olarak kendileri çıkarmadığı için haksız rekabetten, sporun birlik dostluk dayanışma ruhuna muhalefetten, yabancıysa sınır dışı, yerliyse lisansı iptal edilmeliydi. Adaletse, kurallara uygun karar vermekse görüşüm budur. 

Futbolumuzu Global Kraliyet Kardinalizmi yönetmektedir. Kimlerden oluştuğunu bilemeyiz ama en fakirinin yalılarda oturduğunu söyleyebiliriz.  Ve bir şey söyleriz ki eminiz. Bu ailenin takımı yoktur. Galatasaraylılar boşuna ağlamasın, ortada Fener'e, Beşiktaş'a geçilmiş bir kıyak yoktur. Bu Ailenin takımının adı EURODOLAR UNITED CO'dur. Hakem diye konuya bahis insanlar bu takımın oyuncularıdır. EUC her sezon şampiyon olur. Sen bazen göz yanılmasıyla kendi takımının Şampiyon olduğunu sanır sevinirsin. Bazen de bu sezon Galatasaraylıları olarak 3 haftada düşürüldüğün duruma kendin bile inanamazsın. Merak etme bu hafta defterin dürüldükten sonraki maçlarda, hakemler sana da beleş penaltı çalmaya başlayacak. Lağım Medyasındaki EUC taraftarı maymunlar, bak 3 hafta önce ağlıyordun haksız puan, penaltı aldılar diye, aynı hakem sana hem de daha haksız penaltıyı nasıl verdi diyecekler.

Hakem olsa gördüğünü çalması lazım. Yani  o iki pozisyondan örnek verirsem, her ikisine de devam dese helal olsun derdim. 500 defa ağır çekim seyredip yorumlasınlar, görmedim kardeşim.  Bitti, lafım yok, gördün birine sarı, birine sarı ve penaltı verdin, iyi ki böyle karar verdin. Yoksa tezlerimin doğruluğundan şüphe duyacaktım. Güçlüden yana olman lazım kardeşim. Yerinde ben olsam ne mi yapardım?

Maça çıkmadan önce EUC Başkanını arardım, kim galip gelecek diye sorardım, yani aynı senin yaptığın gibi. Sen akıllısın sormadan anlıyorsun, ben aptal olduğumdan direk sorardım.  Maç başlar baktım galip gelmesi gereken takım atamıyor, diğeri direniyor, topu ister, sürer golü kendim atardım, düüüüt, gol santra beyler der işimi bitirirdim. Esastan aynı şeyi yapıyoruz da sizinki si usule uygun ilizyon.

Hangi büyük takım altta ise ona çalışacaksın. Narkozu fazla kaçırıyorsunuz bazen, 3-4 sene önce bizi fazla uyuttunuz, az daha küme düşüyorduk. Biz olmasak EUC maçlarını 1000 kişiye oynayacak, formasını kimse almayacak, Televizyonlardan maçları kimse izlemeyecek. Tıpkı sezon başındaki Fenerbahçeliler gibi. Bu sezon Fenerbahçe az kalsın ameliyat masasında kalıyordu, unuttunuz. Bereket Global Kardinalizm Ailesinin üyesi Aziz Yıldırım dürttü de uyandırdınız, dirilttiniz, mezardan aldınız.  Kafalarına sıkıp gitmişlerdi Fenerbahçeliler. Geri çağırdınız hakemler, bakın bu hafta 50.000 Fenerli kendi takımı formasıyla EUC'yu seyredecek. Henüz Şampiyonluk Maçında hangi renkte forma giyeceklerine karar vermediler. Belki verdiler de biz hala anlayamadık.

Bizim maçları, deplasmanda TV'den İstanbul'da tribünlerden seyrettim. 2 maçta 6 puanı Hakemlerin aldığına şahit oldum. Görüşlerini garanti saydıklarıma göre de BJK 3, Fenerbahçe 2 maçı hakemlerle aldığına eminim. Mazeret var mı? hayır. Hakemler istediği kadar Galatasaray zıttına karar verebilir, yüzde bir milyon haklılar, kinaye değil, güçlüden yana olmak zorundalar. Galatasaray güçsüz, saha içinde olduğu kadar saha dışında da bitik. Büyük Galatasaray Taraftarından başka kimsesi yok. Galatasaray'ın bir maçı kazanması için 3 gol atması lazım, Galatasaray taraftarı hakem yüzünden yenildik diye ağlamaz. Aman dilenmez, haksız puan versinler demez. Susun, zırlamayı bırakın beni bir kere daha dinleyin.

Gücümüzü, nefesimizi, avazımızı, vişneye çalan koyu KIRMIZIyla, turuncudan iz taşıyan SARI formaların içindekilere harcamaktan başka çaremiz yok. Haydi Çocuklar;

2000 lerin takımı olun, Metin gibi, Hagi gibi, Melo gibi oynayın. Aslan gibi kükreyin, saldırın, direnin, cebelleşin, boğuşun,taraftarınızla savaşın.  EUC'nun maskarası, soytarısı olmayın,

Hakemi de YENİN