2 Eyl 2012

1000. Galibiyet; Galatasaray 3- Bursaspor 2

Hafta başında idmandan kötü haber geldi. Ufo uzun süreliğine yatak istirahati aldı. ne yalan söyleyeyim, insani üzüntüden gayri, Galatasaray adına hiç üzülmedim. Yerine oynayacak olan Dany bana göre 5 Ufo ederdi, ama ne zaman oynayacaktı ki. Ufo öyle böyle idare edecek, sezon sonu futbolu bırakacak ve Dany 1 seneyi çöpe atacaktı. Geçen yıl Şamipiyon olduğumuzdan bazı gerçekler sümen altı yapılacaktı, normaldi. Bana göre geçen yıl, Semih'i ağır işçiliğe gönderiyordu Ufo. Kafaya çıkamıyor, topu oyuna iyi sokamıyordu. Yani elimde, Emre Aşık, Vedat, Bülent Korkmaz olsa Ufo nasıl oturacaksa, yine oturması için sakatlanması mı gerekiyordu?. Neyse, her işte bir hayır vardı, nasıl ki geçen sene baltalardan biri sakatlanıp, diğeri atılmasa bugün Semih'i Kartalspor da seyrediyor olacaktıysak, Ufo Reis'in sakatlanmasıyla da  Dany takıma girmiş oldu.

90 lı yılların sonlarında, Galatasaray'ın oyununu seytretmek için gol yemesine razı olurdum. Galatasaray'ın forsesine doyum olmazdı. Bu akşam ki maça tam da buradan dalış yapacağım. Çok kolay gol atıyor, öyle böyle 90 dakika uzun bir zaman. Eğer atamazsa kenarda mutlaka, içerdekinden daha iyi oynayacak adam var. Ve biz artık ezberledik. Galatasaray galipken, 2. gol gecikirse korku filmi geri sarıyor. Bugün kaleciye sitemim olacak. Galatasaray galipken topu oyuna sokarken 1 dakika geçiyor. Kötü oyunla idare edilirken, beraberlik golünü erken yiyelim diye dilek tuttum. Gol yiyeceğimiz garantiydi. Kaleci bu sene bana hiç güven vermiyor. Rüştülük yapmaya başladı. Golü atan futbolcudan daha önde pozisyon alıyor. Gollerde stoperlere diyecek lafım yok. 20 kişinin kafaya çıktığı top, langırt topu olur. 3 maçta attığımız 8 golün 7 si langırt golü. Yediğimiz 6 golün 6 sı yine langırt golü. Şansın neticeye bu kadar tesir ettiği bir sezon yaşıyoruz.

Dedik, takım kendiliğinden oluşuyor. Burak'ın gol atmasına çok sevindim. Elmander bu sene oyuna son yarım saatte girecek iyi bir yedek olur. Her maç en çok koşan listesinde başa yazılmak beni tatmin etmiyor. Takımın gol bölgesinde iki adam olacaksa, Burak ve Umut olacaktır. Amrabat'ın takımı ne kadar hareketlendirdiğini gördükten sonra bundan sonra ilk 11 başlaması kaçınılmaz oldu. Ve Melo bu maçla geri dönüşü gerçekleştirdi. Maçın başında biraz tedirgindi, oyuna ısındıkça kaldığı yerden başlamış oldu. Bu takımın yine en büyük futbolcusu olacağına inancımızda bizi şüpheye asla düşürmeyecek. Bu gece takımın en formda futbolcusu Eboue, yine muhteşem bir hücum beki performansı gösterdi. Oyununu merakla beklediğimiz Hamit'ten ise henüz tık yok. Tanımasak şüpheye düşeceğiz, beliki bir Hamit golüne ihtiyaç vardır. 1 sene oynamamış, bana ne kardeşim, yattın mı? antrenmana çıkmadın mı? Büyük futbolcu olduğuna emimin, bu kadar silik futbolunu tolere edemem. Artık Ulusal maçlardan sonra o da hazır olur. Eboue ile beraber bir kaç kombinasyon yaptılar. Hamit de bildiğimiz, gördüğümüz futboluna ulaştığında sağ taraf rakibe felç geçirtir.

Büyük Galatasaray Taraftarı kendisine yaraşır büyüklükteydi. Aralarında Arda Turan'da vardı. Büyük takım seyircisi, örnek seyirci imajına devam ediyor. beraberlik golünden sonra takıma verdikleri gaz, kolay kolay unutulmaz. Bu taraftar ölüye top oynatır. Arena'dan takımı başı önde ayırmaz. Sezon başı öngörümüzde iddaya devam ediyoruz. Galatasaray, içeride dışarıda oyun ve pozisyon üstünlüğünü asla rakibe vermez. Bir sezonda yemeyi planladığım gol sayısına şimdiden ulaştık. Bu arada Selçuk'tan söz etmedik. vasat bir oyun çıkardı. verdiği bir kaç pas kıl payı yerini bulmadı. Bulsa, bulduğu zaman yine asist krallığını kimseye kaptırmaz. takımın en büyük eksikliği bana göre zamanı iyi kullanamıyor. Sıkışmayınca vitesi büyültmüyor. Ligde zaten rakibi yok, ama bu oyun Şampiyonlar liginde bizi kalifiye yapmaz. Ama maçlar da ona göre oynanacağından büyük futbolcular kendini o maçlara hazırlarlar. takımda en çok acıdığım futbolcu Aydın Yılmaz. Keşke maçlar 12 şer kişi oynansa da o da oynasa.

Necati'nin transferi golcüleri rahatlattı. Burak ve Umut'un golsüz bir maçı geçireceğine ihtimal vermiyorum. çağlar Birinci de ikinci, üçüncü bir takım bulup gitse, ya da sakatlanıp tribüne çıksa da Hakan Balta rahatlasa. Sağlam bir Çağlar'ın Galatasaray'a hiç bir faydası yok, ama Hakan Balta'ya somut zararı var. Bursaspor kendilerinden beklemediğim bir oyun oynadı. Sıçan gibi oynamadı, az daha başımıza iş bile açacaklardı. Milli maç arasının, takımın kötü futbolcularının toparlanması için iyi geldiğine mi sevinelim, bu takımı özleyecek olmamamıza mı üzülelim bilmiyorum.

Altın Futbolcu; Eboue
Gümüş Futbolcu; Melo
Bronz Futbolcu; Dany
Teneke Futbolcu; Hamit