7 Mar 2022

Endülüs'te Halay



Ne zaman bir isyancı bir büyük takımla eşleşsek, gözlerim dolar, içerim sızlar. Hele ki bu isyancı takımın formasında  vişneye çalan  renk varsa bir başka olurum.  Kralın takımlarına karşı ezilen ulusun başkaldırı takımıysa bir de. Hele bir de beni çocukluk çığlığımı attığım tribünlere geri gönderiyorsa eğer, şimdi raksın vaktidir. Zil, şal ve gül, Gomis'in şutu, Kerem'in hızı

Ve bu gece Endülüs sarı kırmızı.

Futbolun sihirli şarkısı yüzlerce dilde söylenir, bu gece şarkılarımız İspanyol ziliyledir. 

Nereden nereye? 1994 Ali Sami Yen  Romario'lu Barcelona'yla eşleştiğimizde, büyük İspanyol futbolcularını görmek için koştuğumuz tribünlere, bugün onları yenmek elemek için koşuyoruz. En kabadayılarının façasını indirdik. Kral'ın takımından Süper Kupa'yı aldık, averajla yarı finalden döndük. Katalonya prensine çeyrek finalde ofsayt golle geçildik. Mallorka'larını, Sosyete takımlarını saymıyoruz. Ali Sami Yen'de harman dalı, kılıç kalkan oynattık.

Bu hafta seferiyiz Büyük Endülüs'e, Tarık Bin Ziyad'ın cebelleştiği kayalıklarda, yelpaze çevrilir gibi dönüşlerini, işveyle saçılış, örtünüşlerini seyredeceğiz.

Her rengi istemeyiz, bizim gözümüz, gönlümüz aldadır. 

İspanya'da, Barcelona Limanında, Yeni Kamp'ta çıldırmaya koşanlar, dalga dalga bu akşam şaldadır. 

Televizyon başında bizler, orada olamayacak olanların kadehleri eldedir. Galatasaraylı neredeyse, gönülleri Galatasaray'ın olduğu yerdedir. Barcelona, bugün Galatasaray Halklarının baş şehridir. 

Marcao başta, elinde mendil, halay ortasında bir durup bir zıplar gibi, bir baş çevirmesiyle Kerem, bakanı süründürür gibi. Gül tenli, kor dudaklı, kömür gözlü, sürmeli.

Barça'lı güzelleri. Şeytan diyor ki Taylan, maç ne olursa olsun, sarmalı, yüz kere bin kere öpmeli. 

Ben diyorum ki Büyük Galatasaray'ın Kaptanı Muslera; Barcelona delikanlılığımızın Royal Madrid'e karşı savaş takımıdır, Her ülkeden bir takıma sevdalanırdık,  İspanya'daki ÇOCUKLUK AŞKIMIZ'dır. Yense de büyük yenilse de, taraftar zaten ölümüne sizinle. Bırakın lan maçı, bırakın raksı. Maç bitsin, topla takımı gidin taraftarın önüne, üçlüyle beraber çekin bir halay, atılsın naralar,

''Her Yerde her Zaman En Büyük Şanlı GALATASARAY''.

Gözler kamaştıran şala, meftun eden güle, her kalbi dolduran sarı kırmızı renklere, zile, 
Her sineden, her kalpten, çekin bir ''OLEEEEEEE''