26 Eki 2015

El PislikO; Türk Futbol Şebekesi 1-1 Galatasaray

Türkiye'de futbol, 16 takımın FB Şampiyon olsun, 17 takımın GS olmasın diye defakto bir senet imzaladığı tiyatrodur. Bu tiyatronun gereği de, şu anda 3. Liglerde sürünmesi gereken hakim güçle, her takım sırayla yasa dışı bir maç yaptırılmaktdır.

Fener maçını niye alamadı diye bir Hoca'yı eleştirmem. kimse alamaz, hakem, Baba'nın oğlu bile olsa GS kazanamaz. Kötü oynadığından değil, 16 sezonun 10 unda biz daha iyi oynadık, 6-0 yenildiğimiz maç dahil biz iyi oynadık. Hakemler her bizim maç öncesi zır deli tarafından ölümle, işsizlikle tehdit ediliyor. Bu maç 3 kırmızı kart, 2 penaltı, 1 ofsayttan atılan gol var. Takdir hakkını, görmeme hakkını mafya liderinden yana kullanmayıp da, solucan yumuşaklığındaki Dursun Emmi'den yana mı kullansın? O Dursun ağa ki, şimdi Hocasıyla beraber berabere kaldığına seviniyordur. 

Berabere kaldık diye sevinen bir taraftar varsa Okumayı bıraksın, Galatasaraylıyım diye de gezmesin. Maça en az 2 farklı yenik başladığını, başlayacağını biliyorsun. Yenmen için en az 3 tane atacaksın, hakemi de, 45.000 salyalıyı da, Çete Reisi Hükümlü'yü de yeneceksin. Peki kimle? Futbol topu ırz düşmanı Umut Bulut'la mı. Kafaya çıkıyor Alberto Aynştayn'ı hortlatacak fizik ötesi olayla alçalıyor. Zıplamasa içinde beyin olmayan kafası daha yukarıda olacak Küçük takım Hocalığından bir gram ilerleme kayıt edemedi. Tek bildiği amentü, galip takım  değiştirilmez. istermisiniz bu hafta cezalı Sneijder'in yerine Cem Karaca'yla oynayıp kazansın, sonra da galip takımın dengesini bozmayayım diye Sneijder'i yanında oturtsun. 

Olcan girerken yalan yok, maçtan umudumu kesmiştim. Belki de bozuk saat hesabı doğruyu gösterdi, fark etmez. Bence hayatının topunu oynadı, helalinden 3 maç kredi açtım, bu 3 maç istediği kadar Umut Bulut'a yardımcı olabilir. futbol topuna birlikte tecavüz edebilirler. Bir gol attı iyi oynadı diye şimdi 5 senelik kontrat yaparlar mı? bak sen şu işe. Hakan Balta, Shedju harici başka vasat bile oynayan yoktu. Muslera büyük maç çıkardı. Markoviç'in şutunu maymuni bir  suplajla kurtardı. 

Maçla ilgili fazla bir şey yazamam, ama not düşelim. Fener'in attığı golde, yan hakemin kalleşliğinden daha fazla Selçuk İnan'ın şutta götünü dönmesinin suçu var. Sabri kotayı doldurdu her halde, seneye de takımda  sağ bek oynayabilir.       

Dünyanın en büyük spor mahkemelerinden bütün mübaşirlerinden sabıkalı takımın taraftarı, yazı asmış. Son satılmış hakimin tescillediği Şampiyonluklarıyla övünüyor, hatta aynı sene bizim 8. olmamızla da aklı sıra dalga geçiyor. Futbol felsefesini sadece ne olursa olsun Galatasaray'ı yenmek üzere kurmuş hasta ruhlu adamlarla ancak bu kadar top oynanabiliyor. yarım takımla, maçın başında tırsan, maçtan sonra  gitmiş maçı kurtardık diye şükreden , bir maç önce kendisini mezardan almış Podolski'yi satan vasıfsız Hocasıyla, Kadıköy'den buruk ayrıldık. Galatasaray tarihi çok kötü hocalar gördü, bu kadar torpille takım çıkaran Hoca görmedi. Benfica'dan 11 tane yiyen prostatlı Liselilerin torunlarının oynadığı takımın bir başka versiyonu.Takım kötü oynarken tek iyi oynayan Donayer'di, sakatlandı, Sabri o yokken yeni Ferrarisinin ilk taksitini çıkardı, çocuk iyileşti, kenarda oturtuyor. Cipsi'yi unuttuk, kürdan Bilal Oğlan'ı oynatıyor. Her ikili mücadelede yerde, ya faul yapıyor, ya bana faul yapıldı diye yere yatıyor. Akhisar'lı Bilal'in Fenerbahçeye çektiği şut başka, Galatasaray'lı Bilal'in başka. Akhisarlı köfteciler sokakta görse imza ister, 25 milyon Galatasaraylı görse küfür eder. Bir tane vurdu ya, her serbest vuruşun, kornerin başında bir de bu moda çıktı.

Beleş,kolay maçta oynatma sonra 10 dakika kala hadi beni kurtar diye Sinan Gümüş'ü oyuna sok. O psikoliji içerisinde de çocuk son dakikada kahraman olma şansını tepsin. İçin için sevinmişlerdir aslında, Fener'e golü atsa Hamza'nın bir daha kesmeye gücü yetmezdi. Er ya da geç Galatasaray forveti, Yasin, Podolski,Sneijder,Sinan şeklinde olacak, Burak yedek bekleyecek, futbol topu ırz düşmanı da kadro dışı kalacak.

Pozisyonumuz yok, ilk yarı iğrenç oynadık, ikinci yarı Fenerbahçe Galibiyeti korumaya yattığı için rakip sahada fazla göründük, Lig Tv den başka hiç bir ülkenin yayınlamadığı Dünya derbisiydi, maçın galibi, bir sene daha Galatasaray'a yenilmemeyi başaran Aziz Yıldırım, Fener'e yenilmemeyi kar sayan Hamza Hamzaoğlu, maçın üzüleni Büyük Galatasaray Taraftarı. Matematiğe bakarsak biz 2 Fener 1 puan aldı. Maçın adamı Sneijder'di. Muslera'ya teşekkür ediyor el sikkoyu kapatıyoruz.